Nesreče z ATV-ji v letu 2010

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Nesreče z ATV-ji v letu 2010

Odgovor Napisal/-a Pero » 04 Apr 2010, 23:56

Žal nesreča ne počiva in spet se je zgodila .
Voznik ATV-ja je dne 03/04-2010 vozil štirikolo znamke BASHAN, tip ATV 300S-18, po lokalni cesti skozi naselje Vinski vrh, iz smeri naselja Jeruzalem, v smeri naselja Miklavž pri Ormožu. Ko je voznik pripeljal v neposredno bližino hiše Vinski vrh 55, kjer vozišče poteka po klancu navzdol, hitrosti vožnje ni prilagodil svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste, zaradi česar je izgubil oblast nad vozilom. V sled tega je pričelo štirikolo zanašati, zaradi česar je voznik zapeljal levo izven vozišča in trčil v betonske stebre vinograda. Pri tem je zadobil hudo telesno poškodbo in sicer zlom čeljusti in poškodbe hrbtenice.

Voznik med vožnjo ni nosil na glavi pripete homologirane zaščitne motoristične čelade :!: . Na vozilu je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 2000 EUR.

Koliko je k nesreči prispeval kitajček, naj si pa vsak misli sam.... :?

Čimprejšnje okrevanje!

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a maier » 05 Apr 2010, 09:30

Nemogoče da bi bil to kitajček, saj ima xxl vozne lastnosti in abs zavore ki delujejo podobno kot abs. Sigurno ga je pognal preko 130+ in bil neizkušen... :oops:

Uporabniški avatar
Bora
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Bora » 05 Apr 2010, 10:09

Preden začnete vsi udrihati čez kitajčke, si mal preberite še na sosednjem forumu članek in slike, ki ga je napisal kolega od tega, ki se je ponesrečil. :evil:

Eni pač morejo dat gas do konca, pa čeprav prvič sedijo na atv-ju. :roll:

Uporabniški avatar
Bora
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Bora » 05 Apr 2010, 10:14

No pa bom kar copy-paste članka dal, da nee boste iskal.
bolynx napisal/-a:Včeraj 03.04 sem se zapeljal malo okrog.Npravil sem cca 40 kilometrov,se ustavil ter poklical sodelavca,če je doma da rečema kako ,,pametno,,.Čez pol ure sedim že pri mizi in modrujema.Tudi on je razmišljal o nakupu atv-ja.Pa mi reče,da bi se malo zapeljal ni bilo prvič.Da se še prej odloči za nakup njegovi želji ustrežem.Nato pa njegov sin še zraven.Kot bi mi nekaj govorilo ga opozorim,,stari,pazi,da ne raztepeš!!Čez 10 minut me kliče nek sosed z njegovega telefona naj pridem 400metrov dol po cesti,ker je sodelavec priletel v betonske sohe.
Slika
Slika
Tam je bilo že veliko ljudi ki so mu nudili prvo pomoč,sinu na srečo ni bilo kaj hujšega kot samo odrgnine.On pa je imel bolečine v hrbtenici .Prišli so reševalci in policija,Oba so odpeljali v Ptuj,sodelavca pa dalje v Maribor.Po prvih informacijah ima poškodovane 3 vretenca in zlomljeno čeljust.Še slike atv-ja........
Slika
Slika

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 05 Apr 2010, 11:09

No evo Bora, da ne bomo samo udrihali po kitajčkih; dej vpraši ga če se je že odloču katerega ATVja bo kupu?

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Apr 2010, 11:12

Ne pozabite!
Najšibkejši člen vsakega atv-ja je VOZNIK!!

Uporabniški avatar
Bora
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Bora » 05 Apr 2010, 11:47

pohorjebeef napisal/-a:Ne pozabite!
Najšibkejši člen vsakega atv-ja je VOZNIK!!
Se podpišem pod tole.

