Dinli servis

Odgovori
Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Re: Dinli servis

Odgovor Napisal/-a notranjc » 12 Dec 2011, 08:35

krigl napisal/-a:
Sem pa več kot pripravljen reskirati denar za stvar, ki mi polepša neprecenjive trenutke življenja... :D

=D> =D> =D>

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 12 Dec 2011, 10:26

notranjc napisal/-a: Ali imate nesrečo z motorji ali pa res ne šparate motorjev.
Jaz motorja do sedaj še nisem obremenjeval v ekstreme, to niti ni moj namen, pa čeprav tak motor zdrži marsikaj. Uporabljam ga kot vsak povprečen uporabnik 4kolesnika, občasno pa me iz asfalta in makadama "zanese" tudi na brezpotja in blato (primer Mala Mlaka). Da pa bi se konstantno nekam zakopaval ali na asfaltu tiščal motor "do daske"-tega ne počnem, po makadamskih cestah, po katerih vozim pa so itak sami ovinki, tako, da motor ne razvije velike hitrosti in tiščanja gasa do konca sploh ne pride v poštev. Itak pa se vedno vozim v skupini redkokdaj sam in tempo vožnje prilagajamo najpočasnejšemu. Prikolice oziroma kakršen koli priklop in vlačenje bremen, tega moj motor do sedaj še ni videl, za sabo bo občasno vlekel le prazno prikolico, ki jo imam za prevoz motorja, letos, če bo kaj snega pa bom z njim tudi plužil. Moje mišljenje je še vedno, da so to zelo vzdržljivi motorji z malo okvarami, se pa zgodi, da je v kakšni seriji med vsemi motorji eden, ki malce ponagaja. Žal sem na takega naletel jaz, prepričan pa sem, in zaradi tega se zaradi teh manjših težav sploh ne obremenjujem, da mi bosta fanta v Editrade vse poštimala kot je treba, do zdaj je bilo vedno tako in jima 100% zaupam.

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 12 Dec 2011, 12:07

Dober in kvaliteten servis je zlata vreden.

Slika

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 16 Dec 2011, 13:04

Motor prišel iz servisa: narejen redni servis, zamenjan motorček za vklop prvega pogona, zamenjano navitje v altenatorju, zdaj polni kot je treba, na motor pripnem plug, potem pa čakam samo še na sneg :D .

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 16 Dec 2011, 13:51

Bohorc: s koliko V ti pa je pred menjavo navitja polnilo accu ?

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 17 Dec 2011, 13:41

Z 13,2V, ko sem prižgal luči pa z 12,9V. Sedaj konstantno polni 14,6 toliko polni tudi na prijateljevem motorju, mislim, da celo za 0,2V več in ni do sedaj imel nobenega problema. Ne vem, če je to čisto O.K., elektrika je področje na katerega se ne spoznam :oops: .

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

sendro
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zg.posočje

Re:

Odgovor Napisal/-a sendro » 15 Feb 2012, 18:55

krigl napisal/-a:No tukaj sem se sicer malo uštel, sem prvotno mislil po pregledu kosovnic itd., da imajo novi modeli noter ležaj, ampak je še vedno puša. Slikca je zlo zavajujoča (opis pa tudi) :D.

:D
Po kateri kosovnici si pa gledal to pušo,namreč v tisti ki jo ima WBC je namesto puše igličasti ležaj...
24 A010089-00 NEEDLE BEARING Ø20xØ24x13t

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 15 Feb 2012, 21:28

Pri meni nebi pasalo to noter, ker so mere 20x23x13 se mi zdi. Sem najmanj 10x meril vse skupi.
Moj je letnik 2009, pa možno, da so to potem spremenili.
Sem tudi sam iskal iglični ležaj, pa ga niso meli nikjer.

Varianta bi bila takrat, da bi zobnik postružil, pa sem se odločil za pušo.
Bom naslednjič, če pride še enkrat do tega.

