AC 550 PS TRV

Odgovori
Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Re: AC 550 PS TRV

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 04 Feb 2012, 15:06

Jaz imam Nolan 103, do sedaj ni bilo v njej nobenega rosenja ali zamrzevanja. Za vožnjo po mrazu s podkapo je zakon čelada, se dogaja, da moram imeti vizir celo odprt, ker mi je hitro prevroče v njej.

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 04 Feb 2012, 15:43

Za te mrzle dni uporabljam cross očala z dvojno šipco. Edino ta reč se ne rosi npr pri - 20°C.

So pa toplo vodo glede ustrezne opreme v teh razmerah že iznašli motorni sankači.

Jutri z ženo na medvedu obiščeva slovensko sibirijo z okolico. Auuu, kako bo pasal kuhanček vsake toliko...

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 04 Feb 2012, 15:58

Uživajta...pa kakšno fajn kosilce....saj veš kje! :D

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 04 Feb 2012, 16:19

BIF napisal/-a:Uživajta...pa kakšno fajn kosilce....saj veš kje! :D
Si zadel žebljico na glavico :D . Nov sneg...deviške ceste...medo na krožniku...

Če mi bo fotoaparat še delal zaradi mraza, bom posnel mrazometer pred vhodom v prijetnost. Verjetno bo zanimiva številka ob nivoju modre tekočine.
Kakega večjega obiska pa jutri tam zagotovo ne bo. Bo kuhar lahko zopet sprostil svojo domišlijo :klapklap

Uh, že spet sem :oops: izven teme :oops: !

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 04 Feb 2012, 18:31

@Bugimajstr...ne sekiraj se! Še kak teden ali dva in temperature se bodo dvignile...in vse bo po starem!
Sicer pa so tvoje težave nič napram tema dvema revežema...mašin ne bom komentiral... :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=Y996njQG ... plpp_video
@Brinovc...si me napalil..ne vem če ne bom eno divjačinsko salamo načel...boljše je kot nič :?

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 04 Feb 2012, 19:14

tip ne jeb... sistema :lol:

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 04 Feb 2012, 21:46

No tako.motor je "normalno" zalaufal.(s tem da sm ga par minut držal na malo gasa ker pod štantgasom ne dela dok je mrzel) naredu eno kratko furo in ko sem že skoraj doma začne motor trokirat in zgubljat gas...........se pripeljem do doma.kakih 200 metrov in obe stoplice zalite z bencinom in iz motorja se je kadil ko da se je užgal.tut 4x4 uklop je nekaj zafrkaval tako da sem spet upravičeno popizdil nad tem motorjem.dobim ga iz popravila nardim 10 kilometrov in spet gre lahk na servis.počasi razmišljam da bi prodal use skup pa kupu kitajca. :( bi za ta dnar dobil najman 2.

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 04 Feb 2012, 22:42

Bugi, počasi. Si opravičeno jezen, ampak glede na zgodovino tvojih opisov vseh težav sem 99% prepričan, da ni napaka v elektoniki, niti v sami inštalaciji, ampak v EFI-ju, tega ti niso zamenjali, vsaj po tvojih opisih sodeč ne. Vedno, ko so se ti pojavile težave in ko ti je bila javljena napaka, je bil izpis na prikazovalniku napaka v EFI-ju. Po vseh tvojih postih in opisu napak bi bilo skoraj logično, da bi na servisu iskali napako v EFI-ju, ne vem, ne bom se vtikal v njihovo strokovnost, ampak jaz osebno bi najprej pomislil na to. Poizkusite na servisu še z menjavo EFI-ja, in če ne bo to odpravilo vzrokov napak, potem je motor zrel za menjavo za drugega.
Zavedaj pa se, da tudi 1000-ka na trgu ni dolgo, in da znaš morda z njo imeti še več težav, kljub temu , da je enkrat dražja od 550 -ke.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 04 Feb 2012, 22:48

ja no bom videl kaj se zmenim u ponedeljek.glede 1000-ke pa. saj ni tolk dražja.sam noben pa nič ne pove o njej.bo verjetno prej 700.no bomo videli kaj bodo mojstri povedali o težavah moje mačke.

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 04 Feb 2012, 23:05

1000-ka stane v osnovi 11.900 €, kratki model, ti voziš dolgi model, predvidevam, da bi tudi v nadalje imel takega, tisti pa te pride 13.000 ojrov, razlika v ceni napram dosedanjemu tvojemu je več kot očitna, za ta denar jaz osebno sploh ne bi razmišljal o ničemer drugem kot o BRP-ju. 500-tka XT MAX-nova te pride malo manj kot 12.000 :eur. Ni kaj za dodat ;) .

