Se strinjam, menim da si se odločil prav.laik napisal/-a:najprej bi se rad vsem zahvalil, obenem pa sporočil, da je odločitev padla.
grem v nakup AC 650 H1 TRV; ko bo "mačka" doma se spet kaj oglasim.
Nakup delavca
-
piko2
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Solčava - Zgornja Savinjska dolina
- Kontakt:
Imam eno vprašanje glde delavcev nasploh. Glede na to, da mi je oblikovno najbolj všeč TGB blade 525 in ima zadaj togo os (toko po podatkih uvoznika) me zanima, kako se to obnese na terenu? Vrjetno slabše kot posamične obese. Me pa ima zelo nakup tega modela. Vsaj po temu testu http://www.quadjournal.eu/atv-quad/2008 ... de-425-4x4
se ATV kljub zadnji togi osi dobro obnese in to model 425. Kvaliteta TGB-jev, pa verjetno ni uprašljiva.
se ATV kljub zadnji togi osi dobro obnese in to model 425. Kvaliteta TGB-jev, pa verjetno ni uprašljiva.
Kolikor jaz vem (nakaj iz lastnih izkušenj in nekaj iz izkušenj, ki sem jih "pobral" na forumuh), je štirikolesnik s togo zadnjo osjo na asfaltu in makadamu ter seveda tudi ostalih podlagah v ovinkih stabilnejši (se manj nagiba).
Glede vožnje po ravnem (npr. luknjast makadam) oziroma na težjem terenu pa je glede udobja (manj trese) in seveda tudi pogona (vsako kolo ima zaradi neodvisnega vzmetenja boljši oprijem) vsekakor v prednosti model z neodvisnim zadnjim vzmetenjem.
Odločitev naj bi bila torej najprej odvisna od vrste terena, na kateremu bo potekala večina voženj. Osebno se mi za off road zdi pomembnejše (kot vrsta zadnjega vzmetenja), da ima model pogon na vsa 4 kolesa in možnost blokade sprednjega diferenciala ter seveda tudi reduktor!
Na koncu pa verjetno pred dokončno odločitvijo vsak "zvaga" tudi svoje cekine, ki jih je pripravljen dati za ATV.
Glede vožnje po ravnem (npr. luknjast makadam) oziroma na težjem terenu pa je glede udobja (manj trese) in seveda tudi pogona (vsako kolo ima zaradi neodvisnega vzmetenja boljši oprijem) vsekakor v prednosti model z neodvisnim zadnjim vzmetenjem.
Odločitev naj bi bila torej najprej odvisna od vrste terena, na kateremu bo potekala večina voženj. Osebno se mi za off road zdi pomembnejše (kot vrsta zadnjega vzmetenja), da ima model pogon na vsa 4 kolesa in možnost blokade sprednjega diferenciala ter seveda tudi reduktor!
Na koncu pa verjetno pred dokončno odločitvijo vsak "zvaga" tudi svoje cekine, ki jih je pripravljen dati za ATV.
Prilagam še link do testa "naših hrvaških prijateljev"!
http://www.croline.com/index.php?action=testovi;page=7
http://www.croline.com/index.php?action=testovi;page=7
To je podobno kot prodajalci z ABS-om in podobno... Čudno, da nihče ne omeni klimatske naprave z možnostjo regulacije ventilacije, vse z desnim palcem... Hitreje kot greš, bolj piha...sasog napisal/-a:Noben delavni ATV nima zadaj diferenciala, zato ne vem zakaj govoriš o zaporah diferencialov zadaj? Razen trenutno za katerega vem da ga ima je CECTEK.kretenko napisal/-a:Toga os pri delavcih je tudi 100% zapora diferenciala.
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Od tega tedna bo v Sloveniji na zalogi končno tudi Linhai 520 TWIN. Cena bo od 5.970 € za vozila ki bodo na zalogi.

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
- snezzak
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
Si pa sebičen samo zase ga bi imelczy napisal/-a:
Časti ga nam v soboto za kakšno urco, da damo prave informacije iz terena![]()
Obljubim, da ga ne bom potopil.