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 15 Feb 2012, 21:31

Pri igličnem ležaju je šansa, da ti potem akso načne zajedat, vsaj tako so mi potem naknadno določeni "strokovnjaki" povedali, koliko je to res pa ne vem.

sendro
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sendro » 15 Feb 2012, 22:11

Sem dobil še drugo kosovnico in so različne dimenzije med pušo in ležajem....
-puša:Ø20xØ23x12t
-ležajØ20xØ24x13t
Ne vem pa kaj pomeni "t" na koncu...mogoče debelina puše ali ležaja?
Kolikor se vidi po kosovnici je tudi aksa nekaj spremenjena in ma izvrtino za mazanje ležaja,če sem prav videl.
Po tem takem bi moral,če bi se odločil za vgradnjo ležaja,zamenjat tudi akso in zobnik.

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 15 Feb 2012, 22:17

13t pomeni širino ležaja oz.puše.

Drugače bom dal potem če še enkrat pride do menjave drugačen ležaj noter, ki je zapret in ne bo potrebe po mazanju.
ne mislim dati noter igličnega.

sendro
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sendro » 20 Feb 2012, 19:53

Ker sem mel glih cajt sem malo pobrskal po netu da bi videl kako izgleda ta puša v zobniku,sicer je na ruski strani za
za Dinli Stels 700 : http://moto7.ru/published/publicdata/MO ... 00_thm.jpg
http://moto7.ru/index.php?categoryID=848

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 20 Feb 2012, 20:17

To je to ja.

sendro
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sendro » 16 Mar 2012, 21:26

Prejšnji vikend ko smo šli na furo,sem biu siguren da mi je šla puša v menjalniku,mi je na obratih take štima začelo puščat pod ritjo kot da bi na miostandardu rezal lesene letve.No,počasi smo šli domov,doma podrem pokrov CVT-ja in vidim...
Slika
...prazno luknjo od vijaka ki naj bi držal jermenico.
Vijak pa lepo postavljen v pokrovu..
Slika
Po pregledu smo ugotovili da je popustila podložka pod vijakom debeline 3mm ,jo je zvilo ker je osovina malo globje(cca 4mm)kot jermenica in posledično ker je navoj desni in ima tudi CVT desni tek se je vse skupaj odvilo.
Lokalni majster mi je postružil novo podloško,vijak je pa kolesni od avta,ki mu je postružil konus in podaljšal navoje(M12x1.25),ker je originalni vijak imel po popravilu navojev preveč lufta v osovini in bi verjetno navoje pobralo ko bi ga stisnil.Vse skupaj sem namazal z lepilom,še prej naredil orodje za blokiranje jermenice in zategnil na predpisano kilažo 11kg.Proba sledi jutri...

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 16 Mar 2012, 23:50

Se zgodi...

Malo je res tečna tam tista podloška, lahko bi se malo bolj potrudili, je pri meni tudi malo zračnosti.

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 17 Mar 2012, 09:41

Bemti, spet bom razkopaval. Aja, sej mam že. :D

Slika

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Mar 2012, 10:34

Zdaj pa čisto resno vprašanje....sprašujem, ker mi "črevesje" ni najbolj znano!
Kako je to možno. Kaj se zgodi, da do tega pride? Je kriv material, olje, kakšen drug razlog? :?
Vidim sicer, da ti to ni tuje in, da boš kmalu rešil....ampak zgleda pa ne lepo! :shock:

Uporabniški avatar
Tomas
Začetnik
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a Tomas » 17 Mar 2012, 22:38

pozravljeni! pred približno mescem dni sem imel enak problem z Dinlijom odlomilo je ventil v glavi in poškodovalo bat ter glavo. Predvidevajo da je bila napaka v materialih ventilov ker mi je garancija potekla sem moral popravljati na lastne stroške. Material za popravilo je znašal okoli 1500eur. letnik izdelave pa je bil 2009 kuplen 2010.
lp.

