Vlečna kljuka na dinliju...
Vlečna kljuka na dinliju...
Hi...
Ok, zadeva je sledeča:
Na svojem dinliju imam vgrajeno (verjetno tovarniško) vlečno kljuko (bunkico). V homologaciji od atv-ja je pod Z.2 sklopu napisana homologacijska oznaka te vlečne kljuke in nič drugega.
Se pravi, da je uradno homologirana.
Zdaj me pa zanima, kje je na sami bunkici ta cifra tudi napisana (od zunaj sem stvar pregledal po celi površini in nisem nič našel... lahko da je zapisana tam, kjer se bunkica stika z nosilcem, ampak še nisem tako daleč, da bi jo dol vzel)?
Poleg tega še tudi, koliko lahko vlečem za sabo (v kg)?
Je kdo tukaj kaj bolj obveščen o tem?
Hvala, in LP.
Ok, zadeva je sledeča:
Na svojem dinliju imam vgrajeno (verjetno tovarniško) vlečno kljuko (bunkico). V homologaciji od atv-ja je pod Z.2 sklopu napisana homologacijska oznaka te vlečne kljuke in nič drugega.
Zdaj me pa zanima, kje je na sami bunkici ta cifra tudi napisana (od zunaj sem stvar pregledal po celi površini in nisem nič našel... lahko da je zapisana tam, kjer se bunkica stika z nosilcem, ampak še nisem tako daleč, da bi jo dol vzel)?
Hvala, in LP.
Re: Vlečna kljuka na dinliju...
V homologaciji imaš pod oznako O.1.3 navedeno kilažo največje tehnično dovoljene mase priklopnega vozila - toliko lahko po zakonu in predpisih vlečeš za sabokrigl napisal/-a:Hi...
Ok, zadeva je sledeča:
Hvala, in LP.
Za domačo uporabo (spravilo drv iz gozda, prevoz raznovrstnih tovorov po kmetiji...) se treh igric seveda ne bo šel nihče
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
Če je homologirana in maš to napisano v homologaciji greš samo na občino po drugo tablico. Saj nobeden ne gleda številk na kljuki važno je , da je v homologaciji napisano. Drugo pa je , če je naknadno namontirana pa še tam potrebuješ samo papirje od kljuke pa račun od pooblaščenega serviserja z katerim dokažeš , da je to on namontiral .
Homologacija je v bistvu razširjena oblika prometnega dovoljenja, bolj podrobno so opisane karakteristike vozila in navedene predelave, dodelave... in je uradni dokument. Kar je vpisano v homologacijo se lahko uporablja na vozilu na vseh cestah, namenjenim za vožnjo z dotičnim vozilom.dauzar napisal/-a:homoligirana sam ne za v cestnem prometu.Vsaj tako mi je rekel policaj..
Pa menda policaj ne misli, da imaš vlečno napravo homologirano za v hosto
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
V homologaciji je za vozila na katera se lahko montira vlečna naprava v rubriko O.1.3 vpisana največja dovoljena masa priklopnega vozila, ki ga vozilo lahko vleče in nima nikakršne veze z samo vlečno napravo. Sama vlečna naprava pa mora biti za uporabo v cestnem prometu homologirana, številka pa je vpisana pod rubriko Z.2. Tudi če je bila vlečna naprava na vozilo montirana tovarniško in nima vpisa v homologacijski kartonček pod Z.2, te vlečne naprave za vleko priklopnega vozila na javnih cestah zakonsko ne smeš uporabljati, niti ne boš mogel pridobiti tablice za priklopno vozilo. Če vlečno napravo montiraš na vozilo dodatno, moraš za pridobitev tablice za priklopno vozilo imeti račun od vlečne naprave in račun pooblaščenca, ki je to vlečno napravo namontiral na vozilo.
Preverjeno na UE.
Skoraj pozabil: ker se vlečna naprava v prometno dovoljenje ne vpisuje več, moraš imeti homologacijski kartonček vedno pri sebi, še zlasti takrat, ko za sabo vlečeš priklopno vozilo.
Preverjeno na UE.
Skoraj pozabil: ker se vlečna naprava v prometno dovoljenje ne vpisuje več, moraš imeti homologacijski kartonček vedno pri sebi, še zlasti takrat, ko za sabo vlečeš priklopno vozilo.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
To drzi! Pred kratkim sem jo sam namontiral na avto in potem odnesel dokumente do mehanika da je postempljal o strokovni vgradni kljuke. S temi papirji pa sem sel na lpp, da so mi vpisali na homologacijski kartoncek. Na tretjo tablico bi moral cakati 2-3 tedne in sem potem vzel kar tri nove ker se mi je mudilo na dopust z KQ na prikolici:)
Bohorc napisal/-a:V homologaciji je za vozila na katera se lahko montira vlečna naprava v rubriko O.1.3 vpisana največja dovoljena masa priklopnega vozila, ki ga vozilo lahko vleče in nima nikakršne veze z samo vlečno napravo. Sama vlečna naprava pa mora biti za uporabo v cestnem prometu homologirana, številka pa je vpisana pod rubriko Z.2. Tudi če je bila vlečna naprava na vozilo montirana tovarniško in nima vpisa v homologacijski kartonček pod Z.2, te vlečne naprave za vleko priklopnega vozila na javnih cestah zakonsko ne smeš uporabljati, niti ne boš mogel pridobiti tablice za priklopno vozilo. Če vlečno napravo montiraš na vozilo dodatno, moraš za pridobitev tablice za priklopno vozilo imeti račun od vlečne naprave in račun pooblaščenca, ki je to vlečno napravo namontiral na vozilo.
Preverjeno na UE.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- blackracer
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj: Celje
- Kontakt:
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Pri homologranih kljukah na štirikolesnikih je malo problem saj so večinoma homologirane na nekje 150 kg (eni več eni manj) in je vse skupaj bolj neuporabno kot uporabno. Če je recimo na 150 kg homologirana to pomeni da mora imeti prikolica skupne teže 150 kg, kar je pa zelo omejeno.
Dam primer: Avtomobilske prikolice so večinoma homologirane do 750 kg. Tudi če je prikolica težka le 100kg in naložena 50 kg, kar pomeni da je vsega skupaj kot naj bi bilo dovoljeno 150 kg, vendar pa ker je njena skupna teža vpisana 750 kg se je ne sme voziti
.
To pomeni da bi morala biti sama prikolica homologirana do skupne teže 150 kg (teža prikolice + teža tovora = 150 kg)
.
Slabo, ampak tako je zaenkrat žal pri vseh.
Dam primer: Avtomobilske prikolice so večinoma homologirane do 750 kg. Tudi če je prikolica težka le 100kg in naložena 50 kg, kar pomeni da je vsega skupaj kot naj bi bilo dovoljeno 150 kg, vendar pa ker je njena skupna teža vpisana 750 kg se je ne sme voziti
To pomeni da bi morala biti sama prikolica homologirana do skupne teže 150 kg (teža prikolice + teža tovora = 150 kg)
Slabo, ampak tako je zaenkrat žal pri vseh.
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning