yamaha grizzly 660
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Po zadnji snežni turi nisem takoj očistil snega okoli zadnjih polosi.
Primrznile so manšete pri kolesih na sneg, ki je ostal med nihalnimi rokami. Ni jih raztrgalo (so očitno zelo kvalitetne), jih je pa navilo okoli polosi do te mere, da je pahnilo mast ven mimo večje objemke.
Zadevo mi je uredil avtomehanik, ker je izdelal z posebnimi kleščami nove ustrezne objemke brez štrlečih delov.
Torej bo treba v bodoče v tem mrazu takoj očistiti sneg tam okoli, če tudi se ustavim le toliko, da izpraznim kozarček pod želodcem in na šanku.
LP!
Primrznile so manšete pri kolesih na sneg, ki je ostal med nihalnimi rokami. Ni jih raztrgalo (so očitno zelo kvalitetne), jih je pa navilo okoli polosi do te mere, da je pahnilo mast ven mimo večje objemke.
Zadevo mi je uredil avtomehanik, ker je izdelal z posebnimi kleščami nove ustrezne objemke brez štrlečih delov.
Torej bo treba v bodoče v tem mrazu takoj očistiti sneg tam okoli, če tudi se ustavim le toliko, da izpraznim kozarček pod želodcem in na šanku.
LP!
- moz
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Stari trg pri Ložu, blizu Babno polje
- Kontakt:
Pozravljeni!
Kolega se zanima za maxsis bighorn 27". Montiral bi jih na Yamaha grizzly 660, pa me zanima, če je to izvedljivo. Na zadnjih kolesih bi kar šlo, vprašanje pa je, kako bi se izšlo spredaj.
Sprednje bi bile iste širine kot 25" zadnje. Problem bi bil morda sama velikost???
Bi znal mogoče kdo povedati kaj več?
Hvala in lep pozdrav!
Kolega se zanima za maxsis bighorn 27". Montiral bi jih na Yamaha grizzly 660, pa me zanima, če je to izvedljivo. Na zadnjih kolesih bi kar šlo, vprašanje pa je, kako bi se izšlo spredaj.
Sprednje bi bile iste širine kot 25" zadnje. Problem bi bil morda sama velikost???
Bi znal mogoče kdo povedati kaj več?
Hvala in lep pozdrav!
2007: Linhai MUDDY 300 4X4
2008: Kawasaki Brute Force 750
2008: Kawasaki Brute Force 750
Gor grejo tudi 30'' sam moreš imet polosi od Gorile(bolj trpežne) sam bo Grizzlyju pobralo kar zajetno konjenico.Takšne gume dajejo gor tisti,ki se dosti vozijo po močvirju.Ne vidim pa pomena 27'' so 26'' čist dost.
Na tem liku lahko vidite kako velike so 27'' gume http://www.grizzlycentral.com/forums/in ... tem&CID=72
Lp
Na tem liku lahko vidite kako velike so 27'' gume http://www.grizzlycentral.com/forums/in ... tem&CID=72
Lp
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Danes sem drugič do sedaj preventivno odvil pokrov variatorja in pregledal jermen. Za seboj ima nekaj km. manj kot 22000. oz dve leti in pol dela.
Izmeril sem širino, ki je znesla 31 mm (nov 32.5 mm).
Po malo podrobnejšem pregledu sem opazil na notranji strani med rebri razpoke:

To je bil razlog, da sem ga zamenjal z novim:

Verjamem, da bi stari jermen še nekaj časa opravljal svoje poslanstvo, saj mu do minimalne širine manjka še dober mm. Toda ne bi rad ostal z razcefranim jermenom nekje sredi vukojebin po možnosti brez gsm signala.
Kakorkoli, kapo dol glede kvalitete jermena.
Originalnega novega sem kupil že lani. Stal je 165 € v KMC-ju - LJ.
Slike so slabe. Kaj več tudi ne pričakujem od telefona, ki ga je povozil čas in so mu šteti dnevi.
LP!

Verjamem, da bi stari jermen še nekaj časa opravljal svoje poslanstvo, saj mu do minimalne širine manjka še dober mm. Toda ne bi rad ostal z razcefranim jermenom nekje sredi vukojebin po možnosti brez gsm signala.
Slike so slabe. Kaj več tudi ne pričakujem od telefona, ki ga je povozil čas in so mu šteti dnevi.
LP!
- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
Dobra kvaliteta kaj češ moj tako izgleda po 6000 kmbrinovc napisal/-a:Danes sem drugič do sedaj preventivno odvil pokrov variatorja in pregledal jermen. Za seboj ima nekaj km. manj kot 22000. oz dve leti in pol dela.
LP!
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Hdiča Enx, a ti ilegalno delaš za zelene fundamentaliste? Pravi paparaco.
Naslednjič, če te zagledam, ne bom uspel pravočasno ustaviti
.
Moram napisati, da pri mojem grizzu počasi jemlje hudič amortizerje.
Motor je postal med hitrejšo vožnjo nemiren, težje se ga kontrolira v ovinkih in ne morem si privoščiti več >moškega< spusta po kakšni malo bolj strmi vlaki. Zabije ga do podna že med skokom iz višine zgolj pol metra.
Nisem hudo jezen zaradi tega. Malo je pa treba bit, ker kot kaže sledi zajeten odhod € iz tr. za rešitev teh težav. Eh, naj mu bo (grizzu namreč) ker se mu to dogaja po 750 delovnih urah ali 22500 vseh sort prevoženih km.
A je še kdo od vas menjal amortizerje na delavcu zaradi istrošenosti?
LP!
Naslednjič, če te zagledam, ne bom uspel pravočasno ustaviti
Moram napisati, da pri mojem grizzu počasi jemlje hudič amortizerje.
Motor je postal med hitrejšo vožnjo nemiren, težje se ga kontrolira v ovinkih in ne morem si privoščiti več >moškega< spusta po kakšni malo bolj strmi vlaki. Zabije ga do podna že med skokom iz višine zgolj pol metra.
Nisem hudo jezen zaradi tega. Malo je pa treba bit, ker kot kaže sledi zajeten odhod € iz tr. za rešitev teh težav. Eh, naj mu bo (grizzu namreč) ker se mu to dogaja po 750 delovnih urah ali 22500 vseh sort prevoženih km.
A je še kdo od vas menjal amortizerje na delavcu zaradi istrošenosti?
LP!
To si lahko razlagam samo tako, da so naši mopedi že na poti do tebe, na tovornjaku, popili svoje 3,4 litre. Ker to, da bi na terenu več porabili, to, to pa RES ni mogočeBoris napisal/-a:PS:Kanta za bencin je gor okras, ker je imel Grizzly občutno nižjo porabo kot Sym,Outlnder 650 in 400
Kljub enemu cilindru in nekaj kojnof več
WEB Racer