Nikjer nisem zasledil, da bi se kdo pritoževal nad prikazovanjem števca na AC-jih. Naredil sem analizo prikaza hitrosti na štirikolesniku. Primerjal sem jo z avtomobilom in navigacijo. Avto in navigacija mi kažeta popolnoma enako hitrost, prav tako je hitrost enaka v primerjavi med kombijem in navigacijo. Navigacija torej kaže točno. Na štirikolesniku pa so velika odstopanja, če sem natančen 16% kaže števec na motorju preveč. Recimo, da me preveč prikazana hitrost niti ne moti, ker imam vedno s sabo navigacijo ravno zaradi laganja števca, in gledam hitrost, ki jo kaže GPS, moti me dejstvo, da števec posledično kaže tudi preveč narejenih kilometrov. Servisni intervali so na 1500 km, če se držimo predpisanih intervalov in motor peljemo na servis vsakih 1500 km prikazanih na števcu, jih je v resnici le 1260, ker je 240 km razlike! Že tako so servisni intervali pogosti, če pa računamo še na laganje števca, pa se zadeva še poslabša, za naše žepe, seveda. Na motor bom v kratkem namontiral 14 colska kolesa in naredil primerjavo še takrat. Zanima me, če je še kdo drug naredil podobne primerjave in kakšni so bili rezultati? Na servisu sem dobil informacijo, da števci lažejo na vseh Ac-jih, in da se to ne da popraviti. Najbolj blesavo se mi pa zdi to, da na Kitajcu za 700 € števec kaže točno, na motorju za skoraj 10000 € pa ne, niti da se bojda napaka ne da odpraviti. Ker naredim kar precej kilometrov bom imel torej vsak šesti servis na račun laganja števca brezpotreben. Če bi imel serviserja kje bljiže se tudi za to ne bi sekiral preveč, čeprav vsak € prav pride. A ima kdo kakšen nasvet glede tega problema? Hvala za odgovore
Števec - preveliko odčitavanje
Števec - preveliko odčitavanje
Živjo!
Nikjer nisem zasledil, da bi se kdo pritoževal nad prikazovanjem števca na AC-jih. Naredil sem analizo prikaza hitrosti na štirikolesniku. Primerjal sem jo z avtomobilom in navigacijo. Avto in navigacija mi kažeta popolnoma enako hitrost, prav tako je hitrost enaka v primerjavi med kombijem in navigacijo. Navigacija torej kaže točno. Na štirikolesniku pa so velika odstopanja, če sem natančen 16% kaže števec na motorju preveč. Recimo, da me preveč prikazana hitrost niti ne moti, ker imam vedno s sabo navigacijo ravno zaradi laganja števca, in gledam hitrost, ki jo kaže GPS, moti me dejstvo, da števec posledično kaže tudi preveč narejenih kilometrov. Servisni intervali so na 1500 km, če se držimo predpisanih intervalov in motor peljemo na servis vsakih 1500 km prikazanih na števcu, jih je v resnici le 1260, ker je 240 km razlike! Že tako so servisni intervali pogosti, če pa računamo še na laganje števca, pa se zadeva še poslabša, za naše žepe, seveda. Na motor bom v kratkem namontiral 14 colska kolesa in naredil primerjavo še takrat. Zanima me, če je še kdo drug naredil podobne primerjave in kakšni so bili rezultati? Na servisu sem dobil informacijo, da števci lažejo na vseh Ac-jih, in da se to ne da popraviti. Najbolj blesavo se mi pa zdi to, da na Kitajcu za 700 € števec kaže točno, na motorju za skoraj 10000 € pa ne, niti da se bojda napaka ne da odpraviti. Ker naredim kar precej kilometrov bom imel torej vsak šesti servis na račun laganja števca brezpotreben. Če bi imel serviserja kje bljiže se tudi za to ne bi sekiral preveč, čeprav vsak € prav pride. A ima kdo kakšen nasvet glede tega problema? Hvala za odgovore
.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Hja nerodna zadeva. Čudi me sicer, da ti kažeta avto, kombi in navigacija enako. Običajno je pri avtomobilih odstopanje. Jaz bi poskusil še z kakšno drugo navigacijo, čeprav glede na sledljivost satelitev težko, da bi navigacija lagala.
Odstopanja seveda lahko nastanejo na števcu AC-ja tudi zaradi različnih velikosti gum (ali pa se motim). Sicer pa dokler je atv v garanciji nimaš neke alternative....kolikor pa jaz vem so edini realni števci na BRP-jih.
Kar se hitrosti tiče je na BRP-ju in navigaciji enako (večkrat preizkušeno), za druge atv-je pa (če pobrskaš po forumu) praviloma velja, da so med navigacijo in števcem vedno odstopanja. Toda če se tega problema pri Ac-ju zavedajo, potem morajo to upoštevati tudi v servisnih intervalih in garanciji!
Odstopanja seveda lahko nastanejo na števcu AC-ja tudi zaradi različnih velikosti gum (ali pa se motim). Sicer pa dokler je atv v garanciji nimaš neke alternative....kolikor pa jaz vem so edini realni števci na BRP-jih.
Kar se hitrosti tiče je na BRP-ju in navigaciji enako (večkrat preizkušeno), za druge atv-je pa (če pobrskaš po forumu) praviloma velja, da so med navigacijo in števcem vedno odstopanja. Toda če se tega problema pri Ac-ju zavedajo, potem morajo to upoštevati tudi v servisnih intervalih in garanciji!
