Vaše mnenje glede zamenjave ATV-ja??
Vaše mnenje glede zamenjave ATV-ja??
Pozdravljeni!
Kot že naslov pove me zanima vaše mnenje glede menjave štirikolesnika Yamaha Raptor 350 za Dinli 450 (predvsem tistih ki imate iskušnje z vožnjo obeh znamk).
Naj povem da imam Raptorja homologiranega in se vozim predsem po asfaltni cesti 90% ostalo makadamska cesta, gozdne poti itd.
PS.
Yamaha Raptor 350 star 2 leti za novega Dinli 450.
Kot že naslov pove me zanima vaše mnenje glede menjave štirikolesnika Yamaha Raptor 350 za Dinli 450 (predvsem tistih ki imate iskušnje z vožnjo obeh znamk).
Naj povem da imam Raptorja homologiranega in se vozim predsem po asfaltni cesti 90% ostalo makadamska cesta, gozdne poti itd.
PS.
Yamaha Raptor 350 star 2 leti za novega Dinli 450.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Obdrzi yamaho ! Ta ti bo delala tudi cez 5 let se isto kot danes. Za dinli je pa vprasanje
BTW: Malce si preberi tuje forume o dinli in tezavah z njimi, ti bo hitro jasno. Kdo na tem forumu pa ima Dinlija ze vsaj 2 leti in da je z njim nekaj prevozil ?
BTW: Malce si preberi tuje forume o dinli in tezavah z njimi, ti bo hitro jasno. Kdo na tem forumu pa ima Dinlija ze vsaj 2 leti in da je z njim nekaj prevozil ?
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Samo s spodaj napisanem se strinjam. VIP je na svoji koži občutil kaj je Raptor 350.... Ostali pa, Yamaha je vrhunska, ampak Raptor 350 je daleč najslabši med Yamahami.
VIP napisal/-a:Mam oba doma....
idealen čas za znebit se yamahe....
edit:
od yamahe lahko obdržiš vzmetenje...
http://www.r-parketi.si
Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Katere forume? Daj link točno od tega modela... tudi jaz rad vedel na katerem forumu si ti videl probleme s Fuji-Suabru motorjem, katerega ima Dinli... seveda bo Raptorca 350 zdržala 5 let (aja, s koliko posegi v motor?)... Zapodi se z Raptorco 350 na polno brez prestanka, bomo videli koliko časa bo zdržalo tesnilo pod cilindrom... Fuji-Subaru motorjev je polno (na Polarisu, Adlyju, SMC-ju, Dinliju), narejenih je bilo 80.000 teh motorje,... koliko jih je bilo od Raptorce 350? nisem pa še slišal da bi bilo s katerim kakršen koli problem za razliko od "POPOLNE" Raptorce 350... da ne govorim o popolni širini... verjetno je 350-tka edini popoln 4kolesnik ki je spredaj za 13 cm ožji od zadaj... pa še bi se našlo...freshslo napisal/-a:Obdrzi yamaho ! Ta ti bo delala tudi cez 5 let se isto kot danes. Za dinli je pa vprasanje![]()
Kar se tiče motrja se Raptorca 350 DEFINITIVNO ne more primerjati z motorjem ki ga ima Dinli...
Sama oblika pa jasno... vsak ima svojega malarja...
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
NasuD, pri hiši je raptor350 že štiri leta, 24 k km prevoženih, od tega sem jih jaz prevozil kakšno polovico.
Do 7 k km je bil kar mir, pol se je pa začelo. Štarter je delal kot smernik, dela, ne dela, dela, ne dela...... vmes je šla še veriga zaradi zamaknjenih zobnikov.
Enega lepega dne se je elektronika poslovila, motor nepremičnina.
Enkrat menjani ležaji na zadnji aksi, čez čas še enkrat menjava ležajev in akse.
Agregat pušča olje na vseh mogočih in nemogočih mestih, skoraj na vsakem servisu je bilo menjano kakšno tesnilo. Dvakrat že agregat odprt in menjani tefloni, batni obročki, vsa tesnila. No, verjetno sem še kaj pozabil, ampak tole so v grobem vse sitnosti ki so ble z mopedom.
