kosilnica ali mulčer
kosilnica ali mulčer
zanima me ali si je kateri že omislil mulčer na 4 kolesniku spredaj z extra motorjem dvigovanje z vitlo, motor najmanj 10 KM,z železnimi kolami zraven gum kot nekatere buherce ali kaj podobnega,resno razmišlam o tej zadevi obvezno za strmine.imam informacijo da negdo že ima in to kosilno enoto od MUTE.PROSIM za kakršno koli inf.lp
kos
js že razmišlam da bi od bucher-jove kosilnice (model M 200) greben predelal mu dodal mašino od vrtne kosilnice in vse skupaj skombiniral na atvja to bi bilo kar zanimivo. samo kje dost
dobit.
KOSILNICA-mulčar
Jaz sem skoraj vse že narisal, imam pa problem(cena cca.750E, 13hp) z motorjem in pogonom preko jermena na rezilo. Konstruiral sem ga preko kataloga od CYCLE COUNTRY. Rezilo enojno, s pregibnimi noži na konceh, samovozeče na štirih kolesih fi 260, montaža spredaj ali zadaj,... Sedaj, ko sem nabavil ATV, se morda kaj premakne, ker imam že večino materiala pripravljenega.
obujam nekaj časa staro temo
sam sicer poznam ti dve strani ki prodajajo opremo za atv
prva: http://www.quadivator.com/products.html
druga http://www.wmiatvattachments.com/
prva sicer prodaja motor 18.5 konjev LINK pa nikjer ni videt da bi lahko kupil kako kosilnico ala BCS duplex gold
edino kar sem našel nekaj bolj malega je tole: LINK ampak bi mogoče z malo predelave, da bi bila lažja pa mogoče nekak drugače da se naredi bi lahko bila direkt za na kakšen atv. me pa zanima če bi bil tisti 18.5 konjev močn motor dovolj močan da bi jo poganjal.
drugače pa če kdo ve kje bi se taka kosilnic (ala bcs duplex gold) pa bi prosil za kakšen link. mogoče celo od kakega bcs ali mutinega motokultivatorja se vzame greben (SLIKA)dol pa se malce predela p bi lahko bila direkt za na atv
mogoče se doma vzame s kakega bcs/muta motokultivatorja motor pa se da na tv za to, sicer ne vem kako bi to lepo speljal (če ima kdo načrt se priporočam)
evo ideja je, samo v prakso še treba spravit. nek kardan bi lahko naredila firma cerjak pa samo bcs podaljšek kupiš ali ap če bodo lahko oni naredili pa imaš nekakšen bcs kardan
ne vem pa kje dobiti kako močno mašino (kakih 15-20KM) da bi to poganjala
ker če se najde se da potem čudo s tega nardit..pravi atv traktor
(seveda da ga preveč ne obremenjuješ)
sam sicer poznam ti dve strani ki prodajajo opremo za atv
prva: http://www.quadivator.com/products.html
druga http://www.wmiatvattachments.com/
prva sicer prodaja motor 18.5 konjev LINK pa nikjer ni videt da bi lahko kupil kako kosilnico ala BCS duplex gold
edino kar sem našel nekaj bolj malega je tole: LINK ampak bi mogoče z malo predelave, da bi bila lažja pa mogoče nekak drugače da se naredi bi lahko bila direkt za na kakšen atv. me pa zanima če bi bil tisti 18.5 konjev močn motor dovolj močan da bi jo poganjal.
drugače pa če kdo ve kje bi se taka kosilnic (ala bcs duplex gold) pa bi prosil za kakšen link. mogoče celo od kakega bcs ali mutinega motokultivatorja se vzame greben (SLIKA)dol pa se malce predela p bi lahko bila direkt za na atv
mogoče se doma vzame s kakega bcs/muta motokultivatorja motor pa se da na tv za to, sicer ne vem kako bi to lepo speljal (če ima kdo načrt se priporočam)
evo ideja je, samo v prakso še treba spravit. nek kardan bi lahko naredila firma cerjak pa samo bcs podaljšek kupiš ali ap če bodo lahko oni naredili pa imaš nekakšen bcs kardan
ne vem pa kje dobiti kako močno mašino (kakih 15-20KM) da bi to poganjala
dodajam še nekoga (tokrat iz uk) LINK
če bo kdo tukaj naročil zna biti ceneje kot iz kanade in mislim da iz amerike (ali sta oba iz kanade - moram preveriti)
če bo kdo tukaj naročil zna biti ceneje kot iz kanade in mislim da iz amerike (ali sta oba iz kanade - moram preveriti)
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Dolgo sem tuhtal, kaj narediti za čiščenje trave ob njivah. Seveda sem imel stalno v mislih nekaj za pripeti na atv. Sem tudi že skupaj navlekel vso potrebno ropotijo za izdelavo nekakšne rotacijske kosilnice, katero bi vpel na nosilc od snežne deske.
Ampak na koncu je prevladala zdrava pamet. Že vprašanje, zakaj bi gonil (in posledično vzdrževal) za košnjo ali mulčenje 2 močna agregata?
Najcenejši 120 cm. atv mulčer stane 1900 €. In bi bil pri meni bolj malo uporabljen.
Kupil sem tole za 780 €:

Z izdelkom sem zelo zadovoljen. Zelo lahka in enostavna zadeva.Ima dve delovni rezili. Nikoli se ne zamaši greben. Bolj ko je gosta trava ali zaraščena površina, lepše dela.
Na ta način šparam grizza. Za resno mulčenje si pač sposodim traktorski mulčer.
LP!
Ampak na koncu je prevladala zdrava pamet. Že vprašanje, zakaj bi gonil (in posledično vzdrževal) za košnjo ali mulčenje 2 močna agregata?
Najcenejši 120 cm. atv mulčer stane 1900 €. In bi bil pri meni bolj malo uporabljen.
Kupil sem tole za 780 €:

Z izdelkom sem zelo zadovoljen. Zelo lahka in enostavna zadeva.Ima dve delovni rezili. Nikoli se ne zamaši greben. Bolj ko je gosta trava ali zaraščena površina, lepše dela.
Na ta način šparam grizza. Za resno mulčenje si pač sposodim traktorski mulčer.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Ne vem kako je kaj s to firmo... sosed je imel podobno zadevo in so bile vedno pizdarije s tem... pa je jermen spodi šel, kasneje še šponer odlomilo, pa je nosilec motorja (tam kjer je fiksiran) šel, pa smo to in ono švasali... V glavnem ti hočem povedati to, da redno preverjaj vijake povsod, v mojem primeru so vibracije same naprave terjale svoje.
Moram pa pohvalit, kosi pa še kar, kljub vsem popravilom
Želim ti uspešno košnjo
Želim ti uspešno košnjo
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Hvala za opozorila.krigl napisal/-a:Ne vem kako je kaj s to firmo... sosed je imel podobno zadevo in so bile vedno pizdarije s tem... pa je jermen spodi šel, kasneje še šponer odlomilo, pa je nosilec motorja (tam kjer je fiksiran) šel, pa smo to in ono švasali... V glavnem ti hočem povedati to, da redno preverjaj vijake povsod, v mojem primeru so vibracije same naprave terjale svoje.
Želim ti uspešno košnjo
Za te cekinčke je to smetana na sladoledu. Kdor hoče več in bolje, bo pač več plačal.
Zaenkrat dela b.p. in lavfa vsak drugi. Jo naložim na avtomobilsko prikolico pripeto na grizza in gasa po svežo travo za moje joškaste vegetarijanske dame.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.