Ok, jaz pa sem pripravil nekaj vprašanj, katera bomo skupaj predelali (no, tista ki bodo aktualna

)
Za odgovore predlagam da se kopira številko vprašanja ali številko in vprašanje, spodaj pa poda odgovor. Tako se bomo izognili zmedi in bomo vsi vedeli o čem govorimo, pa še videli bomo na kaj smo odgovorili in na kaj ne (morda kaj pomembnega pozabimo)
Vprašanja:
1.) Koliko naj bi bila maksimalna številka prijavljenih?
2.) Do kje naj bi šli najdlje, zakaj?
3.) Bi se nazaj vračali s trajektom (vsaj do pol poti) in si s tem prihranili kak dan ali dva (s tem pa omogočili da kje ostanemo kak dan ali dva več)
4.) Na kratko OBVEZNA in PRIPOROČLJIVA oprema za vsakega udeleženca (9 dni bomo pod milim nebom! )
5.) Kam in kako z vso opremo, kaj če ne gre vse na motor?
6.) Kako bo s hrano? (kuhamo, jemo zunaj, vsak sam svoje, mešano,…?)
7.) Kako bomo izbirali kampe? Bodo v naprej določeni?
8.) Imate namen vzeti še koga s sabo (recimo boljšo polovico) na ATV/MOTOR ali zraven z avtom (»spremstvo«)?
9.) Koliko kilometrov bi prevozili na dan, da zadeva ne bo prešla v muko in da nam ostane čez dan še kaj časa za kak izletek
10.) Kdor ve za kak zanimiv kraj, kamp, izletniško točko naj pove. S tem mislim kakšno takšno stvar, katero se ne ogledamo vsakič, morda kak skrit kotiček.
11.) Za koliko kilometrov imate bencina v vaših vozilih in kolikšna je ponavadi vaša potovalna hitrost (zadeve ne bomo navijali do konca, gre le za užitek in ne tekmovanje)
Moji odgovori:
1.) Koliko naj bi bila maksimalna številka prijavljenih?
Po moje da bi bila številka 20 RES maxxximum glede na to da je to sezona. Kampi bodo polni, s seboj imamo ATVje, katere ne mores pustit zunaj na parkplacu
2.) Do kje naj bi šli najdlje, zakaj?
Z Boštjanom sva se že malo menila. Dubrovnik je verjetno predaleč, zato bi izbral do Splita, razen če bi se vračali s trajektom ali čem podobnim. Torej: LJ, Opatija, Split, nazaj (seveda s postanki in vsem, hočem samo povedat da izpustimo Poreč in Pulo z namenom da se ne selimo vsak dan)
3.) Bi se nazaj vračali s trajektom (vsaj do pol poti) in si s tem prihranili kak dan ali dva (s tem pa omogočili da kje ostanemo kak dan ali dva več)
Odvisno kakšno ruto bomo izbrali. Če bo vožnja res skoz ob obali, torej tudi skozi poreč in pulo, opatijo…. Do splita, ne bi bilo neumno se vrniti iz splita v reko in potem nazaj proti sloveniji.
5.) Kam in kako z vso opremo, kaj če ne gre vse na motor?
Treba bo imet tudi kakšno »spremstvo« (in tudi sigurno bo kdo ko nima motorja rad šel z avtom). Če druzga ne, se lahko v avto nameče stvari ki ne grejo v avto in recimo razno orodje katero je tudi obvezno imeti s seboj (da ne pozabim flik za gume!!!). Boštjan je dal dobro ideo glede avtomobila s prikolico (prazno – če pride do česa hujšega, da se zadeva ne ustavi in se rajši naloži na prikolico in rihta v kampu ali kaj podobnega)
9.) Koliko kilometrov bi prevozili na dan, da zadeva ne bo prešla v muko in da nam ostane čez dan še kaj časa za kak izletek?
Pomoje da je 200km s postanki dovolj, ravno zato da se lahko odpeljemo še malo na okoli.
11.) Za koliko kilometrov imate bencina v vaših vozilih in kolikšna je ponavadi vaša potovalna hitrost (zadeve ne bomo navijali do konca, gre le za užitek in ne tekmovanje)?
Kolikor sem testiral pije približno 6l na 100km. Ne bi mogel oceniti natančno, ker nikoli nisem vozil relacije. V rezervoarju imam 6+2l torej skupaj 8l. max hitrost motorja je 115-120km/h. to je absulutno prevelika hitrost, potovalno bi imeli vrjetno okoli 70-80km/h. seveda odvisno od ceste in pogojev.
Prosim da pišete ČIMBOLJ ČITLIVO in brez neumestnih besedil, ki bodo zadevo samo motila in razvlekla na 1000 strani. Takšna sporočila bodo takoj izbrisana.
LPB