Homologacija

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
Odgovori
ThugBoy
Začetnik
Reactions:

Homologacija

Odgovor Napisal/-a ThugBoy » 05 Jan 2008, 11:17

Najprej vsem en lep pozdrav :hoj:

Sem malo iskal po forumu pa nisem našel nič napisanega o tem.
Torej lastim si nekega kitajskega štirikolesnika, ki bi pa ga rad registriral, pred tem pa seveda homologiral.Rečeno mi je da ima možnost homologicije, saj ima smernike, luči, števec, zahtevane zavore, prostor za tablico itd...
Sedaj pa me zanima, kakšne papirje bi potreboval za homologacijo, saj sem dobil le kupoprodajno pogodbo, in pa kje se opravlja ta homologacijski postopek.upam da mi bo znal kdo vsaj malo pomagat.
aja pa kakšen je to približno strošek?
vsem hvala za pomoč

LP
ThugBoy

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: Homologacija

Odgovor Napisal/-a jaka » 05 Jan 2008, 12:33

ThugBoy napisal/-a:Sedaj pa me zanima, kakšne papirje bi potreboval za homologacijo, saj sem dobil le kupoprodajno pogodbo,
Homologacije sem ne moreš narediti.
Za registracijo potrebuješ : račun, carinsko deklaracijo, homologacijski kartonček-v Slovenskem jeziku.
Če homologacijski kartonček ni v Slovenskem jeziku moraš ATV peljati v Avtoplus Koper, kjer ti prevedejo homologacijo oz.COC dokumente v slovenski kartonček (strošek cca 150 eur).

Torej, samo na podlagi tvoje kupoprodajne pogodbe (brez ostalih navedenih papirjev), ne boš, ne moreš itd...homologirati niti registrirati ATV-ja.
(A ne verjameš, kar sem ti napisal že v drugem forumu)

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 05 Jan 2008, 12:58

Kolikokrat se bo to še zgodilo??? Verjetno ti je bilo prodano v smislu vse te "homoligacijske" opreme ki jo ima na sebi, češ da potem z registracijo ne bo problema. Žal je točno tako kot ti je napisal Jaka zgoraj, samo s kupoprodajno pogodbo ga boš še težko prodal drugemu lastniku, kaj šele registriral.

Če ti ni odveč, mi prosim napiši, kje si ta motor kupil, ker bomo počasi začeli z opozarjanjem prodajalcev naj tega ne počno, če pa to ne bo dovolj, bodo pa to urejale za to pristojne službe.

Jaz osebno imam teh nategancij že poln k....!!

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
crow
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Trbovlje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a crow » 05 Jan 2008, 16:53

SE PRIDRUŽUJEM :evil:

david
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica nove gorice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a david » 05 Jan 2008, 20:02

Mislim teoretično je možno vse,praktično pa samo za Afriko in seveda ČUNGA LUNGA...

ThugBoy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ThugBoy » 05 Jan 2008, 22:51

Na drugem forumu še nisem prebral odgovorov :)
Ja kaj pa prodajalec torej lahko opravi homologacijo?
Ker mi je reko da ko se odločim naj samo pošljem slike po mailu pa da uredijo.samo sn mislo če lahk to tud sam uredim.
pa še mail moram poiskat zaj od tega prodajalca..c.e se bo dalo.
kupo pa sem ga tam pri celju pri enem ko ma polno teh štirikolesnikov pa kroserjev kitajskih

LP

Uporabniški avatar
soundmaster
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a soundmaster » 05 Jan 2008, 22:56

kupo pa sem ga tam pri celju pri enem ko ma polno teh štirikolesnikov pa kroserjev kitajskih

LP[/quote]
A je to mogoče avtoprodaja LMV :?:

ThugBoy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ThugBoy » 05 Jan 2008, 23:44

vš da nevem...
mislim da je bil žalec pri celju...
ma pa model jih kr v garaži...
morem preverit če mam kje njegove podatke.baje da lahko od njega kr kupim homologacijo, sem zdaj zvedel.
tak da bomo vidli kaj bo...rad bi seveda registriro atv da se lahk tud malo dalje peljem ko samo okoli hiše, zato pa sem kupo malo dražji model ki ga je možno registrirat, samo sn naredo zgago s tem ko nisem takoj poskrbel še za homologacijo.

LP

ThugBoy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ThugBoy » 05 Jan 2008, 23:55

okey sedaj sem našel mail od prodajalca in sem mu napisal mail.
Zdaj pa samo čakat na odgovor, pa upat na najboljše.
Hvala vsem za odgovore, bom odgovoril če sem uspel zrihtat.
aja pa še to kaj mam kupoprodajno je kr neki sprintano :)
ti prodajalci so kr nekaj....

Ve mogoče kdo kje bi dobil kaj vec podatkov o tem kitajcu?
kakšen service manual, tehnični podatki itd...?
piše pa da je model: ATV BE-IM 250ccm
še slika:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 06 Jan 2008, 01:16

In kolk si dal za ta malo dražji model? Če smem vprašat? :shock:

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

ThugBoy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ThugBoy » 06 Jan 2008, 01:49

ma model je najcenejši.stal je 1200eur.
je pa bil še taki isti model, le da ni mel možnosti homologacije pa mislim da je bil 200ccm, cena pa bla 800 al 900eur.to sem mislo s tem da je bil drazji :)
ce bojo zaj kake komplikacije s homologacijo, te bi rajsi vzel tistega še cenejšega.

