Brute Force 750ccm

Odgovori
Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 26 Apr 2009, 09:41

Ni zlonamerno, ampak ne morem si pomagat, od spredaj me spominja na:

Slika

Imam predlog za ime novega ljubljenčka: prej je bil Kanarček, zdaj pa je lahko Kermit :mrgreen:

WEB Racer

Uporabniški avatar
Boris
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Boris » 26 Apr 2009, 20:38

Zgleda res brutalno :bravo: zdej ga mormo navadit še blata,vode,snega.... ;)

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mežica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 26 Apr 2009, 21:13

Hunter66 napisal/-a:@czy kje si kupil zival ? Vidim da nima teh KL italianskih napisov ? A jih se kaksno drugo podjetje uvaza in homologira razen dks?
Pa srecno voznjo !

Kupil sem rabljenega. Prodajalec je nek Moto Mirči iz Sl. Konjic.

@Ork, o predlogu bom razmislil. ;)

@Boris, sem ga že danes privajal in to zelo na trdo. :D Je bil zraven še en Outy 800 max in se mi zdi da je bil na koncu malo zakompleksan.

Prvi občutki; če primerjam z outyjem se vozi slednji po cesnti za moj občutek lepše, ker daja občutek športne vožnje tale pa se bolj gunca, če prav se kljub temu lepo pelje. Povsem druga stvar pa je na terenu kjer veliko lepše pobira neravnine, pri nagibih je bolj stabilen, medosna razdalja je prava in je bolj okreten kot max in kratka verzija outya. Na strmih vzponih ni nobenega problema z dvigovanjem nosu tudi pri vožnji v dvoje, kot so nekateri tarnali. Najbolj uporabna stvar pa je ročica za špero, kar se je danes nekaj krat pokazalo kjer so imeli trije Can-ani probleme in jih je zaradi zakasnitve visco-loska metalo na stran, sem se jaz peljal bp.
Največja stvar, ki pa me moti je barvana plastika na kateri se vidi vsaka praskica. To je pri Outyu zakon, malo pogreješ poravnaš, spoliraš namažeš in že je kot nov. Pri tem pa se brez barve in kita v .....
Pa tudi pri porabi ni skromen, pije kot kamela. :roll: Danes je bila poraba 16,4 L, na kanarčku pa 9,5 L :evil: Saj ne, da bi se pritoževal, ker za to tudi veliko da, a lahko bi imel malo večji tank, ker so pri nas črpalke bolj redke.

sandi9
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sandi9 » 27 Apr 2009, 10:07

Čestitam CZY! Sem pa sedaj še bližje nakupa ravno tega stroja. No platišča pa absolutno dobi nekaj podobnega kot pri tebi, ker s tistimi originalnimi izgleda preveč ceneno za tak stroj... :D

Na veliko smo razglabljali o mojem nakupu v temi "Nakup delavca", se pa sedaj selim sem, ker gre samo še za nakup BF750...
Še eno vprašanje. Branko je napisal, da BF ni ravno najboljši na terenu več pa mi jih je že reklo, da naj bi bil KQ precej boljši na terenu... Je to res? Zakaj? Kje je BF toliko slabši?

LP

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 27 Apr 2009, 23:27

KQ ne poznam, sem ga le enkrat videl in ga ne bi imel. Za BF sem se odločil, ker mi je bila to edina stvar, ki se je najbolj približala mojim zahtevam. Zakaj je toliko slabši na tereu ne vem, vem pa, da to govorijo le teoretiki, če se lepo izrazim. Jaz vozim samo off-road in vsak dan znova me prepriča, da je bila to prava odločitev. Edina slaba stvar na njemu je barvana plastika, na kateri se pozna vsaka praska, vse ostalo pa je to kar sem pričakoval.
Platišča so odlična ne samo na oko, gume pa so zakon.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 27 Apr 2009, 23:36

Sandi9 tisto je bilo mišljeno kot šala oz. povzetek testa ;)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

sandi9
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sandi9 » 27 Apr 2009, 23:47

Aha Branko, hvala za pojasnilo. Jaz sem pa vzel 100% resno, nekje sem tudi prebral, da BF trga iz rok balanco proti KQ, ki naj bi zmogel lahkotno poplesavanje...
No moje mnenje je, da velike razlike ne more biti, je pa dvovaljnik tisto kar hočem in kar sem že večkrat napisal. Poraba goriva me ne zanima, ker bom v celem letu pokuril največ toliko, kot s čolnom v enem vikendu... :D

CZY, hvala za dodatno mnenje, ki je tako kot sem ga pričakoval, hehe.
Bi te samo še vprašal kakšne so mere teh gum, ki jih imaš gor? So po obsegu enake? Distančnikov nimaš, so širše že feltne? Koliko cekinov so te prišle feltne in gume?