Če bi se našel kupec za moj motor z vso dodatno opremo, ki jo trenutno premorem in ki bi bil pripravljen odšteti denar, ki bi ga za motor zahteval, glede tudi na to, da so odpravljene vse hibe, bi imel ravno dovolj za 500 BRP-ja. Mislim pa, da takega junaka ni in bi vsak raje kupil novega BRP-ja. Rabljenega dobiš ceneje, tudi z garancijo, sam osebno sem zagovornik tistega: kupiš novo vsaj veš kaj imaš :mrgreen: .

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

dajč
Začetnik
Reactions:
Kraj: Dragatuš

Odgovor Napisal/-a dajč » 05 Feb 2012, 11:41

Bugy, če bi bil jaz na tvojem mestu, bi ga naložil na prikolico in ga odpeljal nazaj trgovcu oz. na servis in jim rekel: "Tukaj ga imate in delajte z njim kar hočete. Želim, da dela ali pa mi vrnite denar nazaj!"
Ne morem verjeti, da imaš toliko problemov s svojo mašino in vsi vemo, da ta mašina sploh ni bila poceni. Za ta denar bi moral motor iti brez problemov (ok, ne rečem ... vsak ima kakšno napako, ampak ne skoraj na vsaki furi ...). Vsi imamo nekaj čez "kitajčke", ki so več kot polovico cenejši od "mačke" in drugih, vendar večina njih (no, so tudi izjeme) dela brez problemov. Mogoče bi bilo dobro zamenjati serviserja ... :D

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Feb 2012, 15:08

Jaz bi se po vseh križih in težavah še najbolj strinjal z Bohorcem! Več kot očitno je, da imaš prekleto smolo. Sam sicer ne maram mačk ampak tako slabega mnenja o njih pa nikakor nimam. Tud ne poznam nikogar, ki bi se mu motor toliko kvaril.
Jaz bi se ga preprosto znebil...očitno slaba karma! Pol pa v miru zadevo prespal in se počasi in pazljivo odločil za drugega!
Osebno sem sicer mnenja, da tudi z rabljenimi (če so bili v pravih rokah) ni nič narobe. Vsaj moje izkušnje so odlične!
Res smola! :(

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 05 Feb 2012, 15:44

Dajč tut sam sem mnenja da bi moral motor za ta denar delat ko urca.ok sej ne rečem kaka napaka se pojavi tudi na najbolših.sam tolk kolkor pa mene zafrkava pa res ni za nikamor.najrajš bi ga dal nazaj in da mi vrnejo kupnino.pol pa kakega brp-ja da vidim če so res tako uredu.sam men se mačka dost bol dopade vizualno kot brp.na žalost.al pa veselje.:)

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 05 Feb 2012, 17:24

Kot sem že rekel: Bugi, počasi. Motor je v garanciji, po mojih lastnih izkušnjah ti bodo motor upedenali, da boš več kot zadovoljen, tako kot sem trenutno jaz, mimogrede tudi motorček za vklop prvega pogona trenutno dela brez težav, čeprav mi je pred časom pil živce, vsekakor bom težavo reševal, ko mi spet ( če sploh ) ponagaja. Daj času čas, vse se ne da narediti naenkrat, tudi jaz sem bil nekajkrat na servisu, da so mojstri odpravili vse napake, verjetno se spomniš, ko sem pisal o težavah z elektriko. Ja, bil sem na servisu kar nekajkrat, pa mi napake niso mogli, oziroma znali odpraviti, sem bil jezen kot ris, pa je moj motor stal več kot tvoj ( upam, da mi ne zameriš) ampak, ko so mi to težavo odpravili: glej, še enkrat bi šel čez vse to, ni važno koliko me je stalo, meni je motor všeč, sedaj dela kot "singerca" in mi je v veliko zadovoljstvo voziti mačko. Omenil sem ti, da mi je ta EFI na tvojem motorju zelo sumljiv, 100% sem, da ti bodo zamenjali tudi to, potem pa boš lahko rekel, da je čas za menjavo. Ker se ti motor dopade tudi vizualno ne izgubljaj živcev prehitro, znamka motorja ne spada med "krš" dogajajo pa se takšne in drugačne napake, predvidevam, da je končna kontrola omenjene znamke njihova šibka točka ali pa je pri njih vse O.K. potem, ko je motor prodan in vožen, pa se dogajajo take težave kot pri tebi. Lahko da je problem tudi v sestavi materiala določenih komponent, tukaj je ogromno če-jev. Kakorkoli, svetujem ti, da poizkusiš v dogovoru z pooblaščenim serviserjem doseči dogovor o menjavi EFI-ja in narediš z zamenjanim EFI-jem nekaj kilometrov, sem skoraj 100% da zajec tiči v tem grmu. Dejstvo je, da težave imaš, nikakor niso nerešljive, vsaj po mojih izkušnjah ne. Res pa je, da imaš daleč do pooplaščenega serviserja in da te vsak prevoz na servis stane nekaj 10€. Če pa kljub vsemu, kar sem ti napisal vztrajaš pri menjavi: definitivno BRP, tako bi storil jaz osebno, misli, da tudi večina izmed nas.

