LONCIN Desert storm

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
leteci
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zasavje - Trbovlje
Kontakt:

LONCIN Desert storm

Odgovor Napisal/-a leteci » 09 Apr 2008, 13:49

Lep pozdrav :) !

Sem lastnik ATV Loncin Desert storm in naj povem, da ti z Loncinom ni nikoli dolgcas :eur . Najprej bos zamenjal vse gumijaste cevke (bencin, olje,...), nato sledi menjava lezajev na prenosu moci s motorja na kardan. Zakaj? Zaradi slabe kvalitete gume, ki povezuje zgib motor - kardan: po dolocenem casu (6 mesecev) guma preperi in v prenos nekako PRIDE voda. Posledica je zaribanje lezajev (gumo lahko zamenjas z gumo od R5). Naslednja tezava sledi pri zadnjem levem kolesu, kjer ponovno pride do razpada lezaja. Sledi menjava ali popravilo preperele gume na delu, ki povezuje vplinjac in cilinder. Lahko se popravi (pobrusis aluminijasti del - ki skrbi za privijacenje na cilinder in z objemkami nanj pritrdis cev - uporabiš lahko gumijasto cev, ki povezuje hladilnik in motor na R Cliu). Del lahko kupis pri uvozniku (100 Eur). Sledi okvara zaganjalnika motorja: zobnik, motorcek zaganjaca,... kaj naprej? KOLOTEK? Velika napaka in neumnost! Ker ima ATV na prednjih kolesih disc zavore je normalno, da se pac najvec uporabljajo prednje zavore. In kaj potem? Prednje obese ATV-ja so narejene tako, da se zaradi zaviranja in posledicno posedanja ATV-ja, razprejo prednja kolesa navzven, narazen. Posledica je velika obraba in pogosta menjava prednjih gum in ˝koncnikov˝. Koncniki so zaradi razpiranja koles ob zaviranju zelo obremenjeni. Koloteka ne mores nikakor pravilno nastaviti. Lahko ga nastavis na normalono voznjo po ravnini, vendar ko bos zaviral bo kolesa potisnilo narazen. POSKUSI - z roko pritisni spredaj ATV in glej kolesa kako se razprejo!
Pogosto pride do okvare na elektricni napeljavi. Slaba kvaliteta objemk poskrbi za pogoste slabe stike. Prednji luci, ki sta v maski ATV-ja, se zaradi slabe tesnitve meglijo in posledicno pride do okvare fokusa.
Pa naj bo dovolj,....
Naj pa povem, da ATV dela ;) .

Pa lep pozdrav,
Leteci
Zadnjič spremenil leteci, dne 09 Apr 2008, 18:52, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 09 Apr 2008, 17:57

Sem čisto šokiran :shock: , kajti to je popolnoma drugačna zgodba, kot jo navaja uvoznik za Slovenijo. Komu naj sedaj verjamem ??? :oops:

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 09 Apr 2008, 21:06

Ja Jaka uporabniku!!!Saj ni prvi,ki je naletel na takšne probleme pri Loncinu. :roll:
Vendar vprašanje ,zakaj ga je sploh kupil po vseh kritikah na treh forumih,je pa vprašanje zase.
Še vedno ljudje najprej kupijo "jajca" potem pa prijavljajo napake,ki so že dolgo znane.Je pa lepo,da jih je uradno napisal in mogoče odvrnil koga od nakupa te firme. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
leteci
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Pojasnilo v znanje

Odgovor Napisal/-a leteci » 09 Apr 2008, 21:14

Lep pozdrav :? !

Kaj naj povem. ATV-ja sem kupil pred dvema letoma, ko se ni bilo tega foruma in tudi Loncin se ni bil znana stvar.
Je pa res, da ne smes vedno verjeti ljudem, ki lepo govore. Kaj je res in kaj ni vedo uporabniki in lastniki. Upam pa, da sem komu pomagal. Preden se odlocite za nakup se pozanimajte pri nekom, ki ze vozi ATV, ki ga zelite kupiti.