Pri 130 km/h je bilo pri avtu odstopanje komaj razpoznavno, pri večji hitrosti(195 km/h) je razlike za 6 km/h. Ena navigacija je bil Garmin 1350, za drugo pa ne vem kateri model je, ker ni moja, je pa prav tako garminova, med njima pa ni bilo odstopanja tudi pri (pre)veliki hitrosti ne.BIF napisal/-a: Čudi me sicer, da ti kažeta avto, kombi in navigacija enako. Običajno je pri avtomobilih odstopanje.
Me pa prav zanima, kakšna bo razlika pri 14 colskih kolesih
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
Pri Apačju lahko ponastaviš števec: daš kontakt in držiš tipki pod števcem (ta začne utripati) nato vpišeš obseg pnevmatike ( jo premeriš z metrom) recimo obseg: 1555mm, to št. brez mm vpišeš v prikazovalnik... Pri mojem sedaj GPS in števec kažeta enako...
Probaj še pri svojem, mogoče pa bo šlo..
l.p
Probaj še pri svojem, mogoče pa bo šlo..
l.p
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Da ne zaidemo iz teme.
Sam imam AC -ja pa je razlika v prikazovanju hitrosti med original "traktorskimi gumami (kaže večjo ter original cestnimi gumami (ac 500 trv letnik 2008).
Vse je določeno v tistem papirčku, "menda za policaje" (ja ne vem zakaj mi je delavec na tehničnem to pogledal, preveril ipd). Sam se s tem popolnoma strinjam, saj svojo rit vozim, na tem motorju, včas pa še koga ki mu blizu.
Predvidevam, da imaš še garancijo, kar pogumno v Trzin pa zahtevaj odčitavanje števca, (preklet dobro vedo za kaj se gre) 700 je znana po napačnem prikazovanju.
Je pa že sam proizvajalec predvideval odstopanja, poglej v navodila o vzdrževanju (poglavje odpravljanje napak).l
LP
Sam imam AC -ja pa je razlika v prikazovanju hitrosti med original "traktorskimi gumami (kaže večjo ter original cestnimi gumami (ac 500 trv letnik 2008).
Vse je določeno v tistem papirčku, "menda za policaje" (ja ne vem zakaj mi je delavec na tehničnem to pogledal, preveril ipd). Sam se s tem popolnoma strinjam, saj svojo rit vozim, na tem motorju, včas pa še koga ki mu blizu.
Predvidevam, da imaš še garancijo, kar pogumno v Trzin pa zahtevaj odčitavanje števca, (preklet dobro vedo za kaj se gre) 700 je znana po napačnem prikazovanju.
Je pa že sam proizvajalec predvideval odstopanja, poglej v navodila o vzdrževanju (poglavje odpravljanje napak).l
LP
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
In še čemurožle napisal/-a: 700 je znana po napačnem prikazovanju. LP
Kar pa se platišč in gum tiče pa na pooblaščenem servisu zmontirajo kar želiš oz kar imajo v prodaji, napišejo ustrezno potrdilo, da je predelava ,dodelava itd..izvedena tehnično pravilno z tem potrdilom se odpelješ na tehnični pregled, kjer ti po pregledu vseh papirjev itd..v homologacijski kartonček na zadnjo stran vpišejo opis predelave in problem je rešen.
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
Dobro vem kaj piše v homologacijirožle napisal/-a:Zakaj boš dal na AC ja 14 colska kolessa? Poglej kaj piše v homologaciji katera so dovoljena platišča!
lp
Zadnjič spremenil Bohorc, dne 05 Jul 2011, 18:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ja glede na "miš-maš", ki je nastal in na tvoje želje po izgledu, bi se pridružil Dragotovem mnenju. 26 col-ske gume in zaradi tvoje želje po izgledu na 14 col-ska platišča pa boš pokril oboje. Dobil boš lepši izgled in možno, da tudi nekaj "izravnave" na števcu.
Kot je dejal Jaka si daj novo dimenzijo gum vpisati še v homologacijo (za miren spanec) in to je to.
Jaz 95% kilometrine naredim na terenu kjer mi je v bistvu vseeno, če števec sploh imam ali ne...ti pa se večinoma voziš po cesti zato bi na tvojem mestu za "svojo dušo" uskladil gps in števec do te mere, da veš kakšno natančno je odstopanje, kajti kazni za prehitro vožnjo skozi naselje so ubijajoče....pač toliko, da ravno ne "nagaziš" na kakšnega "bisera". Njemu boš težko razložil težave z števcem....ali pa...njihove merilne naprave so bojda tudi "natančno" umerjene...kadar sploh so!
Kot je dejal Jaka si daj novo dimenzijo gum vpisati še v homologacijo (za miren spanec) in to je to.
Jaz 95% kilometrine naredim na terenu kjer mi je v bistvu vseeno, če števec sploh imam ali ne...ti pa se večinoma voziš po cesti zato bi na tvojem mestu za "svojo dušo" uskladil gps in števec do te mere, da veš kakšno natančno je odstopanje, kajti kazni za prehitro vožnjo skozi naselje so ubijajoče....pač toliko, da ravno ne "nagaziš" na kakšnega "bisera". Njemu boš težko razložil težave z števcem....ali pa...njihove merilne naprave so bojda tudi "natančno" umerjene...kadar sploh so!
Imam naročeno oboje, čakam, da dobimBIF napisal/-a:Ja glede na "miš-maš", ki je nastal in na tvoje želje po izgledu, bi se pridružil Dragotovem mnenju. 26 col-ske gume in zaradi tvoje želje po izgledu na 14 col-ska platišča pa boš pokril oboje. Dobil boš lepši izgled in možno, da tudi nekaj "izravnave" na števcu.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders