Linhai 550 V twin EFI - težave z elektriko
Linhai 550 V twin EFI - težave z elektriko
Pozdravljeni,
Imam težavo z mojim kolesnikom in sicer, prvič mi je pregorela varovalka - vse na krmilu je bilo mrtvo, sicer je motor še delal. Nato sem samo menjal varovalko in vse je delovalo. To se mi je čez par voženj spet ponovilo. začel sem dvomiti zakaj kuri varovalko. Opazil sem tudi, da slabše vžge, pa sem po 5 letih zamenjal še akumulator. Nato sem sel na testno vožnjo po gozdni poti in zatreslo mi je krmilo, nato pa...
Kolesniku se prižgala rdča lučka, sem ustavil in ugasnil. Pregledal sem varovalke, ni pregorela vendar motor ni več vžgal, čisto mrtev.
Ali kdo ve kaj je narobe? Kaj bi bilo lahko narobe.
Prosim za pomoč, morda kdo lahko kaj napiše in mi pomoga.
Hvala vsem
lp Podlipc
Imam težavo z mojim kolesnikom in sicer, prvič mi je pregorela varovalka - vse na krmilu je bilo mrtvo, sicer je motor še delal. Nato sem samo menjal varovalko in vse je delovalo. To se mi je čez par voženj spet ponovilo. začel sem dvomiti zakaj kuri varovalko. Opazil sem tudi, da slabše vžge, pa sem po 5 letih zamenjal še akumulator. Nato sem sel na testno vožnjo po gozdni poti in zatreslo mi je krmilo, nato pa...
Kolesniku se prižgala rdča lučka, sem ustavil in ugasnil. Pregledal sem varovalke, ni pregorela vendar motor ni več vžgal, čisto mrtev.
Ali kdo ve kaj je narobe? Kaj bi bilo lahko narobe.
Prosim za pomoč, morda kdo lahko kaj napiše in mi pomoga.
Hvala vsem
lp Podlipc
LPodlipc
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: brežice
- Kontakt:
Re: Linhai 550 V twin EFI - težave z elektriko
Pozdravljen, glede na to, da ti je že skurilo varovalko in si dal drugo, nato bilo nekaj časa dobro... v vožnji ti je streslo krmilo ali kako že, nato več ni vzgal..... Tako nekako sem razumel.... Preglej če je kje kakšna žica v stiku, bodisi pretrgana ali "pregulena" od vibracij, se rado zgodi pri teh zadevah, nebo narobe, če pregledaš se kleme na akumulatorja, v glavnem po moje neka banalna napaka... Plastike dol, in lepo po vrsti vse pregledat ali pomerit......aja, če nisi vešč teh stvari, ga rajši nekomu pelji, ki se v to bolj razume.... Če rešiš zadevo, pa le napiši tu gor.... Lp
Živjo "catbrier"
Ja, prav si razumel in hvala za tvoj odgovor. Prosim preberi spodaj:
Vse kar si napisal mi je znano glede možnosti "pregulene" žice in uhajanja elektrike na šasijo. Včeraj sem prav to naredil, plastike dol in preverjal električno napeljavo - očno (ker sicer štrom mojster pa res nisem, vse ostalo pa štima). No skratka našel sem napako in sicer mi je prežgalo varovalko, na zadnjem releju, takoj ven iz akumulatorja. To sem zamenjal (25A) in je takoj vžgal. Omenjan rele je sicer v "gumi" ležišču (original predalček, držalo za rele), vendar se še vedno sprašujem zakaj je do tega prišlo. Zakaj se mi sedaj dogaja da mi kuri varovalke. Pri pregledu žic nisem našel nobene "pregulene žice". Aja pa še to, ko sem kupil mojega štirikolesnika sem vedel, da ima Linhai "bolj tako" glede elektrike, zato sem takrat vse konektorje izoliral v požirko in moram reči, da mi je 6 let deloval čiz brez problema. Zato me sedaj mede to kaj se dogaja.
Morda bo še kdo kaj svojega dodal, če je kdo imel podobne težave.
PS: slike pa žal nimam, kje je lociran ta rele, lahko pa jo dodan naslednjič.
