Poceni kitajski štirikolesniki

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
Odgovori
Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 14 Apr 2009, 13:46

tomi napisal/-a: Sem že videl totalno razritega japonca, pa je tip naredil samo 680 km - pa sploh ne po off road terenu... tako da...

VV
Sem že videl japonca (pravzaprav ga vsak dan gledam) z 22500 km. pa mu ni še noben šrauf odpadel niti se ni zgolj odvil. Crknili so le vsi štirje kolesni ležaji in 5 prednjih žarnic.

Lahko vidim tudi povsem novega totalno razritega japonca, le na železniške tire ga zapeljem in počakam...

LP!

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Loncin 250 - delovni - izkušnje po 2.letu

Odgovor Napisal/-a notranjc » 14 Apr 2009, 14:29

Bom jaz namesto Tomija povedal svoje izkušnje, če on noče.
Zdaj se že tretjič javljam na temo Loncin 250. Imam prevoženih 6.800 km. Vozim se 70% po makadamu in 30% po asfaltu. V glavnem me zanima "drifting", vozim se tudi po 2-eh kolesih. Imam gladke gume tako, da grem redko "off road". Pri takem načinu vožnje (tudi 87 km/uro po števcu) sem imel naslednje napake:

- 1x letno privijem ležaja na zadnjih kolesih, občasno tudi kakšen drug vijak,
- menjal sem prednjo žarnico 1x,
- akumulator peša, motor vžigam ročno,
- menjal sem ventilator za hlajenje mašine,
- manšeta na kardanu in različne gumijaste cevke so porozne in sem jih vse prelepil z armiranim izolirnim trakom, menjal še nobene,
- končniki imajo "luft" vendar je od prvega dne enako.

Motor dela kot urca. Razmišljam o menjavi za močnejšega vendar ne dobim nič primernega. Moje merilo je CCM/kg ali KS/kg. Če izločim Can-am, Arctic cat, Polaris in Japonce ostane mogoče Dinli 700. Bom počakal, da kdo pove svoje izkušnje.

Uporabniški avatar
leteci
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zasavje - Trbovlje
Kontakt:

odgovor

Odgovor Napisal/-a leteci » 14 Apr 2009, 14:37

Pozdrav

Naj povem, da sem imel Loncina in da vec kot 60 km/h nisem niti sanjal, tako da tvojih 80 - 90 lahko ocenim samo z 1.4. ali pa imas pokvarjen stevec ...

Tudi jaz sem poskusil z drsenjem, vendar so bile posledice kmalu opazne ... menjava lezaja na zadnji osi. Koncnike sem zaradi neumne izdelave menjal (sprednja kolesa se med zaviranjem razpreta) zelo pogosto .. dokler se nisem navelical in navadil na ˝mehko˝ krmilo ...
Gume sem poskusil tudi jaz pokrpati z raznimi selotejpi, vendar je bil izid vedno menjavanje lezajev in celo prenosa iz motorja ... zamenjal sem jih z gumami od renault 5 (guma za hladilnik - vplinjac:cilinder in guma za prenos na kolesa pa za kardan) ... zarnice pravis samo ena ... preneha sem jih steti, sprednje gume so zdrzale ~ 2500 km ... in se bi lahko pisal, vendar naj bo dovolj ...

Kar se tice kakovosti in voznje pa samo to: dokler se vozis samo z Loncinom ne mores ocenjevati in primerjati ... resnicno se peljes vendar kako ...

Najvecja tezava Loncina, pa so LOPOVSKI PRODAJALCI REZERVNIH DELOV ...

Leteci :banana:

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 14 Apr 2009, 16:08

brinovc napisal/-a: Sem že videl japonca (pravzaprav ga vsak dan gledam) z 22500 km. pa mu ni še noben šrauf odpadel niti se ni zgolj odvil.
To pa zato, ker sem jih jaz zategnil, šraufe namreč... 8)

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 14 Apr 2009, 19:29

Pridružujem se Tomiju. Res vsak cigan svojo kobilo hvali in glede na to da me nihče od vas ne pozna osebno naj povem da vozite bicikle. Moj stroj ima 120 km znamke Volvsan atv 970 ccm potegne 145 km na uro driftam tako da vidim kako mi profil pobira iz zadnjih pnevmatik,pospeški so pa takšni da mi plombe izpadajo,Homologiran za 2 osebi vendar tako potegne da sem se moral 3 x poročiti ker sem ženo izgubil. Če mi to ne verjamete se vam bom pa kaj drugega zlagal.
Zdaj pa resno - vozim Loncin 250 Desert storm 250 ccm prevozil 2500 km
okvar ni menjavam olje sam saj je servis predaleč in z prikolico moram peljati atv ter izgubim cel dan. Vijake sem na začetku pozategnil in sedaj jih samo preverjam-in to redno(tudi za lastno varnost)
Vem da je to nizko cenovno vozilo vendar je treba vedeti zakaj ga kupuješ in kaj z njim nameravaš.Za vožnjo do prvega buffeta 1.5 km je to dovolj,za izlet v moje lovišče 12 km -je to dovolj,za nedeljski izlet z enim od dveh otrok -je to dovolj,za k frizerju je to dovolj za vožnjo dolgo 25 km v eno smer je to dovolj-za moškega starega 43 let je to pač dovolj.
Ne potrebujem divjaka pod nogami niti vožnje po dveh kolesih niti skoke dolge nekaj metrov pač pa vozilo da se nanj usedeš in pelješ . Zato mi ni vseeno ko berem kritike ali lastno hvalo o premoženju pod nogami saj so naše potrebe različne in hvala bogu da je tako.Nimam finančnih težav in kot podjetnik bi si lahko kupil kaj si bi hotel vendar človek z leti drugače razmišlja.Tudi prodajalec -Alan na zahodu ali blizu je do mene bil korekten in tukaj sva končala. Za večje okvare je v moji bližini dober servis in bom pač plačal popravilo če ne pa kupil novo vozilo,vendar med nami so tudi fantje kateri si želijo dobro vozilo ampak finančno si ga ne morejo privoščiti. Če si pa kupijo atv za 1500 € jih pa potolčemo v nulo ,namesto da bi jim svetovali kako naj vozijo,kako naj servisirajo ,kako naj se varujejo da bo strojček čim dlje varno in zanesljivo predel. Pa še nekaj - izguba vijakov je zame pravo šalabajzerstvo saj pri teh vibracijah in naporih mora kakšen popustiti in najmanj kar je je vzeti nekaj ključev 5 minut dela po pranju vozila in je stvar rešena. (ti drži jaz bom spusto) je pogovor dveh vijakov!!!!

Pa brez zamere Lakl

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 14 Apr 2009, 19:45

Zakaj pa bi ti kdo zameril. Kot si napisal, vsakdo ima svoje želje in potrebe in za tvoje bi bilo res nesmiselno kupit zverino s 50 konji. Se strinjam skoraj z vsem razen tisto o letih je pa malo mimo...sem trikratni dedek in mi je stroj pogosto prešvoh...Smo pa skoraj vsi začeli na Kitajčkih in tisti, ki so(smo) imeli večje potrebe, smo si pač kupili bolj solidne konjiče, ki niso potrebovali izvijača in kladiva vsak dan. Samo v tem je razlika, če varnost zanemarimo....Ko pa začneš računat svoj vložen čas se pa hitro izkaže, da Kitajčki niso tako poceni nakup, kot izgleda na prvi pogled.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 14 Apr 2009, 19:59

Bravo- sva na isti valovni dolžini in v vsem ti dam prav. Je pa res da se da ogromno rešit z improvizacijo. Je pa to tudi hobi in malo šraufanja je pač tudi tukaj prisotnega in je to tudi hobi. Problem nastane če za vsak vijak letimo do servisa kjer pač vidijo samo trimestne številke v €.Boljše poznam svoj strojček bolj varen bom na njem in bolj mu bom zaupal.
LP Lakl

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 14 Apr 2009, 21:46

Za vijake je pa zakon Loctite; kljub temu ti svetujem tiste bolj obremenjene zamenjat s preizkušenimi evropskimi 8.8 kakovosti.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Re: Loncin 250 - delovni - izkušnje po 2.letu

Odgovor Napisal/-a Branko » 14 Apr 2009, 22:47

notranjc napisal/-a:Bom jaz namesto Tomija povedal svoje izkušnje, če on noče....
Nekako se mi zdi, da sta ti in tomi ena in ista oseba .... pa naj "vama" bo to kot prvo opozorilo. ;)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Loncin 250 - delovni - izkušnje po 2.letu

Odgovor Napisal/-a notranjc » 15 Apr 2009, 06:42

Branko, po tvojem načinu sklepam, da si nek šef in imaš verjetno vpogled v računalnik ipd. Nisva ista oseba, imava pa isto filozofijo vendar različna karakterja. Je pa na srečo še Lakl, ki ima podobno mnenje kot jaz.
Leteči, se strinjam s tabo, da je ta motor slabši od priznanih znamk vendar jaz ne vozim tako kot ti. Že po tvojem imenu sklepam, da delaš vragolije po terenu. Povej kakšen motor voziš, da ga bom kupil in ga imel večno. Trudil sem se napisati korektno, ker sumim da so na tem forumu tudi kakšni prodajalci priznanih znamk in se bojijo konkurence iz Kitajske. Če laže števec, laže tudi na Picassu. Je pa razlika od Garmina cca 6%. Tudi vsi prodajalci teh motorjev niso lopovski. Na tvojem koncu, mislim, da v Trbovlju ali Zagorju je soliden fant, ki prodaja Goese. Ponudil mi je manšeto za 20 EUR (Blizu zahoda-40 EUR) in ventilator za 9 EUR (blizu zahoda-40 EUR). Poslal mi ga je po hitri pošti. Po telefonu mi je tudi povedal kako se nastavi menjalnik, če bom imel probleme in še.....
Podobno kot Lakl imam tudi jaz dovolj denarja, da si lahko kopim kakršenkoli motor. Letos konec leta imam okroglo obletnico in mi bo žena verjetno kupila Kawasaki, zato ker imam prodajalca in serviserja v skoraj istem kraju. Do takrat bom pa vozil Loncina cca 10.000 km. Poročilo o napakah sledi, pa tudi kasneje o Kawasakiju.

LP, Notranjc

tomi
Začetnik
Reactions:

Re: Loncin 250 - delovni - izkušnje po 2.letu

Odgovor Napisal/-a tomi » 15 Apr 2009, 07:56

Branko napisal/-a:
notranjc napisal/-a:Bom jaz namesto Tomija povedal svoje izkušnje, če on noče....
Nekako se mi zdi, da sta ti in tomi ena in ista oseba .... pa naj "vama" bo to kot prvo opozorilo. ;)
"Opozorilo" ni potrebno - nisva ista oseba
Se pa strinjam z njim in še z marsikom, ki je s kitajčki zadovoljen. Jaz pač nisem divji voznik in svojo odvečno energijo porabim za druge stvari. Moj kitajček je bil (razen že omenjenih hib) ubogljiva mašinca. Zdaj pa imam bombardierja outlanderja 400. In še enkrat povem, da druge prednosti razen te, da sem "večji frajer", pravzaprav nimam.
To je pač moje osebno mnenje, ki temelji na dilemah ob nakupu quada, ki pa sem jih že (mislim da v prvem postu) navedel.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 15 Apr 2009, 13:49

Sami privatniki v tem delu foruma. In vsi s toliko denarja, da si lahko kupijo, kar hočejo. Samo zakaj bi pršut jedel, če lahko pasjo radost...

