KLUB JE ŽIV z ponovnim rojstvom 1.maj 2010

Važna obvestila
žiletka
Začetnik
Reactions:

KLUB JE ŽIV z ponovnim rojstvom 1.maj 2010

Odgovor Napisal/-a žiletka » 18 Apr 2010, 08:07

Dragi moji čani in bodoči člani našega kluba,

Bliža je konec aprila, ki smo ga z odborom določili kot datum, da ugotovimo dejansko stanje oz. interes aktivnih članov v našem ATV QUAD KLUBU SLO.
Takoj ko bo ta terminski mejnik podrt bodo vsi, ki so se mi javili na e-mail, ki je atv.quad.klub@gmail.com in potrdili članstvo, dobili vabilo na naš letošnji prvi sestanek kluba, kjer bomo razdelili naše prve klubske majčke, seveda pa tudi naloge. Pripravljena imam vsaj 2 A4 lista nalog :twisted:.
Upam, da se na novi lokaciji kluba, ki bo v Črnučah vidimo v čim večjem številu.
Predsednica kluba: Vilma / Žiletka

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 18 Apr 2010, 12:30

Za kateri klub gre?
Je to tale? http://atv.si/forum/viewtopic.php?t=396

Slika

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 18 Apr 2010, 12:34

ATV QUAD KLUBU SLO.
Točno ta,vendar z novim vodstvom. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 18 Apr 2010, 12:50

Od kdaj novo vodstvo? Prebral sem vse teme v klubskem kotičku, pa nikjer nič. Nobenih obvestil o kakšnih sestankih, volitvah. Se vse dogaja med parimi člani, ki odločajo o vsem in o tem nikogar ne obvestijo? Kaj je že to demokracija :?:

Slika

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 18 Apr 2010, 17:03

HEHEHE!!! Nisi prebral vseh tem.V eni je Mitjag spraševal o odgovoru na e-mail in El presidente mu je odgovoril,da bo povprašal novo predsednico kako in kaj.Bilo pa je govora tudi o članarini,za katero pa tudi jaz še čakam odgovor.Mislim,da bomo na vsa vprašanja dobili konkretne odgovore na sestanku.

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Laze v Tuhinju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 18 Apr 2010, 18:32

super novice...upam da kmalu spravim skupaj za športaka, ker ne bi rad da bi me kdo čakal ko bo kaka turca hehe...
Sicer pa sem sam mnenja da bo klub živel le in če bomo aktivni tudi člani. Brez tega klub ne more živeti. Da bi se dogovarjalo samo vodstvo je verjetno logično v današnjem času ko nihče nima časa in bi z usklajevanjem med vsemi člani lahko kar pozabili na klub torej edino prav da se je stvar organizirala vsaj med vodstvom kluba medtem ko si mormo člani preprosto prilagoditi in kaj tudi narediti za ta naš klub :)

žiletka
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a žiletka » 18 Apr 2010, 19:24

Spoštovani Drago,

konec meseca marca so vsi, ki so bili v evidenci kluba dobili obvestio oz. e-mail o vseh spremembah in ciljih, ki smo jih najavili ob spremembi vodstva. Teh je okoli 50 *članov*. Podatke sem črpala izključno iz članske mape oz. evidence. Če sem vas izpustila, se iskreno opravičujem in vas prosim, da mi poveste vašo vpisno številko, da lahko popravim napako. Do konca meseca marca imajo možnost potrditve članstva vsi katere prijavne liste sem *podedovala*, od tega trenutka naprej pa so dobrodošli novi člani. Članarina za leto 2010, ki znaša 30€ je bila oznanjena in zagovarjana med *starimi* člani.
Upam, da se čimprej srečava v želji, da boste s svojimi kreativnimi predlogi prispevali k prepoznavnosti kluba v dobro vseh ljubiteljev ATV.

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 18 Apr 2010, 23:18

Vsekakor nimam namena delati zdrahe, rad pa bi razčistil nekaj stvari. Zakon o društvih v splošnih določbah govori, da je delovanje društva javno.

Še vedno ne vemo kje so obvestila (vabila) in zapisnik o občnem zboru, na katerem se je zamenjala vodstvena garnitura. Na mailu jih ni, v klubskem kotičku na forumu tudi ne. Omenjena je nova predsednica, to je pa tudi vse.

