Poceni kitajski štirikolesniki

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
Odgovori
Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 08 Maj 2007, 19:46

Pa veš da je tole z zvito zadnjo roko res ....
Rudi, a je bashan tvoj prvi?
Mogoče majo zvito šablono k švasajo... :shock:

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 09 Maj 2007, 08:03

Ja 200-tka je bil prvi,ki sem ga dotalka sesu. (motor-celinder jajčast ratu,za vsako vožnjo gajbica odpadlih delov itd....)
Imel je enako zamaknjeno zadnjo os,kakor jo ima Peidu 150 (ki pa še kar veselo dela brez problemov) :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
smitko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a smitko » 21 Avg 2007, 09:39

Zivjo,naj se jaz povem par stvari o mojem BASHANU 250 xxl,da je totalno vse razsraufano,to ze veste,spredaj imajo koncniki luft ze od novega...ampak to bomo predelali,in vse zamenjali z avtomobilskimi...bomo objavli slike k bomo nardili ta projekt :D
crknil mi je tud akumulator,ga vzamem stran odprem in tekocine nikjer :shock: dolijem destilirano dam na polnilec za 5 minut,zavre in dela normalno :D to je bilo menda vse do sedaj,imam pa 250 prevozenih.
aja pa se to ko sem porabil pol rezervarja je crknil,in ni vec uzgal,snamem filter bencinski dol ,pihnem skozenj,in zalafua cez 5 minut spet crkne itd...zdaj sem dal nov filter,vecji BOLJSI,in stvar funkcionira...

lp..Smitko

greggory
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a greggory » 21 Avg 2007, 12:18

Lep pozdrav vsem skupaj!

Zanimam se za nakup štirikolesnika, tko malo za okoli hiše :), rabim tak čist osnovni model...
pa me zanima kaj mislite o tem modelu
http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... ID=1420680

zanima me če kdo ve, če bodo cene zdaj po koncu sezone kaj padle?

HVALA ZA ODGOVORE!

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a stojko » 21 Avg 2007, 13:26

greggory
Najprej lepo pozdravljen na forumu. Priporočam, da si, preden kupiš, VELIKO prebereš na forumu, kaj in kako je s takimi quadi. Res da je cena mamljiva, ampak kaj lahko se ti dogodi, da je denar popolnoma vržen stran. V oglasu piše, da ima garancijo in zagotovljene rezervne dele. Kdo daje garancijo? xxxxxxxxx@email.si ? In ko mu bo pošla zaloga v garaži... kaj potem? In ne, cene ne padajo "po sezoni".
Še enkrat ti toplo priporočam branje foruma in nasvetov voznikov, ki so to kitajsko bolezen že dali skozi in sedaj raje vozijo uveljevljene znamke quadov.
P.S.
Katera znamka je ta quad?
(Upam, da si si s tem vprašanjem sam odgovoril, ali se ga, kljub ceni, splača kupit.)

greggory
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a greggory » 24 Avg 2007, 12:38

HVALA stojko!

sej se zavedam, da ti quadi niso kvalitetni, sam sem mislo, da bi bil zame čist dober, glede na to da rabim sam za okol hiše... :(
pa tu pa tam bi se po dveh kolesih vozu :twisted:

Uporabniški avatar
Mihec
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Mihec » 26 Avg 2007, 10:25

Jaz imam tudi kitajčeka imenovan NEW ERA pa sem prevozil 10 000 km pa sem si zlizal samo gume :) Imam 150 kubikov in sem si naredil prikolico za njega in sem si nalagal po 100kg pa vleče po nasadih, najbolj strme hribove nimam problemov za njega ko pa bom naredil izpit pa si bom kupil močnejšega in eno boljšo znamko. Kitajčeki so super :D

Uporabniški avatar
Quadgirl
Mojce
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Quadgirl » 27 Avg 2007, 13:36

Mihec: Večje nakladalke od te
Slika,
na netu ni bilo; jo pa ti seveda močno prekašaš :muholovec

Slika
Adly 300S crossroad

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 27 Avg 2007, 14:40

Se strinjam, je sigurno štirikrat tolk naložil ;)

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 27 Avg 2007, 16:43

Pa če je res, nooo. :twisted:

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 28 Avg 2007, 08:54

No če damo pri km dve nuli stran,pa pri kg eno bi pa še človk verjel. :twisted:
Razen če je ta tvoja NEW-ERA iz leta 1980,vinograde imate pa po celi Sloveniji,pol bi ti za km verjel,Za težo na prikolic pa v klanc,pa tud takrat ne!!! :roll:

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
Bučko
Mojce
Reactions:
Kraj: Janče DB
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bučko » 28 Avg 2007, 10:49

Mogoče je pa zamenjal metre s kilometri :twisted: ,
ali pa se je kakšen japonec izgubil na Kitajskem :lol: :twisted:

Slika
Barossa SH 250 SE

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Loncin 250 delovni

Odgovor Napisal/-a notranjc » 24 Okt 2007, 14:23

Podajam naslednje izkušnje, ki jih imam z nakupom in uporabo motorja Loncin 250 - delovni.

