Brute Force 750ccm

Odgovori
Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 22 Mar 2009, 08:20

Mislim da je tema popolnoma skrenila s puta....Zaradi ene slabo stisnjene objemke na manseti toliko prahu dvigovat.......

moz napisal/-a:Kawasaki brute force 750, 3000 kilometrov Pretežno terenske vožnje

Zamenjal nič.
Bo pa treba menjati gumi puše od prednjih rok, kjer je malenkost lufta prisotnega še od takrat, ko je bil v salonu. Končniki brez zračnosti.
Vse ostalo brez pripomb!

Po Slovenskih smrtno nevarnih cestah varno samo še z ATV-ji !!!

Uporabniški avatar
cdflip123
Klubski šejk
Reactions:
Kraj: Poljane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cdflip123 » 22 Mar 2009, 09:28

No tudi jaz sem malo testiral civavinega Kawasakija :D in po nekaj prevoženih kilometrih prišel do naslednjih ugotovitev:

Plusi:
moč motorja
okreten in lahko vodljiv
dobri pospeški
zaviranje z motorjem (baje ima nekaj dodatno vgrajeno, da to deluje)
fenomenalen zvok

minusi:
zavore (prednje slabo primejo, zadnje brutalno - če bi bilo ravno obratno bi to napisal pod plus :roll: )
kratka medosna razdalja (motor pri sunkovitem speljevanju hoče na zadnja kolesa :? )
premajhna širina motorja (kljub prenašanju telesne teže v ovinkih zunanji gumi zgubljata stik s podlago in to se začne pojavljati že pri relativno majhni hitrosti vožnje skozi ovinke - sumim, da je težišče motorja visoko)
Drugače bom še malo testiral po servisu, ko bo odstranjena še zadnja ekologija :lol: Osebno mi je bil všeč, čeprav še vedno prisegam na športno izvedbo :D :D

Uporabniški avatar
krucymucy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a krucymucy » 22 Mar 2009, 10:16

Kar se tice glede zavor je potrebno odstraniti le tisto pomozno zaviranje. V originalu ima bruteforce posamicno zaviranje. Na levi rocici zadnje, na desni sprednje zavore.
Tako pa je vse odvisno kako so nastavili italjani. Jaz osebno bi (bom) to pomozno zaviranje takoj likvidiral.
Tako da edini resni minus bi lahko bilo visoko tezisce.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 22 Mar 2009, 10:57

Hunter66 napisal/-a:Mislim da je tema popolnoma skrenila s puta....Zaradi ene slabo stisnjene objemke na manseti toliko prahu dvigovat.......

moz napisal/-a:Kawasaki brute force 750, 3000 kilometrov Pretežno terenske vožnje

Zamenjal nič.
Bo pa treba menjati gumi puše od prednjih rok, kjer je malenkost lufta prisotnega še od takrat, ko je bil v salonu. Končniki brez zračnosti.
Vse ostalo brez pripomb!
Ne morem ga samo hvaliti ko pa vsak dan odkrijem kako napako. Objemka na manšeti ni slabo stisnjena apak je manšeta lepo počena ob objemki. Razlog napaka pri vlivanju ali pa jo je delavec precvikal ob montaži. Ni ravno kritično ker se tam ne pregiba vseno jo bo potrebno zamenjati. Glede maščobnega madeža na vrhu mašine sem pa ugotovil, da je nekaj priteklo iz kolektorja in se potem razširilo po motorju. Zdaj sem očistil potem bomo pa videli. V glavnem blok tesni kar je pa edino pomembno. Prednje zavore se morajo pa malo uteči. Danes je že primejo skoraj popolnoma normalno.

l.p.

Uporabniški avatar
jevi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kozjanski park
Kraj: Kozjanski park

Odgovor Napisal/-a jevi » 22 Mar 2009, 11:22

Počasi boš ugotovil, da je čas Kawasakijev zaveznik. Vedno boljši je. :1:

LP Jevi

-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 22 Mar 2009, 12:18

Tako je. Ravnokar sem namontiral distančnike. Po testiranju sem takoj boljše volje gre kot strela. V Ovinkih je stabilnost občutno boljša.