Težko verjamem, da nisem zapisan v bazi članstva, saj kot nečlan nebi mogel pisati v Klubskem kotičku. Pa še član disciplinske komisije sem bil. Poznajo me pa tudi skoraj vsi člani "starega" vodstva.

V izogib nesporazumom, predlagam, da se OBVEZNO vse legalne aktivnosti članstva in upravnega odbora, povezane z delovanjem kluba, objavljajo na forumu, saj je to zanesljiv način, da je večina članstva seznanjena z delovanjem kluba.

Predlagam tudi, da se naloge, ki jih imate namen predlagati na sestanku, objavijo na forumu, saj bi na ta način omogočili, da vsi vidijo katere bodo. Tako bi se lahko, že vnaprej pripravljeni, lažje dogovarjali in si, po možnosti, tudi izbrali zadeve, pri katerih bi bili pripravljeni sodelovati. Prav tako velja za vabilo na sestanek in predlagani dnevni red.

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 19 Apr 2010, 00:34

En član manj (Jaka).

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 19 Apr 2010, 09:13

Jaka, upam, da ni krivo moje pisanje.

Slika

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 19 Apr 2010, 11:23

Obvestila tudi sam nisem dobil,čeprav sem stari član (mogoče je pa evidenca pomankliva)
Upam,da bom dobil vabilo na sestanek in da se pogovorimo kako in kaj je na stvari. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 19 Apr 2010, 17:29

Da ne bo kakšnih nesporazumov in nepotrebnega kreganja.

Kot ste vsi videli je bil klub dve leti v mirovanju. Zakaj? Ker sam kot predsednik nisem imel popolnoma nič časa zase, kaj šele za klub in da karkoli organiziram. Nihče od ostalih pa tudi ni pokazal nobenega interesa za organizacijo ali karkoli drugega. Zavoljo tega sem se za dobrobit kluba odločil da odstopim iz predsedniškega sedeža in ga odstopim nekomu ki ima namen kaj narediti za klub. Edini ki je imel interes in željo kaj narediti za klub je bila Vilma Kante Schmautz (Žiletka). Če bi imel kdorkoli drug interese za ponovni zagon kluba sem prepričan da bi jih v zadnjih dveh letih že pokazal in imel možnost da me zamenja.

V bazi so bili vsi ki so podpisali pristopno izjavo. Pristopna izjava je že od 13. septembra 2007 objavljena na forumu:

http://atv.si/forum/viewtopic.php?t=799

Če se zdi komu da je za karkoli prikrajšan ali drugače oškodovan naj prosim obvest novo predsednico Vilmo Kante Schmautz, da se zadeve s skupnimi močmi uredijo.

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 19 Apr 2010, 18:49

- Obvestilo o poteku stvari v klubu, informacije o novem upravnem odboru, članarini in o polnem zagonu kluba smo dobili vsi člani, ki smo podpisali pristopno izjavo, ki bomo v začetnem sestavu in prisotni tudi na sestanku, katerega datum se bo določil po 30. aprilu 2010.

- Do informacij, ki se tičejo uprave, delovanja in "srca" kluba bomo imeli samo člani. Za ostala javna poročila, slike, potopise.... bo na voljo za to določena internetna stran.

- Na sestanku se bomo dogovorili tudi o politiki včlanjevanja v klub, tako bodo posledično bodoči člani poslali prošnjo za sprejem v klub, ki se bo obravnavala in v primeru pozitivne odločitve vodstva, spremenjena v pripravniško članstvo v klubu.

- Rudi, da razčistiva še tvoje članstvo in pripadništvo. Glede na to, da si član in v upravnem odboru drugega kluba, na sestanek ne boš povabljen, vsaj kar se tiče članstva v našem klubu. Če pa bomo v bodoče delali kakšne vseslovenska srečanja ipd. pa boš pravočasno obveščen.

30.4.2010 bo tudi dan, ko se bo podforum "Klubski kotiček" ali druga stran, ki bo namenjena interni debati med člani kluba, onemogočil za branje nečlanom kluba!
Zadnjič spremenil Jure, dne 20 Apr 2010, 10:10, skupaj popravljeno 1 krat.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 19 Apr 2010, 20:10

Nočem se vmešavat v debato ker sem verjetno še prefrišn član ampak mi ni dalo miru vprašanje: zakaj bi nekdo hotel biti član dveh klubov(brez zamere rudi). Verjetno ima to vsak pravico čeprav ne razumem pomena.
Vsaj kot sem zdaj poznal zadeve predvsem med raznimi kolegi, ki so člani raznih motorističnih klubov so vsi člani le enega kluba in normalno vlada med njimi "zdrava tekmovalnost" kar pa se mi zdi dobro. Mogoče sem malo zašel ampak vseeno sem firbčen :)
Pa ne vzet to kot negativno...je le moj firbec :)

Drugač pa ne se kregat pa rad se imejte :)))

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 19 Apr 2010, 20:27

Mitjag napisal/-a:Nočem se vmešavat v debato ker sem verjetno še prefrišn član ampak mi ni dalo miru vprašanje: zakaj bi nekdo hotel biti član dveh klubov(brez zamere rudi). Verjetno ima to vsak pravico čeprav ne razumem pomena.
Vsaj kot sem zdaj poznal zadeve predvsem med raznimi kolegi, ki so člani raznih motorističnih klubov so vsi člani le enega kluba in normalno vlada med njimi "zdrava tekmovalnost" kar pa se mi zdi dobro. Mogoče sem malo zašel ampak vseeno sem firbčen :)
Pa ne vzet to kot negativno...je le moj firbec :)

Drugač pa ne se kregat pa rad se imejte :)))

Mitjag član tega kluba sem bil že mnogo prej,vendar,kot je že napisal Elpresidente,se dve leti ni dogajalo nič.Tudi zato smo ustanovili drug klub člani sosednjega foruma (zgodovine zakaj se je ustanovil drug forum niti ne bom pogreval)

Zdrava konkurenca med klubi je v redu,kakor tudi sodelovanje v skupnih točkah.Motoristi imajo zvezo klubov in v njej sodelujejo in to zelo uspešno.
Štirikolesniki imajo pa samo dva kluba in še med tema je folšija (samo nekaterih)Zdrahe so se začele takoj po ustanovitvi drugega kluba,mislim da zaradi ogroženosti nekaterih,ki niso v dveh letih ,kot vodstvo,storili ničesar.
Res pa ne vidim zakaj nebi sodeloval v obeh klubih,saj skupne vožnje in druženje z prijatelji,ki jih ni malo,ni nobena konkurenca.V vodsvu kluba pa tako zaradi konflikta interesov ne morem biti v tem klub,ker sem že v drugem (to je pa jasno)
Kreg pa nastane zaradi podtikanj in laži,katerim si tudi sam priča.
LP Rudi

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 19 Apr 2010, 20:29

Drago napisal/-a:Jaka, upam, da ni krivo moje pisanje.
Nikakor ne, krivda je na moji strani oz se ne strinjam z nekaterini dejanji. Imam oz imamo pravico, da razmišljamo tudi drugače, zato se ne vidim v kakršni koli vlogi ali povezavi z (samo) istomislečimi, ki so združeni v že neki povezavi. To zgleda tako, kot da bi me nekdo silil, da se družim samo z istospolnimi.
Poleg tega pa tako ali drugače samo mešam drek in delam nepotreben kreg z lažni. To zadnje sicer zanikam ostalo pa delno priznavam (imam pač jajca) objavljati zavajajoče tekste ampak to je sedaj popolnoma brezpredmetno. Čakam, da se me kot nečlana odstrani iz klubskega kotička. Tako bo vsaj mir itd...
Saj sem dovolj star, da se znam tudi sam podati na kakšno vožnjo itd...za to pa res ne rabim kluba, za katerega sem sicer nekaj malega naredil od nekaterih ki stalno "priganjajo", kdaj se bo kaj organiziralo itd...sami pa sedijo doma (ko bi vsaj na mopedu).
Pa še in še razlogov je, o katerih ne bi oz. ne bom.

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 19 Apr 2010, 20:39

rudi hvala za odgovor.

Kot sem že omenil mislim da bo potrebno nekaj narediti saj kot sam vidim se vse vrti v začaranem krogu. Vsi pravite da se v klubu nič ne dogaja po drugi strani ko pa se to začenja dogajat in se zaradi pomankanje časa vodstva kluba ima le to namen spremeniti je pa zopet vse narobe?!?

