Odpravili se bomo proti Rogli (predvidena razdalja 60 km v eno smer), kjer se bomo najedli :razz: , napili (odžejali, da ne bo pomote
Tura Mariborsko Pohorje-Rogla
- Pero
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Zgornja Kungota
- Kontakt:
Tura Mariborsko Pohorje-Rogla
V soboto, 24.11.2007 ob 9.00 uri se bomo dobili na parkirišču Gorske reševalne službe (Obrambni dom Pekre), Bezjakova 151, Pekre http://www.geopedia.si/#L450_F23969602_ ... 154787_s12 Tja pridete tako, da eno ulico pred Pohorsko vzpenjačo zavijete desno in potem 2x levo.
Odpravili se bomo proti Rogli (predvidena razdalja 60 km v eno smer), kjer se bomo najedli :razz: , napili (odžejali, da ne bo pomote
) in odtalili in nazaj. Priporočeno je imeti ATV z 4x4, drugače pa dobro vrv
. Tempo bomo prilagajali najšibkejšemu členu tako, da so vabljeni tudi lastniki kitajčkov. Ker bodo razmere zimske, se dobro(toplo) opremite, predvsem desni palec
. V primeru, da bo dan prej močno snežilo
, izlet odpade. V primeru zamude (iz objektivnih vzrokov prosim) lahko pokličete na 041 284 678. Prijave napišite spodaj, da se približno ve, kako veselo bo.
- Peter
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj: Miklavž na dr. polju
- Kontakt:
Pozdravljen Pero
Me veseli da se tudi v Mariboru dobivate. Sem šele začetnik v tem zato sem vbistvu nabavo takoimenovanega Kitajca (Bashan 200), da če bom razočaran nad štirikolesnikom nebom preveč na zgubi. Zanima me pa če se bote še kaj dobivali, saj v soboto ne morem prit ker se kolega ženi pa moram na poroko. Hvala
Lep pozdrav
Pero
Me veseli da se tudi v Mariboru dobivate. Sem šele začetnik v tem zato sem vbistvu nabavo takoimenovanega Kitajca (Bashan 200), da če bom razočaran nad štirikolesnikom nebom preveč na zgubi. Zanima me pa če se bote še kaj dobivali, saj v soboto ne morem prit ker se kolega ženi pa moram na poroko. Hvala
Lep pozdrav
Pero
Gume so že pri meni
Nič emailov ne bereš???
WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
V četrtek 22.11. (ko si tole pisal) še nisi vedel, da je v Nedeljo 25.11. krst !!!!!! Ne me basat !blaster napisal/-a:Tudi jaz bi se pridružil, sam problem je ker nimam prevoza oz. vozniškega dovoljenja
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
No bomo videliPero napisal/-a:Eh, izgovori, izgovori. Sicer pa sem napisal da je tura za velike fante...jaka napisal/-a:V četrtek 22.11. (ko si tole pisal) še nisi vedel, da je v Nedeljo 25.11. krst !!!!!! Ne me basat !blaster napisal/-a:Tudi jaz bi se pridružil, sam problem je ker nimam prevoza oz. vozniškega dovoljenja
- Pero
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
- Peter
- Začetnik
- Reactions:
- Kontakt:
Vse sem že skoraj pregledal pa nisem nikjer najdo kje se lahko v bližini Maribora vozim z ATVjem. Tam nekje pri Selnici ob dravi sem videl da je proga, je še kje mogoče drugje, baje je nekje v Zrkovcuh samo mi niso vedli povedat kje, a mogoče ve gdo, ki bi blo?
A bo kako srečanje kdaj v bližnji prihodnosti? Samo tako bolj za začetnike, mam namreč kitajca, sicer sem v soboto bil v Lovrencu na pohorju z njim pa sem brez nekih vlkih težav prišel gor, naredo 35 km v eno smer pol pa sem v nedeljo šel nazaj. Vse kar sem zgubo je bil en vijak ki drži zaščito na izpušnem loncu, drugače OK. Povprečna hitrost 60km-h.
A bo kako srečanje kdaj v bližnji prihodnosti? Samo tako bolj za začetnike, mam namreč kitajca, sicer sem v soboto bil v Lovrencu na pohorju z njim pa sem brez nekih vlkih težav prišel gor, naredo 35 km v eno smer pol pa sem v nedeljo šel nazaj. Vse kar sem zgubo je bil en vijak ki drži zaščito na izpušnem loncu, drugače OK. Povprečna hitrost 60km-h.
- Pero
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Hja, saj v soboto smo mi tudi bili v Lovrencu:

Zakaj pa nisi šel z nami prek Pohorja?
Drugače pa je v okolici Mariborja nešteto možnosti za vožnjo; recimo gradbišče avtoceste, pa Kozjak ...
Imaš pa fenomenalno povprečno hitrost, bom razmislil, če ne bi Kingquada menjal za bashnana
Naša povprečna je bila namreč 15,29 km/h....

Zakaj pa nisi šel z nami prek Pohorja?
Drugače pa je v okolici Mariborja nešteto možnosti za vožnjo; recimo gradbišče avtoceste, pa Kozjak ...
Imaš pa fenomenalno povprečno hitrost, bom razmislil, če ne bi Kingquada menjal za bashnana
Naša povprečna je bila namreč 15,29 km/h....