Uporabniški avatar
Bora
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Bora » 05 Apr 2010, 11:49

Enx napisal/-a:No evo Bora, da ne bomo samo udrihali po kitajčkih; dej vpraši ga če se je že odloču katerega ATVja bo kupu?
Zdaj dvomim, da še bo imel kdaj željo po kakšnem atv-ju. :roll:

ojgn
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: ŠMARTNO NA POHORJU
Kontakt:

Re: Nesreče z ATV-ji v letu 2010

Odgovor Napisal/-a ojgn » 05 Apr 2010, 12:21

[quote="Pero"]Žal nesreča ne počiva in spet se je zgodila .
Voznik ATV-ja je dne 03/04-2010 vozil štirikolo znamke BASHAN, tip ATV 300S-18, po lokalni cesti skozi naselje Vinski vrh, iz smeri naselja Jeruzalem, v smeri naselja Miklavž pri Ormožu. Ko je voznik pripeljal v neposredno bližino hiše Vinski vrh 55, kjer vozišče poteka po klancu navzdol, hitrosti vožnje ni prilagodil svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste, zaradi česar je izgubil oblast nad vozilom. V sled tega je pričelo štirikolo zanašati, zaradi česar je voznik zapeljal levo izven vozišča in trčil v betonske stebre vinograda. Pri tem je zadobil hudo telesno poškodbo in sicer zlom čeljusti in poškodbe hrbtenice.

Voznik med vožnjo ni nosil na glavi pripete homologirane zaščitne motoristične čelade :!: . Na vozilu je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 2000 EUR.

Koliko je k nesreči prispeval kitajček, naj si pa vsak misli sam.... :?

Čimprejšnje okrevanje![/quo
Človek je bil neiskušen moje mnenje sem videl par primerov na piknikih in celo na birmah vsega je bilo v trenutku konec .Vsak misli da je vožnja enostavna tudi jaz sem bil med njimi pred leti sem si povozil nogo ampak ni bilo poškodbe ,mislil sem da obvladam zato ,ker sem prej vozil oz. še vozim enduro in cestni motor zraven atv-ja.Ko prestopim iz enega na drugega imam največ problemov z gasom v glavnem kitajčki so kante niso pa krivi za vse nesreče upam da bo vse vredu z njim.Brez čelade pa nikakor na motor ali atv :!:

202cm/115kg LTZ-400
VFR-800 RC-46/TENERE-660
Brez štilerce pa nikamor :lol:

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 05 Apr 2010, 12:43

Zgleda, da bo letos črno leto za štirikolesnike. :evil:

Nevarna tudi vožnja s štirikolesnikom

Ob 14. uri pa se je 39-letni voznik z območja Cerkelj na Gorenjskem s štirikolesnikom, na katerem je sedel še 31-letni sopotnik iz Medvod, vozil po cesti skozi naselje Ambrož pod Krvavcem. Na delu, kjer vozišče poteka skozi oster desni ovinek, je zapeljal na levi rob vozišča, kjer je izgubil oblast nad vozilom. To se je prevrnilo in se po nekaj metrih prevračanja zaustavilo.

Voznik se je huje poškodoval, sopotnik pa lažje. Na kraju nesreče so jima pomoč nudili delavci reševalne službe ANMP Kranj, nato pa sta bila z reševalnim vozilom odpeljana na zdravljenje v Klinični center Ljubljana.

Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 3.000 evrov. Policisti bodo zoper povzročitelja podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kranj.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 05 Apr 2010, 13:08

V preteklem letu je bilo prodanih ogromno atv jev in posledično bo letos tudi nesreč več. Tukaj je pač potrebno imeti tehnično izpraven motor, izkušnje, trezno glavo, in desni palec pod kontrolo. Seveda zraven paše še kanček sreče, ker nikoli nisi sam v prometu pa še vedno se lahko zgodi. Vsem poškodovanim želim čimprejšne okrevanje.

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 05 Apr 2010, 13:09

Če bo šlo takole naprej, bomo kmalu pod zelo ostrim drobnogledom!

Čimhitrejše okrevanje vsem!