Vse servise razen zadnjega je delal Jure Primec, pri zadnjem ima pa Jaka prste zraven.
Moped je redno vzdrževan, vožen po asfaltu in makadamu brez kakega offroada.
Letos spomladi pa je k hiši prišel dinli 450, kateri pa je bil moji dragi tako všeč, da si ga je kar prisvojila. In potem je prišel še eden, tako da imava vsak svojega. Dinli ima (vsaj zame) odlično ergonomijo, vse je nekako na pravem mestu.
Ima pa nekaj slabih lastnosti, pretrde vzmeti so precej moteče, tako da sem jih takoj zamenjal z KWjevimi. Vibracije se iz agregata prenašajo na okvir, kar je včasih skrajno neprijetno, ampak po zamenjavi zobnikov so se preselile na manj moteča področja, niso pa izginile, se jih pa nekako navadiš. Pa še nekaj je treba sam naredit, nosilca za kovček nisem nikjer našel za kupit, zato sem angažiral lokalne mojstre.
Prevoženi imata pa oba nekaj čez 3k km.
Če primerjam vozne lastnosti yamahe in dinlija, je yamaha bolj kot igračka, lahko obvladljiva, lahka, agregat dobro vleče v srednjem območju obratov. Dinli pa je bolj zahteven za vožnjo, več dela je z nastavitvami, težji, ampak ko pa pritisneš gas se pa tam kjer je pri yamahi vsega konec, pri dinliju veselica šele začne....
Odločitev je vsekakor tvoja, tole zgoraj je samo moje videnje zadeve, vsekakor pa bi jaz ob ceni za novega raptorja 7200
z homologiranimi 8kw in eno osebo, proti dva jurja cenejšemu dinliju ne bi pomišljal niti trenutek, edina izbira bi bil dinli.
Če te pa še kaj zanima pa kar na dan z besedo.
Do 7 k km je bil kar mir, pol se je pa začelo. Štarter je delal kot smernik, dela, ne dela, dela, ne dela...... vmes je šla še veriga zaradi zamaknjenih zobnikov.
Enega lepega dne se je elektronika poslovila, motor nepremičnina.
Enkrat menjani ležaji na zadnji aksi, čez čas še enkrat menjava ležajev in akse.
Agregat pušča olje na vseh mogočih in nemogočih mestih, skoraj na vsakem servisu je bilo menjano kakšno tesnilo. Dvakrat že agregat odprt in menjani tefloni, batni obročki, vsa tesnila. No, verjetno sem še kaj pozabil, ampak tole so v grobem vse sitnosti ki so ble z mopedom.
Vse servise razen zadnjega je delal Jure Primec, pri zadnjem ima pa Jaka prste zraven.
Moped je redno vzdrževan, vožen po asfaltu in makadamu brez kakega offroada.
Letos spomladi pa je k hiši prišel dinli 450, kateri pa je bil moji dragi tako všeč, da si ga je kar prisvojila. In potem je prišel še eden, tako da imava vsak svojega. Dinli ima (vsaj zame) odlično ergonomijo, vse je nekako na pravem mestu.
Ima pa nekaj slabih lastnosti, pretrde vzmeti so precej moteče, tako da sem jih takoj zamenjal z KWjevimi. Vibracije se iz agregata prenašajo na okvir, kar je včasih skrajno neprijetno, ampak po zamenjavi zobnikov so se preselile na manj moteča področja, niso pa izginile, se jih pa nekako navadiš. Pa še nekaj je treba sam naredit, nosilca za kovček nisem nikjer našel za kupit, zato sem angažiral lokalne mojstre.
Prevoženi imata pa oba nekaj čez 3k km.
Če primerjam vozne lastnosti yamahe in dinlija, je yamaha bolj kot igračka, lahko obvladljiva, lahka, agregat dobro vleče v srednjem območju obratov. Dinli pa je bolj zahteven za vožnjo, več dela je z nastavitvami, težji, ampak ko pa pritisneš gas se pa tam kjer je pri yamahi vsega konec, pri dinliju veselica šele začne....