@dajč: citiram:"Bugy, če bi bil jaz na tvojem mestu, bi ga naložil na prikolico in ga odpeljal nazaj trgovcu oz. na servis in jim rekel: "Tukaj ga imate in delajte z njim kar hočete. Želim, da dela ali pa mi vrnite denar nazaj!"

Predvidevam, da nimaš pojma, kako in kaj se streže takim stvarem, zato take komentarje raje obdrži zase. Ni vse tako kot si ti predstavljaš, včasih je problem zamenjati v trgovini vijak brez navoja, ki mimogrede stane 1 - 3 cente, čeprav si plačal takega z navoji. Serviserja bosta sigurno odkrila napako, trajalo bo pač nekoliko dlje, kot si lahko človek predstavlja. Motor je na trgu leto dni, zato še ne poznajo vseh "predvidenih" napak. Dejstvo pa je, da bi vsakemu narastel pritisk zaradi tega, Bugi je po mojem eden izmed redkih, ki se mu še ni "snelo" do konca in vztraja z popravilom motorja, ki ga je kupil in ki mu je mimogrede tudi všeč.

Citiram še tole: Mogoče bi bilo dobro zamenjati serviserja ...
Verjetno ne veš, da je edini pooblaščeni serviser omenjene znamke v SLO Editrade v Trzinu, dokler je motor v garanciji ga lahko servisirajo samo tam, edino, če bi rad izgubil garancijo, ga lahko po mili volji "šraufaš" doma pod kozolcem.

Pa brez zamere ;)

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

david
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica nove gorice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a david » 05 Feb 2012, 17:48

Na nekem tujem forumu sem zasledil podoben problem z istim modelom, tudi tam so čarali vse mogoče.Potem so ugotovili, da je napaka na servo volanu, ker v določenih trenutkih je prišlo do padca napetosti in posledično je motor začel pocukavat, ker ni bilo zadosti pritiska goriva, črpalka za gorivo ni imela zadosti napetosti, če sem prav razumel je padla napetost pod 8,5 v in motor je tudi crknil in napisal napako EFI.Potem baje da so zamenjali komplet PS (ker ima noter rele) in ni bilo več teh problemov. Mogoče, da je tudi pri tvojem kaj podobnega.Na servisu ti bojo to sigurno porihtali, je pa verjetno pri tvojem kaj z elektriko narobe tam je pa včasih tereba tudi kaj čarat, računalnik ne pokaže vsako napako točno.

2007-Adly 300s

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 05 Feb 2012, 18:25

bohorc..sej še enkrat bom dal porihtat in naj zamenjajo komplet efi in računalnik.pol pa da vidimo.elektriko so menda že zadnjič komplet zamenjali.upam da bo potem ok.ker sem se navadil na ta motor. v najslabšem primeru če se tega motorja neda dobro zrihtat naj mi dajo novega ampak močnelšega.to lahko naredije ker mam že preveč dni motor u defektu.

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 06 Feb 2012, 07:59

notranjc napisal/-a:
Bohorc napisal/-a:
hurco napisal/-a:To največkrat pomeni zanič akumulator. :cry:

[-X . Mislim, da gre tukaj za neko hibo pri mačkah...

Na moji mački dela elektrika brezhibno, pa sem kupil star letnik, tako, da je bila eno leto v skladišču. Eno leto se že vozim poleti in pozimi s prižganimi lučmi (5.800 km), pozimi tudi gretje ročk. Spomladi sem z pomočjo vitla izril 13 cipres in je motor ves dopoldan delal v prostem teku. Tako, da ne razumem kaj se to nekaterim dogaja. Mogoče pa vgrajujejo različne materijale, ali pa imam jaz srečo :?

LP
Pre hitro sem se hvalil, tudi meni je včeraj ponagajala elektrika. Močno sem se oblekel in kljub - 12 stopinj hotel preiskusiti \:D/ v zimski idili. Pa ni bilo nič. Po 5-10 - ih sekundah "verglanja" je naredil samo še vou, vou....Ko fičo v zgodnjih osemdesetih :) . Res je, da se 14 dni nisem vozil in da imam v garaži cca 6 stopinj, samo vseeno, pri 6.300 prevoženih je to pre kmalu. Očitno alternator slabo polni, upam da ni kaj hujšega. Za začetek bom kupil polnilec, potem bomo pa videli.
Ali mogoče kdo ve za kakšen dober polnilec, po možnosti z vtikačem za 12V?