Nabava motorja

Prodajalci znanih znamk zaničujejo kitajske motorje češ, da so nekvalitetni, zato sem se odločil, da kupim baje enega najboljših "kitajčkov". Cena pri Tenida d.o.o.,Ljubečna pri Celju (mislim, da ima podjetje zdaj drugačno ime) je bila 2.700 EUR oz. razlika do Kymco 250 je bila cca 1.900 EUR, se pravi toliko rezerve za morebitna popravila. Pozor 1. Motor, ki so mi ga prodali kot letnik 2007 je letnik 2006. To sem ugotovil šele potem, ko sem dobil po pošti dokumente o homologaciji. Pozor 2. Prodajalec mi je sprva dal garancijo (ustno) za 1/2 leta, potem je njegov partner povečal garancijo na 1 leto za vse razen za vrtljive dele (tega ne razumem). Pozor 3. Obvezen servis je na 500 km, ker je baje potrebno "zategnit glavo". Po tem sem imel dovolj, peljal motor h vaškemu mojstru in se na ta način odpovedal garanciji. O vseh teh stvareh in še več sem se pogovarjal s prodajalcem, pa je imel vedno za vse odgovor, jaz pa sem izpadel bedak.

Okvare

Preteklo je cca 6 mesecev od kar imam ta motor in sem prevozil cca 2.600 km. Števec namreč občasno ne deluje (cca 10%), po mojem kadar so doseženi večji tresljaji. 2x se mi je predrla guma, to pa zato, ker me prodajalec ni opozoril, da mora biti pritisk med 0,3 in 0,5 atmosferami. Menjal sem gume in si kupil take, da se lahko vozim tudi po asfaltu. 90% se vozim po makadamskih poteh, največji užitek mi je odnašanje zadka, z novimi gumami gre super. Nameravam pa preiskusiti motor na snegu, takrat bom zamenjal gume s prvotnimi. Odpadla sta mi 2 vijaka na levih blatnikih, ki sem jih nadomestil z novimi, potem sem si vzel malo časa in privil vse vijake (blatniki, tačke, prtljažnik, izpušna cev...), vijakov na motorju in drugih pomembnejših vijakov ni bilo potrebno dodatno priviti. Motor ima nekaj gumijastih cevk, ki so preozke. Dve od teh sem povil z armiranim izolirnim papirjem in je zdaj v redu. Priviti sem moral tudi dva ležaja na kolesih. Opazil sem "luft" v končnikih, nisem jih zamenjal, ker me ne motijo. Se mi zdi, da je "luft"od prvega dne do danes enak.

Zaključek

po 6-ih mesecih sem z motorjem zelo zadovoljen, ker praktično z njim ni bilo nič narobe. Je pa res, da se jaz ne preganjam po motocros ali hujših "off road"progah. Sem nekoliko starejši in obujam spomine na dirkanje s fičotom. Moram priznati, da je štiri kolesnik zame pravi užitek.

Uporabniški avatar
Peter
Začetnik
Reactions:
Kraj: Miklavž na dr. polju
Kontakt:

Moj prva ura vožnje z registriranim Kitajcom

Odgovor Napisal/-a Peter » 28 Nov 2007, 19:35

Pozdravljeni

Danes sem dobil homologacijo za mojega kitajca BASHAN 200 model 2008 in sem šel registrirat. Če bo še kdo dal registrirat nikakor naj ne gre k ŠERBINEKU in zavarovalnici GRAVE, komplikacije v eno, baje bi mogo en dan čakat da oni to nekaj preverjajo po možnosti bi ga naj pripeljal tja in še in še. tako sem vzel papire nazaj in se odpravo do AMZS ja, vse skupaj sem imel urejeno v 10 minutah, brez problemov. Vse skupaj me je stalo 170 eurov z novo tablico, okvirom za tablico, zavarovanjem (130 euro), cestnino (16 euro).

Kar se pa tiče glede slabe izdelave pa se strinjam je potrebno tu pa tam kaj privit mogoče kaj nastavit, meni je recimo zadnji nosilec za čejusti ploščic pri disku imel "luft" raztavil sem in dal zmes samo en 2 mm O ring in nič več ne ropoče, mel sem probleme z rezervarjem, pri zgornji odprtini mi je teklo ven med samo vožnjo, sem poklical dobavitelja in mi je dal nov rezervar ki sem ga zamenjal in sedaj več ne teče nič ven.

Pohvalo bi prodajalca : http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... id=1698675 ker mi je res poslal homologacijo kot sma bila zmenjena in vem da če bo kaj narobe mi bo sigurno pomagal tudi ko nebo več v garanciji.

