začetnik, nimam pojma-kupujem atv

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
enesm7
Začetnik
Reactions:

začetnik, nimam pojma-kupujem atv

Odgovor Napisal/-a enesm7 » 07 Mar 2011, 14:27

Najprej lep pozdrav vsem ki boste pisali.
No, kot že naslov pove- o štirikolesnikih, res, nimam blage veze. Vedno sem mislil da so štirikolesniki (pre)dragi zame tako da nisem niti pomislil da bi ga kdaj kupil. Potem sem enkrat slučajno videl cene in sem bil presenečen nad njimi!i-no ja, odvisno od posameznika. Hja kupil bi ga pa bolj za po cesti, nič kej pretirano dolge ture mogoče kdaj pa kdaj kakšno daljšo turo bi naredil, da se mal pozabavam.Vprašal bi če je atv primeren za vožnjo po cesti, pa me boste tukaj nekateri napadl- beri, sine, beri.Prebral sem nekaj tem kjer piše da atv ni primeren za na asflat?-Ok zato sem rekel da bom prašal še enkrat in tvegal kritike. Mogoče bi kdaj zašel po kakšnem nič kej preveč razgibanem makadamu-bolj brezasfaltna cesta kot kej druzga.
Cena- Kaj pa vem, za začetnika k zaenkrat nevem nič o njih 1000-1500eur, mogoče tudi rabljene za manj denarja...

IN še enkrat bolj na kratko:
-Cena do 1500eur- nov ali rabljen-
-za po cesti, kratke ture po mestu (občasno kakšna daljša)
-kdaj pa kdaj po makadamu-(bolj neasfaltirana cesta kot kej druzga)

upam da nisem zamočil moje prvo vprašanje na tem forumu :( Lp in hvala vsem ki boste odgovorili.

Uporabniški avatar
Bojevnik
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Šmihel pod Nanosom
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bojevnik » 07 Mar 2011, 14:39

ATV za po mestu !???!
Si pa zgrešu za približno svetovno leto in še en malo!
Si pa sine, res padu z lune !!!!!!!!

Uporabniški avatar
gorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: zagorje ob savi
Kontakt:

KUPI

Odgovor Napisal/-a gorc » 07 Mar 2011, 14:54

KIRGA KOL KUPIŠ SAM GLEJ DA SE DA REGISTRIRAT ČE SE MISLIŠ PO CESTI VOZT PAZI DA JE VSE HOMOLOGIRANO DA NE BOŠ IMEL KASNEJE PROBLEMOV.SAM PAZI ZA TA DENAR SE GLIH ŽIVLJENSKO VARNO NE BOŠ VOZU.

The driver
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a The driver » 07 Mar 2011, 15:01

Dečko je povedal po pravici. Hoče ga imeti za vožnje: kafe-dom, trgovina-dom, občasno daljša tura... 1500EUR je razumljiva cena za začetek, vendar jaz po cesti nebi reskiral s kitajcem. ;)
Če je možno zberi za http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4394574 in imaš mir. Vem, da to ni včasih finančno mogoče, da te prsti srbijo (sonce, toplo) da bi se peljal.
Sicer pa.....dosti nas je začelo na kitajcu pa še zdaj živimo. :D

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Morje

Odgovor Napisal/-a koda73 » 07 Mar 2011, 15:05

Pozdravljen!

Če mene vprašaš, malo pogajalske žilice in nakup v tej smeri:

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4517603

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=2555917

Lp

enesm7
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a enesm7 » 07 Mar 2011, 15:34

ok samo malo. bojevnik, zakaj pa ne za po mestu? a se ne sme s štirikolesniki po mestu tut če ga maš registriranga? zakaj bi mel probleme potem? the driver ja bi kupil tazga tut kar se tiče financ ni kej drag ampak za začetek nebi tolk drazga... tale k je koda predlagal bo kr vredu ja. torej malo po cesti malo po makadamu se da?

Uporabniški avatar
CrazySanta
Začetnik
Reactions:
Kraj: Sevnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a CrazySanta » 07 Mar 2011, 15:38

@The driver

Alo človek bodi pameten...enesm7 je lepo napisal da je popolni začetnik ti pa mu ponujaš 650 kubično mrcino??? Ljubi bog ka ga hočeš ubit ža na prvi furi al kaj??