LP Podlipc
Ja, prav si razumel in hvala za tvoj odgovor. Prosim preberi spodaj:
Vse kar si napisal mi je znano glede možnosti "pregulene" žice in uhajanja elektrike na šasijo. Včeraj sem prav to naredil, plastike dol in preverjal električno napeljavo - očno (ker sicer štrom mojster pa res nisem, vse ostalo pa štima). No skratka našel sem napako in sicer mi je prežgalo varovalko, na zadnjem releju, takoj ven iz akumulatorja. To sem zamenjal (25A) in je takoj vžgal. Omenjan rele je sicer v "gumi" ležišču (original predalček, držalo za rele), vendar se še vedno sprašujem zakaj je do tega prišlo. Zakaj se mi sedaj dogaja da mi kuri varovalke. Pri pregledu žic nisem našel nobene "pregulene žice". Aja pa še to, ko sem kupil mojega štirikolesnika sem vedel, da ima Linhai "bolj tako" glede elektrike, zato sem takrat vse konektorje izoliral v požirko in moram reči, da mi je 6 let deloval čiz brez problema. Zato me sedaj mede to kaj se dogaja.
Morda bo še kdo kaj svojega dodal, če je kdo imel podobne težave.
PS: slike pa žal nimam, kje je lociran ta rele, lahko pa jo dodan naslednjič.
LP Podlipc
LPodlipc
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Premeri koliko ti fila akumulator, da ni slučajno regler šel po gobe....
Živ,
Ker sem že prej omenil, da sem total anti elektrikar, a bi mi zaupal kako se to lahko preveri.
Prosim. Hvala.
lp
Ker sem že prej omenil, da sem total anti elektrikar, a bi mi zaupal kako se to lahko preveri.
Prosim. Hvala.
lp
LPodlipc
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Zivjo, preko tipkovnice ti bom tesko "praktično" pomagal,sam model motorja ne poznam dosti, govorim o možnih napakah nasplošno, če si antielektricar, raje zapelji motor do električarja pa naj ti z pravim orodjem premeri, koliko polni akumulator.... Se prej ti dam pa namig,... katere varovalke ti sploh kuri nisi napisal? .... , so to za luči, vitlo, ali za glavni strom oz. katero drugo, poglej po shemi če jo imaš pa boš lažje našel vzrok mogoče .... Nekako sumim tisti rele ko si napisal, da je v gumi ohišju, a je to rele za vžig? Če teh stvari ne najdeš ali ne veš kako, raj pelji k električarju.....lp
Voltmeter daj na akumulator. Rdeč kabel na plus črn na minus-od voltmeta.
Ko motor laufa mu daj malo gasa in spremljaj koliko kaže voltmeter. Moral bi okoli 13-14V
https://www.mimovrste.com/multimetri/em ... eter-em391
Ko motor laufa mu daj malo gasa in spremljaj koliko kaže voltmeter. Moral bi okoli 13-14V
https://www.mimovrste.com/multimetri/em ... eter-em391
Živjo,
Prvič mi je skurilo varovalko pod krmilom - 20A, zakaj točno je ta varovalka namenjena ne vem, je pa bilo vse mrtvo na krmilu. Edino kar je bilo slišati je bilo to, da se je "pumpa" za gorivo oglasila (motor se je pripravil za zagon).
Drugič pa mi je skurilo varovalko - 25A na releju za zagon motorja. Ta rele je lociran takoj poleg akumulatorja in ja očitno je ta rele za zagon motorja.
Bom preveril katerega mi je napisal "zinko".
Že dva popoldneva pregledujem električno napeljavo pa kakšne preguljene žice ne najdem. Zdaj ko mi vžge, bom še enkrat testiral, očitno pa bo treba enega električarja obiskat.
lp Podlipc.
Prvič mi je skurilo varovalko pod krmilom - 20A, zakaj točno je ta varovalka namenjena ne vem, je pa bilo vse mrtvo na krmilu. Edino kar je bilo slišati je bilo to, da se je "pumpa" za gorivo oglasila (motor se je pripravil za zagon).
Drugič pa mi je skurilo varovalko - 25A na releju za zagon motorja. Ta rele je lociran takoj poleg akumulatorja in ja očitno je ta rele za zagon motorja.
Bom preveril katerega mi je napisal "zinko".