Slika Slika Slika

Zdaj pa še sprobati cestne gume. JUHUHU JUHUHU samo , da se dogaja :juhu: :juhu: :klapklap :klapklap :banana: :banana:

l.p.

Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 22 Mar 2009, 12:27

Italiani na KL so ta edinstven primer povezave med nozno in prednjo zavoro celo "Brevetirali" (Patentirali) kdo jim je to sranje potrdil ne vem saj ce nozno zavoro stisnes v tla se rocka prednje zavore pomakne za desetinko milimetra....tako da je ta "breveto" cist nesmisel in pompolnoma neuporaben-gre se le za zadostitev zakonom okrog homologacije.....
@Civava to sem videl ze vceraj da je pac nek yenki v ameriski tovarni kjer te kawasakije sestavljajo objemko nepravilno namestil in s tem precvikal manseto....to se zgodi pogosteje kot bi kdo mislil...
@Civava kje si nabavil distancnike in koliko soldi so kostali :roll: ?

Uporabniški avatar
jevi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kozjanski park
Kraj: Kozjanski park

Odgovor Napisal/-a jevi » 22 Mar 2009, 18:28

Ko že imate vsi slike gor, je tu še moja različica:
Slika
Slika
Slika

LP Jevi

-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------

Uporabniški avatar
Boris
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Boris » 22 Mar 2009, 18:46

:shock: Dobr zgleda tale tvoj stroj :bravo:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 22 Mar 2009, 19:21

Hunter66 napisal/-a:Italiani na KL so ta edinstven primer povezave med nozno in prednjo zavoro celo "Brevetirali" (Patentirali) kdo jim je to sranje potrdil ne vem saj ce nozno zavoro stisnes v tla se rocka prednje zavore pomakne za desetinko milimetra....tako da je ta "breveto" cist nesmisel in pompolnoma neuporaben-gre se le za zadostitev zakonom okrog homologacije.....
@Civava to sem videl ze vceraj da je pac nek yenki v ameriski tovarni kjer te kawasakije sestavljajo objemko nepravilno namestil in s tem precvikal manseto....to se zgodi pogosteje kot bi kdo mislil...
@Civava kje si nabavil distancnike in koliko soldi so kostali :roll: ?
Uporabiti bi morali plastično vezico pa bi bilo vse uredu. Distančnike mi je pa naredil en kolega cnc stroj. Materijal ne vem več kje sem dobil je pa malo boljši. tudi za ceno ne vem koliko je bila ker je vse šlo po prijateljski liniji saj veš usluga za uslugo :D . Široki so tri cm. Na njih imam luknje tudi za avtomobilske feltne. Danes sem stestiral tudi cestne gume in moram reči , da so me prijetno presenetile, Motor je zelo stabilen tako na asfaltu kot tudi na makedamu. Se je res lepo peljati v miru in poslušati samo predenje motorja. Tisti madež ki je prišel iz kolektorja se ne pojavlja več tako , da ne vem kaj je to bilo. Očitno so nekaj mazali tam okoli pa se je stopilo. Jutri pa tako do Toneta, da mi opravi servis . Potem pa ob prvi priliki na eno daljinsko cestno furo.

l.p.

eco12345
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a eco12345 » 23 Mar 2009, 13:53

Lep pozdrav! Moj novi ljubljenček že ima kar nekaj km za sabo....kot vidite-blatnih :lol:
Zanima me pa nekaj: je seveda homologiran, ampak kaj pa pravzaprav dodajo homologiranemu Bruteforcu?? Ker moj ima samo smerokaze?????

Slika

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 23 Mar 2009, 14:12

Centralna zavora, smerokazi, luči, ogledala, hupa, katalizator, omejilec moči, omejilec hrupa .... morajo imeti vsi homologirani modeli, ne samo Kawasaki. ;)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 23 Mar 2009, 15:23

Pravkar se vrnil z servisa. Tone porihtal vse cena sitnica. Zdaj ko so vsi konji na broju ne trga več samo gat ampak tudi kocke iz dvorišča :D

l.p.

Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 23 Mar 2009, 22:35

eco12345 napisal/-a: Zanima me pa nekaj: je seveda homologiran, ampak kaj pa pravzaprav dodajo homologiranemu Bruteforcu?? Ker moj ima samo smerokaze?????
A si preprican da je tvoj homologiran :?: Imas mogoce tudi registriranega :?: Ce ima samo smerokaze brez stop luci pa brez zadnjih pozicij ...ne vidim niti ogledal.... :roll: :roll: :roll:

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 23 Mar 2009, 23:02

Moj quad je tudi homologiran in registriran, pa nima niti luči, kaj šele smernikov, ogledal in ostale navlake...

Uporabniški avatar
BRUNLES
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BRUNLES » 25 Mar 2009, 21:39

Šele zdej sem opazil vajino novo pridobitov in moram rečt da res dobr zgleda in tud po mojih testih ,kar sem ga mal vozil od moza je brutalen do konca. :4x: :sanke:

Želim vama obilo srečnih kilometrov in prijetnih trenutkov z Njim. :D

Za poporodne težave se pa ne sekiraj preveč ,saj pri vsakem novorojenčku minejo ;)

P.S. Pa kej poklič za kako furco ,da mal kilometrov naberemo;)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 25 Mar 2009, 21:53

BRUNLES napisal/-a:Za poporodne težave se pa ne sekiraj preveč ,saj pri vsakem novorojenčku minejo
Seveda, če se ga tudi dobro zalije, kar dr.Civavinega še nismo. Vsaj jaz ne vem, če smo ga ! :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 25 Mar 2009, 22:54

BRUNLES napisal/-a:Šele zdej sem opazil vajino novo pridobitov in moram rečt da res dobr zgleda in tud po mojih testih ,kar sem ga mal vozil od moza je brutalen do konca. :4x: :sanke:

Želim vama obilo srečnih kilometrov in prijetnih trenutkov z Njim. :D

Za poporodne težave se pa ne sekiraj preveč ,saj pri vsakem novorojenčku minejo ;)

P.S. Pa kej poklič za kako furco ,da mal kilometrov naberemo;)
Hvala za lepe želje. Za furo se pa zasigurno zmenimo.

Jaka pa tudi zalili ga bomo :beer: :tonqe:

l.p.

Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 28 Mar 2009, 18:28

Danes prva zaresna fura saj sem sele ta teden dobil kovcek,brez katerega zena ni hotela dalj kot par kilometrov,saj se je bala da jo izgubim....
Nova gorica - Italianski kras -Trst - Portoroz in nazaj.

Slika

Slika

Sedaj pa se na hitro pranje pred nocjo.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 28 Mar 2009, 20:54

Brez kovčka se pa sopotnik res ne more peljati. Imam občutek, da bi bilo bolje , če bi bil kovček še bolj naprej kajti naslon se mi zdi preveč nazaj.
Sicer sem pa tudi jaz zaključil spoznavanje z motorjem in lahko povem nekaj vtisov. Sama vožnja je zelo udobna. Pri vožnji navzdol je stabilnost odlična prav pa pride tudi sistem zaviranja tako, da nekega posebnega zaviranja ni potrebno. Same zavore si prislužijo minus.Po pravici povedano je cofo imel precej boljše. Zelo teško je nastaviti vzmetenje pri tem mislim, da se najde pravo razmerje v trdoti. Motor je namreč občutljiv za spremembo teže in celo ob zamenjavi gum in montaži distančnikov je bilo potrebno dobiti novo razmerje. Sama dostopnost pa ni problematična. pri vožnji v dvoje se stabilnost ne podre ob ustrezni nastavitvi. spredaj je obezno imeti utež. V mojem primeru 10l bencina. Se pa občuti razlika ali je ta becin pomaknjen nazaj ali pa naprej na pritlažniku. Na asfaltu je normalno območje vožnje od 70 pa do 95 km na uro odvisno pač od podlage.Pri višjih brzinah pa vožnja postane neudobna zaradi upora. V tem območju tudi prehitevanje ni problem kajti navora ima v izobilju in še pri 90 km na uro skoči, da je veselje.Tudi pri dveh potnikih na sebi spoh ne ve kaj je klanec. Terenska vožnja z dvema ni problematična v kolikor se dogaja na poteh in vlakah. V klancih ni bojazni, da se zvrneš nazaj je pa potrebno imeti vklopjen 4x4. Odlično je to , da se lahko pogon priklaplja med vožnjo pa tudi špera. Na čistem terenu je pa druga zgodba. Tam pa dva nimata kaj iskati pa tudi drugače je treba imeti palec pod kontrolo kajti odzivnost je nenormalna.Pohvalil bi še luči, dobro svetijo in tudi nastaviti se jih da odlično. Problem je v zaščiti podvozja za moje pojme premalo zaščiteno. V gozdu se zelo rado zgodi, da pobereš kako vejo. Spredaj bi po moje bilo potrebno namestiti odbijač za bižnja srečanja kajti v nasprotnem primeru je na udaru plastika, ki pa ni tako poceni :D
Za enkrat sem zadovoljen z njim kljub porodnim težavam. Poraba nekaj pod 13l merjeno pred servisom. Servis 90€.
l.p.civava

