Nakup raptor-ja 700

doktor
Začetnik
Reactions:

Nakup raptor-ja 700

Odgovor Napisal/-a doktor » 26 Jan 2011, 17:20

LP!!
V mislih imam RAPTORJA 700. In če imate kaj izkušenj, pri čem naj bom najbol pozoren pri nakupu mi prosim malo pomogajte.
HVALA.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Jan 2011, 18:30

Dobrodošel doktor.
Ni kaj pomagat. 700-stotka vožena v nekih normalnih okoliščinah (zmerni off road itd..) po mojih izkušnjah nima kakšnih omembe vrednih okvar.
Preveri prve nihajne roke - zračnost, poglej na verigo - raztegnjenost, verižnike - obrabljenost. Tudi pogled "pod trebuh" bo pokazal, na kakšno nasedanje, udarce itd...najbolje da vzameš s seboj nekoga, ki se vsaj malo spozna na te zadeve.

doktor
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a doktor » 26 Jan 2011, 19:26

Pa če kuri olje je normalno? kar se tiče 660-ke sem prebrav na forumu da večinoma use, kaj pa naprimer vožnja se lahko kaj občuti razliko pa kako bi zvedeu če je "pregret" agregat? imam slabe izkušnje že pri avtu pa nočem ponovit še pri motorju :)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Jan 2011, 20:08

Pregret agregat ??? razen za raptor 350 ne vem, če se je pri ostalih modelih sploh to komu zgodilo.
Kuri olje ? Ja pri Yamahah je to normalno, ampak ne ne vem kakšne velike količine. Tukaj bi moral povedati več npr na 1000 km -1 liter 2-3 litre, itd...
Agregat se preveri lahko tako, da se mu izmeri kompresija, pogleda kakšne barve je svečka, pogleda nastavitev ventilov, raztegnjenost verige, ki krmili ventile itd...itd...in kot sem ti dejal, če se ne razumeš najbolje v te zadeve vzemi s seboj nekoga, ki se. najbolj enostaven recept, vse ostalo pa lahko tukaj "filozofiramo" v nedogled.
Lahko pa direktno nakažeš za katero 700-stotko se gre. Mogoče se javi lastnik, prijatelj lastnika ali nekdo, ki pozna moped. Tudi tako so tukaj že zbirali informacije itd...

doktor
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a doktor » 26 Jan 2011, 20:36

Trenutno ogleduje tegale:

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4112905

ampak bom počaku do sezone če bo kakšen več gor.

Pa hvala za vse nasvete Jaka.

Uporabniški avatar
Cofko Cof
Začetnik
Reactions:
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a Cofko Cof » 08 Feb 2011, 13:39

Kako je pa z vzdrževanjem tega raptorčka? Predvsem me zanima zahtevnost vzdrževanja/servisiranja. Nimam veliko izkušenj na tem področju :P

Hvala!

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 08 Feb 2011, 13:41

Funkcija "išči" ima odgovore že napisane.

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 08 Feb 2011, 13:45

Trenutno ogleduje tegale:

ampak bom počaku do sezone če bo kakšen več gor.
Ščiti za noge v vrednosti 320 EUR :smeeeh: :bang: :smeeeh: Aja, mogoče majo Swarovski kamenčke :) :) :)

Uporabniški avatar
Cofko Cof
Začetnik
Reactions:
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a Cofko Cof » 09 Feb 2011, 11:10

jaka napisal/-a:Funkcija "išči" ima odgovore že napisane.
Ne bi pisal, če ne bi prej "uporabil funkcije išči" :P Nisem našel nič konkretnega. Res ne.

Mogoče sem pa narobe zastavil vprašanje oz. premalo napisal...