Predlagam da El.Presidento pove kje se bo vozil čez vikend in potem kdor hoče videti to novost se tam oglasi (npr kakšna kros proga), mogoče predlagam preveč
SYM Quad Lander 250
Včasih mal prešvoh - včasih mal prehiter
Včasih mal prešvoh - včasih mal prehiter
Ne bodite preveč optimistični pri koregiranju prostega časa našega čislanega el presidenta. V soboto bo imel tudi sam svojo novo igračko, tako da bo Linhai po vsej verjetnosti počakal na kakšen bolj ugoden dan za test 
http://www.r-parketi.si
Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)
-
piko2
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Malo bom še tečen v tej temi. Nekako niham med nakupom Linhai-a 520 in pa SYM-a 600. Oba sem imel priložnost danes videti, in čisto malo tudi sprobat. SYM je že bil odprt, Linhai, pa še ne, zato moči ne morem primerjati. Je pa Linhai nižji in širši, kar vrjetno pomeni večjo stabilnost. Za moj okus je SYM malo previsok. Lihai ima dva cilindra, SYM enega. Garancija pri SYM-u dve leti, pri Linhai-ju eno. Po obliki mi je pa Linhai lepši. Prosim za glasove, kaj kupiti? TGB-ja še nisem imel priložnosti videti, vendar ne vem če bom zdržal tako dolgo. Ker se izgleda v to smer še nič ne premakne.
piko2 napisal/-a:Prosim za glasove, kaj kupiti?
Can-am 650XT
SYMa ne poznam za Linhaja pa lahko rečem, da je precej trpežen vsaj po 300ki sodeč. Odvisno za kakšen teren ga boš uporabljal. Za neko normalno uporabo je ok, za moj način uporabe pa bi bilo preveč problemov, predvsem kar se tesnenja tiče. 520ke ne poznam, 300 pa je zelo zaspan, problem pa je tudi vklop 4x4, ker se moraš malenkost premaknit, da požene in če se slučajno zakoplješ, te reši le vitla.
Sem prepričan, da bi jutri naredili pravi test. Če bi to prestal bp je vreden vsakega
BTW vitla je pa res zakon. Če je una kitajska PB 3000 vredna kolikor stane, je tale vsaj 10x več.
Če bi imel še staro, bi moral včeraj čakat na poletje, da danes sploh ne omenjam.
Odličen nakup
-
melouyelo1
- Začetnik
- Reactions:
Zožaj izbor na AC 400 in Linhai 520. 
WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Čak kako to mislš?sasog napisal/-a:Noben delavni ATV nima zadaj diferenciala, zato ne vem zakaj govoriš o zaporah diferencialov zadaj? Razen trenutno za katerega vem da ga ima je CECTEK.kretenko napisal/-a:Toga os pri delavcih je tudi 100% zapora diferenciala.
Če ima zadnji diferencial kar ima večina štirikolesnikov z posamičnimi obesami zadaj potem ne vem zakaj bi bil zaprt. Mislm, pol je brezveze da je zadaj montiran diferencial.
-
piko2
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Naj ti še malo otežim izbor in ti še predlagam SYM 600 in pa TGB blade 525, ki pride k nam konec tega meseca. Linhai 520 se je zelo dobro odrezal na nemškem testu, malo sem ga tudi sam sprobal, vendar premalo, da bi ti o njem lahko kaj več povedal. Ima trše vzmetenje kot SYM, ali pa CF-moto, je pa tudi nižji in širši od obeh, vzmetenje pa ni nastavljivo. O moč ti nemorem govoriti, ker sem probal zaprtega, je pa zaprt pravacyro napisal/-a:Lp!
Kupujem atv in bi prosil za kakšen nasvet. V mislih sem imel CF Moto 500 A, Linhai 520 V-twin, Arctic Cat 400, Goes EUROPE 520 MAX. Nasvet, priporočilo? =) ty.
Jaz bi na tvojem mestu izločil CF-moto , in pa Goes pri slednjem predvsem zaradi nezanesljivega uvoznika. Sam pa trenutno niham med Linhai-jem in SYM-om. Arctic Cat 400 mi je pa prešvoh, čeprav je verjetno od vseh naštetih najbolj kvaliteten.