Malo pomoci pri nakupu

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Re: Malo pomoci pri nakupu

Odgovor Napisal/-a notranjc » 13 Mar 2012, 08:25

jaka napisal/-a:Res je . Štirikolesniki izpolnujejo samo euro 2 normo, kar pomeni večji davek.
Evo, sem se pozanimal na UE Cerknica in mi je dala link za izračun DMV

http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... un_DMV.xls

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 13 Mar 2012, 08:33

Drži! Ampak je Jaka lepo napisal...naši pecikli izpolnjujejo normo EURO 2!
Mah saj ni važno. Nekaj postov nazaj ni nihče dal odgovora na njegovo vprašanje...zdaj pa se jajcamo za par procentov...mimo teme! V glavnem to ga čaka...bo že znal izračunat koliko ga kaj stane. Verjetno pa nima nakupa preračunanega v cent!

Uporabniški avatar
gmajnar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bločice pri Blokah

Odgovor Napisal/-a gmajnar » 13 Mar 2012, 08:34

da je registriran za 2 osebe

Koliko stane, če te dobijo na cesti brez registracije, smo izkusili v soboto, ko so nas policaji presenetili v Malem Logu.
500 oziroma 250 EUR stane. Kdor hitro da, dvakrat da.

Uporabniški avatar
oberskitona
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a oberskitona » 13 Mar 2012, 10:28

Jaka
Saj saj citam vase izkusnje tukaj gor in te me prepricujejo, pac sem omenil kaj mi je kolega povedal glede te firme pas slab izdelek-slabi uporabniki-nevzdrzevanje, nekaj od tega vrjetno bo krivo zakaj sta se skuterja kvarila. Sem pa od prejsnega tedna od kar sem registriran na forumu kar veliko prebral pretuhtal tako, da kar poziram poste in se sproti ucim...

Aha hvala za odgovore o uvozu in se eno morda butasto vprasanje, ali ni neka omejitev pri uvozu v katero euro kategorijo 2,3,4,5, mora spadat motorno vozilo da se da uvozit. Se mi nekako zdi da mi je nekoc nekdo rekel da mora avto imet vsaj euro4 motor...

Hvala

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5713849 pozna kdo zadevo iz zgornjega linka ali nima morda malo sumljive cene???

BRP Outlander 570

Uporabniški avatar
MitjaP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MitjaP » 13 Mar 2012, 13:24

Verjetno to ni vse, ker piše prvzem liziga :!:

MAX je na dvorišču :D

Uporabniški avatar
rambo123
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a rambo123 » 13 Mar 2012, 19:04

oberskitona napisal/-a:Sem dogovorjen za petek z lastnikom ce nebo ze prodan, da grem na ogled. Malo mam pomisleke kolega pravi da sta dva njegova sosolca imela skuterje te znamke in so bile tezave z obema. Ampak nekaj velja tudi vasa beseda, ce je toliko zadovoljnih uporabnikov ;)
Drago sem kontaktiral tudi za tega is tvojega linka cakam na odgovor.

Ni pa bilo nobenega odgovora glede uvoza atv-ja, ker ce je enako kot za avtomobil pol ni problema, davek in a test na rti-ju pa je zadeva resena moram danes pogledat ponudbo.

Hvala vsem
Jaz sem se tudi odločil za Sym-a Quadlanderja 300S, ker so mi tudi tu na forumu svetovali in pomagali, lahko rečem, da sem zelo zadovoljen z njim. Paziti moraš samo na prodajalca kakšen tip je in kako je z njim ravnal. Tako, da ti tudi jaz priporočam Sym-a....

Street Fighter Quad Team Slovenia

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 13 Mar 2012, 20:31

jaka napisal/-a:Pri QuadLanderju 300 ne boš nič zgrešil. Moj bivši se nekje v Prekmurju veselo vozi že nekaj dolgih let, preračunano v kilometre, mislim da že krepko preko 30.000. =D>
Jaka popravek, Prlekiji :D

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 13 Mar 2012, 20:36

sasog napisal/-a:Jaka popravek, Prlekiji :D
Popravljam - v Prlekiji.
Dodajam - sedaj se vozi po vinogradih. :finga:

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 13 Mar 2012, 20:40

Tudi po vinogradih verjetno, kolikor pa vem pridno nabira kilometre, tako da jih je sigurno že krepko preko 30.000km :)

Uporabniški avatar
rambo123
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rambo123 » 13 Mar 2012, 21:58

sasog napisal/-a:Tudi po vinogradih verjetno, kolikor pa vem pridno nabira kilometre, tako da jih je sigurno že krepko preko 30.000km :)
Izgleda, da je "edini" Sym QL 300 v Sloveniji s takšno kilometrino.... :-k :lol:

Uporabniški avatar
oberskitona
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a oberskitona » 14 Mar 2012, 07:37

V trgovini tu v nemciji sem najdel Kymco Maxxer 250 star eno leto ampak ce se nebi na gumah malo videlo da je vozen bi bil preprican da je nov cena pa je 3300 evrov tudi ce malo spustijo ceno in ce mi rata zadevo zbasat v avto je se vedno vsaj 250-300eu stroska da je legalno v sloveniji.
Ne najdem pa nobenega rabljenega v sloveniji niti novega ne da bi lahko ceno primejal. V nemciji mislim da je novi nekje 4000eurov.

BRP Outlander 570

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 14 Mar 2012, 07:47

Drago napisal/-a:http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5594953

Tega ti priporočam. Poznam lastnika, sva se včasih skupaj vozila. Lahko rečem, da je kot nov.

Se pravi, da tale Sym, ki ti ga je priporočal Drago, ni več dober in da si se odločil za Kymcota. Ne razumem, kaj bi rad. Najprej imaš v proračuno 2000+ eur, nato ti svetujemo dober nakup, ti pa medtem že gledaš drugam in dražje vendar nič boljše.
Ceno za nove Kymcote dobiš tukaj. Evo, zdaj pa primerjaj.
http://www.kymco.de/quad-atv.html

Uporabniški avatar
oberskitona
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a oberskitona » 14 Mar 2012, 09:24

Se enkrat bom napisal. JAKA hvala za vso pomoc upam da nisem bil nesramen in odrezav in upam da s mojim sledecim pisanjem nebom.
Drago je dal opcijo, ki jo je vredno pogledat, sem z lastnikom dogovorjen za ogled, sem v fazi odlocevanja o nakupu ATV-ja za mene to pomeni posvetovanje z lastniki in poznavalci kot si TI. Dogovarjal sem se tudi z tdm-om za ogled njegovega apacha, ker sem v nemciji sem tudi tukaj gori pogledal ponudbo. Prebiram forum po dolgem in pocez ker mi pac sluzba dopusca, da med delom tudi kaj preberem. Sporti se ucim spreminjam mnenje o vsem, o vsem kar sem v startu mislil sem ze skoraj spremenil mislenje.
Preveckrat me je zivljenje izucilo, ko sem poceni kupil sem dvakrat kupil. Gledam tudi Yamaha wolverine 450 4x4 3.650 €, je precej iz mojega zacetnega budgeta ampak pac po prebranem morda tudi to je opcija. Ena izmed moznosti je tudi http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4721682 yamaha nova 3400€, me moti da je zracno hlajena.
Glede na napisano verjetno NE bi smel vprasat oz. nNE bi smel preverit ponudbe, NE bi smel spremenit svojega mnenja, niti nNE bi smel spremenit budgeta.
Ce ti je tezko pac ne odgovarjaj, ce prav cenim tvoje mnenje ker je tudi iz samega foruma razvino da se izredno spoznas in si zelo zelo cenjen vem, da sem morda tecn z 101 in enim vprasanjem sel sem skoz vse znamke ki so podrobneje opisane, sel sem vse znamke na avto net skozi in prav tako na bolhi.
Rad bi kupil ugodno in poceni ampak poceni mislim razmerje med P/P.

Upam da te nisem uzalil ampak sem zelel tudi jas izpovedat svoje mneje.

BRP Outlander 570

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 14 Mar 2012, 17:26

oberskitona napisal/-a: Ena izmed moznosti je tudi http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4721682 yamaha nova 3400€, me moti da je zracno hlajena.
Dober štirikolesnik vendar ???? Z njim sigurno ne boš prikolice vlekel. Torej delo odpade. Še enkrat se boš moral vprašati ? Kaj in kako se bom vozil z štirikolesnikom.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 14 Mar 2012, 18:04

Od teh, ki si jih nastel gre moj glas Yamahi Wolverine 450

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
oberskitona
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a oberskitona » 16 Mar 2012, 20:31

evo pa sem še jas postal mobilen v smislu atv-jev
quadlander 300 sym-popolnoma nov :finga:
Zadnjič spremenil oberskitona, dne 17 Mar 2012, 07:36, skupaj popravljeno 1 krat.