- Peter
- Začetnik
- Reactions:
- Kontakt:
Punca moja vas je vidla da ste bli baje pri "Maksu", me je klicala samo sem jaz bil na stoletni lipi, bližnji breg, pa prej ko sem jaz prišo dol, vas več ni blo. Kam ste pa pol šli ? Nazaj na roglo?
Kar se pa tiče hitrosti, nevem če sem povedo jaz sem se peljal po asfalti iz Miklaža čez Pekre, Limbuž, Ruše, čez stari jodl pa v Lovrenc. Ne poznam prav dobro ceste čez pohorje, Areh, Roglo. Verjetno bi najdo vendar sam se tak nebi spusto tam okol, pa še sneg je.
Kar se pa tiče hitrosti, nevem če sem povedo jaz sem se peljal po asfalti iz Miklaža čez Pekre, Limbuž, Ruše, čez stari jodl pa v Lovrenc. Ne poznam prav dobro ceste čez pohorje, Areh, Roglo. Verjetno bi najdo vendar sam se tak nebi spusto tam okol, pa še sneg je.
- Pero
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Šli smo na Roglo in potem preko Pohorja nazaj. Povprečna hitrost pa se zelo razlikuje od potovalne; imam Garmina, ki mi to sproti računa in ne moreš verjet, kakšna razlika je to.Peter napisal/-a:Punca moja vas je vidla da ste bli baje pri "Maksu", me je klicala samo sem jaz bil na stoletni lipi, bližnji breg, pa prej ko sem jaz prišo dol, vas več ni blo. Kam ste pa pol šli ? Nazaj na roglo?
- Pero
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Glej, zadnjič sta z nami peljala dva rentana Kymcota 250 in sta tudi prišla na cilj. Pa sta fanta prvič vozila ATV-je. Če imaš dobre gume in ti zadeva ne crkne ni problem.Peter napisal/-a:Pa bi vi vzeli kitajca zraven na tako turo, bi sploh zdržal (ATV)?
A se vozite kje ekstremno? Kajti nena še preveč zaupam samemu sebi.
- Peter
- Začetnik
- Reactions:
- Kontakt:
Ja gume so nove, na teremu primejo dobro, mam pa samo en,dva,tri probleme, vendar jih rešujem.
Ventilator sem zamenjal z računalniškim, dodal senzor ki mi meri temparaturo, tako da vidim med vožnjo koliko stopinj je v kileru.
Potem se peljal na probno vožnjo, pa hvalabogu nisem prišel daleč, 500 metrov od moje hiše je nekaj začelo škripat zadaj, se obrno in zapeljal nazaj domov, raztavo zadnjo os in ugotovil da nimam več kuglic v zadnjem ležaju, zaenkrat sem danes samo raztavo sčistil vse, ležajev pa nisem dobil ker je že vse zaprto.
Pravtako se mi je pri demontaži zadnjega kolesa zlomo vijak, moram še ugotovit kak bi to popravo, pomoje najboljši da prevrtam dam noter večji vijak in na drigi strani matico.
Vsi mi pravijo da je še vse v garanciji in naj grem do prodajalca in mi mora dat nove dele, samo kaj bi s tem rešo? Niič! Čez en mesec bi bilo isto tako sem se odločo da vstavim prave ležaje (SKF) in sedaj ko imam vse narazn naredim tako kot bi moglo že bit.
Ko bom imel popravljeno se javim in upam da še nebo preveč snega da se bomo lahko kdaj dobli pa se kam peljali.
Ventilator sem zamenjal z računalniškim, dodal senzor ki mi meri temparaturo, tako da vidim med vožnjo koliko stopinj je v kileru.
Potem se peljal na probno vožnjo, pa hvalabogu nisem prišel daleč, 500 metrov od moje hiše je nekaj začelo škripat zadaj, se obrno in zapeljal nazaj domov, raztavo zadnjo os in ugotovil da nimam več kuglic v zadnjem ležaju, zaenkrat sem danes samo raztavo sčistil vse, ležajev pa nisem dobil ker je že vse zaprto.
Pravtako se mi je pri demontaži zadnjega kolesa zlomo vijak, moram še ugotovit kak bi to popravo, pomoje najboljši da prevrtam dam noter večji vijak in na drigi strani matico.
Vsi mi pravijo da je še vse v garanciji in naj grem do prodajalca in mi mora dat nove dele, samo kaj bi s tem rešo? Niič! Čez en mesec bi bilo isto tako sem se odločo da vstavim prave ležaje (SKF) in sedaj ko imam vse narazn naredim tako kot bi moglo že bit.
Ko bom imel popravljeno se javim in upam da še nebo preveč snega da se bomo lahko kdaj dobli pa se kam peljali.
Pozdravljen! Meni se je ravno tako odlomil vijak pri demontaži gume, ampak sprednji kjer ne moreš dati navadnega vijaka notri, ker so na drugi strani "pakne" in bi bil vijak prevelik! Tako da sem porezkal ven tist "švas" in zabil tisti vijak notr, ki nima za ključ, na eni strani je okrogel na drugi pa normalno matico gor daš pa na tisti strani ki je okrogel, no malo zaobljen je še en kvadratek tko da ga prime! to je bila moja rešitev in še drži!