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 15 Apr 2009, 14:00

XXXL napisal/-a:Sami privatniki v tem delu foruma. In vsi s toliko denarja, da si lahko kupijo, kar hočejo. Samo zakaj bi pršut jedel, če lahko pasjo radost...
Dovolj bogati, da kupujejo poceni :prayer:

WEB Racer

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 15 Apr 2009, 15:09

Saj po eni strani je lakl dobro povedal: če se zavedaš, kaj kupuješ in kaj lahko od tega pričakuješ, je to dober nakup. Konec koncev za tak denar dobiš nov 50ccm skuter... Problem nastane, ker 99% ljudi, ki kupujejo take kitajče, potem tudi pričakujejo, da bodo nudili zmogljivosti (pospeški, končna hitrost, lega na cesti, vzdržljivost...) renomiranih štirikolesnikov.
Po drugi strani pa tudi ni dobro, če te vedno kaj skrbi, bo kaj preč padlo, se bo kaj skrivilo in bom padel zaradi tega,... Tudi avto kupimo s 150-200KM, vozimo se pa v večini primerov s 50-80KM (ostali so v rezervi, saj nič ne boli, če jih je malo več...), ne vem, zakaj ne bi bilo pri ATV/quadu podobno: kupiš malo boljši, močnejši model, ga ne rabiš tiščati do konca ves čas, vedno je še malo moči na zalogi, bolj udoben, vzdržljiv,... sploh če še denarnica to dopušča...

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 15 Apr 2009, 17:26

Točno tako-Lahko je nekomu kateri ima 10 ali 30 let izkušenj z motorji.
Svojega prvega avtomatika(Tomos) sem kupil pred 28 leti- zadovoljenin srečen ko pa sem kupil prvi avto je bil moped odveč. Lani sem kupil skuterja in potem skuterja prodal ter kupil Loncina. Za peljat in ne divjat.
Vidim da nekoga mučijo finance ali da negdo kupi poceni vozilo ima pa kup denarja!!!! Vozim Kangoja starega 11 let - ZAKAJ. Zato ker se ubadam z slikopleskarsko dejavnostjo in ne vem gdo je pripravljen v avto vreden 20 t € metati vreče in kante materijala ali sesti v avto poln barve in prahu -Jaz lahko!! Kot lovec vozim psa ptičarja na zadnjem sedežu- ker je moj in mi nudi ogromno lovskih užitkov ,pa tudi če je moker in blaten.V novem stroju za 20.000e ne vem. Ko bo ta riknil pa bom šel po novega ampak dokler služi svojemu namenu ga bom vozil.Upam da bo Loncin tudi dolgo služil saj ga ne ženem v nezavest ampak za bolj turistične vožnje po lovišču,v trgovino vmes na pivo..
Ko bo pa ta riknil pa ne rečem da ne bo v garaži kaj močnejšega -vem pa da bo kaj umirjenega in ne športnega.
LP Lakl

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 15 Apr 2009, 17:40

xxxxl
A si ti mogoče gdaj poskusil pasjo radost nabodeno na leskovo palico in dobro popečeno na odprtem ognju. Kot priloga pa v drugi roki glava nenarezane bele čebule in paradižnik ,med nogami pa kozarček hladnega- seveda vse brez vilic in krožnikov.
Poizkusi-masten boš do komolcev, smrdel po čebuli tako da boš v dnevni na kavču prespal nato pa zadovoljen priznal,da je to boljše od vsakega dunajskega šnicla. Lovci imamo to redno na jedilniku po končanih delovnih akcijah in to v gozdovih zato lahko tudi sami poizkusite lovsko specijaliteto na kašni jasi med turo vožnje.
Dober tek vam želi Lakl

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 15 Apr 2009, 17:50

Saj ko mi končamo s svojimi akcijami in široki speče čevapčiče, zraven pa mrzlo pivo smo tudi vsi do konca zadovoljni. Pač tisti moment ni drugega in je že to kot malica, poslana od boga... Ampak še vseeno se raje vsedem v gostilni za mizo in zažagam medium pečen biftek, s poprovo omako, malo zelenjave in kozarček piva...

