Policija v tekmi s štirikolesniki na Pohorju

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
simjack
Začetnik
Reactions:

Policija v tekmi s štirikolesniki na Pohorju

Odgovor Napisal/-a simjack » 07 Avg 2008, 16:38

:welcome:

Ta članek je bil objavljen v današnjem časopisu.Tudi na Pohorju bo potrebno malo previdnosti. :bang:

Policija v tekmi s štirikolesniki in "krosovci" na Pohorju
Hrup in bencinski hlapi vsakdanjik sprehodov po zahodnem Pohorju

Prebivalci Koroške in obiskovalci zahodnih pohorskih gozdov opozarjajo na vedno bolj pogosta srečanja z vozniki štirikolesnikov in tako imenovanih "krosovcev" (motorjev za kros), ki so moteči ne-le za sprehajalce, iskalce miru v naravi, temveč tudi za živalske vrste. Kot je pojasnil višji policijski inšpektor Policijske uprave Slovenj Gradec (PUSG) Danilo Jamer, navedeno področje ureja zakon o ohranjanju narave, na podlagi katerega je sprejeta uredba o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju. "Temeljni namen zakonske ureditve je preprečiti škodljive posledice vedno pogostejših voženj z vozili v naravnem okolju. S temi predpisi je v naravnem okolju na območju celotne državne Slovenije prepovedana vožnja z motornimi vozili, s kolesi s pomožnim motorjem in z drugimi prevoznimi sredstvi. Zoper fizično osebo, ki vozi ali parkira motorno vozilo v naravnem okolju, je predpisana globa v višini 441,73 evra," je dejal Jamer. Tiskovni predstavnik PUSG Peter Pungartnik je dodal, da med redne naloge policistov Policijske postaje Slovenj Gradec in Policijske postaje Radlje ob Dravi sodi tudi nadzor na območju Pohorja, Kop. Policisti so za lov na tovrstne kršitelje pomanjkljivo opremljeni. "Policisti za izvajanje nadzora niso opremljeni s kakšno posebno opremo in uporabljajo standardno - policijska osebna in terenska vozila, nadzor s pomočjo helikopterja ..., naloge pa opravljajo tudi peš," je dejal Jamer, rekoč, da je ugotavljanje tovrstnih kršitev specifično, težavno je tudi ugotavljanje kršiteljev in dokazovanje prekrškov, saj se osebe praviloma vozijo z neregistriranimi motornimi vozili, za območje Pohorja pa je značilno, da se pojavljajo še kršitelji s sosednjih območij, tudi iz Celja in Maribora.

Pungartnik je spomnil, da so že lani spomladi izvedli poostren nadzor nad vožnjo z vozili v naravnem okolju, v njem je sodelovalo 22 policistov in gozdarski inšpektor, medtem ko je sodelovanje zavrnil inšpektorat za okolje in prostor, češ da nadzor nad prepovedmi iz uredbe izvajajo v okviru svojega rednega dela in tako ne vidijo potrebe po dodatnih aktivnostih. "Takrat opisana problematika ni izstopala. Izrečena so bila tri opozorila (kolesarjem) in odkrit črni poligon za vožnjo z vozili v naravnem okolju," je še povedal Pungartnik. Policisti na Koroškem po Jamerjevem zagotovilu prioritetno izvajajo nadzor voženj motornih vozil v naravnem okolju. V zadnjih treh mesecih tega leta so ugotovili tri kršitve po uredbi o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju. Na prometnih površinah, ki vodijo v smeri Pohorja, so ugotovili večje število kršitev voznikov neregistriranih motorjev za kros.

Jamer meni, da glede na število prijavljenih kršitev in ocene stanja na tem področju ter ugotovitve načrtovanih poostrenih nadzorov, problematika na območju Pohorja v tem letu ni v posebnem porastu, zahteva pa temeljito pozornost in ukrepanje, zato bodo v naslednjem obdobju še poostrili nadzor policistov v naravnem okolju. K sodelovanju bodo ponovno povabili pristojne institucije in sosednji policijski upravi Maribor in Celje. V prvi polovici leta 2008 so na območju celotne policijske uprave izvedli dva poostrena nadzora.

"Kljub opisanim težavam so policisti v letu 2008 (do 26. julija) na območju PU Slovenj Gradec izrekli sankcije po uredbi o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju za 25 kršitev (v enakem obdobju lani za 15 kršitev), v enem primeru pa so kršitelju tudi zasegli motorno kolo," je še povedal Jamer.