Uporabniški avatar
soundmaster
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a soundmaster » 06 Jan 2008, 09:35

Men tut počas preseda to nategovanje prodajalcev!Za moje pojme sploh nebi smel prodajat stvari brez ustrezne dokumentacije, in slovenskih navodil!Pr teh kitajčkih ti pa še daja kao dve leti garancije! :roll: .Pol k ti pa kej crkne, te pa nategujejo v nedogled!Tut sam mam kitajčka :D , res da večjih problemov še nism mel, sam useen k mi je "crknu" frgazar, mi je tip reku čist hladno ;V garancijo spada samo mašina-agregat, in ne ostali deli!"
Pol ga pa pokliče čes čas kolega, in pravi, da mu je šla dihtnga, in se v mašini meša olje in voda, in da je motor še v garanciji, in spet dobimo odgovor; to ne spada pod garancijo!!!To pa še ni use, motor je star 8 mesecev garancija velja kao dve leti, prodajalec pa trdi da ne prodaja tega modela, že od leta 2006!In kar je najhuje kljub usem dokumentom ki dokazujejo da je motor kupljen pri nemu aprila 2007, on še kar trdi da to ni res! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 06 Jan 2008, 10:22

soundmaster napisal/-a:Men tut počas preseda to nategovanje prodajalcev!Za moje pojme sploh nebi smel prodajat stvari brez ustrezne dokumentacije, in slovenskih navodil!Pr teh kitajčkih ti pa še daja kao dve leti garancije! :roll: .Pol k ti pa kej crkne, te pa nategujejo v nedogled!Tut sam mam kitajčka :D , res da večjih problemov še nism mel, sam useen k mi je "crknu" frgazar, mi je tip reku čist hladno ;V garancijo spada samo mašina-agregat, in ne ostali deli!"
Pol ga pa pokliče čes čas kolega, in pravi, da mu je šla dihtnga, in se v mašini meša olje in voda, in da je motor še v garanciji, in spet dobimo odgovor; to ne spada pod garancijo!!!To pa še ni use, motor je star 8 mesecev garancija velja kao dve leti, prodajalec pa trdi da ne prodaja tega modela, že od leta 2006!In kar je najhuje kljub usem dokumentom ki dokazujejo da je motor kupljen pri nemu aprila 2007, on še kar trdi da to ni res! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Pa dobro, kaj nihče od vas ne pozna besede tržna inšpekcija?

Po turi paše pošten počitek:
Slika

ThugBoy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ThugBoy » 06 Jan 2008, 12:54

ma meni je vsaj takoj reko da ni nobene garancije.
Če ne druga vem pri čem sem.
polek tega pa za taki dnar itaq ni kaj za pričakovat od prodajalcev pa garancije...
Glede kitajčka pa še zaenkrat nimam slabih iskušenj, razn tega da je blo treba vse vijake zamenjat ker kitajski držijo nič sploh :)

Ve mogoče kdo kaj več podatkov o tem kitajčku ki sn ga prilepo zgoraj?
Aja pa zaenkrat še nisem dobil nobenga odgovora od prodajalca, še bomo vidli kaj bo :)

LP
ThugBoy

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 06 Jan 2008, 13:36

Za tak denar, ni važno če je to 300 EUR, ali pa 10 000 EUR, bi lahko pričakoval, oz. bi bilo nujno dobiti: garancijo, račun, slovenska navodila, servisno knjižico, homoligacijo (slovensko), ti si pa zadovoljen samo s kupoprodajno pogodbo.

Ne vem, a se nobeden ne zaveda, da to niso igrače, kljub malo nižjim hitrostim, ki jih dosegajo so lahko še vedno smrtno nevarne. Ti motorji, vsaj kupljeni na tak način, nimajo nikakršnih certifikatov, nobenih ISO standardov, nobenih testiranj, ničesar.... Ampak poceni je pa le poceni!!!

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 06 Jan 2008, 13:51

Najprej si preberi poste na to temo tu,

4x4 norc!!!)Slika
Slika

ThugBoy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ThugBoy » 06 Jan 2008, 22:30

zgleda da mam jas kr srečo, glede na to da nekih hujših težav ni bilo.
Mi je prodajalec takoj povedal naj raje zamenjam vse vijake, kr ti kitajski ne držijo dobro.To sn tudi storil, in sedaj ni nekih težav.Pa ga mam okrog 4mesece.

LP

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 06 Jan 2008, 23:46

ThugBoy napisal/-a:zgleda da mam jas kr srečo, glede na to da nekih hujših težav ni bilo.
Mi je prodajalec takoj povedal naj raje zamenjam vse vijake, kr ti kitajski ne držijo dobro.To sn tudi storil, in sedaj ni nekih težav.Pa ga mam okrog 4mesece.

LP
Pametno!

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Odgovori