Že dva popoldneva pregledujem električno napeljavo pa kakšne preguljene žice ne najdem. Zdaj ko mi vžge, bom še enkrat testiral, očitno pa bo treba enega električarja obiskat.
lp Podlipc.
LPodlipc
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Zivjo, tisti rele poleg akuja je za vžig, ga močno sumim kot krivca..... No, upam da čimprej rešiš zadevo z minimalnimi stroški... pa le javi kaj je bilo... Lp
Živ,
Zaenkrat sem zadevo sestavil nazaj, očno sem pregledal električno napeljavo (žice) in konektorje namazal s kontakt sprejem. Ko sem ugotovil, da je skurilo varovalko na releju za vžig, sem jo zamenjal in sedaj motor prižbe. Poiskusil sem večkrat in vedno je normalno prižgal. Rele za vžig zaenkrat dela brez problema. Ali je možno da se rele tudi kaj greje???
Danes sledi testna vožnja po vasi gor in dol, pa levo in desno. Pa da vidimo kaj bo???
Sicer imam pa še eno vprašanje. Do sedaj sem imel kalbe za vitelj vedno privijačene na akumulator tako, da je vitelj vedno pod napetostjo. Po potrebi pa sem priklopil stikalo za delovanje vitka (preko konektorja od vitla), katerega imam na krmilu. Vitelj je vezan na akumulator brez vnesnega stikala oziroma brez vmesne varovalke.
Kaj mislite o tem?? Ali je bolje, da pred kable od vitla vežem varovalko? koliko amperov?? (sem že mislil kupiti ohišje z varovalko, pa sedaj se še nisem odločil zato).
Hvala vam za odgovore.
Podlipc
Zaenkrat sem zadevo sestavil nazaj, očno sem pregledal električno napeljavo (žice) in konektorje namazal s kontakt sprejem. Ko sem ugotovil, da je skurilo varovalko na releju za vžig, sem jo zamenjal in sedaj motor prižbe. Poiskusil sem večkrat in vedno je normalno prižgal. Rele za vžig zaenkrat dela brez problema. Ali je možno da se rele tudi kaj greje???
Danes sledi testna vožnja po vasi gor in dol, pa levo in desno. Pa da vidimo kaj bo???
Sicer imam pa še eno vprašanje. Do sedaj sem imel kalbe za vitelj vedno privijačene na akumulator tako, da je vitelj vedno pod napetostjo. Po potrebi pa sem priklopil stikalo za delovanje vitka (preko konektorja od vitla), katerega imam na krmilu. Vitelj je vezan na akumulator brez vnesnega stikala oziroma brez vmesne varovalke.
Kaj mislite o tem?? Ali je bolje, da pred kable od vitla vežem varovalko? koliko amperov?? (sem že mislil kupiti ohišje z varovalko, pa sedaj se še nisem odločil zato).
Hvala vam za odgovore.
Podlipc
LPodlipc
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Zivjo, glede releja... Po moje se nebi smel gret, zato ti pa skuri varovalko... Glede vitle in ostalih porabnikov, bi bilo dobro vezat prek kakšnega stikala, da ni zmeraj vse pod napetostjo, tudi zaradi varnosti bognedaj da se kje kabel preguli od vitle in se začne svasta.... Lp
Živjo,
Še vedno ni rešen problem glede elektrike na mojem Linhai 550 V-Twin.
Sem pa včeraj s kolegom meril delovanje reglerja in sicer ob zagonu je volt meter kazal 14v in med delovanjem je napetost padala in cca 1 minuti ko je napetost padla okoli 13v se je na števcu prižgala rdeča utipajoča lučka. Nato sem motor ugasnil (če sem ga pa pustil delati naprej je sam ugasnil). Ali je kriv samo regler? Ali je možno,da je potem to tudi za vzrok kurjenja varovalk??
Mi kdo svetuje kje se dobi regler. vem da ga lahku kupim pri WBC, vendar je cena da te skipa (marža kot da bi bitkojna kupil xxx
).
Hvala za odgovore
lp Podlipc
Še vedno ni rešen problem glede elektrike na mojem Linhai 550 V-Twin.
Sem pa včeraj s kolegom meril delovanje reglerja in sicer ob zagonu je volt meter kazal 14v in med delovanjem je napetost padala in cca 1 minuti ko je napetost padla okoli 13v se je na števcu prižgala rdeča utipajoča lučka. Nato sem motor ugasnil (če sem ga pa pustil delati naprej je sam ugasnil). Ali je kriv samo regler? Ali je možno,da je potem to tudi za vzrok kurjenja varovalk??
