Nakup športnega quada.

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: smer belgija pa levo
Kontakt:

Re: Nakup športnega quada.

Odgovor Napisal/-a satan » 11 Apr 2012, 20:52

nasuD napisal/-a:Korejc :mrgreen: si že poštimal predelave :idea: malo poročaj vtis, občutki, zadovoljstvo. :lol: :lol:
ti lahko jaz iz prve roke povem,ker sem pred dvema tednoma zmontiral kit in filter(no mehanik ga je ,ker to ni delo za vsakega)saj bi se zamenjal dize ,iglo itd samo nastane problem nastavit pravo zmes goriva in zraka 8 to pa se naj tisti hecajo ,ki to sraufajo) kaj naj recem motor z kitom postane se glasnejsi kot je bil(da bi se brez dusilca vozil se ti lahko zmesa od hrupa :lol: :lol:pa tudi okolica misli ,da smo 90-ega nazaj :lol: :lol: )moc je nenormalna (navor je v vseh brzinah isti za razliko od prej)glede porabe se ga nisem sprobal ,ker tu piha veter non-stop 15 m/s se mi zdi in se nimam volje prehladit :bang: hiter pa je odvisno od ostalih predelav(zobniki,distancniki itd..)koliko mu stisnes 8-[skratka zaenkrat sem zadovoljen cas pa bo pokazal kako pa kaj ;) 8)aja ENX.KREMY,EL PRESIDENTO,JURE :4x:
Zadnjič spremenil satan, dne 12 Apr 2012, 07:37, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 11 Apr 2012, 22:24

Moj je bil v soboto na "operaciji". Predvsem se pozna večja moč v nizkih-srednjih obratih, kjer je pred vgradnjo dynojeta zaradi športnega izpuha "trokiral" in je bilo potrebno motor držati v višjih obratih. Zvok pa je z športnim filtrom bombastičen. :mrgreen:

Na tem mestu bi se še enkrat zahvalil Kremyu za korektno opravljeno delo in še posebej za to, da si je vzel čas za moj bombnik tudi na praznik, povrhu vsega pa sem zaradi težav z avtom še za 2 uri zamudil na dogovorjen termin in ni nič kaj kompliciral. Skratka, kapo dol. =D>

Sedaj še samo čakam nove gripe iz ebaya in pa mx force krmilo še moram nekje zvohati, ker na ebayu ga noben prodajalec noče poslati v Slovenijo, potem pa je počasi to to. :)

Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a satan » 12 Apr 2012, 07:39

Korejc napisal/-a:Moj je bil v soboto na "operaciji". Predvsem se pozna večja moč v nizkih-srednjih obratih, kjer je pred vgradnjo dynojeta zaradi športnega izpuha "trokiral" in je bilo potrebno motor držati v višjih obratih. Zvok pa je z športnim filtrom bombastičen. :mrgreen:

Na tem mestu bi se še enkrat zahvalil Kremyu za korektno opravljeno delo in še posebej za to, da si je vzel čas za moj bombnik tudi na praznik, povrhu vsega pa sem zaradi težav z avtom še za 2 uri zamudil na dogovorjen termin in ni nič kaj kompliciral. Skratka, kapo dol. =D>

Sedaj še samo čakam nove gripe iz ebaya in pa mx force krmilo še moram nekje zvohati, ker na ebayu ga noben prodajalec noče poslati v Slovenijo, potem pa je počasi to to. :)
http://www.loeffler-quads.de/product_in ... 3ae05e5976 jaz sem jo dobil tu ;) aja ne poazabi na nosilec ogledala ,ker je na originalni privarjen ;) 8)

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 12 Apr 2012, 10:49

Super, že naročam! Hvala. Kje si pa dobil nosilec za ogledalo, ker na tej strani ga ne najdem?

Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a satan » 12 Apr 2012, 14:22

Korejc napisal/-a:Super, že naročam! Hvala. Kje si pa dobil nosilec za ogledalo, ker na tej strani ga ne najdem?
ne bos verjel ,ampak mi je mike666 dal z njegovega kinezara bashana :lol: :lol: :lol: po moje se da v luis-u tudi dobiti samo poglej ,da bo 22mm se mi zdi in ne 28 ;)

Uporabniški avatar
nasuD
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nasuD » 12 Apr 2012, 19:42

Očitno se kar poznajo te modifikacije. Bom moral tudi jaz premislit o spremembah :-k na mojem Ramu da ga malo opicanim. \:D/ Ker sem pred kratkim opravil servis bom počakal na naslednji termin da ga potem v kompletu poštimam. :D :D

Samo še tote :eur :eur zberem #-o

Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a satan » 12 Apr 2012, 21:25

nasuD napisal/-a:Očitno se kar poznajo te modifikacije. Bom moral tudi jaz premislit o spremembah :-k na mojem Ramu da ga malo opicanim. \:D/ Ker sem pred kratkim opravil servis bom počakal na naslednji termin da ga potem v kompletu poštimam. :D :D

Samo še tote :eur :eur zberem #-o
upam,da imas tudi sportni izpuh ,da potem vse stima ;) opicani pa ka se peljemo ze nekan v bozjo mater lastniki ramicov ;) 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
nasuD
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nasuD » 13 Apr 2012, 08:33

Auspuf je bil prvi na spisku za menjavo ker se mi z skuterjem :smeeeh: ni bilo za okoli vozit. :mrgreen:

Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a satan » 13 Apr 2012, 13:22

nasuD napisal/-a:Auspuf je bil prvi na spisku za menjavo ker se mi z skuterjem :smeeeh: ni bilo za okoli vozit. :mrgreen:
=D> :haha :haha :haha

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 17 Apr 2012, 08:02

Še morda ve kdo, kje bi lahko dobil MX Force krmilo, ker so mi pri loefller-quads stornirali naročilo, ker jih nimajo več na zalogi in jih ne bodo več dobili. :(

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 17 Apr 2012, 08:21

Mogoče louis. Tudi pošilja v slovenio

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 17 Apr 2012, 11:19

Nimajo. Sem našel sedaj na ebayu in si bom kar poštno ležeče v avstrijo poslal in je to to.

Uporabniški avatar
guber
[_ [] [_
Reactions:

Odgovor Napisal/-a guber » 17 Apr 2012, 11:32

korejc
koliko denarja si porabil se za dodatne predelave.
Dyonet+balanaca+ročke+....= par tisoč €
Pa mislim da se vedno to ni to.
Škoda da sem prodal Ktm-a da gas probaš pa da visiš kaj je quad.

Kupil bi si ktma pa bi mel vse kar zahtevaš.
Kak Adly,Smc a živiš na marsu ](*,)
Ktm je prava stvar.
Kar se vzdržljivosti tiče pa naj tapametni prej kupijo in naj govorijo ne pa reku,vidu...
Edini minus gre ktmu kratki servisni intervali 10-15 del. ur.
ostalo 10+
Sanje se uresničijo ko si kupiš ktma.

ps: to ni nobena provokacija

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 17 Apr 2012, 11:54

1. Dynojet in zračni filter sta bila cca. 150 eur., gripi cca. 15 eur. in krmilo bo cca. 50 eur., torej vse skupaj dobrih 200 eur. in ne nekaj tisoč eur. kot si ti napisal. Če se ne motim, bi moral vgraditi dynojet in drug zračni filter tudi pri KTM-u, v kolikor bi vgradil drug izpuh (katerega sem pri SMC-ju dobil zraven v ceni, da neboš spet kakšne kalkulacije delal, koliko sem JAZ zmetal na quad), gripi in krmilo so pač stvar osebnih preferenc, tudi na brand name quadih jih ljudje menjujejo.

2. Zame je to to, z quadom sem prezadovoljen, sem pred nakupom testiral R700 in me ni toliko bolj prepričal, da bi bil pripravljen odšteti enak denar za 4 leta star motor brez garancije.