Odločitev je vsekakor tvoja, tole zgoraj je samo moje videnje zadeve, vsekakor pa bi jaz ob ceni za novega raptorja 7200
Če te pa še kaj zanima pa kar na dan z besedo.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Nisem rekel, da je Raptor 350 bullet proof... a vseeno je firma, ki ima zelo dolgo tradicijo. Raptor je bil v prodaji ze davnega leta 1987 kot Warrior 350, leta 2004 so ga malce pomladili in ga preimenovali v raptor 350. In ze dejstvo, da je vecina quadov (sploh kitajci) po izgledu raptor nekaj pove. Raptor 350 je bil do leta 2006 najbolje prodajan model 4 kolesnika cez luzo.
Druga stvar, ki se ne strinjam s tabo je doba oz. prevozeni kilometri. Za avte pravijo, da je boljse kupiti mlajsi avto z vec kilometri kot starejsi avto z malo kilometri. Vsi ti Dinliji, SMCji, ki so v lasti forumasev so zelo mladi, pocakajmo koliko jih bo na cestah po 5, 6,9 letih. Ce pogledamo recimo Yamahe, kawasakije in suzukije jih je kar nekaj v kar konkretni starosti, tudi med forumasi. Tudi sam imam Raptorja 660, letnik 2002 v odlicni formi, brez vecjih tezav do sedaj.
Kar se tice problema z tesnilom pod cilindrom, je na raptor-forumu zelo obsirna debata in raziskava zakaj do problema prihaja in v vecini primerov so lastniki sami krivi in se to le do letnik 2008 se mi zdi. Si lahko preberes na www.raptorforum.com
Glede tezav z dinliji (pisal sem na splosno, ne samo v agregatu, kateri se mi zdi edina svetla tocka) pa sem imel v mislih ta forum:
http://www.dinli.org/forum,3,-dinli-450 ... i-450.html
@el.presidento, nocem se s tabo prerekati o kvaliteti. Ti prodajas DINLIje, jaz sem ze kar nekaj let zvest Yamahi. Jasno, da sva na razlicnih bregovih, a vseeno je forum za izmenjavo mnenj. Jaz napisem, kar mislim, da imam prav. Ti tudi... Se pa tudi strinjam s tabo, da je vcasih kriz z premium znamkami, tudi sam sem se pred parimi leti nasral z avtom, ki je imel na havbi propeler in dokler je bil v garanciji je se kar slo, potem pa
. A ker se vedno zaupam v premium znamke mi zdaj zvezda odlicno sluzi. Vse je malce odvisno tudi od srece !
Druga stvar, ki se ne strinjam s tabo je doba oz. prevozeni kilometri. Za avte pravijo, da je boljse kupiti mlajsi avto z vec kilometri kot starejsi avto z malo kilometri. Vsi ti Dinliji, SMCji, ki so v lasti forumasev so zelo mladi, pocakajmo koliko jih bo na cestah po 5, 6,9 letih. Ce pogledamo recimo Yamahe, kawasakije in suzukije jih je kar nekaj v kar konkretni starosti, tudi med forumasi. Tudi sam imam Raptorja 660, letnik 2002 v odlicni formi, brez vecjih tezav do sedaj.