Kar se pa tiče zmogljivosti Bashana 200, zamene kot začetnika ki sem prvič sedel na ATV ja boljše ne bi mogel pričakovat, resda je potrebno tu pa tam kaj malo pošraufat ampak saj ga imam za hobi da mi ni dolgčas, na tem modelu mislim da se bom kar preci naučil glede same izvedbe in kako ravnati z ATVji tako da ko bo ta odpovedal pa bo že nabavo nekaj malo boljšega zaenkrat pa mislim da za to ceno ni boljšega.

Uporabniški avatar
bashan-sika
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bashan-sika » 28 Nov 2007, 22:47

absolutno da ni bolšega za to ceno.
Sam pa o kvaliteti boš govoril čez 2-3 mesce ko ga boš mel.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Nov 2007, 23:00

bashan-sika napisal/-a:absolutno da ni bolšega za to ceno.
Koliko pa si jih (ATV-jev) že imel, da si tako prepričan. ;)

Uporabniški avatar
Peter
Začetnik
Reactions:
Kraj: Miklavž na dr. polju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter » 29 Nov 2007, 17:23

To je moj prvi in mislim da se bom iz njega največ naučil. Če bi mel kaj dražjega verjetno nebi sam popravljal (zaj bote rekli da nebi rabo) ampak bi moral vozit na servis, kar pa zopet stane. Kot sem že povedo imam to za hobi, če pa vi ne priznavate Kitajskih ATV jev pa mi lahko to direktno povete pa se bom odstrano iz vaše strani.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 29 Nov 2007, 18:17

Nihče te ne podi ... :shock:
Alergični smo na MOJ_JE_OH_IN_SPLOH osebke z atv-ji za katere iz prakse vemo kakšne kvalitete so. Pa nobenega nikoli ni na spregled na srečanjih.
Mogoče nisi opazil, vendar rade volje pomagamo pri problemih, če je le v naši moči.
Tudi Jaka jih je že kar nekaj pošraufal ....

Upam, da ti bo tvoj atv dolgo časa služil s čim manj problemi. Pa če boš imel probleme, da jih napišeš tukaj, da bodo ostali vedeli s čim se bodo morali spoprijeti, če že bodo šli v nakup kitajčka.

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Nov 2007, 18:29

Peter napisal/-a:če pa vi ne priznavate Kitajskih ATV jev pa mi lahko to direktno povete pa se bom odstrano iz vaše strani.
Moj komentar ni bil namenjen tebi,namenjen je bil "naj-boljšemu" off road vozniku, ki so ga polna usta (ampak samo to in nič drugega) na več forumih.

Si pa (Peter) eden redkih, ki si realno povedal, kaj pričakuješ, kako se boš vozil itd...še najbolj mi je bilo všeč tole:
Kar se pa tiče zmogljivosti Bashana 200, zamene kot začetnika ki sem prvič sedel na ATV ja boljše ne bi mogel pričakovat, resda je potrebno tu pa tam kaj malo pošraufat ampak saj ga imam za hobi da mi ni dolgčas, na tem modelu mislim da se bom kar preci naučil glede same izvedbe in kako ravnati z ATVji

Kapo dol-ti se samo vozi in uživaj !Pa veliko varnih kilometrov.

Uporabniški avatar
crow
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Trbovlje
Kontakt:

Re: Moj prva ura vožnje z registriranim Kitajcom

Odgovor Napisal/-a crow » 29 Nov 2007, 20:14

Peter napisal/-a: Vse skupaj me je stalo 170 eurov z novo tablico, okvirom za tablico, zavarovanjem (130 euro), cestnino (16 euro).

kolk kilowatov pa ima bashan, ker sem jst za yamaho 350 dal komaj 90 :eur
zavarovanja pri 30% bonusa, lahko bi pa vzel bonus od nekoga v družini tud 50% sam ni nevem kake razlike.
najcenejše zavarovanje je zaenkrat pri triglavu,
kar se pa trgovcev tiče je pa Boštjan iz WBC zame najboljši

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Re: Moj prva ura vožnje z registriranim Kitajcom

Odgovor Napisal/-a brinovc » 29 Nov 2007, 20:51

crow napisal/-a:
Peter napisal/-a: Vse skupaj me je stalo 170 eurov z novo tablico, okvirom za tablico, zavarovanjem (130 euro), cestnino (16 euro).

kolk kilowatov pa ima bashan, ker sem jst za yamaho 350 dal komaj 90 :eur
zavarovanja pri 30% bonusa, lahko bi pa vzel bonus od nekoga v družini tud 50% sam ni nevem kake razlike.
najcenejše zavarovanje je zaenkrat pri triglavu,
kar se pa trgovcev tiče je pa Boštjan iz WBC zame najboljši
Tudi mene so za mojega grizza 660 odrli za celih 90 €. :evil:
Mamico jim ... . To je skoraj 90 litrov bencina!!!

LP!

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 29 Nov 2007, 20:51

Tegale Boštjana bom pa enkrat v bližnji prihodnosti obvezno spoznal ;)

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 29 Nov 2007, 21:03

Ja jaz ga moram tudi,če je tolk dober. :lol: