Valjčki Kymco MXU 250

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Odgovori
Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Valjčki Kymco MXU 250

Odgovor Napisal/-a kiwi » 16 Jun 2009, 12:25

Pozdravljeni!

Ravno mislim naročiti novi jermen za menjalnik pa me zanima na koliko kilometrov .... če sploh..... je potrebno zamenjati valjčke in kakšne valjčke naj potem vzamem? Trenutno imam prevoženih 9700km.
Kaj je še potrebno zamenjati, namazati, preveriti pri menjavi jermena?

Lp Boštjan

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Re: Valjčki Kymco MXU 250

Odgovor Napisal/-a sasog » 16 Jun 2009, 12:41

kiwi napisal/-a:Pozdravljeni!

Ravno mislim naročiti novi jermen za menjalnik pa me zanima na koliko kilometrov .... če sploh..... je potrebno zamenjati valjčke in kakšne valjčke naj potem vzamem? Trenutno imam prevoženih 9700km.
Kaj je še potrebno zamenjati, namazati, preveriti pri menjavi jermena?

Lp Boštjan
Tvoj jermen, variomat, valjčki, je bilo zamenjano pri cca 5300km, tako da še vsaj do 15.000km ne rabiš razmišljat o menjavi jermena. Valjčke pa premeri, če so še vedno v mejah normale, ali pa če so jajčasti, pol jih zamenjaj.

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 16 Jun 2009, 12:54

Pozdravljen Sašo!

Glede valjčkov itd... me samo preventivno zanima. Drugače pa so se na jermenu pojavile razpoke in me je to malo zaskrbelo. Na forumu sem zasledil, da če se pojavijo razpoke, da je baje dobro zamenjat jermen. Rad bi šel na kako večjo turo pa ne bi rad, da bi blo kaj narobe potem. Saj drugače nimam z motorjem nobenih problemov. Redno pucam pa mažem ketno, menjavam olje in je to to.

Lep pozdrav
Boštjan

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 16 Jun 2009, 13:02

Razpoke se skoraj še ne bi smele pojavit na tem jermenu, noter je Malossi kevlar jermen, kateri bi naj imel še daljšo življensko dobo kot pa klasika oz. original. Če pa so se res pojavile velike razpoke, pa bo res treba zamenjat jermen.

LP!

Sašo

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 16 Jun 2009, 17:50

Včasih kevlar izpade slaba šala :? . Glede valjčkov je tako, najbolje ,da si jih vizualno ogledaš če niso pretirano deformirani potem še ni panike lahko jih pa tudi premeriš in primerjaš z tovarniškimi podatki. V kolikor močno odstopajo moraš menjati. Glede jermena , če so se pojavile razpoke na jermenu pomeni , da gre jermen h koncu zato kakšne daljše fure odpadejo. Lahko , da je mera jermena še vedno v normali samo materijal je preveč utrujen , da bi tak jermen še dolgo zdržal.
Najbolje , da jeman zamenjaš starega pa uporabiš za rezervo.

l.p.civava

p.s.
Valjčke in drsne površine lahko namazeš z visoko temperaturno obstojno mastjo.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 16 Jun 2009, 18:51

Ojoj,ojoj, spet kompliciramo okoli variomata. Dokler dela, ga pusti pri miru. Tukaj ni preventive. Jermen lahko crkne tudi nov (se je že zgodilo).
Valjčki delajo, dokler delajo oz. se valjajo v notranji strani jermenice.. Ko se plastika v katero so odeti obrusi, zgubi svojo obliko itd...tako ali tako moped začne izgubljati moč in hitrost.To se pojavi postopoma, ne iznenada.
Vsedi se na moped in vozi dokler dela. Odpoved jermena je pač riziko vseh, ki imajo CVT pod ritjo.
Glede tvojih dolgih tur, pa je veliko boljša investicija včlanitev v AMZS (tudi sam sem član). In ko ti moped odpove, jih pokličeš, daš tisti kupon za brezplačen prevoz in moped bo doma. Nekaj članov foruma je že koristilo to ugodnost.

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 18 Jun 2009, 12:24

Pozdravljeni!

Najlepša hvala vsem za napotke. Jermen sem sicer naročil. Enkrat v prihodnosti ga bo itak potrebno menjati. Bom pa potem verjetno vse skupaj malo še pustil na miru pa bom potem videl.

Upam, da bo naslednji petek lepo vreme. Grema z mojo verjetno malo v logarsko pogledat :D

Lp Boštjan

Odgovori