PS: Naslednjemu, ki bo brez pozitivnih atributov napisal, da mi samo pljuvamo kitajčke in ker do sedaj še nisem videl poročil, ki bi nakazovale v prid cenenih znamk - bom zaradi takih stvari podelil BAN.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Apr 2010, 14:36

Civava napisal/-a:V preteklem letu je bilo prodanih ogromno atv jev in posledično bo letos tudi nesreč več. Tukaj je pač potrebno imeti tehnično izpraven motor, izkušnje, trezno glavo, in desni palec pod kontrolo. Seveda zraven paše še kanček sreče, ker nikoli nisi sam v prometu pa še vedno se lahko zgodi. Vsem poškodovanim želim čimprejšne okrevanje.
Dejstvo, ki se ga moramo zavedati vsi!
"prežvekane" teme o kitajskih in nekitajskih atv-jih pa v to temo ne sodijo!

Uporabniški avatar
Bora
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Bora » 05 Apr 2010, 14:36

maier napisal/-a:Nemogoče da bi bil to kitajček, saj ima xxl vozne lastnosti in abs zavore ki delujejo podobno kot abs. Sigurno ga je pognal preko 130+ in bil neizkušen... :oops:
Jure:
A tole zgoraj ni pozitivni atribut?

jozek
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jozek » 05 Apr 2010, 16:03

Imam vprašanje glede varnosti:

kateri tip zaščitne opreme uporabljate... saj vem čelado obvezno.. zanima me predvsem kakšno vrsto kombinezonov upoorabljate vi izkušeni vozniki? Isto kot za cestne motorje? aali bolj varianto crross?

Lp

Uporabniški avatar
DavidMX
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zagorje ob Savi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DavidMX » 05 Apr 2010, 18:23

jozek napisal/-a:Imam vprašanje glede varnosti:

kateri tip zaščitne opreme uporabljate... saj vem čelado obvezno.. zanima me predvsem kakšno vrsto kombinezonov upoorabljate vi izkušeni vozniki? Isto kot za cestne motorje? aali bolj varianto crross?

Lp
Jaz uporabljam cross varianto (čelada, očala, hlače, majica, želva, rokavice, škornji...) - Star wars :D Opremo kupujem predvsem v trgovinah katere prodajajo mx opremo.

Za kakšne skupinske vožnje kjer ni toliko izpostavljanja padcem je vredu tudi oprema za cestne motorje- moje mnenje ;)

Yamaha YFM Raptor Akrapovič ATV Series Offroad :snakeman:
Yamaha Grizzly 660 :snakeman:
Hit the clutch, hit the gear, hit the gas and I'm gone!

Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a luksislo » 05 Apr 2010, 18:46

mene samo zanima, kako je s tem, o čemer mi je pravil en znanec -
da se da dobiti oblačila, ki se ob nenadnem pospešku (=padec) napihnejo kot airbagi?

Uporabniški avatar
DavidMX
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zagorje ob Savi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DavidMX » 05 Apr 2010, 19:15

luksislo napisal/-a:mene samo zanima, kako je s tem, o čemer mi je pravil en znanec -
da se da dobiti oblačila, ki se ob nenadnem pospešku (=padec) napihnejo kot airbagi?
Tema je "Nesreče z ATV-ji v letu 2010" mi se pa pogovarjamo o opremi... upam, da je vredu... :roll:

Misliš Hit-Air? Če te ne ovira cena $579.99 potem je vredu...

Povezava:
http://www.eggparka.com/english/main.html

Slika

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kj8v-hEcIWg&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kj8v-hEcIWg&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Yamaha YFM Raptor Akrapovič ATV Series Offroad :snakeman:
Yamaha Grizzly 660 :snakeman:
Hit the clutch, hit the gear, hit the gas and I'm gone!

Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a luksislo » 05 Apr 2010, 20:25

raje 600$ kot pa ENO zlamano kost, da ne govorim o življenju

Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: smer belgija pa levo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a satan » 05 Apr 2010, 21:36

Tudi on je razmišljal o nakupu atv-ja.Pa mi reče,da bi se malo zapeljal ni bilo prvič.Da se še prej odloči za nakup njegovi želji ustrežem.Nato pa njegov sin še zraven.Kot bi mi nekaj govorilo ga opozorim,,stari,pazi,da ne raztepeš!!

:shock: upam,da je z frendom vse vredu in naj čimprej okreva :? Naj povem k tej temi še mojo prigodo.Vozil sem skoraj eno leto quad 300ccm (zdaj imam 500ccm)znamka je v mojem podpisu ;) in seveda se je odločil za nakup tudi moj frend(imel je voljo do delavca)sva šla probat jumbo 302 in ga je tudi kupil 8) že prvi dan me je klical,če se greva peljat pa sem mu rekel naj kar sam malo proba kako se to kaj obnaša.Zdaj po skoraj 1000km se ga je že malo navadil in je nastopil čas za skupno vožnjo(quad 500,2 supermotoja 640 in on z delavcem)ko je bil kao vodja vožnje sem ga komaj dohiteval(supermoto-ja nista imela problemov)ko pa sem jaz vodil pa sem ga skoraj moral čakat.Ko ga vidim ,da se hoče dokazat, ga ponavadi naderem in mu predlagam BALATON(pa se naj tam zdivja)potem pa je mir .
Hočem samo povedat da atv-ji in quadi niso za divjat ,drugače se lahko zgodi kaj takega kot se je tu.(lažje se pelješ z motorjem ,ki ima dve kolesi) ;) :!: :!: :!:
Pa še nekaj...
1.oprema(čelada,očala,škornji,rokavice,jakna ,hlače)in trezna ne pogumna oz.SAJ že VEM glava :!:
2.avta ne posojam
3.quada še manj
4.baba pa se sama posodi
Sem prlek in je res škoda tudi trte ,saj je tam dobro vino :twisted:
Zdaj je šola stala polomljene kosti lahko pa še je hujše :(
PREVIDNO NA ŠTIRIH KOLESIH :!: :!: :!: ;)

smc ram 520 tuning :supz: :supz: :supz:
smc stinger 300 :popcorn

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Še ena nesreča-dvojni back flip...

Odgovor Napisal/-a Pero » 18 Jul 2010, 19:41

na Mad...., pardon Makedoniji... :lol: . Je pa imel Orešek veliko srečo, da je ostal nepoškodovan. Vzrok: prehitro je spustil gas, potem pa je bilo itak prepozno.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/GsXiN6BFvWk&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/GsXiN6BFvWk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Slika

Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: smer belgija pa levo
Kontakt:

Re: Še ena nesreča-dvojni back flip...

Odgovor Napisal/-a satan » 18 Jul 2010, 19:52

[quote="Pero"]na Mad...., pardon Makedoniji... :lol: . Je pa imel Orešek veliko srečo, da je ostal nepoškodovan. Vzrok: prehitro je spustil gas, potem pa je bilo itak prepozno.

zgleda ,da je vse vredu :? enako kot glasek na videu p...o m....o shit krat 2 :shock:

smc ram 520 tuning :supz: :supz: :supz:
smc stinger 300 :popcorn

Vachir
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Vachir » 20 Jul 2010, 11:09

Naj bo atv kot zobna ščetka ki jo ne posodš nobenemu.

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 20 Jul 2010, 18:33

Saj je prevrnil svojega....

Slika

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 13 Nov 2010, 19:18

Žal se je danes v Zgornji Kungoti spet težko ponesrečil voznik štirikolesnika, mislim, da je vozil Yamaho 400. Med prehitevanjem je trčil v nasproti vozeč osebni avto, ki je med umikanjem tudi zgrmel iz ceste. S tem je voznica verjetno rešila življenje (pre)hitremu vozniku ATV-ja, ki je med drugim vozil tudi brez čelade.... #-o ](*,) :k:
Upam, da se bo zanj vse srečno končalo...

Slika

Odgovori