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 15 Apr 2009, 18:25

Odlično samo da je dooooooomače!!
V naši vasi vozi starejši možak kitajčka 250 brez nalepk ker so odpadle v par tednih pri pranju tako da ne vemo katere znamke sploh je,nekaj malega je povijačil nekaj malega je zavaril (dvoriščna vrata in nek nosilec) menjal čelado in jakno ter menjal nekaj električnih kablov (miši)drugače je pa zelo zadovoljen???
V štirih ali petih letih brez dodatnih stroškov je prevozil 600 km(ravno pred 5 minutami se je peljal mimo mene) Za vozilo je pa dal 180 000 sit.
On ne gleda koliko km bo prevozil ampak kako dolgo se bo vozil.Po mojem je edini problem da se vozi skoraj v prostem teku da se ne bi sosedje pritoževali-Evo sretnog čovjeka
LP Lakl

Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a maier » 15 Apr 2009, 20:11

Poznam pa tudi nekega fanta starega 26 let, ki je nedavno zaradi odpadlega kolesa na kitajčku pristal na invalidskem vozičku...Če ti to kaj pove... :roll:

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Kaj kupiti?

Odgovor Napisal/-a notranjc » 16 Apr 2009, 09:08

Včeraj sem si vzel čas in prebiral tudi druge teme na tem forumu. Ugotovil sem, da ste nekateri trgovci, mehaniki, tekmovalci....skratka se spoznate na motorje. Koncem leta nameravam kupiti nov motor. Po cca 7.000 prevoženih km že približno vem kaj hočem. Žena mi ne dovoli kupiti športnega motorja dokler ne bom 14 dni po plaži hodil v tangicah. Letos bom 50, pijem ne več zato tega ne nameravam storiti. Rad bi pa približno nekaj takega:

- delovni model ali pa da vsaj izgleda podobno, lahko je tudi 2x4,
- 400-500 ccm oz.da je vsaj 50% močnejši od Loncin-a 250,
- da porabi pod 10 l/100 km
- da ima možnost vleči tovorno prikolico (kljuka).

Upam, da nisem navedel nemogočih kriterijev.

Hvala

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Morje

Re: Kaj kupiti?

Odgovor Napisal/-a koda73 » 16 Apr 2009, 09:23

notranjc napisal/-a:Včeraj sem si vzel čas in prebiral tudi druge teme na tem forumu. Ugotovil sem, da ste nekateri trgovci, mehaniki, tekmovalci....skratka se spoznate na motorje. Koncem leta nameravam kupiti nov motor. Po cca 7.000 prevoženih km že približno vem kaj hočem. Žena mi ne dovoli kupiti športnega motorja dokler ne bom 14 dni po plaži hodil v tangicah. Letos bom 50, pijem ne več zato tega ne nameravam storiti. Rad bi pa približno nekaj takega:

- delovni model ali pa da vsaj izgleda podobno, lahko je tudi 2x4,
- 400-500 ccm oz.da je vsaj 50% močnejši od Loncin-a 250,
- da porabi pod 10 l/100 km
- da ima možnost vleči tovorno prikolico (kljuka).

Upam, da nisem navedel nemogočih kriterijev.

Hvala
Pozabil si zelo pomemben podatek!

Kako globoko si pripravljen seči :eur

Lp

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Kaj kupiti?

Odgovor Napisal/-a notranjc » 16 Apr 2009, 09:26

do cca 6000

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Morje

Odgovor Napisal/-a koda73 » 16 Apr 2009, 09:31

Imaš ZS

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Re: Kaj kupiti?

Odgovor Napisal/-a ork » 16 Apr 2009, 09:32

notranjc napisal/-a: Žena mi ne dovoli kupiti športnega motorja dokler ne bom 14 dni po plaži hodil v tangicah. Letos bom 50, pijem ne več zato tega ne nameravam storiti.
Če si srčno želiš športnega modela, predlagaj ženi ta kompromis:

http://weiqiah.files.wordpress.com/2009 ... 2408-1.jpg

In požel boš še vse simpatije na plaži. Sorry za oftopic. ;)

WEB Racer

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 16 Apr 2009, 09:45

Te kopalke smo že predebatirali in ugotovili, da so standardna oprema Suzuki drajverjev...
Slika
Terrible, če ga kdo ne prepozna s te strani... 8)

Odgovori