BRP Outlander 570

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 16 Mar 2012, 20:41

čestitam;naj ti dobro služi.Pa veliko varnih km!

lp tdk

Uporabniški avatar
rambo123
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rambo123 » 16 Mar 2012, 21:14

oberskitona napisal/-a:evo pa sem še jas postal mobilen v smislu atv-jev
outlander 300 sym-popolnoma nov :finga:
Bravo =D> ...dobra odločitev, naj ti služi in veliko varnih kilometrov.... :lol:
Kje si ga pa kupil? :roll:

Uporabniški avatar
oberskitona
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a oberskitona » 17 Mar 2012, 07:26

V ljubljani je ena firma vzela tega sym-a v račun od trgoavta. Pa še cena je bila ekstremna vprimerjavi z novim glede na to da je bila od trgoavta nalepka na sedežu z ceno 5200 in še nek drobiž.

Sem pa prvi lastnik bil je z 1 km na števcu nikoli registriran polepljen s folijami, ki se ne vidijo na sliki ker sem jih zaradi prevoza raje sam odstranil da jih ne bi veter med prevozom. :D

Hvala za lepe zelje

Ps. eno tako neumesno vprašanje čelade uporabljate motoristične ali tiste cenejše za kolesa z pomožnim motorjem koliko je kaj normalna cena za čelado, in ali ledvične pase tudi uporabljate na atv-jih. Vem da je to bolj stvar posameznika ampak malo da se znam orjentirat kam se nekaj :eur dat.
Zadnjič spremenil oberskitona, dne 17 Mar 2012, 07:33, skupaj popravljeno 1 krat.

BRP Outlander 570

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Mar 2012, 07:31

Čelada glavo čuva! Kolikor meniš, da je vredna tvoja glava?
Zaščita ledvic, kolen, komolcev, ramen.....ni nikoli vprašanje! Čim več kolikor lahko! Ko se kotališ po tleh se ni časa oblačit! :?

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 17 Mar 2012, 09:45

BIF napisal/-a:Ko se kotališ po tleh se ni časa oblačit! :?
Najboljša izjava, ki pove vse o zaščiti. :D

Slika

xyz
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a xyz » 17 Mar 2012, 14:22

Kupi dobro čelado da ti nebo žal. Ledvični pas je pa tudi fajn če maš da te ne prefuda

Uporabniški avatar
oberskitona
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a oberskitona » 17 Mar 2012, 20:01

Nabavil novo čelado sreča da majo v ............... 30% popust na čelade, na zs da nebo reklame jakno z zaščitenimi komolci ramami in hrbtom, tako da nekaj je že sedaj pa še samo rokavice, škornjev pa vrjetno ne rabim ali???

V eni drugi temi sem najdel pokanje sym-a skozi izpuh, ko spustim gas zanimivo pri mojem se je pojavlo kar drugi dan :( vse pač nemore it odlično moram svečko menjat pa da vidimo 8-[

Ps. ali je lahko kaj narobe glede tega pokanja lahko povzroči kakšno škodo na atv-ju ker poči samo ko poln plin zaprem do konca takrat poči enkrat ali celo 2x. Katere svečke uporabljate obstajajo kakšne boljše oz. kakšne ki ustrezajo sym-u???
In še eno vprašanje kako se poveča podtlak v uplinjaču ali samo spustit iglo ali je še kakšna malenkost?
Ali lahko to uredim ne da bi uničil garancijo ker za vsako malenkost res nebi rat težil nekomu in uveljavljal garancije.

Hvala lp

BRP Outlander 570

Uporabniški avatar
rambo123
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rambo123 » 17 Mar 2012, 21:36

Pokanje iz auspuha je tipčno za tega Syma, tudi meni poka kot bi petardo vrgel...po dolgem tiščanju gasa na polno pa pri odvzemu gasa mi začne po malem večkrat naenkrat pokat kot bi rafal streljal ;)
Če imaš motor pod garancijo pusti vse pri miru kot je...če je bo pa kaj narobe pa na servis z njim, da lahko uveljaviš garancijo...
Glede škornjev je pa tudi od posameznika odvisno...jaz imam kros škornje vendar jih nimam skor nikoli obute...vse je odvisno od načina vožnje...
Svečko lahko pa zamenjaš z iridium NGK CR 8EIX....

Uporabniški avatar
oberskitona
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a oberskitona » 20 Mar 2012, 10:15

Aha hvala za vse nasvete. In ker sem radovedne narave me zanima koliko je kaj strosek servis syma na 300km.
V servisni pise olje v motorju in menjalniku kolko vem filtra pa itak nima?

BRP Outlander 570

Odgovori