Pa še link do članka: http://www.vecer.si/clanek2008080705349910

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 07 Avg 2008, 18:17

Jaka je pravočasno opozoril. Ne samo za področje Pohorja.

Objavljeno: Pet Jun 06, 2008 4:54 pm Naslov sporočila: --------------------------------------------------------------------------------
Podoben nadzor, kot je bil tukaj, se v kratkem obeta tudi v vašem koncu ( Pohorje ), zato bodite previdni.

Predvsem pa sami cenzurirajte svoje slike, posnetke itd...ki bodo tudi podlaga za izrek kazni.

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 08 Avg 2008, 09:17

Ni bila včasih kazen manjša?

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 08 Avg 2008, 09:57

Novinar se je malce "zatipkal". Dodal je eno 4. Namerno ali nenamerno?

Uredba o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju (Ur. l. RS št. 16-800/1995) in spremembe (Ur. l. št. 41-1694/2004) v Sloveniji prepoveduje vožnjo, ustavljanje, parkiranje ali organizacijo voženj z motornimi vozili v naravnem okolju. Naravna območja so vsa območja zunaj ureditvenih območij mest, vasi in drugih naselij ter infrastrukturnih objektov. Z globo 41.73 evrov se kaznuje za prekršek fizična oseba, če vozi, ustavlja ali parkira vozilo na motorni pogon v naravnem okolju. Prav tako Zakon o varnosti na smučiščih prepoveduje drugim osebam, da vozijo motorne sani po smučarskih progah

Vir:
http://www.policija.si/portal/szj/szj_p ... hp?id=2074

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 08 Avg 2008, 09:58

Se mi je zdelo da je bilo dosti manj... to se že lepše sliši...

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Uporabniški avatar
simjack
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a simjack » 08 Avg 2008, 10:52

Ja tudi jaz sem to ceno malo debelo pogledal :shock: , ampak tako kot so povišali kazni v cestnem prometu, sem mislil, da so za vožnjo v naravnem okolju tudi.

Hm.... roko na srce, glih noter po naravnem okolju se pa res ne bi rabili vozit....(gozd, brezpotja,...) :roll:

Uporabniški avatar
persso
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Pod Krimom

Odgovor Napisal/-a persso » 08 Avg 2008, 11:00

Po makedamu pa zabavno ni :? :)

If you don't mix the gas, it doesn't go fast!

mudracer
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mudracer » 09 Avg 2008, 17:31

:evil: samo kaznovali ,bi da pa bi pri PM dovolili ,da bi se uredil poligon to pa ne BANDA politična!!

Allah
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Allah » 09 Avg 2008, 18:29

pol ne morjo kaserat

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 09 Avg 2008, 20:05

Dragi forumaši, treba se bo navaditi, da je v gozdovih veliko vseh vrst obiskovalcev. Eni so bolj, drugi manj nasilni do ostalih uporabnikov gozda.

Mi vozniki štirikolesnikov predvsem ropotamo in prašimo po gozdnih cestah in kao delamo ne vem kakšno škodo divjadi in gozdnim vlakam.

Tisti, ki za svoj krvavi užitek pobijajo prosto živeče gozdne živali pa lahko delajo v gozdovih kar hočejo.

Torej, kot je Jaka že napisal: ne objavljajte na forumu namer, kje se mislite voziti, ker tako prav povabite organe, da vam nastavijo mreže.

Kakor tudi ne objavljajte podrobnih potopisov in nazornih fotografij, ki bi morebiti kasneje bile lahko nenamensko uporabljene.

Komaj čakam, da kakšnemu krvoločnemu šusfehtarju z svojo ropotuljo odženem kakšnega jelena izpred rora.
Moj grizz manj smrdi kot njihove gnile nive ali veliki V6 ali celo V8.

LP!