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 17 Mar 2012, 22:58

Verjetno bi v kakšnem laboratoriju hitro ugotovili krivca. Po moje gre za slab material. Dva tedna pred to okvaro, je bil motor razdrt, zaradi menjave puše rikverca. Po tem popravilu sem ga malo šparal, saj razdrt in ponovno sestavljen motor rabi nekaj časa, da se spet uteče. Nekako tako kot pri novem motorju, zato ga nisem tiščal na polno. Imeli smo asfaltno turo (je blo treba še lanske gume ponucat). Tik pred okvaro sem vozil mogoče 50, raje manj in z zaprtim gasom, saj sem vstopal v precej oster ovinek. Ko bi moral pribit gas, ja samo zaropotalo, ustavil sem takoj, vendar je bila škoda že narejena. Odšlepal sem ga domov, odprl motor in pojavilo se je to, kar vidiš na gornji sliki.

Sicer sem že nekaj star in bi lahko vedel, da se ne kupuje nepreizkušene robe. V času nakupa tega nisem vedel, saj sem nekje dobil podatek, da so ta vozila na trgu že od leta 2005 ali 2006 (se ne spomnim več). V trenutku nakupa in prvih par tisoč km, je bilo videti, da je to ugoden nakup, ki sem ga celo propagiral na tem forumu. Zdaj pa vem, da bi moral dodati še 50% in vzeti KQ. Na daljši rok bi bil cenejši.

Sicer pa, brez šraufanja mi ATV scena nebi bila tako zanimiva. Avta pa ne morem nonstop šraufat, kaj bodo pa sosednje rekli. :D

Pri vsej zadevi me jezi edino to, da moram dolgo čakat na dele in da to šraufanje precej stane. Če bi dele za to okvaro plačal po uradnih evropskih cenah, bi se bilo treba vprašat o smotrnosti popravila. Bi bilo bolje prodat za dele. Tako pa, ebay, rabljeno, pa si nekako na meji rentabilnosti. Menjat je treba kompletno glavo, bat in cilinder. Pa še vprašanje, če bo dovolj. Lahko je fasala še ojnica, glavna gred, ležaji... Bomo videli, ko pridejo deli. Upam, da čimprej.

Tudi moj je letnik 08/2009, kupljen 2010. Ima narejenih okoli 10000 km in okoli 320 delovnih ur.

Slika

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 17 Mar 2012, 23:03

Tomas napisal/-a:pozravljeni! pred približno mescem dni sem imel enak problem z Dinlijom odlomilo je ventil v glavi in poškodovalo bat ter glavo. Predvidevajo da je bila napaka v materialih ventilov ker mi je garancija potekla sem moral popravljati na lastne stroške. Material za popravilo je znašal okoli 1500eur. letnik izdelave pa je bil 2009 kuplen 2010.
lp.
Kaj vse si menjal in koliko je bil tvoj Dinli v uporabi (ure/km)?
Zadnjič spremenil Drago, dne 17 Mar 2012, 23:13, skupaj popravljeno 1 krat.

Slika

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 17 Mar 2012, 23:12

Še slika bata:

Slika

Slika

Uporabniški avatar
Tomas
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomas » 17 Mar 2012, 23:36

pri meni je bila poškodovana samo glava in bat prevoženih je imel 800km. velika vrjetnost je bila da je poškodovana še ojnica a je bila na srečo vredu zdaj po servisu sem naredil že okoli 200km pa je vse ok. upam da so novi ventili boljše kakovosti, da do podobnosti več nebi smelo priti.
lp.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 18 Mar 2012, 08:09

Upam,da čim hitreje in ugodneje saniraš okvaro!
Po takšni kalvariji hitro izgubiš zaupanje v vozilo in posledično ne uživaš več na njem,saj te je vedno strah okvar!

(ne morem si pomagat in moram prilepit sliko,katero sem dobil pred kratkem in osebno verjamem,da je nekaj tudi na tem! Brez zamere)

Slika

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 18 Mar 2012, 08:29

Saj na Kitajskem edino kamen ne more crknt, ker niso imeli prstov zraven , ko ga je mati narava delala :twisted: .

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 18 Mar 2012, 09:18

uf, še dobro, da imaste žilico za servisiranje drobovja! Drugače na "servisu" ne prideš dobro čez #-o

Upam, da porihtate mopede pa gasa \:D/

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Odgovori