ATV QUAD turce jesen/zima 08

Vsa srečanja, prireditve, pikniki, dogodki,... in vse vaše avanture na terenu.
Odgovori
medved1
Začetnik
Reactions:

obleka SV

Odgovor Napisal/-a medved1 » 29 Dec 2008, 13:06

Vsem katerim sem sprožil nezadovoljstvo, pojasnilo. Vojak si ali pa ne, čeprav oblečeš uniformo (nisem neki mladi nadobudneš). Pišete o slovenskih simbolih, prav je, da se jih uporablja v promocijske namene in v namene ko je potrebno izkazati pripadnost. Negdo je napisal opravičilo slovenski reprezentaciji (uporaba njihovih simbolov), kar sploh ni isto. Pišete o policajih uporaba službene izkaznice v civilnih oblekah, premalo poznate policijska pooblastila in pravico do legitimacije s takšno izkaznico. Nisem pa še srečal policista, da bi v svojem prostem času nosil del uniforme z našitki policije, pa poznam precej policistov in se v svojem prostem času tudi družim z njimi. Ste že videli reševalca, da nosi slubeno goroteks jakno v gozdu ko nabira gobe. Napisal sem tudi da me ne moti nošnja in uporaba vojaške opreme, moti me samo znak pripadnosti na osebi kateri to ne pripada, če ne uporablja v službene zadeve. Na slovenske sibole pa ste lahko zelo ponosni, ker so to naši simboli, simboli naše nacije.

lp
Medved

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 29 Dec 2008, 13:13

XXXL napisal/-a:IPA
Malo mešaš zadeve; ipa je članska nalepka, v IPI so pa tudi mesarji in lovci pa cariniki.... če pa se policist izven delovnega časa izkazuje s službeno izkaznico, pa ne v zvezi z izvrševanjem policijskih pooblastil, je pa to zloraba! Se pa popolnoma strinjam z medvedom1; službena uniforma z oznakami je za službeno uporabo, to pove že ime.
Zadnjič spremenil Pero, dne 29 Dec 2008, 22:46, skupaj popravljeno 1 krat.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: obleka SV

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Dec 2008, 13:16

medved1 napisal/-a:. Ste že videli reševalca, da nosi slubeno goroteks jakno v gozdu ko nabira gobe.
Kot član GRS ( ko sem bil še aktiven ) sem jo nosil skoraj povsod (kadar ni bila v pralnem stroju) !

medved1
Začetnik
Reactions:

obleka SV

Odgovor Napisal/-a medved1 » 29 Dec 2008, 13:17

Se opravičujem, pozabil pripisati, zaradi mene ni potrebno ukinjati foto predstavitve vaših voženj, sem samo izrazil svoja mnjenja. Tudi sam občasno uporabljam anorak kot nadobleko, vendar vedno brez našitka, čeprav sem zelo ponosen nanj, ker sem eden izmed mnogih, ki smo s ponosom branili svojo domovino SLOVENIJO.

lp
Medved
p.s. to sporočilo ni mišljeno kot naci izpad

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Dec 2008, 13:22

Zdaj pa nehaj že jamrat, no ! Raje povej, kdaj in kje bomo kaj naskočili, obranili, napadli itd..z našimi mopedi !

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Morje

Odgovor Napisal/-a koda73 » 29 Dec 2008, 13:27

Na boljšjaku je bil kompleten anorak kupljen za celih 8€, vključno z simbolom slovenske vojske.
Če ti je toliko do tega, da ga ne nosim mi pošlji ZS pridi do mene in ga odparaj dol ( ti ga podarim ).
Jaz osebno ga ne bom snel, sem prelen za takšno delo.
Ne vem zakaj slovenska vojska dovoli prodajo svojih oblačil vključno z simboli???? :twisted:
Na boljšjaku je tega za opremit celo vojsko. ;)
Pa brez zamere!

