Pol ure pred dogovorjenim rokom se z mojim Symom ustavima pred delavnico g. Petra Germa.
Prve besede serviserja v delavnici so bile:"dober dan, pri nas pa tega ne servisiramo". Ko sem ga vprašal ali niso pooblaščeni servis za sym pa mi je rekel, ja to pa smo!
Po kratkem čakanju se pripelje g. lastnik ( Peter Germ ).
Ni problema, sva dogovorjena, kaj je za naredit in mu povem, da mi merilec za gorivo laže, saj se lučka vklopi in znak za gorivo utripa, ko je v rezervarju še 10l goriva.(se pravi 1/2 tanka). In menjalnik zna včasih malo "zaštekat", gre bolj z težavo, če se lahko tukaj kaj namaže.
Gospod mi pove, da se na 300l samo zategnejo vijaki in nič drugega.
Povem, da v servisni knjigi piše ( 600 nima originalnih navodil, ampak ima zmazek od 250 servisne knjižice in zraven omenjena 600-tka) da se olje zamenja prvič na 300km. Gospod trdi, da to res ni potrebno, ostale moje napake pa bo reševal na naslednjem servisu, čez 700km in takrat bomo zamenjali tudi olje!
Nakar se odličita, da bosta motor zakurblala.
Serviser to prepusti šefu.
G šef stisne stikalo za vklop prednjega pogona.
Ko se zasliši vklop, reče "kaj je te narobe z štarterjem?"
Pojasnim mu,da je vklopil pogon sprednjih koles.
Nato reče " to se vžge na kurbl" in že steguje roke.
Mu pojasnim, da ima motor dve možnosti vklopa.
Kot naslednjo stvar pa serviser vpraša, kaj te kuplonge nima?
Šef dobi stranko in se umakne, niti poslušati me noče več!
Serviser pristopi in mi reče, da je bolje, da grem drugam, ker res nima izkušenj z 4kolesniki.
Ko to vidim, se oblečem in brez pozdrava, brez obrazložitve vsedem na motor in grem.
Tukaj me zagotovo ne vidijo več.
Na podlagi česa imajo koncesijo ne vem. To je moj drugi takšen primer.
Petovia avto, ne hvala
Peter Germ, ne hvala
Možakar MotoVogala v Mariboru, mi je vsaj po telefonu dejal, da še tega nikoli ni servisiral in da tega ne pozna.
preostane mi še Motocenter Habjanič na Ptuju.
Ostale možnosti v mariboru in okolici sem izčrpal.
Ali pa, da mojstra Jako preselim na Štajersko?