Kontrolna lučka za vodo
-
piko2
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Solčava - Zgornja Savinjska dolina
- Kontakt:
Kontrolna lučka za vodo
Kot že veste nekatiri lastniki Sym-ov, imajo ti serijsko napako, da kontrolna lučka za temperaturo vode začne prekmalu svetiti. Zanima me, kako ste rešili to težavo? Ste jo enostavno odklopili. Ventilator se zažene 100%. Meni pa že gre ta lučka rahlo na živce. Ko sem ga nabavil sem bil prepričan, da ne dela termostat.
-
piko2
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Solčava - Zgornja Savinjska dolina
- Kontakt:
Vem, da je to serijska napaka, ker so mi to povedali tudi na tem forumu. Vendar se je pojavila le pri določeni seriji tako pri 250, kot tudi pri 200, sam imam Trackrunerja 200. ATV pa je bil pravkar na servisu, kjer sem mu težavo omenil. Vse kar je naredil, je da je kontroliral kdaj se ventilator vžge,
rekel je pa tudi da je to običajno pri SYM-ih. Ko sem šel ponj je rekel, da je vse ok. ko pa pridem domov, pa ista pesem. Danes sem to preveril še sam. Motor sem pustil teči toliko časa, da se je vetilator zagnal lučka pa zasveti cca 8-10 minut prej. Glede na temp. motorja je to prekmalu, saj sem hladilnik in cevi lahko še držal, ko pa se je ventilator zagnal pa ne več. Še to. Ti serviserji so res geniji. Naj bi bil ko nekakšen ekspert, uradni serviser, pa ni vedel da SYM po novem izdeluje tud QR-600. Kako naj potem to servisira, če niti modela ne pozna, kaj šele da bi se o njem kaj podučil.
rekel je pa tudi da je to običajno pri SYM-ih. Ko sem šel ponj je rekel, da je vse ok. ko pa pridem domov, pa ista pesem. Danes sem to preveril še sam. Motor sem pustil teči toliko časa, da se je vetilator zagnal lučka pa zasveti cca 8-10 minut prej. Glede na temp. motorja je to prekmalu, saj sem hladilnik in cevi lahko še držal, ko pa se je ventilator zagnal pa ne več. Še to. Ti serviserji so res geniji. Naj bi bil ko nekakšen ekspert, uradni serviser, pa ni vedel da SYM po novem izdeluje tud QR-600. Kako naj potem to servisira, če niti modela ne pozna, kaj šele da bi se o njem kaj podučil.
Lučka se ne sme prižgati pred zagonom ventilatorja, ampak vedno krepko po tistem ko se ventilator zažene in še to samo v primeru da ventilator zataji, ali da ti voda nebi zadosti krožila. V bistvu je kontrolna lučka opozorilo da je nekaj narobe. preizkusi sondo ali termo stikalo pri kateri temperaturi se ti vklopi.