Lp

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Dec 2008, 13:34

koda73 napisal/-a:Na boljšjaku je bil kompleten anorak kupljen za celih 8€, vključno z simbolom slovenske vojske.
Toliko in nič več je pač vreden (skoraj toliko kot ponos nekaterih) 8)

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 29 Dec 2008, 14:10

medved1 napisal/-a:Pišete o policajih uporaba službene izkaznice v civilnih oblekah, premalo poznate policijska pooblastila in pravico do legitimacije s takšno izkaznico.
Saj zato pa vprašam. Namreč okroglih 10 let sem delal na vratih raznih diskoteh, nočnih klubov in drugih lokalov, in vedno, ko je bil kak dober koncert, so bili takoj na vratih policisti ( s spremljevalkami seveda), ki si prost vstop ''izposlovali'' s službeno izkaznico. Takrat sem mislil, da je to narobe, sedaj pa vidim, da samo premalo poznam policijska pooblastila in pravice pri ''legitimaciji'' s takšno izkaznico. 8)

Viva Slovenija... čeprav ne vem, kaj je sploh tako dobrega tu... :?:

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 29 Dec 2008, 14:25

Mogoče bi blo dobro uzakoniti obvezno nošnjo slovenskega grba na vseh oblačilih, posledično bi brišlo do spoštovanja med slovenskim narodom in mogoče bi kaj bolj držali skupaj?

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 29 Dec 2008, 14:39

Da se ne boste spet okol kozlove sence napenjal raje poglejta tale video in uživajte u gledanju tako kot smo mi v vožnji. Kje smo bli pa ne povem, ker se bo spet kak pameten najdu :D .

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ANsCGjoO4XI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ANsCGjoO4XI&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

l.p. civava

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Morje

Odgovor Napisal/-a koda73 » 29 Dec 2008, 14:48

Barabe, huligani, barbari, razbojniki, capini,........................ :twisted:

Z veseljem bi se vam pridružil pri vašem barbarskem početju :oops: :oops: :oops:

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 29 Dec 2008, 14:52

Čivava ti se pa res igraš! Sneg bo vedno bolj redka dobrina v naravi, hitro lahko pride dan ko ga naravovarstveniki vzamejo za svojega.

Uporabniški avatar
alessio
Začetnik
Reactions:
Kraj: slivje (brkini)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alessio » 29 Dec 2008, 14:56

Pozdravljeni!
Sam tudi uporabljam oblačila vojske.
Za pozimi inam obleko italjanske vijske, ki je veliko bolj kvalitetna od naše.
Kar pa se tiče našitkov, ima moja jakna našitek ki ga enostavno odpneš in shraniš.
Tudi sam sem večkrat slišal da se pač teh našitkov nebi nosilo civilno. Se pa strinjam da je res mal brez veze jih rezat dol ker vem da si moraš uzet cajt

Lp.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Dec 2008, 16:33

Četica koraka
Slika

In kdor prvi pride prvi parkira
Slika

Madžarska nima morja, še manj hribov. V glavnem ravnina.
Slika

Tega fanta nikakor nismo mogli prepričati, da ni čas za gobe
Slika

Tudi Ljubljanskega barja vajeni so rinili v kanale
Slika

Specialci sosednje vojske brez uniforme vedo, da so suhe noge pomembne za preživetje v divjini
Slika

Večerno dogajanje pa še sledi.

Uporabniški avatar
Rafter
Začetnik
Reactions:
Kraj: Southern District of Maribor

Odgovor Napisal/-a Rafter » 29 Dec 2008, 17:05

jaka napisal/-a:Četica koraka
Slika
...in tega fanta - kolovodjo s C5, CE reg. ter prikolico z nalepko Yamaha sem včeraj zvečer okrog 18h prehitel na MB obvoznici. :D :D :D

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Dec 2008, 17:37

Rafter napisal/-a:...in tega fanta - kolovodjo s C5, CE reg. ter prikolico z nalepko Yamaha sem včeraj zvečer okrog 18h prehitel na MB obvoznici. :D :D :D
Jaz tudi ! :finga: Na SOS počivališču je v avtu spal. Se ne čudim zakaj ????