No drgač pa ti svetujem da kupiš štirikolesnik z 250ccm (z manj je prešvoh,preveč pa...raje se navadi z kakšnim manj močnejšim).Najboljša vrjanta je Kymco KXR 250--->več o njem=http://atv.si/forum/index.php?f=35
Večinoma so omenjeni KXR-i 250

Nekaj kymcotov imaš na Avto.net

Ali pa kupiš tegale pa ti jaz odkupim felge :D
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4479530

2007-2011 ~ Kymco KXR 250 Sport 8)

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet!

enesm7
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a enesm7 » 07 Mar 2011, 15:40

aja pa še neki me zanima zdej ko gledam moč teh atv-jev. Nekateri imajo recimo po 14-25 KM drugi pa tam 70-130 KM precejšnja razlika a skoraj ista cena. Kaj potem tisti ki majo 14-25 a to kam gre al se po kakšnem malo večjem naklonu že vleče?

Uporabniški avatar
CrazySanta
Začetnik
Reactions:
Kraj: Sevnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a CrazySanta » 07 Mar 2011, 15:43

Moj Kymco ima 18 konjev in pridem kamor koli...

2007-2011 ~ Kymco KXR 250 Sport 8)

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet!

Uporabniški avatar
xXx
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Koroška
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a xXx » 07 Mar 2011, 15:44

Se podpišem pod koda73...išči nekaj takšnega!

Lp

Myint - Spletne Rešitve
http://www.myint.si

enesm7
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a enesm7 » 07 Mar 2011, 15:55

crazy hvala za nasvete mi bojo prav prišli pri odločitvi, hvala vsem za komentarje! Pivo od mene :D

enesm7
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a enesm7 » 07 Mar 2011, 15:57

crazy hvala za nasvete mi bojo prav prišli pri odločitvi, hvala vsem za komentarje! Pivo od mene :D

Uporabniški avatar
sivc52
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sivc52 » 07 Mar 2011, 15:59

Pozdravljen v svet štirikolesnikov enesm7!
Priporočil bi ti, da za ta denar nabaviš rabljenega Kymkota 250, mogoče boš moral dodati še kakšnih 100 ali 200 eur in boš dobil dober moped, ki ne zahteva dragega vzdrževanja. Redna menjava olja na vsakih 2500 km, mazanje vilice in čiščenje filtra bo zadostovalo in v vsakem trenutku boš pripravljen za kakšno vožnjo. Moj Kymko je imel v treh letih in treh mesecih prevoženih 20000 km brez problemov in nikoli me ni pustil na cedilu. To so pač moje izkušnje s tem mopedom. Kar se pa tiče vožnje po asfaltu je ta atv tudi za to primeren, kakor tudi za plezanje po brezpotjih.

enesm7
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a enesm7 » 07 Mar 2011, 16:06

SIVC52 hvala tudi tebi za ta nasvet, torej kymco.... si bom zapomnil!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Mar 2011, 17:36

Se pridružujem kodi za nasvet. Za opisane potrebe in začetek več kot dovolj.
Redno vzdrževanje in dija po pameti!
Pol pa vidiš...je to zate ali ni....jaz odgovor že vem...tako, da začni kar šparat! Atv/quad-i...ta strup ima eno pomanjkljivost...ni zdravila! ;)

brancho
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a brancho » 07 Mar 2011, 19:29

Jaz sem isto začetnik motor imam šele 1.teden.Kupil sem si Barosso silverhavk 170,vendar sem probal zelo malo ker je mrzlo vreme.Saj bo kmalo boljše pa bo več vožnje.Mislim da ti bo za začetek 250 dovolj.
lepo vožnjo ti želim.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 07 Mar 2011, 19:54

:bravo: :bravo: :bravo: Me je že zagrabila nostalgija.

enesm7
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a enesm7 » 07 Mar 2011, 22:08

jaka verjetno hočeš poveati da so štitrikolesniki še kako primerni za na cesto,glede na to kar sem videl :). ampak zakaj pa potem nebi bili tko kot je en napisal da baje ni dobro za štirikolesnik, v smislu da se pokvari hitreje :?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 07 Mar 2011, 22:21

Nepokvarljiv ni noben. Asfalt, dober oprijem itd...zahtevajo svoj davek, brezpotja, off road itd...drug davek.
V vsakem primeru bo potrebno vzdrževati, menjati, popravljati. Isto kot vsa motorna vozila.
En je pač tako napisal. Tudi jaz lahko napišem, da ATV (delovni model) ni za na cesto v istem trenutku pa me lahko (npr. Rogi, Symon, Dukimen, Civava in še kdo)) popolnoma demantira.
Pred nakupom bo najbolje, da probaš čim več modelov. Začela se bodo srečanja, pikniki, druženja itd...kjer ti bodo lastniki rade volje svetovali in ti omogočili kakšen krog. Ne se "zaletavat" z nakupom.
Sam tudi menim, de se odločiš za močnejši agregat, kajti 250 ccm bo kmalu premalo, razen če se boš uspel prepričati, da več ne potrebuješ (večina tukaj to nismo uspeli).

