quad za začetnika
quad za začetnika
Jaz bi prosil če mi lahko malo pomagate pri nakupu quada
Kupil bi nekaj rabljenega do 4500€, trenutno se mi je pa najbol dopadla yamaha raptor 700, 660 ali pa yfz 450
A je mogoče še kakšen quad boljši za tako ceno, imel bi ga pa za makadam pa malo za vožnjo po gozdu, ker sm se prezelen za kakšne proge
Koliko pa kej stane vzdrževanje, pa na koliko časa je treba menjati kakšne stvari, razen olja pa filtrou

Zadnjič spremenil holl, dne 22 Avg 2011, 16:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: quad za začetnika
Jaz bi se odločil za Raptorko 700 med to tvojo zbirko... yfz 450 se mi zdi da nima homologacije, ki pa prav pride, da ti nobeden pol ne teži če se po cesti malo peljaš...
Drugače pa glede na to da je to športak, bodo trpeli zobniki in ketna... Debata o tem se je ravnokar odvijala na forumu tale zadnji teden ali dva... Kaj drugega pa že ne vidim poleg olja in filtrov, če je stvar vredi servisirana.
Kj več ti pa drugi povedo.
Drugače pa glede na to da je to športak, bodo trpeli zobniki in ketna... Debata o tem se je ravnokar odvijala na forumu tale zadnji teden ali dva... Kaj drugega pa že ne vidim poleg olja in filtrov, če je stvar vredi servisirana.
- MitjaP
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Selnica ob Dravi
- Kontakt:
Tale post pa sem komaj prebral
Zgleda, da si res zelen, vsaj kar se tiče pisanja v slovenščini
MAX je na dvorišču 
Oprosti, sem popravil sedaj!!!MitjaP napisal/-a:Tale post pa sem komaj prebral![]()
krigl napisal/-a:Jaz bi se odločil za Raptorko 700 med to tvojo zbirko... yfz 450 se mi zdi da nima homologacije, ki pa prav pride, da ti nobeden pol ne teži če se po cesti malo peljaš...
Homologacija je pa ni nujna
No lej ti bom nekako iz lastnih izkušenj poskusil povedat... naj me popravi kdo če se motim...holl napisal/-a:krigl napisal/-a:Jaz bi se odločil za Raptorko 700 med to tvojo zbirko... yfz 450 se mi zdi da nima homologacije, ki pa prav pride, da ti nobeden pol ne teži če se po cesti malo peljaš...
Homologacija je pa ni nujnaKetna pa zobniki tut vem da bojo trpel, mene je bol zanimalo za bat pa cilndre pa take stvari. Mi daš link, ker sm iskal pa nism nic kaj dosti pametnega našel v zvezi s tem
Prva stvar je homologacija, verjem da jo rabiš, če ne prej potem, ko ga boš prodajal....
Druga stvar... vzvratna prestava... yfz 400 je nima, ostala dva jo imata... za moje pojme je vredno stvar premislit, kajti sigurno ne boš vedno dol s quada šel pa ga vlekel nazaj...
Tretja stvar... yfz 450 je navita mašina in namenjena za "kros proge", lahko jo goniš kjerkol seveda, ampak tam se počuti najbolj doma. Tukaj se splača povdariti, ker je stvar navita so tudi bolj pogosti servisi, tako olje kot bati, obročki, pa še kaj se najde...
Raptorci pa nista tako naviti, in niso portebni servisi tako v globino
Tako da jaz ti yfz 450 odsvetujem, glede raptorc se pa odloči, v kolikor jaz vem je glavna razlika velikost in moč...
Kaj več ti pa stric Google pove.
LP
Razlika je tudi v tem, da ima 700-ka ajnšpriz, medtem ko ima 660-ka še frgazar.krigl napisal/-a:glede raptorc se pa odloči, v kolikor jaz vem je glavna razlika velikost in moč...
Vzmetenje - plinski amortizerji proti navadnim. In še marsikaj.
700-ka je praktično v vseh pogledih boljši quad - nadgradnja starega.
Edini problem je, da za 4500€ (kolikor je on pripravljen dati) ne bo našel nobene homologirane 700-ke...
LT-R 450
se prav je za mene najbolš vzet 700-ko, ker ravno dirkalne brez vzvratne prestave ne rabim, sploh pa ne z velikimi stroški servisa
Kolikor sem razumel je 700-ka bolj dodelana, pa tut večja, ker mi to veliko pomeni
Hvala vama za odgovore

- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Za 4000eur ti prodam 660 brez homologacije, vendar ohranjena v nulo in kompletno obnovljena. Lansko leto novi ventili, bat, hladilnik, oba zobnika, ketna. Obnovljena oba fergazarja in namescen dynojet kit. Skratka kot nova, tudi izgled plastik je tak. Eno sezono stare dunlop gume. Med servisi ne pozre niti kaplje olja. Slike lahko poisces med malimi oglasi. Dam ti tudi nekaj garancije na motor;) Za verodostojnost podatkov pa pokazem oz. prilozim vse stare obrabljene dele.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Začetniku svetujete 700 kubikov. A bi radi spet brali o nesrečah z ATVjem?
Avtor teme: najprej naredi nekaj sto km s kakšno manj agresivno zadevo in če ti bo sedlo pa prešaltaj na močnejšo zverino.
Avtor teme: najprej naredi nekaj sto km s kakšno manj agresivno zadevo in če ti bo sedlo pa prešaltaj na močnejšo zverino.

Drago, brez zamere, ampak svet ni vedno tako črno bel...Drago napisal/-a:Začetniku svetujete 700 kubikov. A bi radi spet brali o nesrečah z ATVjem?![]()
Če imaš človek vsaj malo soli v glavi in veš, da je na začetku treba biti malo previden, dokler se ne privadiš na stroj, potem jaz ne vidim nobenega problema.
Namreč, če bo fant začel z nečim z dna lestvice, torej recimo 250 kubikov, mu bo to postalo prešvoh ne v tednu dni, ampak naslednji dan, če že ne takoj ta prvi. In kaj bo potem? Po tednu dni mu bo žal za ta nakup in že bo v mislih iskal nekaj novega, močnejšega.
Zakaj nebi raje že na začetku kupil nekaj, za kar veš, da ti bo vsakič, ko boš sedel na motor, napravilo nasmeh na obraz?
Sam sem zaradi pomankanja denarja bil primoran iti po lestvici navzgor - Sym Trackrunner 200 -> Artic Cat DVX 400 -> Suzuki LTR 450. Na koncu me je vse skupaj stalo več, kajti pri vsaki zamenjavi zgubiš nekaj denarja, pa še do željenega stroja sem prišel komaj dve leti kasneje.
Jaz pravim, če ima finance in željo, naj si že v štartu nabavi to, kar si želi.
In (vsaj po mojem mnenju, če ne že mnenju večine) je Raptor 700 najboljša izbira, če se ima namen voziti tudi po cestah. Suzuki LTZ 400 je tudi dober vsestranski stroj, a se je že prevečkrat izkazal z zelo dragim vzdrževanjem za na cesto, kar sem občutil tudi na lastni koži. Vsi japonski quadi iz 450 razreda pa so prvenstveno namenjeni kros progam in off-roadu in tudi zahtevajo pogostejše vzdrževanje. Če pa bi že vztajal pri 450-ki, pa ima najboljše razmerje cena/vzdržljivost/vzrdževanje Suzuki LTR-450. Vse kar je manj od 400 kubikov, pa je absolutno prešvoh.
Ostanjo le še Tajvanci, a teh ne poznam tako dobro, da bi lahko karkoli o njih rekel. O njih naj sodijo tisti, ki jih imajo.
LT-R 450
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Iz Adlya 300 presedlal na bajo.

Tudi tale ni bil ravno začetnik

Prva vožnja z sposojenim mopedom

Še ena prva vožnja z sposojenim štirikolesnikom

Brez komentarja

Iz Extrema 300 "prešaltal" na KFX 700

itd..itd...itd...