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 29 Dec 2008, 19:42

Jaz se tud nič ne čudim, saj je imel že pred štartom domov čisto rdeče oči...pa osvežilni mornarski napitek in angelski čaj gresta tudi lepo vkup :shock:

LP!

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 29 Dec 2008, 22:53

XXXL napisal/-a:
medved1 napisal/-a:Pišete o policajih uporaba službene izkaznice v civilnih oblekah, premalo poznate policijska pooblastila in pravico do legitimacije s takšno izkaznico.
Saj zato pa vprašam. Namreč okroglih 10 let sem delal na vratih raznih diskoteh, nočnih klubov in drugih lokalov, in vedno, ko je bil kak dober koncert, so bili takoj na vratih policisti ( s spremljevalkami seveda), ki si prost vstop ''izposlovali'' s službeno izkaznico. Takrat sem mislil, da je to narobe, sedaj pa vidim, da samo premalo poznam policijska pooblastila in pravice pri ''legitimaciji'' s takšno izkaznico. 8)

Viva Slovenija... čeprav ne vem, kaj je sploh tako dobrega tu... :?:
No, da ne bi kakšen nadebuden varnostnik(o njih imam zasebno dobro izoblikovano mnenje, ki temelji na izkušnjah iz vseh strani, pa ga rajši ne bi napisal tule... :roll: ) tega razumel narobe; policist v civilu (kriminalist ali kdorkoli že) nekemu varnostniku nikakor ni dolžan razlagati, zakaj je na vratih. Ta ga mora spustit not in pika. Če pa si ti 10 let delal neko delo in se nisi pozanimal, kakšne so tvoje pristojnosti na tem delovnem mestu, je pa dovolj žalostno....Zate in za delodajalca.

Slika

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 29 Dec 2008, 23:00

jaka napisal/-a:
Rafter napisal/-a:...in tega fanta - kolovodjo s C5, CE reg. ter prikolico z nalepko Yamaha sem včeraj zvečer okrog 18h prehitel na MB obvoznici. :D :D :D
Jaz tudi ! :finga: Na SOS počivališču je v avtu spal. Se ne čudim zakaj ????

Slika
Izdam vam dobro varovano skrivnost; on je tajni agent zelene bratovščine; imam namreč zanesljive informacije, da je predvčerajšnjim podrl srno!

Slika

Uporabniški avatar
Rafter
Začetnik
Reactions:
Kraj: Southern District of Maribor

Odgovor Napisal/-a Rafter » 29 Dec 2008, 23:05

Pero napisal/-a:...imam namreč zanesljive informacije, da je predvčerajšnjim podrl srno!
Mi smo tudi včasih tako rekli, če je kateri od kolegov podrl kakšno, ki je imela kosmate noge. 8)

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 30 Dec 2008, 02:53

Pero napisal/-a:
XXXL napisal/-a: No, da ne bi kakšen nadebuden varnostnik(o njih imam zasebno dobro izoblikovano mnenje, ki temelji na izkušnjah iz vseh strani, pa ga rajši ne bi napisal tule... :roll: ) tega razumel narobe; policist v civilu (kriminalist ali kdorkoli že) nekemu varnostniku nikakor ni dolžan razlagati, zakaj je na vratih. Ta ga mora spustit not in pika. Če pa si ti 10 let delal neko delo in se nisi pozanimal, kakšne so tvoje pristojnosti na tem delovnem mestu, je pa dovolj žalostno....Zate in za delodajalca.
Ko si ravno dobro izoblikovan: koliko oseb pa gre lahko s policistom (ki v službi z loparčkom ureja promet...) na račun službene izkaznice brezplačno v diskoteko? In koliko od teh je lahko ženskega spola? In zakaj je fantič skoraj zajokal, ko sem mu vzel službeno in začel klicati njegovo lokalno PP, da vprašam, če je res službeno s punco na koncertu?
Mi boš podal odgovore na par zgornjih vprašanj, ker sedaj grem žalosten spat. Še za delodajalca sem žalosten... mogoče bo jutri bole... če ne pa drugo leto.