Uporabniški avatar
tavzy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dravograd
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tavzy » 09 Avg 2008, 20:25

simjack napisal/-a:
Hm.... roko na srce, glih noter po naravnem okolju se pa res ne bi rabili vozit....(gozd, brezpotja,...) :roll:
A to resno misliš?Jaz si ne znam predstavljt,da bi se drugje vozil,zato se pa vozim z ATV,drugače bi se verjetno s kakšnim kartom.
Ne vem kaj je narobe če se pelješ po že razriti vlaki,(drugje ne rijem) če pa že prestrasim kakšno srnico,jo pa kvečjemu spodbudim k bol zdravemu življenju :D

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 09 Avg 2008, 20:35

tavzy napisal/-a:Ne vem kaj je narobe če se pelješ po že razriti vlaki
Nič ni narobe, dokler se voziš (najbolj med tednom), ko ni veliko obiskovalcev, ko ne objavljaš preveč itd...
Da pa bo na Pohorju še najmanj ena akcija, pa vam že zdaj povem.
Še dokaz iz poročila gozdne inšpekcije, ki so ga poslali medijem, kako se tudi preko forumov in podobnih objav, da izvedeti vse sorte pa tale izvleček.

Gozdarski inšpektorji nad pustolovce
Dnevnik:
V teh dneh so bili zelo aktivni gozdarski inšpektorji, ki so v nekaterih slovenskih gozdovih lovili takšne in drugačne pustolovce.
Da se v naših gozdovih dogajajo "zanimive" stvari, so inšpektorji odkrili kar s pomočjo svetovnega spleta, kjer so domiselni podjetneži ponujali organizacijo vožnje s terenskimi vozili po pragozdovih Slovenije in območju življenjskega prostora medvedov. Poleg tega so v zadnjem času vse bolj deževale prijave občanov, da se po gozdovih podijo predrzneži, ki za svoje izživljanje uporabljajo vse bolj popularne štirikolesne motorje.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 09 Avg 2008, 21:08

tavzy napisal/-a:
simjack napisal/-a:
A to resno misliš?Jaz si ne znam predstavljt,da bi se drugje vozil,zato se pa vozim z ATV,drugače bi se verjetno s kakšnim kartom.
Ne vem kaj je narobe če se pelješ po že razriti vlaki,(drugje ne rijem) če pa že prestrasim kakšno srnico,jo pa kvečjemu spodbudim k bol zdravemu življenju :D

Zanimivo, kajneda.

Ko vlečem z traktorjem nekaj m3 hlodov po gozdni vlaki in ji z tem nehote večkrat popolnoma spremenim obličje, je to oz. se temu reče gospodarjenje z gozdovi.

Ko se pa z grizzom peljem po najbljižji poti v gozd (beri: po razritih vlakah) na kontrolo svojega gozdnega sestoja sem pa že kršitelj kar nekaj uredb, zakonov in prestreljen z nepozabnimi pogledi nasilnih iskalcev miru (urbaničev), kateri so se v gozd pripeljali z SUV vrednim 50 ali več k€.

Gobarji in fotolovci (vsa čast jim) mi pa dajo mir. Jaz pa njim seveda.

LP!

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 13 Avg 2008, 22:23

Brinovc, nekaj bi te prosil.
Da malo umiriš svoje komentarje nad "šusfehtarji" in se zamisliš. Npr. da bodo drugi odreagirali in na isti način vračali tebi. In se znajdemo v neprijetni never ending zgodbici.

Tudi med lovci so ATV-jaši. Razen če ne misliš, da ne bi smeli biti in da lahko vsakdo povsod počne kar si zmisli?

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 13 Avg 2008, 22:31

Zakaj bi se pa moral umiriti...? Rekel je šusfehtarji, in ne lovci. Če se pa imajo (imate...) vsi lovci za šusfehtarje, potem je pa res problem...

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 14 Avg 2008, 14:59

HHV, če si lovec in ljubitelj narave, ni problema, si naš in bomo še kaj rekli in spili skupaj. Šusfehtarji so pa nekaj čisto drugega. Če bi videl, kaj delajo nekateri od njih bi ti bila jasna jeza Brinovca. Seveda tudi med vozniki ATV-jev niso vsi nedolžne ovčke. Tako pač je.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 21 Avg 2008, 21:26

HHV napisal/-a:Brinovc, nekaj bi te prosil.
Da malo umiriš svoje komentarje nad "šusfehtarji" in se zamisliš. Npr. da bodo drugi odreagirali in na isti način vračali tebi. In se znajdemo v neprijetni never ending zgodbici.

Tudi med lovci so ATV-jaši. Razen če ne misliš, da ne bi smeli biti in da lahko vsakdo povsod počne kar si zmisli?

Komentarje na temo lovstvo v Sloveniji bom t.i. >umiril< takrat, ko bom imel razloge za to dejanje.

