Nasveti,izkušnje...

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 31 Mar 2011, 14:26

No torej danes sem zadevo vsaj delno uredil.Prideva z ženo do Brezovice; in seveda mojster Jaka zraven Apača rihta zadnje malenkosti,ker je motor nekaj časa stal v garaži je bilo nekaj problemov z vžigom;toda zadeva špila.Sem se zapeljal nekaj metrov;zaenkrat vse zelo pozitivno,bo pa potrebnih kar nekaj km preden mi zleze pod kožo 8)
Z lastnikovo boljšo polovico sva potem urejela prepis vozila;zataknilo se je zaradi podpisa lastnika(ni bil prisoten-želim mu čimhitrejše okrevanje);tako bo lastnik podpisal pogodbo, papir bo vzel in mi dostavil šofer ko pride zadevo naložit na kamion.Jutri ali najkasneje v ponedeljek...me je tako melo,da bi se kar sam odpeljal...a je Prekmurje vseeno mal predaleč.Bo pa časa za vožnjo upam da več kot dovolj.
S podpisano pogodbo sklenem zavarovanje,na UE MS plačam vse potrebno,dobim potrebno...in gasa.
Aha,še glede čelade...sem kar precej gledal,iskal,klical...in tako naletel v Avstriji pri Forstingerju na komplet za 99 euro:

http://www.forstinger.at/Forstinger/Motorrad/Bekleidung

sicer ni neka profi zadeva;bo pa dovolj za izpolnitev zakonskih predpisov in mir pred policijo;jakno in čelado so mi dali nastran;rokavice in pas dobijo jutri,tako da grem po službi zadevi iskat.

seveda smo šli tudi na kafe,malo podebatirali z Jakom...in evo me spet doma...brez denarja in brez motorja :evil:

lp tdk

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 31 Mar 2011, 14:34

Pa srečno na cesti in obilo užitkov ti želim .

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 31 Mar 2011, 20:53

tdk napisal/-a:seveda smo šli tudi na kafe,
A ti misliš, da jo boš tako poceni odnesel. [-X [-X

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 01 Apr 2011, 05:36

jaka napisal/-a:
tdk napisal/-a:seveda smo šli tudi na kafe,
A ti misliš, da jo boš tako poceni odnesel. [-X [-X
...pa še niti kafeja nisem plačal....Jaka bo še čas,se bomo še našli,ni blema.btw. danes med 9-10 uro pride kamion in motor odpelje preko Mure

lp tdk

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 01 Apr 2011, 08:12

tdk napisal/-a: in motor odpelje preko Mure
Bog ne daj preko Kolpe ;)

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 02 Apr 2011, 20:03

No,zadeva je sledeča:

Včeraj pozno popoldne je apache bil na domačem dvorišču.Nekaj vožnje včeraj,danes seveda malo več.Prvi občutki zelo dobri;primerjat to z prejšnjim 4-kolesnikom je nesmisel.Najprej sem ugotovil da ne drži ročna zavora;zadeva hitro urejena. Potem nastavljanje volana :roll: za moje potrebe,pa nastavitev ogledal.
Občutki zelo zelo dobri;zaenkrat mi ni niti malo žal,da sem vzel apacha,ceprav moram priznati da sem se zelo nagibal k raptorju.
Včeraj sem dobil tudi vse potrebne papirje za registracijo;v ponedeljek bom uredil tudi to zadevo.
Torej vse samo in le zelo pozitivno.
Jaka je na motorju naredil tudi servis...mu verjamem...je pa povedal da moram samo mazat ketno pa gas...mu naj tudi to verjamem? ali je potrebno poleg vseh normalnih zadev(luči,benz,zavorno olje pa seveda čiščenje 4-kolesnika) pri tej zadevi merkat še posebej na kaj?
Zaenkrat sem prepričan da sem se odločil prav;Jaka se enkrat hvala za predlog in vsem ostalim za pomoč.Bom pa nasvete seveda potreboval tudi vnaprej;se priporočam in hkrati zahvaljujem.