Kar se tice problema z tesnilom pod cilindrom, je na raptor-forumu zelo obsirna debata in raziskava zakaj do problema prihaja in v vecini primerov so lastniki sami krivi in se to le do letnik 2008 se mi zdi. Si lahko preberes na www.raptorforum.com
Glede tezav z dinliji (pisal sem na splosno, ne samo v agregatu, kateri se mi zdi edina svetla tocka) pa sem imel v mislih ta forum:
@el.presidento, nocem se s tabo prerekati o kvaliteti. Ti prodajas DINLIje, jaz sem ze kar nekaj let zvest Yamahi. Jasno, da sva na razlicnih bregovih, a vseeno je forum za izmenjavo mnenj. Jaz napisem, kar mislim, da imam prav. Ti tudi... Se pa tudi strinjam s tabo, da je vcasih kriz z premium znamkami, tudi sam sem se pred parimi leti nasral z avtom, ki je imel na havbi propeler in dokler je bil v garanciji je se kar slo, potem pa
el.presidento napisal/-a:Katere forume? Daj link točno od tega modela... tudi jaz rad vedel na katerem forumu si ti videl probleme s Fuji-Suabru motorjem, katerega ima Dinli... seveda bo Raptorca 350 zdržala 5 let (aja, s koliko posegi v motor?)... Zapodi se z Raptorco 350 na polno brez prestanka, bomo videli koliko časa bo zdržalo tesnilo pod cilindrom... Fuji-Subaru motorjev je polno (na Polarisu, Adlyju, SMC-ju, Dinliju), narejenih je bilo 80.000 teh motorje,... koliko jih je bilo od Raptorce 350? nisem pa še slišal da bi bilo s katerim kakršen koli problem za razliko od "POPOLNE" Raptorce 350... da ne govorim o popolni širini... verjetno je 350-tka edini popoln 4kolesnik ki je spredaj za 13 cm ožji od zadaj... pa še bi se našlo...freshslo napisal/-a:Obdrzi yamaho ! Ta ti bo delala tudi cez 5 let se isto kot danes. Za dinli je pa vprasanje![]()
Kar se tiče motrja se Raptorca 350 DEFINITIVNO ne more primerjati z motorjem ki ga ima Dinli...
Sama oblika pa jasno... vsak ima svojega malarja...
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
VIP hvala za obsežno primerjavo, me pa zanima kako je z agregatom Dinlija ker pri Raptorju ki ima zračno hlajenje agregat dela pri visoki temperaturi (kar me malo moti) in posledično puščanje tesnil oz. O ringov.
In še nekaj me zanima kako dolge so vaše ture oz. kako dolgo se vozite preden se malo ustavite da ohladite agregat in sebe, ker jaz se več kot 20 do max 35 min ne upam vozit brez prestanka posebaj v tej vročini?
Ob prvi priliki grem gledat Dinlija.
In še nekaj me zanima kako dolge so vaše ture oz. kako dolgo se vozite preden se malo ustavite da ohladite agregat in sebe, ker jaz se več kot 20 do max 35 min ne upam vozit brez prestanka posebaj v tej vročini?
Ob prvi priliki grem gledat Dinlija.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Glede tur 20min in vstavljanje je
Nima veze ali je zracno ali vodno hlajenje se lahko vozis brez problema kolikor casa zelis.
Ce bi bilo res tako kot pravis, potem bi zelenice kosili 10min in pavza, ker pri kosilnici pa res ni nic prepiha
Nima veze ali je zracno ali vodno hlajenje se lahko vozis brez problema kolikor casa zelis.
Ce bi bilo res tako kot pravis, potem bi zelenice kosili 10min in pavza, ker pri kosilnici pa res ni nic prepiha
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
freshslo glede tega se ne morem strinjati z tabo ker kosilnice in podobni stroji imajo zračno hlajene motorje z prisilnim hlajenjem, kar ostala prevozna sredstva nimajo.
Še na stari dobri APN6 so šli spremenili agregat in ji odvzeli prisilno hlajenje tako da je sedaj "čebelica" z klasičnim menjalnikom.
Saj ne da zračno hlajenje ni dobro problemi se pojavijo pri počasni vožnji ko ni zadostnega pretoka zraka.
Še na stari dobri APN6 so šli spremenili agregat in ji odvzeli prisilno hlajenje tako da je sedaj "čebelica" z klasičnim menjalnikom.
Saj ne da zračno hlajenje ni dobro problemi se pojavijo pri počasni vožnji ko ni zadostnega pretoka zraka.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Moj pokojni kitajcek je imel samo zracno hlajenje in nikoli ni bilo problemov s tem. Tudi ob vec urni zelo pocasni voznji po gozdu.