Mi kdo svetuje kje se dobi regler. vem da ga lahku kupim pri WBC, vendar je cena da te skipa (marža kot da bi bitkojna kupil xxx
Hvala za odgovore
lp Podlipc
LPodlipc
Ojla
Še nekaj, spraševal sem vas če kdo ve kje bi kupil regler. ja vem ebay, samo ali morda kdo ve kako oznako za regler Linhai 550 V - Twin??
hvala in lp
Še nekaj, spraševal sem vas če kdo ve kje bi kupil regler. ja vem ebay, samo ali morda kdo ve kako oznako za regler Linhai 550 V - Twin??
hvala in lp
LPodlipc
- baron21
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: nm
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
tukaj boš dobil kvaliteten regler: http://www.regler.sper.hr/regleri.htm
Jaz sem po njegovem nasvetu dal na atv: http://www.regler.sper.hr/sp_trofazni_regler.htm
Dela kot šus. Kontaktiraj po telefonu ali mailu, jaz sem šel osebno iskat k njemu, ker mi je blizu sicer pa pošlje po pošti.
Jaz sem po njegovem nasvetu dal na atv: http://www.regler.sper.hr/sp_trofazni_regler.htm
Dela kot šus. Kontaktiraj po telefonu ali mailu, jaz sem šel osebno iskat k njemu, ker mi je blizu sicer pa pošlje po pošti.
Malo dvomim da bi bil regler fuč. Altenator daje dosti večji štrom kot 14v. Zato je regulator da presežek energije Zadrži in spusti naprej max 14V. Torej izgleda da regulator deluje.
Naj pa še kdo potrdi kar sem napisal.
Lp
Naj pa še kdo potrdi kar sem napisal.
Lp
Živjo vsem,
Glede na to, da ta trenutek čakam na naročen regler, sem res tudi pri sebi sam razmišljal, da bi bilo lepo, da vam vsem kateri ste sodelovali pri mojem primeru javim stanje. No skratka, nič novega ker čakam pošiljko - upam da me ne bo zj.... ta korona virus in da naročen del pride iz Kitajske.
Hvala Zinko za vprašanje in opomin glede stanja. :-)
Se pa javim, ko bom montiral nov regler, pa da vidmo kaj bo.
lep pozdrav Podlipc
Glede na to, da ta trenutek čakam na naročen regler, sem res tudi pri sebi sam razmišljal, da bi bilo lepo, da vam vsem kateri ste sodelovali pri mojem primeru javim stanje. No skratka, nič novega ker čakam pošiljko - upam da me ne bo zj.... ta korona virus in da naročen del pride iz Kitajske.
Hvala Zinko za vprašanje in opomin glede stanja. :-)
Se pa javim, ko bom montiral nov regler, pa da vidmo kaj bo.
lep pozdrav Podlipc
LPodlipc
Živjo so trpini,
Zdaj pa zares.
Naročen regler iz Kitajske je prišel, četudi corona pohodu, pa sem ga takoj zamenjal in testiral mojega štirikolesnika. Na hitro sem spet padel na trda tla, ker problem ostaja in ni rešen.
OPIS STANJA:
Motor vžge in po 2 - 3 minute dela normalno, potem pa se mi na krmilu prižge rdeča (utripajoča lučka). Preventivno ga takrat ugasnem, če pa pustim delati naprej pa samodejno crkne motor. Varovalke so OK, in jih ne skuri. Skratka, zdaj ne vem več kaj naj bi bilo narobe, zamenjan regler, akumulator, varovalke,...
Resnično prosim za vaša mnenja kaj je lahko narobe. Edino kar še nisem naredil (kar ste mi vi pisali) je to, da ga nisem dal preveriti električarju za avto napeljavo. Kaj mi svetujete?? Resnično vas prosim za vsa vaša mnenja in rešitve.
Hvala vsem za povratne informacije.
OSTANITE ZDRAVI
Podlipc
Zdaj pa zares.