LP

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 28 Apr 2009, 06:46

Glede pospeškov lahko rečem, da sta oba brutalna. Glede terena zdaj se že peljem tam kjer sem se prej z cofotom. Treba nekaj časa ,da se ga privadiš in, da dobiš občutek.

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 28 Apr 2009, 08:47

Gume so 26 col, kupil pa sem jih pri Borisu (daleč najbolj ugodno ;) )
Distančnikov nimam ker ga ta platišča razširijo za ca 9 cm.

Za teren je pri BF zelo pomemna nastavitev amortizerjev, ker ima progresivno vzmetenje in ko enkrat to naštudiraš je vožnja po zelo zahtevnem terenu pravi užitek (ne pa kot je razvidno na tistem testu :twisted: ) Odvizno je od teže tovora, jaz imam nastavljeno na drugi stopnji, ker mora biti na terenu zelo mehak, da opravi funkcijo pravilno. Belanca je veliko bolj mirna kot pri Outyju.
Včeraj sem ga mučil cel dan po Pohorju; kamenju, blatu, snegu, vodi, makedamu in asfaltu, pa v bistvu nimam nobene slabe kritike. Edina stvar s katero sem imel problem je odvijanje matice na končniku. To pa upam, da bom danes rešil. No pa za tak namen je zaščita podvozja skoraj da obvezna ker ima polno odprtin kamor se nabira svinjarija. Ja pa ko sem prišel domov se mi je pri 110 urah prižgala rdeča lučka.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 28 Apr 2009, 15:07

Tudi sam sem opazil, da je nastavitev bistvenega pomena.Če ni pravilno nastavljeno se enostavno ne da vozit . Vzame pa kar nekaj časa, da pogruntaš. Za teren je pa spodaj tudi za moje pojme preveč odprt in tudi sam že razmišlam v tej smeri, da ga dodatno zaprem. Drugače je treba vedno paziti kje voziš. Rdeča lučka pa ni problem ta se prižge na vsak servisni interval. Maš pa malo nazaj opis kako se jo resetira.

l.p.civava

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 28 Apr 2009, 16:19

Sandi je napisal:
Poraba goriva me ne zanima, ker bom v celem letu pokuril največ toliko, kot s čolnom v enem vikendu...
Sandi9, en namig zate, ker vidim da denar ni problem. :D Prav sedaj enkrat začnejo prodajti Arctic cat 1000 V2, to bi znalo še bolj zadovoljiti tvoje zahteve?

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 28 Apr 2009, 22:05

Evo, zresetiral. Tale nezaščita me pa vedno bolj moti povsod. Pod sedežem sem imel na elektroniki za eno vedro blata, storžev, vej in kamenja, zaščito na tanku bom pa moral najbrž demontirat, da bom očistil blato. :evil:
Danes mi ga je pregrevalo, ker sem imel zabit hladilnik od blata.
Se mi je pa prižgala med vožnjo tudi opozorilna lučka F1. Kaj to pomeni?
Zadnjič spremenil czy, dne 28 Apr 2009, 22:32, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 28 Apr 2009, 22:34

Se mi je pa prižgala med vožnjo tudi opozorilna lučka F1. Kaj to pomeni?
Fahrenheit :oops:

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 28 Apr 2009, 22:35

Verjetno FI kot Fuel Injection ... :roll:

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

sandi9
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sandi9 » 28 Apr 2009, 22:46

hurco napisal/-a:Sandi je napisal:
Poraba goriva me ne zanima, ker bom v celem letu pokuril največ toliko, kot s čolnom v enem vikendu...
Sandi9, en namig zate, ker vidim da denar ni problem. :D Prav sedaj enkrat začnejo prodajti Arctic cat 1000 V2, to bi znalo še bolj zadovoljiti tvoje zahteve?
Hmm, denarja ni ravno na pretek, vendar pa se držim rekla: "Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni!" Zato so razni kitajčki odklenkali...

Kako se je vse skupaj začelo pri meni... En znanec je pred nekej leti kupil enega Kymco-ta, samo zadnji pogon, zanj odštel enke 3 jurčke... No in ko me je letos pičilo, da bi imel ATV, sem se spomnil, da je to relativno poceni, se pravi 3 jurje... No potem sem ugotovil, da hočem takega, ki je 4x4, pa da je malo močnejši, se pravi delavca... No in sem pristal na Linhai 520, ki ima že več kot dvojno ceno tistega, kar je bilo v glavi... No potem sem ugotovil, da je to še vedno kitajec in da bo bolje kupiti resen japonski stroj. In smo bili na 9 jurčkih, se pravi 3 kratniku cene. No pa še nekaj opreme, gume, platišča in bom skoraj zagotovo ob 11 jurčkov!
Tale AC 1000 pa bo pomoje kar konkretno drag, pa verjetno še premalo okreten. Mislim, da bo BF kar pravi nakup. Vseeno bom imel ATV predvsem za zabavo po terenu, za delo pa bo služil le občasno.
Sicer pa, če bi na tega vraga pri AC namontirali Rotax-ov motor V2 s 1000 ccm, bi šel v napad. To je agregat delan za Aprilia RSV Mile, Tuono, Falco, Capo Nord... Moč bi zmanjšali na kakšnih 100 KM in gasa. :D :shock: :D :D :D Pomoje nam manjka samo še to, hehehe.

LP

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 28 Apr 2009, 22:59

F = Filthy (umazan) 8)

WEB Racer

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Stari trg pri Ložu, blizu Babno polje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 29 Apr 2009, 05:11

czy napisal/-a:Se mi je pa prižgala med vožnjo tudi opozorilna lučka F1. Kaj to pomeni?
To je lučka oz. napis FI, in ne F1.
To se ti je prižgalo zato, ker si imel pregret motor, tako kot si napisal, zaradi blata na hladilniku. Tudi sam že imel identično izkušnjo. Po opranem mopedu bi stvar morala delati normalno.

lp, Primož!

2007: Linhai MUDDY 300 4X4
2008: Kawasaki Brute Force 750 :twisted:

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 01 Maj 2009, 19:49

Danes smo opravili eno raklo turco (120 km) po okoliških hribih in primerjali porabo.
Outlander 400 - 8,5l
Linhay 300 4x4 - 9 l
Renegade 500 - 10,5l
Kawasaki 750 BF- 13l

Poraba na BF se mi niti ne zdi pretirana glede na to, da sva se vozila dva.
Mi pa večkrat pokne v izpuhu pri daljši vožnji navzdol brez gasa ali se to dogaja še komu?

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 01 Maj 2009, 20:01

czy napisal/-a: Mi pa večkrat pokne v izpuhu pri daljši vožnji navzdol brez gasa ali se to dogaja še komu?
Odprt izpuh?

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 01 Maj 2009, 20:07

XXXL napisal/-a:
czy napisal/-a: Mi pa večkrat pokne v izpuhu pri daljši vožnji navzdol brez gasa ali se to dogaja še komu?
Odprt izpuh?
Ja, sploh ni bil zaprt.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 01 Maj 2009, 20:27

czy napisal/-a:
XXXL napisal/-a:
Odprt izpuh?
Ja, sploh ni bil zaprt.
Problem rešen.

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 01 Maj 2009, 20:30

XXXL napisal/-a:
czy napisal/-a:
XXXL napisal/-a: Odprt izpuh?
Ja, sploh ni bil zaprt.
Problem rešen.
Na outyu mi je isto pokalo dokler nisem razdrl in očistil vplinjač. Zdaj pa le malo kdaj.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 01 Maj 2009, 20:37

czy napisal/-a:
XXXL napisal/-a:
czy napisal/-a: Ja, sploh ni bil zaprt.
Problem rešen.
Na outyu mi je isto pokalo dokler nisem razdrl in očistil vplinjač. Zdaj pa le malo kdaj.
Gre za trikotnik vplinjač, filter in izpuh. Če spremniš eno, se podre razmerje in je lahko mešanica prerevna ali prebogata... BF750 ima vbrizg (ga ima?), zato ne vem, kako kompenzira spremembe.

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 01 Maj 2009, 20:43

Po tem takem bi bilo to slabo izgorevanje. Bom probal zamenjati svečko.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 01 Maj 2009, 20:49

Meni je nazaj sekal, ko sem zamenjal izpuh (dal bolj pretočnega...), nisem pa poskrbel za ustrezno večjo količino zraka in bencina.... zato sem tudi vprašal, če je mogoče izpuh odprt (beri: bolj pretočen kot original).

Odgovori