nasuD napisal/-a:freshslo glede tega se ne morem strinjati z tabo ker kosilnice in podobni stroji imajo zračno hlajene motorje z prisilnim hlajenjem, kar ostala prevozna sredstva nimajo.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Kaj ti pomaga firma z dolgo tradicijo če naredijo zgrešen izdelek? Tudi firme s tradicijo ne naredijo vedno popoln izdelek in verjamem da ima vsaka znamka kakšno črno ovco, pa naj bo to Yamaha ali pa Dinli. Vendar v tem postu ne primerjamo tradicije znamke in prav tako ne primerjamo Yamaho 660/700 in Dinli 450 ampak Yamaho 350 in Dinli 450.freshslo napisal/-a:Nisem rekel, da je Raptor 350 bullet proof... a vseeno je firma, ki ima zelo dolgo tradicijo. Raptor je bil v prodaji ze davnega leta 1987 kot Warrior 350, leta 2004 so ga malce pomladili in ga preimenovali v raptor 350. In ze dejstvo, da je vecina quadov (sploh kitajci) po izgledu raptor nekaj pove. Raptor 350 je bil do leta 2006 najbolje prodajan model 4 kolesnika cez luzo.
@el.presidento, nocem se s tabo prerekati o kvaliteti. Ti prodajas DINLIje, jaz sem ze kar nekaj let zvest Yamahi. Jasno, da sva na razlicnih bregovih, a vseeno je forum za izmenjavo mnenj. Jaz napisem, kar mislim, da imam prav. Ti tudi... Se pa tudi strinjam s tabo, da je vcasih kriz z premium znamkami, tudi sam sem se pred parimi leti nasral z avtom, ki je imel na havbi propeler in dokler je bil v garanciji je se kar slo, potem pa. A ker se vedno zaupam v premium znamke mi zdaj zvezda odlicno sluzi. Vse je malce odvisno tudi od srece !
Običajno se ne spuščam v tako imenovana »prerekanja«
Načeloma ne Yamaha, ne Suzuki, ne Bombardier, ter vse ostale renomirane znamke po vsej verjetnosti čez 5,6,9 let ne bodo delovale brez dodatnega servisiranja kot je osnovni servis… 6 let prodajam Tajvance in še popolnoma vsi so vozni, tako da verjamem da bo tako tudi z RAMi 520, DINLI-ji 450, Adlyi 500 in Polarisi Predatorji 500, ki imajo vsi enake in resnično zelo preizkušene Fuji-Subarujeve agregate ne bodo kar riknili (lahko pa se po našla kakšna izjema). Kar se pa tiče servisiranja in popravil se pa pri vseh najdejo napake, tudi pri renomiranih znamkah s tradicijo, tako da popravila se bodo našla tako na Yamahi kot na Dinliju, popolnoma brez popravil tudi Yamaha ne bo zdržala 5,6,9 let… pri nekaterih renomiranih znamkah imaš celo veliko več popravil kot pri recimo Tajvanskih znamkah… tako da kot sem že rekel, tudi renomirana znamka ni vedno nujno da je to kar ji daje ime… in kot zaključek en takih primerov je primerjava Yamahe 350 in Dinli 450. V tem primeru ima Dinli 450 definitivno več plusov.
Ni pa vzrok da hvalim Dinlija 450 zato ker ga prodajam, ker sem si lahko ravnokar pljunil v skledo saj nisem edini prodajalec v Sloveniji ki prodaja Dinli 450, tako da sem lahko ravnokar naredil uspešno prodajo Dinlija 450 pri svoji konkurenci
OK, to je pa moje mnenje in zelo verjamem da se jih bo zelo veliko strinjalo z mano, razen seveda čistih privržencev Yamah in ostalih znamk, ki seveda vidijo le naravnost
@freshslo: Se pa definitivno strinjam s tabo da je vse odvisno od sreče
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Jaz bi šel na Dinlija, ker raptorco 350 je tehnološko čas povozil.
Ker pa vidim tudi naravnost in v tem zornem kotu je viden tudi števec moje Yamahe, ki trenutno kaže 920 delovnih ur, bi rad videl tudi kakega Dinlija z toliko del. urami in nič pipnit mašine v tem času (kar pomeni nič posegov v sistem dovoda goriva, nič nastavitev ventilov, nič posegov v vrteče dele, nič posegov v ispušni sistem, nič posegov v hladilni sistem - le redni servis (menjava olja in filtrov ter svečk)).