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 28 Mar 2009, 21:36

Super civava!
Sam ga sicer še nisem videl in peljal, ampak si napisal zadeve po pričakovanjih, oz. pričevanjih drugih forumov.
Se bova pa Z Mojco z veseljem pripeljala pogledat strup.

Edino nekaj mi ni jasno kar se tiče zavor. Če ima res slabše kot CF-moto, potem jaz mislim, da je lahko nekaj narobe, lahko da imajo zrak, ali pa da se jih da še nastaviti.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 28 Mar 2009, 23:54

Ja pri zavorah so se pa gospodje na japonskem precej ušteli. Za sprednjo ročico je potrebno uporabiti preveč moči rezultata pa ni. Stsneš do konca pa še ne zadršejo prednja kolesa. Na pesku komaj. Prve dne pa sploh ni nič prijelo. Sedaj je malo boljše, ker so se ploščice že malo prilagodile. Zraka v zavorah ni sem preveril.Po današnjem pregledu upam, da se bo stanje še izboljšalo, ker se na disku še vedno ne pozna, da bi ploščice prijele na celi površini. Zadaj je isti sistem kot pri KQ. Lamele v oljni kopeli , ki pa delujejo brez problema vendar pa te zavore pridejo v poštev pri vklopljenemu 4x4. drugače pa veliko bolj potrebujem prednje zavore.

l.p.civava

zasavc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a zasavc » 30 Mar 2009, 11:04

Civava napisal/-a:Ja pri zavorah so se pa gospodje na japonskem precej ušteli. Za sprednjo ročico je potrebno uporabiti preveč moči rezultata pa ni. Stsneš do konca pa še ne zadršejo prednja kolesa. Na pesku komaj. Prve dne pa sploh ni nič prijelo. Sedaj je malo boljše, ker so se ploščice že malo prilagodile. Zraka v zavorah ni sem preveril.Po današnjem pregledu upam, da se bo stanje še izboljšalo, ker se na disku še vedno ne pozna, da bi ploščice prijele na celi površini. Zadaj je isti sistem kot pri KQ. Lamele v oljni kopeli , ki pa delujejo brez problema vendar pa te zavore pridejo v poštev pri vklopljenemu 4x4. drugače pa veliko bolj potrebujem prednje zavore.

l.p.civava
To je res.

Tudi pri svojem KQju sem kar pogledal, ker moraš pri prednji zavori kar močno poprijeti za ročico.

Se da to kako nastavit?

Lp, B

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 30 Mar 2009, 20:57

No tukajle pa zelo dobro vem kako KQ bremza ko pritisneš na sprednjo zavoro. Sem šel na prednja kolesa brez problema.

Mislim, da jih je treba odzračit, več bo pa povedal dr.Kremy.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 30 Mar 2009, 21:17

Ni potrebe po odzračevanju ... atv je nov in zavore potrebujejo nekaj km, da se "uležejo", čeprav primejo dobro (varno) tudi od začetka - govorim za KQ.
Je pa razlika, če zaviraš športnega (lahkega) LTZ-ja ali pa delavca.
Zasavc, brez panike, sej se boš privadil. ;)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Odgovori