Uporabniški avatar
crow
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Trbovlje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a crow » 30 Dec 2008, 09:50

XXXL napisal/-a:
Pero napisal/-a:
XXXL napisal/-a: No, da ne bi kakšen nadebuden varnostnik(o njih imam zasebno dobro izoblikovano mnenje, ki temelji na izkušnjah iz vseh strani, pa ga rajši ne bi napisal tule... :roll: ) tega razumel narobe; policist v civilu (kriminalist ali kdorkoli že) nekemu varnostniku nikakor ni dolžan razlagati, zakaj je na vratih. Ta ga mora spustit not in pika. Če pa si ti 10 let delal neko delo in se nisi pozanimal, kakšne so tvoje pristojnosti na tem delovnem mestu, je pa dovolj žalostno....Zate in za delodajalca.
Ko si ravno dobro izoblikovan: koliko oseb pa gre lahko s policistom (ki v službi z loparčkom ureja promet...) na račun službene izkaznice brezplačno v diskoteko? In koliko od teh je lahko ženskega spola? In zakaj je fantič skoraj zajokal, ko sem mu vzel službeno in začel klicati njegovo lokalno PP, da vprašam, če je res službeno s punco na koncertu?
Mi boš podal odgovore na par zgornjih vprašanj, ker sedaj grem žalosten spat. Še za delodajalca sem žalosten... mogoče bo jutri bole... če ne pa drugo leto.
zdej pa že mal nakladaš, pol ti je pa še cel večer za pir devu, kot varnostnik, ko si zagledal policista si se začel takoj sliniti, da si imel drugič oproščeno kakšno neumnost 8)

Uporabniški avatar
Skip
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Borovnica

Odgovor Napisal/-a Skip » 30 Dec 2008, 10:01

če se ne motim je ta tema za nekaj drugega kot pa za kreganje in skoraj žaljenje drugih!!! :!: :!:
pa bom še jest nekaj dodal,vsak ima svoje delo,če je varnostnik zadolžen na vratih za bilo kej(vstopnina,legitimacijo,...)lahko prepreči vstop komurkoli,pa kadarkoli,če nima kakršnegakoli naloga,oz.listine!!!a ni tako?? če pa kao policaj službeno pelje boljšo polovico na zabavo,je pa to zlorabljanje položaja!!! :?: :?: :twisted:

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 30 Dec 2008, 10:24

Skip imaš prav.

Dajmo se držat teme.

Moderator, prestavi poste, ki obravnavajo uniforme in njih znake ali pa zbriši.

LP!

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 30 Dec 2008, 11:05

Skoraj dve strani pljuvanja, prerekanja, dokazovnja, prepričevanja...in vse to zaradi objave par slikc. Slik popolnoma legalne vožnje po kategoriziranih cestah. In btw. na slikah, ki so sprožila debato o grbu SV, niti ni jasno videti tega grba. Lahko bi bil tudi grb fan cluba "Damjan Murko". Amapk tako pač je. Takšni pač so/smo. Ne morem si kaj, da ne bi povlekel primerjave s Croline forumom. Tam popolnoma transparente reportaže in povsem drugačni odzivi obiskovalcev foruma. Tukaj pa prikrivanje podatkov, nezaupanje, grožnje, prepucavanje....
Saj je res, naša in njihova zakonodaja se razlikujeta, ampak ne tako zelo kot se razlikujejo reakcije vpletenih. In nevpletenih.
Zato pa kot sem že napisal - manj pisat, objavljat in več vozit. :twisted:
Pa čeprav smo zato prisiljeni v maksimalno solo, duo ali trio vožnje. Saj ne veš komu lahko zaupaš kajne? Ozna sve dozna, oz. udba svuda ali kako že? :roll:

Živela Slovenija!

res bi bilo pametno vse te poste prestavit, nekam v junk

WEB Racer

Odgovori