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 06 Feb 2012, 10:11

Notranjc, poizkusi najprej z meritvijo polnjenja. Če ti polni pod 14V je nekaj narobe z reglerjem ali altenatorjem. Ko sem imel z elektriko probleme jaz, mi je motor polnil 13,8 V, posledično se je praznil, kupil sem nov akumulator misleč, da je napaka v njem, sedaj, po odkritem vzroku praznjenja in menjavi navitja v altenatorju pa polni 14,8 V. Motor imam celo leto parkiran pod nadstreškom, pa mi sedaj, kljub nizkim temperaturam normalno vžiga. Motor vžigam vsaj enkrat na teden, seveda se takrat tudi zapeljem, ko že ravno "laufa" :twisted: .
Lahko pa da je problem v akumulatorju, koliko km prevoziš z akumulatorjem preden ga vzame hudič pa po moje ne igra bistvene vloge, eni vzamejo slovo prej, nekateri poznejeje, verjetno poznaš koga, ki mu je akumulator crknil v garancijskem roku, tudi to se dogaja - žal.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 06 Feb 2012, 11:26

Bohorc napisal/-a:Notranjc, poizkusi najprej z meritvijo polnjenja...
Lahko pa da je problem v akumulatorju, koliko km prevoziš z akumulatorjem preden ga vzame hudič pa po moje ne igra bistvene vloge, eni vzamejo slovo prej, nekateri poznejeje, ....
Hvala za pomoč, polnilec bom v vsakem primeru kupil, ker včasih prav pride, tudi za avtomobile. Potem se bom pa peljal h avtoelektričarju, ki je v sosednji vasi, tudi on ima ATV :)

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 06 Feb 2012, 13:09

za polnenje toplo priporočam " pametne" polnilce.Lahko imate celo zimo polnilec gor. 24/7. Se dobijo že v hoferju za 20eur (imaš tudi dražje modele ctek).

Slika

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 06 Feb 2012, 14:23

polnilc sem si tut jaz moral kupit ker mi je praznilo akumulator.bila je pa greška na motorčku za uklop 4x4 ki je bil zalit z oljem.naroču sem ga pa prek neta.nevem..okol 30 evrov.kao pametni polnilc.:)

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 06 Feb 2012, 14:46

Ctec je zakon . Kupil sem ga za motor pa ga uporabljam za vse živo od viličarja naprej.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Feb 2012, 14:52

Civava napisal/-a:Ctec je zakon .
O kakšni drugi hofer ali lidl varianti sploh nočem slišat.

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Feb 2012, 16:02

Bohorc napisal/-a: Če ti polni pod 14V je nekaj narobe z reglerjem ali altenatorjem.
Imam informacijo, da je možen vzrok za slabo polnenje debelina kabla (0,5 mm). Kabel (rdeč in črn), ki gre iz altenatorja (magneta), do regulatorja napetosti, so zamenjali za 1,0 ali 1,5 mm in težave z polnenjem so izginile. Nisem pa toliko "štromarja" (tudi časa nimam) da bi se z tem poigral in potrdil to informacijo.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 06 Feb 2012, 19:45

sami uporabljamo za potrebe v avtoakustiki najmočnejše cteke 25000. Sem pa za kupil vseeno hoferjev polnilec za probo in za domačo uporabo je več kot dovolj. Princip polnenja je zelo podoben. Edino polnilna moč je manjša (cca 4A) Vsekakor je boljši od "domačih polnilcev"

Je pa res, da ctek je številka 1. Sploh, če ga dosti uporabljaš nimaš kaj zgrešit z nakupom. \:D/

jaka napisal/-a:
Bohorc napisal/-a: Če ti polni pod 14V je nekaj narobe z reglerjem ali altenatorjem.
Imam informacijo, da je možen vzrok za slabo polnenje debelina kabla (0,5 mm). Kabel (rdeč in črn), ki gre iz altenatorja (magneta), do regulatorja napetosti, so zamenjali za 1,0 ali 1,5 mm in težave z polnenjem so izginile. Nisem pa toliko "štromarja" (tudi časa nimam) da bi se z tem poigral in potrdil to informacijo.
0.5mm2 je bore malo oz si ne predstavljam kakšen tok lahko sploh steče čez tak presek... že navadna žarnica/žmigavec ima 1.5mm2 kabel. Preglej ta kabel, če je res 0.5mm2 so mogli zelo zgrešit situacijo. [-X Poleg same napetosti še z tokovni kleščami izmeri s kolikšnim tokom polni akumulator. Napetost je lahko preko 14V, ampak če ni pravega toka se baterija nebo napolnila, niti porabnikov neboš pokril.

Je pa dobra informacija in upam, da lastniki mačk to rešite =D>

Slika

Odgovori