Tudi tale ni bil ravno začetnik

Prva vožnja z sposojenim mopedom

Še ena prva vožnja z sposojenim štirikolesnikom

Brez komentarja

Iz Extrema 300 "prešaltal" na KFX 700

itd..itd...itd...
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
@ Drago & Jaka
Saj zato sem pa začel z mislijo, da svet ni črno-bel in da je potrebno imeti nekaj pameti v glavi...
Ne moremo tako posploševati, da če imaš 150-250 kubičen quad, se boš vozil varno brez nesreč, če boš imel pa 450 in več, pa to takoj pomeni izlet z ceste ter kup polomljenih kosti. Eni niso sposobni obvladovati niti 200 kubikov, pa jih lahko imajo več let. Jaka je recimo dal nekaj primerov, ko so ljudje presedlali iz švohnejših quadov na močnejše, pa se jim je kljub temu pripetila nesreča. Mar bi potemtakem morali večno ostati na švohnejših?
Ključnega pomena je psiha človeka, predvsem zavedanje, da na cesti nisi sam, da moraš poleg sebe še precej bolj paziti na druge udeležence v prometu; in imeti toliko samokontrole, da ko prvič sedeš na quad, da ne pritisneš palca do konca, temveč da se postopoma privajaš na lastnosti in zmogljivosti quada. Tako kot vsepovsod drugod, se tudi tu izkušnje nabirajo počasi in v večini primerov redko pridemo do takega nivoja, da bi lahko rekli, da zdaj smo pa mojstri in tako obvladamo stroj, da smo ga zmožni rešiti iz še tako zafrknjene situacije. Če že nič drugega, vedno lahko pride do nepredvidenih situacij in nesreča je en-dva-tri tu. Večidel pa je še vedno v naši glavi - da znamo čim bolj realno oceniti naše sposobnosti (kar pa priznam, jih precej ni sposobno
)
Seveda se v teoriji sliši lepo in prav, da bi se sveta štirikolesnikov lotili postopoma, iz majhnega na velikega. A to prinaša s seboj dodatne stroške ob vsaki zamenjavi, poleg tega še v večini primerov pri vsakem kupimo nekaj dodatne opreme, ki potem na večji model ne paše več. Ergo, zopet zvišamo stroške.
Mislim, da se vsaj v tem, da so štirikolesniki zelo drag hobi, vsi strinjamo. In hobije imamo ponavadi iz razloga, da ob njih uživamo, se sprostimo in če je le možno, sprostimo malo adrenalina. In če bom zanj že odštel lep kupček denarja, želim, pravzaprav zahtevam, da bo quad od sebe dal nekaj življenja in eksplozivnosti. In roko na srce, 200-250 kubikov je žal krepko krepko podhranjenih za kakršnokoli konkretnejšo uživancijo. Lep dokaz za to je malo morje tem na tem in drugih forumih, kjer folk najprej odpre temo "iščem štirikolesnik 250ccm", en teden po nakupu pa odpre temo "kako povečati moč/pospreške/končno hitrost na mojem 250ccm quadu".
Zato jaz raje že v štartu predlagam nakup tega, kar si želiš in si si še zmožen financirati, ampak seveda vsakemu polagam na srce, da je treba vsaj na začetku VZETI PAMET V ROKE. Če bo fant res kupil Raptorja 700 in si bo vzel na začetku čas za postopno privajanje, bo potem toliko bolj zadovoljen, ker mu bo quad precej bolj dolgo služil. Če pa je fant takšne sorte, da bo že prvič tiščal gas "do daske", potem mu bo pa tudi 250 kubikov preveč.
Moje mnenje
Saj zato sem pa začel z mislijo, da svet ni črno-bel in da je potrebno imeti nekaj pameti v glavi...
Ne moremo tako posploševati, da če imaš 150-250 kubičen quad, se boš vozil varno brez nesreč, če boš imel pa 450 in več, pa to takoj pomeni izlet z ceste ter kup polomljenih kosti. Eni niso sposobni obvladovati niti 200 kubikov, pa jih lahko imajo več let. Jaka je recimo dal nekaj primerov, ko so ljudje presedlali iz švohnejših quadov na močnejše, pa se jim je kljub temu pripetila nesreča. Mar bi potemtakem morali večno ostati na švohnejših?
Ključnega pomena je psiha človeka, predvsem zavedanje, da na cesti nisi sam, da moraš poleg sebe še precej bolj paziti na druge udeležence v prometu; in imeti toliko samokontrole, da ko prvič sedeš na quad, da ne pritisneš palca do konca, temveč da se postopoma privajaš na lastnosti in zmogljivosti quada. Tako kot vsepovsod drugod, se tudi tu izkušnje nabirajo počasi in v večini primerov redko pridemo do takega nivoja, da bi lahko rekli, da zdaj smo pa mojstri in tako obvladamo stroj, da smo ga zmožni rešiti iz še tako zafrknjene situacije. Če že nič drugega, vedno lahko pride do nepredvidenih situacij in nesreča je en-dva-tri tu. Večidel pa je še vedno v naši glavi - da znamo čim bolj realno oceniti naše sposobnosti (kar pa priznam, jih precej ni sposobno