lp tdk

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 02 Apr 2011, 21:17

Opozorilo!!! Ne vem in nisem zasledil,da bi te kdo opozoril!! Tisti velik čep moraš tudi tu in tam odviti in v tisto luknjo pod čepom naliti malce bencina! Srečno vožnjo! hehe :lol:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Apr 2011, 21:42

lakl napisal/-a:Opozorilo!!! Ne vem in nisem zasledil,da bi te kdo opozoril!! Tisti velik čep moraš tudi tu in tam odviti in v tisto luknjo pod čepom naliti malce bencina! Srečno vožnjo! hehe :lol:
Res???? Tako dolgo že voziva skupaj, pa to zvem na forumu! Jaz pa gledam, kaj bi to bilo....pa tisti dodatni ključek....pa črtice na displayu, ki jih je vedno manj......se pravi odviješ in natočiš bencin...in je več črtic???
He he he....mali intermezzo!
Ja tdk lepo si se obdaril....zdaj si zastrupljen!
Čestitke in veliko varnih kilometrov želim! :D

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 04 Apr 2011, 16:11

Cestitke tudi z moje strani.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 04 Apr 2011, 16:35

Hvala vsem za lepe želje.
Danes sem uredil zavarovanje in dobil prometno na moje ime;strošek skupaj nekaj manj kot 100evrov.
Bo pa potrebno kmalu uredit vsaj eno ali dve zadevi.Rabim kovček da lahko dam noter potrebne stvari(čelada,dokumenti,telefon...);gor ne bi rad dajal neke velike škatle;potreben bo nosilec in kovček.
Druga zadeva je auspuh:)potreben bo barvanja ali kromiranja....
Predlogi in nasveti..z besedo na dan.

lp tdk

Je pa po nakupu apacha laguna GT na drugem mestu kar se prevoznega sredstva tiče:))

lili
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lili » 05 Apr 2011, 07:13

lp
Glede kovčka jaz sem na svojega dal kapo 46l.Zadnji nosilec sem malo sfriziro.Tukaj pa še nekaj slik.
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 05 Apr 2011, 09:30

Zgleda dobro;nekaj podobnega tudi jaz nameravat montirati.Kje si nabavil kovček in cena?

lp tdk

p.s.Tudi gume imaš po slikah sodeč bolj cestna varianta...ali?
lili napisal/-a:lp
Glede kovčka jaz sem na svojega dal kapo 46l.Zadnji nosilec sem malo sfriziro.Tukaj pa še nekaj slik.
Slika
Slika
Slika

dehi1975
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

?

Odgovor Napisal/-a dehi1975 » 05 Apr 2011, 10:47

tam zgoraj sem zasledil da si z prekmurja od kje pa ce to ni skrivnost?

lili
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lili » 05 Apr 2011, 11:20

lp
Kovček sem kupil na Ptuju cena 110€ Moto center Čučkova ul.6 tl.02 / 7800 433.Če te zanima tak nosilec imam še šablono.Gume pa so cestne zato ker so mi prejšnje bile preglasne.

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 05 Apr 2011, 12:34

@dehi1975 da,sem s Prekmurja,Goričko,Pertoča:)

@lili bom malo prebrskal po netu,upam,da kaj najdem.Sicer pa Ptuj ni daleč,tako da ni problema.Glede gum;tudi moje so kar glasne;je pa dilema ali vprašanje,kako se cestne gume potem obnesejo na terenu?
Pri meni bo tudi verjetno prišlo do menjave gum;več sem na asfaltu kot terenu.Bomo videli.

lp tdk

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 14 Apr 2011, 19:11

Da ne odpiram nove teme:
V soboto je apache doživel tudi krst :?
Kolega, ki se sicer občasno vozi z bratovim čoperjem je probal malo apača;se odpelje po poljski cesti;naenkrat tišina...čez nekaj časa se pripelje nazaj in v roki ima levo ogledalo;pravi da je preveč pritisnil desni palec in malo divjal po melioracijskem jarku;ogledalo smo zavarili nazaj;ostalega se na srečo ni zgodilo nič.Še dobro jo je odnesel(tudi motor seveda) ko sem gledal kje je telovadil.Nobene praske in nič opaženega na zunaj,tudi med vožnjo ni opaziti nobene spremembe.