Naročen regler iz Kitajske je prišel, četudi corona pohodu, pa sem ga takoj zamenjal in testiral mojega štirikolesnika. Na hitro sem spet padel na trda tla, ker problem ostaja in ni rešen.
OPIS STANJA:
Motor vžge in po 2 - 3 minute dela normalno, potem pa se mi na krmilu prižge rdeča (utripajoča lučka). Preventivno ga takrat ugasnem, če pa pustim delati naprej pa samodejno crkne motor. Varovalke so OK, in jih ne skuri. Skratka, zdaj ne vem več kaj naj bi bilo narobe, zamenjan regler, akumulator, varovalke,...
Resnično prosim za vaša mnenja kaj je lahko narobe. Edino kar še nisem naredil (kar ste mi vi pisali) je to, da ga nisem dal preveriti električarju za avto napeljavo. Kaj mi svetujete?? Resnično vas prosim za vsa vaša mnenja in rešitve.
Hvala vsem za povratne informacije.
OSTANITE ZDRAVI
Podlipc
LPodlipc
A ima motor možnost prikaza kode napak?
Črpalka za gorivo sigurno dela?
Črpalka za gorivo sigurno dela?
Oj,
morda veš kako Linhai 550 T-Win prikaže napake??
Črpalka goriva pa nisem še preveril, morda je tudi to.
Hvala ti
lp
Podlipc
morda veš kako Linhai 550 T-Win prikaže napake??
Črpalka goriva pa nisem še preveril, morda je tudi to.
Hvala ti
lp
Podlipc
LPodlipc
Oj! Preveri delovanje statorja...verjetno bo tu problem.lp
Živjo,
Sdaj sem naročil še stator in potem upam, da bo delovalo tako kot prej.
Javim ko dobim kos in testiram.
lp
Podlipc
Sdaj sem naročil še stator in potem upam, da bo delovalo tako kot prej.
Javim ko dobim kos in testiram.
lp
Podlipc
LPodlipc
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Verjetno je kriva lambda sonda, vsaj včasih je bil to problem pri kakšnem od teh modelov.
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
Živjo,
Dal sem prenaviti stator, menjal regler,... ko je prijatelj prišel k meni sva vse premerila tako, da stator dela, regler dela,... polni akumulator. Skratka z elektriko ni nič narobe. Nato sva še testirala in simulirala delovanje napetostne tuljave za iskro na svečki in tudi to dela.
Nato sva prišla do ugotovitve, da je verjetno nekaj s delovanjem na cilindru. Sledilo je menjave svečk in res je ena svečka je bila sajasta druga normalno siva. Po menjavi sveč še vedno motor ni delal. Prišel res do lambda sonde in tudi to se pregledal, rezultat je bil enak kot na svečki. Ena sonda je bila siva druga pa sajasta.
Zdaj pa me zanima če mi lahko kdo od vas pomaga:
- če priklopim ATV na računalnik, ali bi pokazal računalnik napako na sondi???
- kje bi lahko kupil tako lambda sondo (oznaka iz sonde: DELPHI RE 49 25325359 1039 C1)??
Če mi lahko kdo pomaga pri vprašanjih ali kakšna druga ideja prosim za pomoč.
Pišite.
hvala in lp
Dal sem prenaviti stator, menjal regler,... ko je prijatelj prišel k meni sva vse premerila tako, da stator dela, regler dela,... polni akumulator. Skratka z elektriko ni nič narobe. Nato sva še testirala in simulirala delovanje napetostne tuljave za iskro na svečki in tudi to dela.
Nato sva prišla do ugotovitve, da je verjetno nekaj s delovanjem na cilindru. Sledilo je menjave svečk in res je ena svečka je bila sajasta druga normalno siva. Po menjavi sveč še vedno motor ni delal. Prišel res do lambda sonde in tudi to se pregledal, rezultat je bil enak kot na svečki. Ena sonda je bila siva druga pa sajasta.
Zdaj pa me zanima če mi lahko kdo od vas pomaga:
- če priklopim ATV na računalnik, ali bi pokazal računalnik napako na sondi???
- kje bi lahko kupil tako lambda sondo (oznaka iz sonde: DELPHI RE 49 25325359 1039 C1)??
Če mi lahko kdo pomaga pri vprašanjih ali kakšna druga ideja prosim za pomoč.
Pišite.
hvala in lp
LPodlipc