Že nekaj časa prebiram vaš forum in prišel je čas za prvo vprašanje. Preiskal sem veliko po internetu in vašem forumu in odgovora nisem našel, zato upam da mi boste lahko malo pojasnili zadeve.
Z ženo se ogrevava za nakup ATV-ja že recimo 1 leto ( od prve izkušnje na poligonu v poreču ). Glede na to da imava pa problem z prostorom ( lahko bi hranila samo 1 atv ) in tudi denarjem gledava ali sploh lahko najdeva ATV s katerim se bova lahko peljala kdaj tudi oba naenkrat.
Jasno mi je da so nekateri homologirani za dve osebe, da so nameni različni ( športni, delovni, enduro,...) in glede na namen tudi oblike. Jasno mi je tudi da je sama vožnja atv-ja z dvema osebama verjetno drugačna kot z eno ( prenašanje teže v paru, sklepam, da je lahko težko ali nevarno, če zadnji potnik dela kar nebi smel. Te izkušnje imam iz motorja ).
Ogrela sva se za športen tip atv-ja (SMC RAM 520) iz večih razlogov. Jaz si želim atv, ki mi bo nudil zabavo ( predvsem zaradi zadnjega pogona ), agilnost in da bo lahek. Kar pomeni da 4x4 300kg atv-ji niso želja, razen če ne bo druge izbire.
Atv bova vozila tudi samostojno brez dodatnega potnika in oba si želiva lahek atv z zadnjim pogonom.
Vem da je homologiran za dve osebi, ampak me zanima ali je dejansko možno voziti potnika na tem atv-ju na ture daljše od 1 ure? Po slikah sodeč ne vidim dosti prostora. Vem pa da so si želje nasprotujoče, za večino bodo verjetno tudi smešne
Predvsem so me pa prestrašili nasveti tujih strani kot je naprimer :
http://www.classbrain.com/artteenah/pub ... tips.shtml
Še enkrat malo bolj strnjeno:
Ali je možno peljati dodatnega potnika na SMC 520 oziroma podobnem atv-ju, ali mislite da je varno zaradi prenosa teže v ovinkih in za konec ali mislite da bi bilo bolje gledati 4x4 atv z večjo težo in mogoče posledično manj "dela" in rizika med zavijanjem?
Offtopic:
Moram vas pohvaliti za res super forum (tako moderatorje kot tudi vse člane foruma).
Hvala za vse nasvete in informacije ki nama jih lahko date.