Pa lep pozdrav,
Leteci

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 09 Apr 2008, 21:26

leteci : vsa pohvala za opis.Smo bili že kregani,da ne maramo "kitajčkov",ker smo razpravljali o njihovi kvaliteti.Dobrodošel je tvoj post,da se bodo bodoči kupci malo zamislili za kaj dajejo svoj prigarani denar.Še več lastnikov bi potrebovali,tudi takšnih,ki niso imeli problemov z motorji,da si ustvarijo bodoči kupci širšo sliko,kaj sploh kupijo za €,ki jih namenijo za štirikolesnik. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 10 Apr 2008, 00:19

leteci, hvala za tvoj post. Če bo samo eden od bodočih kupcev ATV- ja kaj pridobil od teh tvojih izkušenj, bo namen dosežen. Dokler bodo kitajci opremljeni s tako nekakovostnimi gumami, lahko vsakemu le toplo odsvetujemo nakup takih vozil.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 10 Apr 2008, 08:15

Leteci, ulet na kitajski forum (točnega naslova ne vem...) in jih tam razsvetli s problemi z Loncinom. Tukaj nekako že vedo in verjamejo to, kar si napisal, tam je pa druga zgodba...

Uporabniški avatar
leteci
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Nekaj je gnilega v dezeli

Odgovor Napisal/-a leteci » 10 Apr 2008, 11:14

Lep pozdrav XXXL poznavalec 8) !

Verjetno bom res pisal o problemih z Loncini v Sloveniji. Vendar jim bom pisal tudi o njihovih slovenskih zastopnikih, ki zaracunajo del, ki je pri njih vreden 2$, pri nasih zastopnikih 100 Eur. Zakaj taksna pozresnost? Vse bi bilo v redu, ce bi bili bolj posteni. Vsak, ki kupi poceni robo ve in pricakuje, da ni najboljsa, najkvalitetnejsa. Da pa ti, ko stvar ˝crkne˝ zastopnik rece, da mora tudi on nekaj zasluziti je pa res neumnost :x !

Pa lep pozdrav,

Leteci

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 10 Apr 2008, 17:04

Od: blizz
Za: Jaka
Objavljeno: Tor Mar 11, 2008 6:41 pm
Naslov sporočila: Re: pozdrav
Okoli Loncina pa je zgodba sledeča - človk kupi ATV LONCIN in odšteje 2990€ z homologacijo in vsemi davščinami . Za ta denar pa pričakuje da bo lahko najmanj pol sveta obkrožu ???
Z pozdravi ,
*cenzura*

Vse to pa se ne ujema z oglaševanjem na avto-netu
Pogon : izredno vzdržljiv kardanski pogon
+ IZREDNA IN ROBUSTNA IZDELAVA !!!
Zagotovljen servis in rezervni deli!
Garancija : 12 MESECEV

Toliko o poštenosti trgovca in uvoznika za Loncin. ( da slučajno ne omenim njegovih groženj na ZS-jih in e-poštah, ki jih pričakujem po objavi tega prispevka :smeeeh: )

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Morje

Odgovor Napisal/-a koda73 » 10 Apr 2008, 19:33

Ta g. *cenzura* na moto boom-u v Celju predstavlja Goesa. Tudi zanj se ne more odločit ali je garancija 1leto na kompleten štirikolesnik ali samo na motor. Zna pa dobro mutit. Verjetno, ker je iz Mute! Pa brez zamere, ker verjetno niso vsi tam taki. Goes-a boma lahko sprobali Maja, čeprav se je gospod hvalil, da ga bomo lahko že prej. :evil:

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 11 Apr 2008, 08:14

Leteči, vse stvari se prodajajo zaradi razmerja povpraševanja-ponudbe. Tudi cena se s tem določa. Če je povpraševanje po delih, ki stanejo 2€, večje , kot ponudba, je lahko zato tudi cena večja, recimo 100€. Ko pa povraševanja po tem izdelku za 100€ ne bo več, bo tudi cena padla.

Uporabniški avatar
leteci
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Loncin

Odgovor Napisal/-a leteci » 11 Apr 2008, 09:25

Lep pozdrav :? !

Res je. Povprasevanje dela ceno, vendar kupci ATV-jev Loncin niso vedeli s kom imajo opravek, ko so kupili motor. Sedaj bodo mogoce, tudi s pomocjo drugih, zvedeli in premislili ali se bodo se odlocili za nakup Loncin motorjev.
Verjetno je res, da das se malo zraven in poskusis kupiti kaksno drugo znamko motorja :idea: !

Pa lep pozdrav,

Leteci

7102000
Začetnik
Reactions:

Loncin 250 - delovni - izkušnje po 1.letu

Odgovor Napisal/-a 7102000 » 10 Jun 2008, 11:55

Po preteku 8-ih mesecev se ponovno javljam na temo Loncin 250 - delovni.

O nabavi in prodajalcih ne mislim več pisati, tudi jaz sem imel z njimi slabe izkušnje tako, da sem se odpovedal garanciji in motor peljal na prvi servis h »vaškemu« mojstru. Zdaj pa tudi tega ne delam več in skušam čim več napak sam odpraviti. Za razliko od »Letečega« jaz nimam tako slabih izkušenj z motorjem. Star sem skoraj 50 let in verjetno nisem tako zahteven voznik kot on. Vozim cca 90% po makadamskih poteh, ostalo po asfaltu in imam gume za asfalt, ki so relativno dobre kvalitete. Ne skačem, ne vozim po koreninah, skalah….., vseeno pa drsim tudi do 70 km/h po ovinkih.
Po cca 4.100 km še nisem zamenjal nobenega dela. Števec, ki na začetku občasno ni deloval, zdaj deluje. Vijaki, ki jih privijem vsakih 2000 km, ne odpadajo več. Motor ima kar nekaj gumijastih cevi ki so preozke in rade preperijo. Tri od teh sem povil z armiranim izolirnim papirjem in je zdaj v redu. Priviti sem moral tudi vse ležaje (2x) na kolesih. Opazil sem "luft" v končnikih, nisem jih zamenjal, ker me ne motijo. Se mi zdi, da je "luft"od prvega dne do danes enak. Preperelo manšeto na kardanu sem pravočasno opazil. Nisem hotel dati 20 EUR in sem jo prav tako povil z armiranim izolirnim papirjem. Pri tem mi je pomagala žena, ki ima bolj ozke prste, potem sem dal čez objemki in manšeta je »preživela« zimo. Prepričan sem, da bo zdržala še naslednjo. Vozil sem se pa skoraj vsak vikend. Pred enim tednom mi je odpovedal zaganjač, pa sem se odločil, da ga ne zamenjam, ker motor zaženem tudi ročno. Zdaj pa zaganjač spet deluje.

Zaključek

po 13-ih mesecih in 4.100 prevoženih kilometrih sem z motorjem zelo zadovoljen, ker praktično z njim ni bilo nič narobe. Odstranil sem tudi nekaj blokad, če se temu lahko tako reče (odstranil peno iz zračnega filtra, blindiral povratni vod izpušnih plinov in prevrtal izpušno cev). Enkrat sem se že prevrnil, počeno plastiko sem sam popravil. Kot sem že povedal, ni moje veselje preganjati se po moto-cros ali hujših "off road"progah. Za moj način vožnje se mi zdi nesmiselno dati 2000 do 3000 EUR več denarja. Pa ga imam.

Uporabniški avatar
Spasky
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Re: Loncin 250 - delovni - izkušnje po 1.letu

Odgovor Napisal/-a Spasky » 10 Jun 2008, 12:30

7102000 napisal/-a:Po preteku 8-ih mesecev se ponovno javljam na temo Loncin 250 - delovni.

O nabavi in prodajalcih ne mislim več pisati, tudi jaz sem imel z njimi slabe izkušnje tako, da sem se odpovedal garanciji in motor peljal na prvi servis h »vaškemu« mojstru. Zdaj pa tudi tega ne delam več in skušam čim več napak sam odpraviti. Za razliko od »Letečega« jaz nimam tako slabih izkušenj z motorjem. Star sem skoraj 50 let in verjetno nisem tako zahteven voznik kot on. Vozim cca 90% po makadamskih poteh, ostalo po asfaltu in imam gume za asfalt, ki so relativno dobre kvalitete. Ne skačem, ne vozim po koreninah, skalah….., vseeno pa drsim tudi do 70 km/h po ovinkih.
Po cca 4.100 km še nisem zamenjal nobenega dela. Števec, ki na začetku občasno ni deloval, zdaj deluje. Vijaki, ki jih privijem vsakih 2000 km, ne odpadajo več. Motor ima kar nekaj gumijastih cevi ki so preozke in rade preperijo. Tri od teh sem povil z armiranim izolirnim papirjem in je zdaj v redu. Priviti sem moral tudi vse ležaje (2x) na kolesih. Opazil sem "luft" v končnikih, nisem jih zamenjal, ker me ne motijo. Se mi zdi, da je "luft"od prvega dne do danes enak. Preperelo manšeto na kardanu sem pravočasno opazil. Nisem hotel dati 20 EUR in sem jo prav tako povil z armiranim izolirnim papirjem. Pri tem mi je pomagala žena, ki ima bolj ozke prste, potem sem dal čez objemki in manšeta je »preživela« zimo. Prepričan sem, da bo zdržala še naslednjo. Vozil sem se pa skoraj vsak vikend. Pred enim tednom mi je odpovedal zaganjač, pa sem se odločil, da ga ne zamenjam, ker motor zaženem tudi ročno. Zdaj pa zaganjač spet deluje.

