Začetnik in ATV

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
seat
Začetnik
Reactions:

Začetnik in ATV

Odgovor Napisal/-a seat » 18 Apr 2008, 16:16

Fantje vem,da bo marsikdo reku naj uporabim iskanje in tudi na forumih nisem čist frišen a kljub nešteto prebranih tem še vedno ne najdem odgovora za mojo dilemo.
Zato bi vas prosu,če mi lahko svetujete.
Torej tekom letošnjega leta nameravam kupiti 4 kolesnika in zj se pojavi problem katerega.....
Kajti trg je prenasičen in konkurenca je hja recmo "huda" in torej obiskal sem nešteto trgovcev pa se nekako ne morem odločit kaj kupiti.
Torej 4 kolesnika bi imel za vožnjo po gozdnih poteh oz. za vožnjo po lokalnih gmajnah in mogoče kak zavoj ali dva po gozdu oz. gozdni vlaki kjer se vlači les.Rad bi pa,da se mi 4 kolesnik nebi prvi dan sesu ker nisem lih med najlažjimi :) :) z njim nimam namena skakat ali delat stunte :),ker to tudi ni moj užitek ampak zgolj ležerna vožnja po gozdnih stezah in do sedaj mi je nekako zadostovala Yamaha DT125 a bolj me privlači vožnja s 4 kolesnikom.Torej gledal sem nešteto kitajčkov,ki so narejeni bolj tko tko ampak glede same konstrukcije motorja se ne obremenjujem,ker znam tudi sam uporabljat varilni aparat in tudi izvijači in ključi mi niso tuji a hkrati nebi rad po vsaki vožnji ležal pod motorjem in popravljal napake.Zj gledam najbolj agregate nad 200ccm,ker hočem,da tudi motor nekam potegne ne pa da bo mojih 100kg potovalo z hitrostjo lokalnega polža :D
Glede denarja je pa tko najraj bi čim seneje in čim kvalitetnejše kupil ATV,ki mi bu nudil tiste užitke in,ki i bo znal na obraz narisat nasmeh.Zj nekje 2000€ je premal a 5k€ je pa s5......
torej kaj priporočate kakšnega kitajčka ala skyjet,bansham ali naj počakam kakšno leto in kupim raptorja ampak vsi vemo kako teško je čakat :)

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 18 Apr 2008, 16:41

Tako in tako se boš načakal. :twisted:
Če kupiš pocen kitajca,se boš načakal,ko boš potreboval rezervne dele,ko ga boš "šraufal" in "švasal" in ko se ga boš naveličal,ga ne boš prodal za denar,ki si ga vložil v njega.
Če boš čakal (po mojem mnenju je ta varianta najboljša) na dovolj denarja in kupil kvalitetnejši motor,se boš pa potem samo še vozil in opravljal redne servise.
Odločitev je pa tvoja. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 18 Apr 2008, 18:00

Mogoče Barossa 170 za 3k - za začetek.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 18 Apr 2008, 18:13

Enkraten predlog,tako po ceni,kot po tvojih željah vožnje in kvaliteti. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

seat
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a seat » 18 Apr 2008, 19:12

Torej z tem 170ccm 4 kolesnikom ne bo težav prebrodit kakšen klanec kljub malo večjemu tovoru :D
Se pri tem agregatu ni bati glede podhranjenosti in ali se ga lahko "tuna" :D
Sicer ne mislim delat extremnih voženj a kljub temu je lepo,da zna ATV tudi kakšno bolj terensko vožnjo vzet pod svoja kolesa.
Kajti kolikor sem gledal kitajčke bi vrjetno ob moji teži moral kaj kmal kaj pošvasat in ojačat :)
Te Barosse so tajvanskega porekla ane.Malo sem skeptičen glede zgolj 170ccm ali bo to dovolj za kakšen konkreten vzpon po makedamski cesti in ali se lahko z tem agregatom nadejam kakšnega vzpona na bližnje hribe,ker za tovrstno premagovanje je sedaj zadoščala tudi DT-jka z 125ccm
Kolikor sem gledal omenjenih modelov ni veliko rabljenih kar mogoče kaže na samo odličnost ATV-ja ali pa maloštevilčnost le teh.
Drugače pa kolikor gledam teste bi tole znal bit pravi zame in pravi družinski član

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 18 Apr 2008, 19:27

Ena pametna poteza:če lahko stisneš 3-4K€, na avto.net-u izbereš enga rabljenega yamhinega bruina. Se voziš solidno 2-3 leta brez kakšnih posebnih popravil in ga prodaš za 2-3K€. Naučil se boš vozit, vedno boš sestopil z nasmehom na ustih, če ne boš počel neumnosti, boš ves čas porabil za vožnjo, namesto za šraufanje.

Moj skromen nasvet.

LP
H

seat
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a seat » 18 Apr 2008, 19:46

Ok recmo takole,če stisnem 3k oz. kaki €+/- kaj mi priporočate.Še za to ceno bi mogoč vzel 1k€ kredita a to bomo vidli kako bo stanje jeseni (finančno mislim :)).Zj recmo kaj mi priporočate za ta denar ta Barossa zgleda kar solidno je pa tudi fajn kupit nov motor tudi zavoljo garancije pa še prvi si :D :D

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a stojko » 18 Apr 2008, 20:05

Se strinjam za Barosso 170, čeprav, kot se je opisa (100 kg) bo na njej izgledal kot Martin Krpan na kobilici :D :D :D
Za to ceno je malo težko dobiti novo vozilo, lahko pa pogledaš še http://www.atv-quad.si/atv_quad_ponudba ... llity.html Adly-ja 300 Utility. Sicer malo večja cena, ampak glede na to, da si izrazil umirjeno vožnjo po gozdu....
Lahko pride v poštev tudi Linhai (kajne Rudi?). Močna mašina, ki te pripelje kamor hočeš, le da je spet problem cena. Mogoče kdo ve za katerega rebljenega?

_Adly_300_XS_
Slika

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 18 Apr 2008, 20:08

Barosa 170 ccm 2x4, made in taiwan

Bruin 350 ccm 4x4, made in japan

Odločitev je tvoja.

Lp

Uporabniški avatar
Drecos
Začetnik
Reactions:
Kraj: Škofljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drecos » 18 Apr 2008, 20:23

Ja jest sm z Barosso zelo zadovoljen! Vecinoma voznja po makedamu in gozdnih poteh. Ma to gre kamor češ, pa obvezno kros gume gor! Po 3200 kilometrih v 9 mesecih, nič! Ful sm vesel da se nism odloču za kakega kitajca, ker imam rad da zadevo kupiš in voziš, redni servis in to je to...drugače je če imaš veselje za šraufat, ampak vseeno. Če bi zdajle še enkrat kupoval, bi bil raje brez atv-ja, kot pa kitajc pa to kar berem na forumu u zvezi z kit. atv-ji. Ma jest na sploh srečam dost tajvancev, tud baross precej vidm. Nekaj že razmišljam o prodaji letos, bi še imel, ampak, ampak je tko dobr....no bomo videli.
No, tko kot so drugi rekli. Počasi pa dobr pameten kup!

LP

V8bencin
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a V8bencin » 18 Apr 2008, 20:38

Sam imam tako Barosso in menim, da na skoraj nobenem makadamskem klancu ne boš obstal. Za takšno vožnjo, kot jo omenjaš ti, ti po moje ne bo manjkalo moči. Seveda pa ne pričakuj kakšne brutalnosti. Za začetek mislim, da ti bo dovolj. Priporočam ti obisk v WBC-ju, kjer ti bo Boštjan omogočil preizkus večih mopedov, da boš lahko primerjal. Sam sem opazil občutno več moči na račun nožnega menjalnika. Vseeno je pa tudi mene v pozitivno presenetilo skromnih 170ccm. Tako pot sem ubral jaz po nasvetu nekaterih članov in mi ni žal. Kar se tiče trpežnosti, ti pa ne morem nič povedati, ker ima moped premalo kilometrov.Imam ga šele mesec dni.

V8bencin
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a V8bencin » 18 Apr 2008, 20:43

Drecos! Mi lahko zaupaš, če se tudi pri tebi pojavi nekakšno "zvončkljanje" ob segretem motorju(kot bi se slišalo ventila)? Ima sicer šele dobrih 200km. Hvala!

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 18 Apr 2008, 22:01

hirulupi napisal/-a:Barosa 170 ccm 2x4, made in taiwan

Bruin 350 ccm 4x4, made in japan

Odločitev je tvoja.