Ne razumet narobe...jaz mislim da sem v tem kratkem času s svojimi posti večkrat nakazal da si želim da se začne nekaj dogajat ampak vem da če ne bom tudi sam kaj prispaval ne morem pričakovat da bo klub živel kot mora(moje mnenje je da klub živi kolikor so živi člani in ne samo vodstvo)

Da pa se bo ta debata pozitivno zaprla predlagam da se dobimo enkrat v naslednjih dveh tednih na Menini planini da se malo osvežimo. Sam prispevam kakšno gajbico piva in par litrov brezalkoholne pa bo :)

Predlog termina pa lahko posredujete na ZS ali tukaj...

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 19 Apr 2010, 22:26

el.presidento napisal/-a:Da ne bo kakšnih nesporazumov in nepotrebnega kreganja.

Kot ste vsi videli je bil klub dve leti v mirovanju. Zakaj? Ker sam kot predsednik nisem imel popolnoma nič časa zase, kaj šele za klub in da karkoli organiziram. Nihče od ostalih pa tudi ni pokazal nobenega interesa za organizacijo ali karkoli drugega. Zavoljo tega sem se za dobrobit kluba odločil da odstopim iz predsedniškega sedeža in ga odstopim nekomu ki ima namen kaj narediti za klub. Edini ki je imel interes in željo kaj narediti za klub je bila Vilma Kante Schmautz (Žiletka). Če bi imel kdorkoli drug interese za ponovni zagon kluba sem prepričan da bi jih v zadnjih dveh letih že pokazal in imel možnost da me zamenja.

V bazi so bili vsi ki so podpisali pristopno izjavo. Pristopna izjava je že od 13. septembra 2007 objavljena na forumu:

http://atv.si/forum/viewtopic.php?t=799

Če se zdi komu da je za karkoli prikrajšan ali drugače oškodovan naj prosim obvest novo predsednico Vilmo Kante Schmautz, da se zadeve s skupnimi močmi uredijo.
Pohvale Žiletki za oživitev kluba.

Zadevo smo nekako razjasnili. Vendar samo en pomislek. Boštjan, če si ugotovil, da zaradi pomanjkanja časa ne moreš delati v klubu in zaradi tega odstopaš, se to stori na legalen način. Preprosto skličeš upravni odbor, podaš odstopno izjavo, predlagaš novo vodstvo in organiziraš občni zbor, kjer članstvo odloči, kako naprej. Lahko bi tudi objavil na forumu, da zaradi prezasedenosti ne boš več opravljal funkcije, pa bi se dogovorili za naprej. Bom še enkrat omenil: delovanje društva je javno. To se lahko še vedno popravi tako, da na naslednjem sestanku stvari legaliziramo in speljemo v okviru določil Zakona o društvih.

Pristopna izjava je bila objavljena 13.09.2007, nekateri pa smo bili v klubu že eno leto prej.

Slika

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 19 Apr 2010, 22:37

Jure napisal/-a: - Na sestanku se bomo dogovorili tudi o politiki včlanjevanja v klub, tako bodo posledično bodoči člani poslali prošnjo za sprejem v klub, ki se bo obravnavala in v primeru pozitivne odločitve vodstva, spremenjena v pripravniško članstvo v klubu.
Hm, kako naj zdaj to razumem? Najprej pišeš, da se bomo dogovorili, v istem stavku pa že navajaš rezultat dogovora. Če drži, da se bomo dogovarjali, potem je moj predlog, da se nove člane sprejema na podlagi priporočil. Kandidata lahko priporoči samo nekdo, ki ima za samo že nekaj staža v klubu. Mogoče obstaja še kakšna varianta, ki bi bila sprejemljiva. Tudi tole pripravništvo me nekako asociira na družine (vemo kakšne), kjer morajo pripravniki delati najtežja dela, za nameček pa še lajati pod mizo.

PS: Upam, da tale tema ne bo romala v koš.

Slika

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 20 Apr 2010, 10:07

Jaz sem svoje odgovore dobil, za vse osebne stvari pa bomo reševali po ZS, ostalim ni treba brati "resnic" ali resnic na forumu.
Vse neprimerno je letelo v koš!

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 20 Apr 2010, 12:00

Ja Jure to je tvoj način delovanja tako v klubu kot na forumu.Čim nekdo poda konkretne zadeve,ki tebi ali tvojim osebnim prijateljem niso všeč,brišeš,namesto da bi se normalno pogovarjali.Vse kar sem napisal je Jaka dobil pod nos že na ZS,vendar ne more iz svoje kože in še naprej provocira.Tako sem se odločil,da njegovo strokovnost dam v javnost tako ali drugače,saj ta forum ni edina pot,da se izve kako in kaj.

LP Rudi

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 20 Apr 2010, 18:41

Še dobr, da mate tega jaka. No ja, za dobrim konjem se je še vedno kadilo. Zdaj pa vsi počas na mopede in desni palec pod kontrolo. :sanke1:

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 21 Apr 2010, 20:12

Fantje, dejmo prosim tole mal u eno obliko spravt: lahko si član 100 klubov če želiš ampak samo v enem si lahko v vodstvu in pri stvareh odločaš sicer pride do anarhije. Vsi ostali, ki ste sedaj užaljeni ali vsaj način vaše komunikacije je tak, pa takole: kot ste ugotovili so zadnji posti kar se tiče kluba stari 3 leta ... torej ste v teh zadnjih treh letih storili bore malo. Če bi energijo, ki jo sedaj vlagate v to kak je statut kluba ... kdo je komu ... komu gre več ... v preteklih letih vlagali v AQKS bi bilo vse drugače.

Drago, Rudi:
- kakšen je vajin pogled na razvoj kluba in planiranja dogodkov v naslednjih 3 letih?
- kje vidita ta klub v naslednjih nekaj letih?
- kaj in kako bi vidva lahko participirala k večji prepoznavnosti kluba?

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 22 Apr 2010, 08:23

Enx:
Kot si že sam opazil iz Juretovega pisanja,me na sestanek sploh nebodo povabili,torej moj pogled na razvoj kluba nima nobenega vpliva.Upam samo lahko,da bo Žiletka naredila v klubu red in speljala svoje dobre zamisli (nekaj jih poznam,večino še ne).Dokler pa bo Jure zraven pri odločanju in se bo uvedlo sprejemanje članov na principu prostozidarjev,bo pa ta klub postal "tajno društvo PGC".
Sama predsednica ne bo mogla narediti ničesar.Za uspešnost kluba je potrebna ekipa,ki bo odločala,člani pa te odločitve sprovajali.
Izziv bi bil ustanovitev zveze klubov,ki bi imela večji vpliv na državne organe in skupno promocijo štirikolesnikov.Vendar kot vidiš niti sodelovanje klubov,zaradi ozkoglednosti in že otročje zamerljivosti nekaterih,ne bo mogoče,dokler bodo le ti pri odločanju v klubu.
Žiletki želim,da uredi zadeve in ji bom po svojih močeh tudi pomagal,če tudi nebi bil član kluba,saj sem ljubitelj štirikolesnikov z željo,da se ta panoga predstavi javnost v pravi luči in ne kot huligani,ki samo uničujejo naravo.Ravno zaradi tega že skozi predlagam sodelovanje klubov,saj bomo skupaj lahko na teh področjih naredili veliko več kot posamezen klub.

LP Rudi

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 22 Apr 2010, 09:11

rudi12 napisal/-a:da se ta panoga predstavi javnost v pravi luči in ne kot huligani,ki samo uničujejo naravo.
Dokler bodo slike atv-jev v naravnem okolju vidne vsem, tako na forumih, kot na klubskih galerijah, bomo kljub razno raznim predstavam v javnosti, še zmeraj huligani. Žal. Posamezniki imajo (tako kot tukaj) pač pre velik vpliv.

Kar pa se sprejemanja članov tiče pa sledeča praksa iz mnogih moto klubov.
Članstvo v njih je privilegij, ki si ga izbori član z raznim sodelovanjem itd...med katero spada tudi v veliki meri upoštevanje CPP itd..itd..
Zamisli si člana ATV kluba z jakno oz velikim napisom svojega kluba nekje sredi TNP-ja ali kje drugače, kako rije, divja itd..po možnosti še slikanega in objavljenega na kakšnih "kvazi" naravovarstvenih forumih.
Vsi bi vedeli, kateremu klubu pripada.
Pa da ne omenjam še drugih dogodkov.
Tako, da, še mnogo je takih in drugačnih pogledov, ki lahko vplivajo na razvoj kluba ne samo številčnost članov.
Tekmovalci pa tukaj igrajo povsem drugo vlogo za katere v glavnem skrbi EnX.

Odgovori