Dokler si bo pa kar nekaj članov (beri: red baronov) lovskih družin prisvajalo in izvajalo nekakšno sveto lastninsko pravico nad kao njihovimi gozdnimi površinami...in dokler bom na mojih njivah za njihov krvavi hobi redil preštevilno divjad...in dokler bom moral odmikati nastavljene prepreke iz vlak ( ki vodijo do mojih parcel)...in dokler jaz provincijalec ne bom znal živeti v sožitju z medvedom ( urbaniči ga pa vedno 10 km. pred Ljubljano pokončajo z kalašnikovom, ker jih ogroža)... itd...do takrat z moje strani na to temo ne bo miru.

Ne mislit, da sem strogo proti lovu. Daleč od tega. Toda med lovci je žal prevelik odstotek šusfehtarskih fundamentalistov, ki z svojimi nenormalnimi dejanji mečejo drek v obraze ostalim normalnim lovcem.

Enako je med nami vozniki štirikolesnikov. Kar nekaj prenapetežev sprošča svoj adrenalin na način, ki tudi meni ni všeč. Predvsem me moti pretiran hrup motorjev (tudi mojega, pa je vse original) in votloglavo norenje po površinah, ki temu niso namenjene ali cestah, kjer je pričakovati tudi ostale uporabnike ali udeležence v prometu.

Razlikujem pa vožnjo po vlaki ali dirko po vlaki. So bili primeri, ko so predvsem hard enduraši dobesedno skočili za vrat gozdarjem, ki jih zaradi ??? ropota motornih žag in traktorev??? niso niti šlišali, kaj šele videli.

Evo HHV zdaj veš, zakaj pišem o lovcih to kar bereš.
Žal sem imel do sedaj slabe iskušnje v gozdovih le z opisanimi ljudmi ( šusfehtarji in nasilnimi iskalci miru).

Lepa gesta in lepa beseda vedno lepo mesto najde. Za zgoraj navedni interesni skupini pa to žal ne velja.

LP!

Uporabniški avatar
možinc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a možinc » 22 Avg 2008, 09:46

Brinovc, dobrodošel spet doma.

Se pa popolnoma strinjam s tabo. Kakor si napisal, je v vsaki skupini kakšna črna ovca, ki pa meče slabo luč na vse ostale. Sam prihajam iz družine lovcev (oče, brat, stric, pa še veliko prjatlov). Poznam pa tud take lovce, ki jih še same lovske družine ne bi hotele me svojimi vrstami. Lovstvo naj bi v prvi vrst skrbelo za divjad in njihov dom (gozd), ter jim pomagalo do hrane in drugih vrst potreb, ki smo jim ga ljudje s krčenjem gozdov in posegom v njihov prostor odvzeli.

Do zdaj nisem še imel kakšnih resnejših konfliktov z njimi. Je padlo kakšno opozorilo, a smo ga vedno rešili s pogovorom in sporazumom.

Lahko pa povem, da sem imel nedavno pogovor z lastnikom gozda, katerega vlake so zelo privlačne za off road. Čeprav se je pogovor začel zelo sovražno nastrojeno, sva kmalu našla isto frekvenco in se nato pogovarjala čisto normalno. Mi je pa razkril razlog za njegov izbruh. Nekaj endurašov mu dokaj redno rije po jasah in travnikih, ki mu dajejo hrano za živino. Ga čist razumem in mu dam prav, da jaga divje voznike. Tud sam sem velikokrat med njimi, se poskušam držati utrjenih in zvoženih poti, pa še to z normalno hitrostjo.

Torej HHV, kot vidš se da najti vmesno pot tud med tako različnimi skupinami. Pa še to (da ne bo kdo kaj narobe razmel), ATV prestarši divjad na smrt, lovci pa jim kdaj kar postrežejo z njo.

To je moja stran kovanca.

Lp
Možinc

Uporabniški avatar
simjack
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a simjack » 22 Avg 2008, 12:48

Citiram:
Mi je pa razkril razlog za njegov izbruh. Nekaj endurašov mu dokaj redno rije po jasah in travnikih, ki mu dajejo hrano za živino. Ga čist razumem in mu dam prav, da jaga divje voznike.

No in zaradi teh endurašov in atvjevcev, ki to počnejo, mečejo slabo luč na vse nas atvejevce, čeprav nismo vsi tisti uničevalci narave, ampak želimo le uživati v normalni vožnji po naravi, čeprav po vlakah in brezpotjih je pa vožnja v mejah normale.