Vesel bi bil, če se bo kdaj to zgodilo, ker bi bil čas da yaponarji dobijo primerljivo konkurenco tudi v kvaliteti. To je samo dobro za nas potrošnike.
LP!
Ker pa vidim tudi naravnost in v tem zornem kotu je viden tudi števec moje Yamahe, ki trenutno kaže 920 delovnih ur, bi rad videl tudi kakega Dinlija z toliko del. urami in nič pipnit mašine v tem času (kar pomeni nič posegov v sistem dovoda goriva, nič nastavitev ventilov, nič posegov v vrteče dele, nič posegov v ispušni sistem, nič posegov v hladilni sistem - le redni servis (menjava olja in filtrov ter svečk)).
Vesel bi bil, če se bo kdaj to zgodilo, ker bi bil čas da yaponarji dobijo primerljivo konkurenco tudi v kvaliteti. To je samo dobro za nas potrošnike.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Sej o Grizzlijih in ostalih Yamahinih modelih tukaj ni govora.
In se vsi strinjate, da pri teh modelih (grizzly, 450, 700R) ni dvoma o kvaliteti.
Govori se o enem Yamahinem modelu - to je Raptor 350. Tukaj pa je dvom in dokazi o nekvaliteti.
Tako kot je rekel Brinovc - če ne drugega je ta model povozil čas.
In se vsi strinjate, da pri teh modelih (grizzly, 450, 700R) ni dvoma o kvaliteti.
Govori se o enem Yamahinem modelu - to je Raptor 350. Tukaj pa je dvom in dokazi o nekvaliteti.
Tako kot je rekel Brinovc - če ne drugega je ta model povozil čas.
WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
- Mitjag
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Laze v Tuhinju
- Kontakt:
mislim da o sami mašini Subaru-Fujitsu ni nikakršnega dvoma vsaj kot sem jaz slišal in vozil do sedaj. Vse ostale zadeve kar se tiče okolice motorja pa je tako da lahko naletiš na črno ovco pri renomirani ali nerenomirani znamki.
Vsekakor pa je treba vzeti v obzir ceno servisa, delov, dobavljivost itd.
Mislim da da je o sami vzdržljivosti motorja nerealno govorit če npr nekdo dinlija vozi do skrajnosti, medtem ko drugi yamaho do trgovine in nazaj in govori da ni nikakršnih problemov z yamaho(ne leti na nikogar, le primer).
Zato mislim da je najbolj realno mnenje tistega ki je vozil oba modela štirikolesnikov (ne samo testno).
Moj glas gre sicer dinliju zaradi:
- homologiran za dve osebi(Yamaha mislim da je samo za eno)
- dober in cenejši support (servis, dobavljivost delov)
- ugodna cena
Vsekakor pa je najbolje da ti svetuje tisti ki je oboje vozil nekaj časa.
Vsekakor pa je treba vzeti v obzir ceno servisa, delov, dobavljivost itd.
Mislim da da je o sami vzdržljivosti motorja nerealno govorit če npr nekdo dinlija vozi do skrajnosti, medtem ko drugi yamaho do trgovine in nazaj in govori da ni nikakršnih problemov z yamaho(ne leti na nikogar, le primer).
Zato mislim da je najbolj realno mnenje tistega ki je vozil oba modela štirikolesnikov (ne samo testno).
Moj glas gre sicer dinliju zaradi:
- homologiran za dve osebi(Yamaha mislim da je samo za eno)
- dober in cenejši support (servis, dobavljivost delov)
- ugodna cena
Vsekakor pa je najbolje da ti svetuje tisti ki je oboje vozil nekaj časa.
Mislim, da je el.presidento te omenil zato, ker se z "nasveti" oglašajo lastniki teh modelov, npr. Mičo. Dvomim, da je kdaj vozil Raptor 350 ali pa Dinlija 450, vseeno pa dal glas Yamahi. Če je, vzamem besede nazaj in naj poda še kakšno konkretno primerjavo.Branko napisal/-a:Sej o Grizzlijih in ostalih Yamahinih modelih tukaj ni govora.
Edina, ki je iz prve roke, je definitivno VIP-ova.