Seveda se v teoriji sliši lepo in prav, da bi se sveta štirikolesnikov lotili postopoma, iz majhnega na velikega. A to prinaša s seboj dodatne stroške ob vsaki zamenjavi, poleg tega še v večini primerov pri vsakem kupimo nekaj dodatne opreme, ki potem na večji model ne paše več. Ergo, zopet zvišamo stroške.
Mislim, da se vsaj v tem, da so štirikolesniki zelo drag hobi, vsi strinjamo. In hobije imamo ponavadi iz razloga, da ob njih uživamo, se sprostimo in če je le možno, sprostimo malo adrenalina. In če bom zanj že odštel lep kupček denarja, želim, pravzaprav zahtevam, da bo quad od sebe dal nekaj življenja in eksplozivnosti. In roko na srce, 200-250 kubikov je žal krepko krepko podhranjenih za kakršnokoli konkretnejšo uživancijo. Lep dokaz za to je malo morje tem na tem in drugih forumih, kjer folk najprej odpre temo "iščem štirikolesnik 250ccm", en teden po nakupu pa odpre temo "kako povečati moč/pospreške/končno hitrost na mojem 250ccm quadu".
Zato jaz raje že v štartu predlagam nakup tega, kar si želiš in si si še zmožen financirati, ampak seveda vsakemu polagam na srce, da je treba vsaj na začetku VZETI PAMET V ROKE. Če bo fant res kupil Raptorja 700 in si bo vzel na začetku čas za postopno privajanje, bo potem toliko bolj zadovoljen, ker mu bo quad precej bolj dolgo služil. Če pa je fant takšne sorte, da bo že prvič tiščal gas "do daske", potem mu bo pa tudi 250 kubikov preveč.
Moje mnenje
LT-R 450
Mogoče je res da je to malce premočno za mene, vendar si lahko naštimam blokado in dam za to 200€ ali pa malce več, po 1 mesecu je dam dol in imam 700 kubični motor. Denarja, da menjam vsak mesec quada, ravno nimam, in da se zezam s prodajo ter iskanjem novega je "too much". Imel sem bashana 200 kubičnga, to je vrhunski motor kar se tiče razpadanja. Priznam da sem se bal z njim se pelat več kot 50km/h, ker to je ropotal hujše kot avion, tresel se je kot masažni stol, roke so me pa zaradi vibracij bolele še huje kot pa da bi "štemal" celi dan
GROZA
Vglavnm na njem sem dobil take izkušnje da sem videl kako se kaj šalta, kako se da spelat ovinke,... To je vrjetno pri vseh isto in to mi je najbolj pomembno. Divjati po cesti ne nameravam, mi je večji užitek malo "driftat" po makadamu ali pa po gozdu nekam u klance lezt, kako bo pa par mesecev kasnej pa ne vem (hitre vožnje po cesti pa sigurno ne bo!!).
morski s tabo se čisto strinjam glede vsega, samo pamet v glavo pa bo vse vredu. Drago na žalost res nimam denarja da bi si to privoščil, sploh pa ne da bi nove kupoval.
Gospod "vsevedni" jaka, tebe bom pa obiskal pred nakupom, da mi razložiš par stvari, ki me zanimajo. Prebral sem skoraj cel forum in nekaterih stvari nisem našel kljub tvoji besedi, ki jo redno uporabljaš-uporabljal "išči"!!! Lahko mi kar cifro pošlješ na PV in te pokličem, ko bom imel čas, da te obiščem
Fantje hvala še 1x za vaše nasvete
morski s tabo se čisto strinjam glede vsega, samo pamet v glavo pa bo vse vredu. Drago na žalost res nimam denarja da bi si to privoščil, sploh pa ne da bi nove kupoval.
Gospod "vsevedni" jaka, tebe bom pa obiskal pred nakupom, da mi razložiš par stvari, ki me zanimajo. Prebral sem skoraj cel forum in nekaterih stvari nisem našel kljub tvoji besedi, ki jo redno uporabljaš-uporabljal "išči"!!! Lahko mi kar cifro pošlješ na PV in te pokličem, ko bom imel čas, da te obiščem
Fantje hvala še 1x za vaše nasvete
To je že malce drugače. Se pravi, da osnove obvladaš, rabiš samo še zanesljiv moped. Blokado lahko narediš tako, da priviješ vijak na ročici za plin. S tem omejiš hod ročice in zmanjšaš pretok zraka v motor. Zastonj in učinkovito. Vem pa, da s tem ne boš dolgo zdržal.
Napiši od kje si. Te bodo lokalci vzeli s sabo in ti posredovali še kakšno svojo izkušnjo.
Napiši od kje si. Te bodo lokalci vzeli s sabo in ti posredovali še kakšno svojo izkušnjo.
Ne poznam nikogar, ki bi imel denarja za metat stran. Vendar je varnost na prvem mestu in nima cene.Drago na žalost res nimam denarja da bi si to privoščil, sploh pa ne da bi nove kupoval.