Sem ravno danes poslušal po radiu poročilo okc Slovenj Gradec, da je nekje na koroškem ena gospa v besu in jezi zlila biološke odpadke #-o na atv parkiran pred blokom. :roll:

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 22 Avg 2008, 15:36

simjack napisal/-a:
Sem ravno danes poslušal po radiu poročilo okc Slovenj Gradec, da je nekje na koroškem ena gospa v besu in jezi zlila biološke odpadke #-o na atv parkiran pred blokom. :roll:

Gotovo je lastnik atv-ja med vožnjo prestrašil njenega psa med tem ko je le ta sral na sosedovi parceli.

LP!

roCkY
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a roCkY » 22 Avg 2008, 16:38

brinovc napisal/-a:
Dokler si bo pa kar nekaj članov (beri: red baronov) lovskih družin prisvajalo in izvajalo nekakšno sveto lastninsko pravico nad kao njihovimi gozdnimi površinami...in dokler bom na mojih njivah za njihov krvavi hobi redil preštevilno divjad...in dokler bom moral odmikati nastavljene prepreke iz vlak ( ki vodijo do mojih parcel)...in dokler jaz provincijalec ne bom znal živeti v sožitju z medvedom ( urbaniči ga pa vedno 10 km. pred Ljubljano pokončajo z kalašnikovom, ker jih ogroža)... itd...do takrat z moje strani na to temo ne bo miru.

LP!
Preber si zakon, če ga slučajno še nisi, da jim boš lahko situaciji peimerno povedal kar jim gre. Glede populacije je pa res težka kam priti. Sicer pa če si pripričan v prav zahtevaj obisk inšpektorja. Počasi se tudi kam pride. Daleč v tej zgodbi res težko.

Pošlji jim račun. Dokler smo večinoma tiho bo tako kot je. Če bodo plačali le vso kuruzo ki jo preštevilčna divjad pospravi se bo pa morda tudi na državni ravni kdo zganil.

Zvri so dodaten svojevrsten problem. Pri nas jih k sreči ni.

Tole verjetno poznaš:
http://www.arso.gov.si/narava/%C5%BEiva ... A1kodnine/

roCkY
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a roCkY » 22 Avg 2008, 16:45

Glaven problem je, da del "voznikov" nikakor ne upošteva neke normalne civilizacijske norme. Če se bo le 2% voznikov preganjalo, kot da gre za življenje in smrt, bo še dolgo celotna veja vozil in voznikov osovražena.

120 decibelov ne sodi ne v gozd ne na polje oz. med travnike!

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 07 Sep 2008, 12:49

Kakšna dvoličnost oz. zakaj tako? :twisted: :twisted: :twisted:

V prispevku nekega el. medija sem zasledil tole zgodbico iz novega poligona pri Vranskem.

Nič nimam proti poligonu. Še več jih bi moralo biti. Ampak moti me naslednja objava - citat:

Terenska vožnja izven poligona

V bližini poligona je površina, na kateri se (po dogovoru z lastniki zemljišča) izvajajo preizkusi terenskih vozil. Miran Kacin, inštruktor terenske vožnje, je s centimetrsko natančnostjo vodil foresterja po ozki stezi tik mimo drevesnih debel. Kolovoz ponuja tudi strme vzpone in spuste, na več mestih pa zahteva posebno previdno vožnjo, da ne pride do poškodbe spodnjega ustroja vozila.
Konec citata.

Naj torej nekdo vpraša kakšnega inšpektorja, kako to, da lahko nekateri le z privoljenjem lastnikov izvajajo uradne in organizirane off road vožnje po naravnem okolju, nekje pa inšpektorji žugajo že lastnikom gozdov, če se slučajno pripeljejo v kontrolo gozdnega sestoja z atv-jem. Kaj šele, da organi zasačijo skupino atv-jašev. Pa če tudi na makadamski gozdni cesti. Bo pisalo naslednji dan o groznem zločinu nad naravo. ki se naj bi zgodil.

LP!

Poldy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Poldy » 09 Sep 2008, 13:12

Pozdrav vsem skupaj.

Ker se tudi sam veliko vozim po "naravi",sicer s kolesom, pa nebi rad kršil nešteto pravil:
Če je skozi gozd speljan makadam, ki je označen tudi na zemljevidu - gozdna pot - ali je tu dovoljeno voziti z motorjem, kolesom itd? Navedbo zakona sem prebral na začetku foruma, pa mi ni najbolj jasno...

lp

Odgovori