Torej, sem začetnik na tem področju (vožnja, delovanje,...). Zato me zanimajo konkretni stroški, načini vzdrževanja. Olje pa filter bi se že zamenjalo, za vse drugo je pa itak tukaj forum ;)

Hvala!

kriko07
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a kriko07 » 16 Feb 2011, 14:48

Lep pozdrav
Kar se tiče http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4112905
in če hočeš se vozit po Makedamu...Hosti je ta motor za tebe...iz za po cesti je dobr...sem ga sprobaval...In res ...zelo dobr motor...
Kar se tiče olja ...pa res na vsaki Yamahi pije...za Agregat pa še nism slišu da bi se Kateremu pregrel.
tako da se splača motor kupit :)
Želim ti veliko lepih trenutkov :) :P :P :P :P

Uporabniški avatar
maddog
Začetnik
Reactions:
Kraj: Zreče
Kontakt:

raptor

Odgovor Napisal/-a maddog » 24 Feb 2011, 11:08

Glede tega raptorčka
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4112905 ki ga ma tip v Ljubečni imam slabe izkušnje.
Zelo dolgo sem iskal motor in veliko sem jih že sprobal in se mi je ta zelo dopadel zaradi barve predvsem. Pa sem prišel k njemu z kombijem, da bi ga naložil, prej sem ga cel teden klicaril, da mi ga ne bi prodal, ker je trdil da ima še enega resnega kupca. Pa prideva zvečer k njemu z prijateljem, motor je bil vsran, gume zanič, počena plastika, kar v pesjaku ga je imel.. pa to bi še vse šlo. Ko pa sem vprašal za papirje, pa reče da jih nima, da ga je kupil od nekega kmeta, da jih ne potrebujem itd., dobri 2 leti star motor pa brez papirjev?? Seveda sem se obrnil pa šel, kasneje isti večer pa sem kupil podobnega raptorčka modre barve, brez praske, nove gume, servisi, papirji, kot iz trgovine... za isti denar! Raje bi dal več za motor z papirji in vsem, kot pa da imam drug dan policijo na vratih.

NikonLP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a NikonLP » 24 Feb 2011, 15:33

olala,
sem "preveril" telefonsko številko, oseba M. in njegov brat K. ter druščina imajo kar debelo "črno knjigo" na policiji, odsvetujem poslovanje z njim, sicer pa je tudi prodajal cestni motor, vendar preko njegovga kolega ki ima podjetje, tokrat imel papirje, verjemite če bi ta štirkolesnik imel papirje bi ga tudi prodajal preko istega podjetja, tko da tle sigurno nekaj ne bo štimalo, ker osebno vem za katero osebo to gre, odsvetujem karkoli s takšnimi.

Previdnost v tem primeru ni odveč.

PS; tudi vem kje se vozi s tem štirikolesnikom in je tipičen primer zakaj imamo vozniki štirikolesnikov probleme z lastniki parcel.

"A Clean Desk is a sign of a messy deskdrawer"

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 24 Feb 2011, 18:58

Kriko07@: Koliko Yamah si pa ti ze imel, da si tako preprican glede olja ? Si imel kaksnega od novega ? Ce so dobri tefloni ne pije popolnoma nic olja. V kolikor ne verjames se lahko prepricas na lastne oci pri mojem Raptorju. Med menjavami olja ga ni popolnoma nic manj. Enako je pri R1... Kupite zgonjene motorje, potem je pa kar normalno, da pije vsaka yamaha olje... :roll:

kriko07 napisal/-a:Lep pozdrav
Kar se tiče http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4112905
in če hočeš se vozit po Makedamu...Hosti je ta motor za tebe...iz za po cesti je dobr...sem ga sprobaval...In res ...zelo dobr motor...
Kar se tiče olja ...pa res na vsaki Yamahi pije...za Agregat pa še nism slišu da bi se Kateremu pregrel.
tako da se splača motor kupit :)
Želim ti veliko lepih trenutkov :) :P :P :P :P

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 24 Feb 2011, 20:43

freshslo napisal/-a:Kriko07@: Koliko Yamah si pa ti ze imel,]
:---) :---) :---)

kriko07
Objavljeno: Sre Feb 16, 2011 1:48 pm
Lep pozdrav
Kar se tiče

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 24 Feb 2011, 21:12

kirko07 - Jaka te je že zadnjič opozoril. In to bi bilo tudi to.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

klemko123
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a klemko123 » 13 Apr 2011, 11:54

pozdravljeni!

zanimam se za nakup raptorja 700 in bi mi koristile vse informacije o tem modelu. še posebej mi je pa všeč tale model: http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4659940 in me zanima ali kdo pozna prodajalca ter v kakšnem stanju je dejansko.

hvala za vsakršno informacijo

Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a maier » 13 Apr 2011, 16:35

Če se ne motim je bivši lastnik prav ta , ki je omenjen 4 poste višje :lol:

klemko123
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a klemko123 » 13 Apr 2011, 20:23

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4534728

a ima tudi tale lastnika na slabem imenu?

Hvala

Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a maier » 14 Apr 2011, 19:26

Takle rdečo-bel je bil že jeseni naprodaj orenk karamboliran, če greš gledat preveri zadnji del kjer je "subframe" oz zadnji most privijačen na okvir in predni del za hladilnikom če je kaj sledi.

tiihii
Začetnik
Reactions:

Re: Nakup raptor-ja 700

Odgovor Napisal/-a tiihii » 02 Nov 2011, 00:34

Zdravo :)
Jaz se trenutno odločam o nakupu yamahe raptor 660,700

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5162507
Lahko kdo pove kaj o tem motorju ? že kar nekaj časa se prodaja.

Uporabniški avatar
maddog
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a maddog » 02 Nov 2011, 14:06

tiihii napisal/-a:Zdravo :)
Jaz se trenutno odločam o nakupu yamahe raptor 660,700

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5162507
Lahko kdo pove kaj o tem motorju ? že kar nekaj časa se prodaja.

Ta raptorček je že večkrat omenjen v tej temi.
Nove nalepke ima, ostalo pa je vse isto :) (ni papirjev)

tiihii
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tiihii » 02 Nov 2011, 16:27

Aha potem si imel v mislih tole dvoje? :
maddog napisal/-a:Glede tega raptorčka
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4112905 ki ga ma tip v Ljubečni imam slabe izkušnje.
Zelo dolgo sem iskal motor in veliko sem jih že sprobal in se mi je ta zelo dopadel zaradi barve predvsem. Pa sem prišel k njemu z kombijem, da bi ga naložil, prej sem ga cel teden klicaril, da mi ga ne bi prodal, ker je trdil da ima še enega resnega kupca. Pa prideva zvečer k njemu z prijateljem, motor je bil vsran, gume zanič, počena plastika, kar v pesjaku ga je imel.. pa to bi še vse šlo. Ko pa sem vprašal za papirje, pa reče da jih nima, da ga je kupil od nekega kmeta, da jih ne potrebujem itd., dobri 2 leti star motor pa brez papirjev?? Seveda sem se obrnil pa šel, kasneje isti večer pa sem kupil podobnega raptorčka modre barve, brez praske, nove gume, servisi, papirji, kot iz trgovine... za isti denar! Raje bi dal več za motor z papirji in vsem, kot pa da imam drug dan policijo na vratih.
NikonLP napisal/-a:olala,
sem "preveril" telefonsko številko, oseba M. in njegov brat K. ter druščina imajo kar debelo "črno knjigo" na policiji, odsvetujem poslovanje z njim, sicer pa je tudi prodajal cestni motor, vendar preko njegovga kolega ki ima podjetje, tokrat imel papirje, verjemite če bi ta štirkolesnik imel papirje bi ga tudi prodajal preko istega podjetja, tko da tle sigurno nekaj ne bo štimalo, ker osebno vem za katero osebo to gre, odsvetujem karkoli s takšnimi.

Previdnost v tem primeru ni odveč.

PS; tudi vem kje se vozi s tem štirikolesnikom in je tipičen primer zakaj imamo vozniki štirikolesnikov probleme z lastniki parcel.
Ma to je že loterija dobit dobr rabljen atv :D Novi so pa precej dragi.

Uporabniški avatar
maddog
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a maddog » 02 Nov 2011, 18:19

Ja, to je ta nesrečni Raptorček.
Jaz počasi razmišljam o menjavi, da bi šel na 4x4, če si resen kupec, lahko prideš mojega pogledat.

tiihii
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tiihii » 02 Nov 2011, 18:46

Lahko kakšno sliko pokažeš ? in seveda kolk :eur :)

dehi1975
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dehi1975 » 05 Nov 2011, 21:27

Napiši oz povej za, kaj kupuješ štirikolesnik?
GOZD-PROGA-TEREN-Skratka OFF ROAD
ALI PA ZA CESTO- ČRNO LUKNJASTO PREPROGO

Odgovori