S kamnika sem, sej sm hotu pred nakupom odpret to temo, da se javijo bližnji sosedje da sprobam kej. Motor pa tko mislm kupiti čez probližno 3 mesece, da še malo našparam in se še malo posvetujem kaj je najbolje za mene, ker sta mi všeč tudi ltr pa ltz, samo moram se tudi pozanimat kakšni so stroški servisiranja, ker mislim vzeti takega ki ima najmanjše stroške. Se pravi s tem mislim, da so ležaji bolj vzdržlji, da bat dlje časa zdrži itd. Kar se pa tiče vsakodnevnega vzdrževanja pucanja filtrov, menjava olja, je pa potrebno vsakega negovat kot majhnega otrokaDrago napisal/-a:To je že malce drugače. Se pravi, da osnove obvladaš, rabiš samo še zanesljiv moped. Blokado lahko narediš tako, da priviješ vijak na ročici za plin. S tem omejiš hod ročice in zmanjšaš pretok zraka v motor. Zastonj in učinkovito. Vem pa, da s tem ne boš dolgo zdržal.![]()
Ne poznam nikogar, ki bi imel denarja za metat stran. Vendar je varnost na prvem mestu in nima cene.Drago na žalost res nimam denarja da bi si to privoščil, sploh pa ne da bi nove kupoval.
Ne poznam nikogar, ki bi imel denarja za metat stran. Vendar je varnost na prvem mestu in nima cene.[/quote]Drago na žalost res nimam denarja da bi si to privoščil, sploh pa ne da bi nove kupoval.
Bil je lep poletni torek, ko sem s prijateljem sedel ob 11ih zvečer na kavi. Tema je prišla da bi rad motor, vendar sem bil omejen na 1000€. Ker sem se 1x že pelal z 4kolesnikom, sem prijatelju rekel da bi ga rad imel. Naslednji dan ga kličem ob 2h popoldne da se dobiva na kavi. Prišel sem z 4kolesnikom in njemu ni bilo nič jasno. V kar se jaz zapičim, bom to tudi imel. Se pravi sem v 12ih urah sm pregledal vse quade in kupil najlepšega. Spoznal se nisem čisto nič na te zadeve, na svojo varnost tut pomislil nisem. Quad je bil čisto razmajen, počena feltna itd. po domače povedano bil je čisto v "k...u". Zdej bi se pa rad dobro prepričal in posvetoval kaj kupiti, da mi ne bo žal!
Razliko med LTR in LTZ ti bo najbolje opisal Morski, saj je imel oba. Vem, da je imel nekaj težav z LTZjem, vendar, kolkor vem ni to značilno za to znamko. LTR je dirkalna varianta, ki je prilagojena za vožnjo po poligonu.

Poglej na še kakšen forum. Jih boš spoznal.holl napisal/-a:Ne poznam nikogar, ki bi imel denarja za metat stran. Vendar je varnost na prvem mestu in nima cene!
Kar pa se tiče servisiranja, stroškov, vzdržljivostjo itd... so vsi nekje " tam-tam". So modeli ki imajo nekatere dele nestandarde, tako, da je potrebno vgraditi samo originalne.
Določiti, kateri model ima najmanjše stroške in najboljšo vzdržlivost pa je skoraj nemogoče. Vsak lastnik bo imel svoje mnenje. Na splošno pa mislim, da ti bo rang LTZ 400, Raptor 350 ( in še kakšen podoben) vsaj približek tistega, kar želiš.
=============================
Velk sm 185cm pa mislm d bo 350 mal premjhn zame, čeprov se ga dubit za vlik manjšo ceno kot pa 700.