Zaključek

po 13-ih mesecih in 4.100 prevoženih kilometrih sem z motorjem zelo zadovoljen, ker praktično z njim ni bilo nič narobe. Odstranil sem tudi nekaj blokad, če se temu lahko tako reče (odstranil peno iz zračnega filtra, blindiral povratni vod izpušnih plinov in prevrtal izpušno cev). Enkrat sem se že prevrnil, počeno plastiko sem sam popravil. Kot sem že povedal, ni moje veselje preganjati se po moto-cros ali hujših "off road"progah. Za moj način vožnje se mi zdi nesmiselno dati 2000 do 3000 EUR več denarja. Pa ga imam.
Jah no, si mogoče pomislil, da bi z boljšim quadom lahko še bolje vozil in ti ne bi bil izgovor "za tvoj način vožnje". Mar ne omejuje quad ravno tvoj način vožnje?
Drugače pa lepo, da je vsaj en zadovoljen s tistim, kar ima.
Vidte fantje, sam izolir trak je potreben pa je vse OK.

2006 Barossa 250 SH tuning - prodano
2007 Arctic Cat DVX 400 - prodano
2008 - Darth Vader - LTR - prodano
2010 - ?

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 10 Jun 2008, 12:46

7102000 (oz. Boyan oz. notranjc - ni se treba vsakič na novo registrirati), lepo da si zadovoljen z motorjem.
Še veliko varnih kilometrov ti želim.
Potrjuješ pa tisto, kar je napisano nevemkolikokrat - če znaš narediti in pošraufati sam ... in ti je to užitek - zakaj pa ne. 8)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a stojko » 11 Jun 2008, 15:11

7102000
Če si ti zadovoljen, potem verjemi, sem tudi jaz!

Imaš pa zanimivo razmišljanje:
Le zakaj bi kupoval dražji Opel, VW, Reno, če pa imam svojega Fička.
Ravno tako ima 4 kolesa in z njim povsod pridem.

Res prideš, ampak sedaj si pa predstavljaj eno malo daljšo furo (iz LJ v Portorož pelješ ženo na sladoled in sprehod ob morju), da nebi omenjal daljše fure po makadamu ali brezpotju. :shock:

_Adly_300_XS_
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 11 Jun 2008, 15:33

Želm predvsen, da se (citiram- "vseeno pa drsim tudi do 70 km/h po ovinkih") kakšen končnik z "luftom", ki ga ne želiš zamenjati ne bo slučajno "zataknil" in da tukaj ( citiram "Preperelo manšeto na kardanu sem pravočasno opazil. Nisem hotel dati 20 EUR in sem jo prav tako povil z armiranim izolirnim papirjem." ) slučajno ne bo voda, prah in blato vse skupaj na mestu zaribalo in ustavilo vrtenja. Takrat bo drsenje res drsenje -posebej na kakšnem asfaltu. 8)

Uporabniški avatar
leteci
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

odgovor - notranjc

Odgovor Napisal/-a leteci » 12 Jun 2008, 12:51

Lep pozdrav 7102000
Res lepo, da je nekdo zadovoljen kupec in uporabnik. Zelim ti mirno cesto in se veliko vozniskih uzitkov :sanke1:
Ce bos kaj novega odkril ali ˝pogruntal ˝, pa se javi in nas obvesti.

Pa lep pozdrav,

Leteci :banana:

Odgovori