Branko ti je dobro napisal: go to Boštjan
Če nimaš mehanične delavnice doma in sam nisi mehanik, se izogibaj poceni kitajcev. Na primeru kitajčka v mojem avatarju, ti lahko povem, da je bilo potrebno že pri novem zamenjati vse semeringe in ležaje na prednjih kolesih. Vpetje prednjih koles ima pri novem toliko lufta, kot da ima za sabo že miljon km. Na mazanje lahko pozabiš, saj lahko brez problemov nabašeš kilo masti skozi vsako mazalico, ker vsa izgine nekam v notranjost okvirja. Namažeš lahko samo tako, da vse razdreš, podmažeš in sestaviš nazaj. Eno uro dela.
Drug problem je varnost. Pozabi na hitrosti nad 30 km/h. Zverina nekontrolirano pleše po cesti. Vsaka neravnina ga potegne vstran. Krivdo za to nosi zračnost v prednjem delu podvozja, enojna A roka in seveda nekvalitetna in preprosta izdelava. Poglavje zase so zavore. Spredaj bobni, ki so samo za okras, zadaj disk, ki pogojno zadovoljuje. Ampak to je premalo. Torej, če kupuješ, preskoči tiste, ki imajo bobnaste zavore.
Nad motorjem, razen vibracij in premalo moči pri nizkih obratih, nimam pripomb. Preizkušena tehnologija, en cilinder, majhna poraba. Neogret rad crkuje. Menjalnik ni najbolj posrečeno preračunan. Premalo moči za hude vzpone. Zamenjava pogonskega zobnika za manjšega, bo verjetno rešila to težavo. Posledično se bo zmanjšala končna hitrost, ki je pa itak prevelika in prenevarna.
Glede na kvaliteto izdelave ti nihče ne more zagotovit, da ga boš v enem kosu pripeljal domov. Škoda časa za naštevanje potrganih in izgubljenih vijakov.
Cene teh modelov pa so spet poglavje zase. Absolutno previsoke za to kar dobiš.
Upam, da se ne bo kdo od trgovcev ujezil zaradi tega mojega posta. Napisal sem samo svoje izkušnje in opažanja.