Drugače o motorju zelo pozitivno..edino...moral bom porihtati zadnjo belo led luč za tablico(baje ima kar nekaj apačev to napako) in pa opazil sem krušenje plastike(barve);bom pred potekom garancije urejal tudi to-upam,da gre v garancijo.
Drugače pa samo dobro;vozim se praktično vsak dan;kolikor seveda čas dopušča,zelo dobra vodljivost na cesti,na terenu še boljše.Danes sem se zapeljal tudi po gozdu;gozdna cesta,hrib...res dobra zadeva...edino kondicije mi malo manjka;sem kar utrujen;a zadovoljstvo odtehta tudi to.

lp tdk

golavsek65
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a golavsek65 » 14 Apr 2011, 20:39

tdk napisal/-a:Da ne odpiram nove teme:
V soboto je apache doživel tudi krst :?
Kolega, ki se sicer občasno vozi z bratovim čoperjem je probal malo apača;se odpelje po poljski cesti;naenkrat tišina...čez nekaj časa se pripelje nazaj in v roki ima levo ogledalo;pravi da je preveč pritisnil desni palec in malo divjal po melioracijskem jarku;ogledalo smo zavarili nazaj;ostalega se na srečo ni zgodilo nič.Še dobro jo je odnesel(tudi motor seveda) ko sem gledal kje je telovadil.Nobene praske in nič opaženega na zunaj,tudi med vožnjo ni opaziti nobene spremembe.

Drugače o motorju zelo pozitivno..edino...moral bom porihtati zadnjo belo led luč za tablico(baje ima kar nekaj apačev to napako) in pa opazil sem krušenje plastike(barve);bom pred potekom garancije urejal tudi to-upam,da gre v garancijo.
Drugače pa samo dobro;vozim se praktično vsak dan;kolikor seveda čas dopušča,zelo dobra vodljivost na cesti,na terenu še boljše.Danes sem se zapeljal tudi po gozdu;gozdna cesta,hrib...res dobra zadeva...edino kondicije mi malo manjka;sem kar utrujen;a zadovoljstvo odtehta tudi to.

lp tdk
4 cikel in čoper nimata prav nič skupnega :lol:
Ja, za 4 cikl po terenu vozit je pa treba met mal kindicije.
Pa srečno vožnjo še naprej in naj ti moped dobro služi.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 14 Apr 2011, 20:43

Skoraj vsi karambolirani, prevrnjeni ali kako drugače poškodovani štirikolesniki, ki so prišli do moje delavnice so bili sposojeni, rentani itd... :k:
Podatek, ki da misliti ???

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 07 Maj 2011, 11:14

No včeraj je apač prišel preko 1000 prevoženih km.Kot sem že napisal sem z njim zelo zadovoljen.
Imam pa namen nabavati cestne gume;opcija so tudi druge felne z cestnimi gumami.Nekaj sem že gledal po netu;če kdo prodaja ali da kakšen link z dobrimi cestnimi gumami se priporočam.Idealno bi bilo felne+cestne gume(hitrejša montaža v primeru potrebe).
Sedaj so na apaču spredaj na felnah AT 10X5,5 gume Kenda 175/75-10,AT21X7-10; zadaj so na felnah AT 9X8 gume Kenda 255/55-9,AT 20X11-9.
V homologaciji piše da lahko dam zadaj tudi mere 20X11-10.
Iščem prevsem rabljene zadeve;nove imajo kar precej zasoljene cene.
Več se vozim po asfaltu in mi je škoda obrabe terenskih gum,pa tudi kar glasne so.
nasveti,linki,izkušnje...dobrodošli!Enkrat ste mi že dobro svetovali in pomagali pri nakupu...pa spet prosim za pomoč:) 8)

lp tdk

Odgovori