Lp
Barossa je registritana, Bruin pa ni....

Honda Hornet 900

Uporabniški avatar
Drecos
Začetnik
Reactions:
Kraj: Škofljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drecos » 19 Apr 2008, 10:51

V8bencin napisal/-a:Drecos! Mi lahko zaupaš, če se tudi pri tebi pojavi nekakšno "zvončkljanje" ob segretem motorju(kot bi se slišalo ventila)? Ima sicer šele dobrih 200km. Hvala!
Ja mislm da tudi ja. Čeprav ne slišim več, ker sm se že tuk navadu pomojem. Pa se mi zdi da to ni nič narobe, če se spomnim da mi je tomos "zvončkljal" sigurno 10 let, pa ni bilo nič narobe.

LP

Vrsho
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Vrsho » 20 Apr 2008, 16:13

Če te zanima Barossa SH 250 se mi oglasi pod zasebno...

Uporabniški avatar
crow
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Trbovlje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a crow » 20 Apr 2008, 19:33

Tudi meni raptor zvončklja ko je zelo ogret, mislim da zvok prihaja iz menjelnika saj zdi se mi :o

Nič takšnega sliš se ketnica :oops:
Zadnjič spremenil crow, dne 26 Apr 2008, 08:54, skupaj popravljeno 1 krat.

*JUMBO301*
**YFM 350**
***FZ6 Fazer***

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 20 Apr 2008, 20:26

Moj glas gre Bruinu; Barossa se enostavno niti približno ne more primerjat z 4x4 strojem.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
SiROB
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: LJ, Dolenjska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SiROB » 25 Apr 2008, 09:07

Tudi sam sem bil v podobni dilemi. In po ponovnem prebiranju vseh nasvetov o nakupu za začetnike, ter moji postavitvi mej sem se odločil za kitajčka :shock:

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a stojko » 25 Apr 2008, 18:44

Ja.... Nas pa le veseli, da si poslušal naše nasvete :smeeeh:
Prevladala je torej tvoja meja oz. limit. Ni kaj. Če se čez limit ne da.... Če pa se le da, potem pa le raje poslušaj kak nasvet. Je bolj varno, zraven boš pa še veliko užival.

_Adly_300_XS_
Slika

David 300
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a David 300 » 26 Apr 2008, 08:46

ojla..
veliko sem pregledal po trgu pri nas kaj naj kupim in za koliko naj vzamem da mi ne bo žal, glej zaenkrat sem kupil shineray 300 superbikes, tud kitajček, ampak nova serija menda najboljša do zdej, boljši kot bashan in silverhawk 250....la la la...ma sem jih velik probu pa mam občutek da se je ta res najboljš obnašal na cesti asvalta in na makadamskih poteh.cena je 3,000 ampak men je bil ta tip ko sem ga kupu, res use zrihtu s papirji homologacija in tko naprej, poglej na youtube, SHINERAY 300,,,
P.S.
dons grem na ride tm okol domžal

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Morje

Odgovor Napisal/-a koda73 » 26 Apr 2008, 19:16

In pri katerem tipu si ga kupil? :shock:

David 300
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a David 300 » 28 Apr 2008, 09:34

pri buco d.o.o. v žalcu,,,pkliči ga pa bo vidu, ali poglej na web site atvslovenija.si

p.s.
pa če greš tja, pejt kar z gotovino, ker se da tud mal pobarantat, vsaj za registracijo boš privarčeval...
pa poizkusi vsak motor ki ti je všeč ,malo se tam pelji okrog,
dobr nakup....

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 28 Apr 2008, 09:56

Zakon tale buco in njegova stran. Prodaja kitajce, na predstavitvenem filmu pa sami japonci... nekaj podobnega sem zadnjič videl v Škodinem salonu, notri Octavija, Fabia, Roomster, vrteli so pa predstavitveni film od BMW-jev. Nič, sem šel pa BMW kupil...

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 28 Apr 2008, 12:11

Ja ampak BMW-ja si kupil samo zaradi smetane in ker je dražji ;)

Honda Hornet 900

David 300
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a David 300 » 28 Apr 2008, 14:11

probi pa pejt tja pa se prepričaj,sej to ni greh,ne.....
pa poglej na youtube:
vzipkaj shineray 300, pa da vidš tega kitajčka(bmw) :-)

Odgovori