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 08 Mar 2011, 07:19

Če boš poslušal Jako, ne moreš falit. Tudi drugi, ki sedaj nismo več začetniki, smo nekoč poslušali njegove nasvete......
Evo za lažjo (hmm težjo) odločitev ti bom dodal še moje mnenje. Sedaj vozim Can-Am Outlanderja 800R XT-P, torej prvovrstnega delavca.......
Glede na to, da praviš od kafiča, do kafiča, pa malo po cestah ipd, ti vsekakor priporočam nekega cestaka okoli 400-500 kubikov, ki ga boš lahko lepo uporabljal za šport, druženje, cestne izlete (no malo po makedamu bošlo, v kako vlakico boš pa težje zlezel). Če boš pa spoznal, da je ATV/Quad fino uporabljati tudi za kakšne druge namene kot uživanje (sportak ti je za to čisto dovolj in idealna varianta) oz. boš spoznal, da rad uživaš še kako drugače (teren, narava) ali pa da želiš z vozilom opravit še kaj koristnega - splužit sneg, priklopit prikolico, prepeljat kak tovor, obesit malo večjo torbo ali kovček na njega, popeljat na izlet prijatelja ali punco (ženo), no potem boš začel razmišljati tudi o "delavcu" - ATV-ju. Seveda so nekoliko dražji, vendar imajo druge značilnosti (in prednosti), katere sem ti zgoraj opisal. Moja izbira bi bila delavec med 400 in 500 kubiki, v kolikor bi se sedaj odločal kot novinec......Uporaben je in prav tako se lahko zdivjaš z njim.
Da ne boš mislil, da je to zapis proti športakom, nasprotno, rad pogledam športake, zelo cenim njihove voznike in imam med njimi tudi kar nekaj prijateljev. Osvetliti sem ti želel samo še drugo plat načina življenja v katerega se spuščaš.
Seveda je to moje subjektivno mnenje.....
Pa še nekaj: ne bom preferiral nobene znamke, v končni fazi se ne spoznam dovolj na njih, da bi ti lahko svetoval. Lahko pa ti svetujem, da kupi kvalitetno vozilo, saj se imaš v končni fazi rad in verjetno ne bi želel, da pri 80 km/h, 60cm nad zemljo, nezaščiten doživiš neserečo samo zato, ker je nek proizvajalec "šparal" na materialu samo zato, da bi dosegel nižjo ceno. Tudi v tem primeru namreč velja pravilo, da je za malo denarja malo muzike......pa še prekleto nevarno je lahko vse skupaj......
Vsekakor pa dobrodošel v ta "šport" oz. način življenja, kjer boš srečal in spoznal mnogo dobrih prijateljev in ljudi.....

Uporabniški avatar
BoskoBRP
Začetnik
Reactions:
Kraj: Šempeter
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BoskoBRP » 08 Mar 2011, 13:12

uf si se razpisal bade25!In vse je tako kot piše. Tudi meni osebno so bolj všeč delavci, katerih prednost poleg že omenjenih je tudi, da ko zapelješ v kako lužo nisi čisto ošprican od blata, kar se ti pri športakih takoj pozna.

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 08 Mar 2011, 13:15

Ni se mi problem razpisat, če le dečku pomagam pri odločitvi, tudi jaz sem bil pred nekaj leti tak greenhorn.....
Ja to z blatom pa drži, čeprav dečki na športakih v pravilu pridejo bolj čisti iz fure kot mi.... :D :D

enesm7
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a enesm7 » 08 Mar 2011, 19:26

uuu bade ja hvala ti za nasvete lepo da si si vzel čas, da toliko napišeš, bom vse poštudiral in se probal čimbolj točno odločiti katerega naj nabavim moram pa še malo pregledat ta svet atv-jev. Za tiste ki mi pa prodajajo atv-je, moram reči da zaenkrat ne bom kupoval atv vsaj dokler ne bom vedel za katerega se odločiti, vseeno pa hvala za ponudbe! aja pa še neki, a se delavci potem lahko registrirajo al ne? ker če ne pol ta ni zame, jaz rabim bolj za na cesto tko kot sem rekel od doma do trgovine pa tko mal za zabavo v prostem času od enega kraja do drugega-pa tut na kakšen daljši izlet z ženo ja ! :D :D

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 08 Mar 2011, 19:44

enesm7 napisal/-a: a se delavci potem lahko registrirajo al ne?
Si pogledal slike. Nisi.??? A misliš, da bi fantje upali na daljša potovanja v tujino z neregistriranimi. Imam občutek, da se malo hecaš z nami.

Odgovori