3. Kar se tiče debate okoli vzdržljivosti pa se bom raje vzdržal komentarja, ker se je agregat, ki bije na SMC-ju dokazal že takrat, ko so še pri KTM-u sanjali o štirikolesniku, da bom pa quad moral voziti na vsakih 10-15 ur na servis..., potem pa raje pohodne palice v roke in hop v gmajno. :mrgreen:

4. Verjamem, da je KTM top, ampak na žalost je tudi cena top, toliko pa osebno vsaj v tej fazi še nisem pripravljen plačati za "igračko", zato se mi takšne primejave navsezadnje tudi zdijo nesmiselne.

5. Mi lahko prosim en admin spremeni username v "Marsovc"? Hvala. :mrgreen:

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 17 Apr 2012, 12:29

guber napisal/-a:korejc
koliko denarja si porabil se za dodatne predelave.
Dyonet+balanaca+ročke+....= par tisoč €
Pa mislim da se vedno to ni to.
Škoda da sem prodal Ktm-a da gas probaš pa da visiš kaj je quad.

Kupil bi si ktma pa bi mel vse kar zahtevaš.
Kak Adly,Smc a živiš na marsu ](*,)
Ktm je prava stvar.
Kar se vzdržljivosti tiče pa naj tapametni prej kupijo in naj govorijo ne pa reku,vidu...
Edini minus gre ktmu kratki servisni intervali 10-15 del. ur.
ostalo 10+
Sanje se uresničijo ko si kupiš ktma.

ps: to ni nobena provokacija
Ko bi le primerjal s kakšno drugo znamko kot z KTM(z drugimi besedami TOMOS).Govorim o agregatih,ki radi "zaštekajo".Dejstvo je,da je agregat,ki je na Ramu že več kot preizkušen in ga pač zaenkrat nemoreš primerjat z Tomosom!Sej ne rečem,imate drage in pogojno tudi kvalitetne mopede samo hitri niste! [-X
Govorim pa za mešano cestno-terensko uporabo.Ram ni zastojn dobil vzdevka "Bombnik".

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Apr 2012, 12:53

Ne bi ravno žele preferirat nobene znamke...vendar....po prebranem bi ocenil, da je "Bombnik" (kot ga imenujete) boljši, hitrejši, cenejši, vzdržljivejši, z daljšo tradicijo...KTM pa je repa, se kvari, agregat na nivoju Tomos-a, drag za vzdrževanje....!
Ne bi se izrecno opredeljeval kje komu od komentatorjev prejšnjih postov kaj manjka ,ampak...na nobenem tekmovanju ne vidim teh "Bombnikov"! Na nobenem Cross-country-ju ne pri nas in ne v tujini (pod tujino ne mislim Kitajske in azijskih dežel, Rusije in podobnih "civilizacij"), na nobenih hitrostnih dirkah, na nobenih stuntih (razen po lokalnih grabah in domačih dvoriščih) in nenazadnje...dajte modreci ponudite Alešu Rozmanu naj s tem v vseh pogledih nenadmašljivim "Bombnikom" izvaja svoje skoke....človek bi verjetno res pomislil, da ste prileteli iz Mars-a!
Pa še cvetka o fantastičnih "Bombnikovih" agregatih, ki so se vrteli v quadih ko KTM še ni vedel, kaj je štirikolesnik... #-o
Če KTM in podobni ne bi razvijali agregatov azijati ne bi imeli kaj kopirat!
Zdaj čakam še samo delegata, ki bo napisal da so HyoSung-ovi "kroserji" boljši od KTM-a!
In nenazadnje če je "Bombnik" kar opisujete....ja zakaj pa ga predelujete?

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 17 Apr 2012, 12:59

Samo tebe doktora sem še čakal tu...

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 17 Apr 2012, 13:06

grofmontek napisal/-a:Samo tebe doktora sem še čakal tu...
Dobri stari Doktor BIF je nazaj. In če lepo počasi preberete njegov DOKtorski post vam bo vse jasno, če ga pa slučajno ne bi razumeli ga preberite jutri zjutraj natešče. Vam bo vse takoj jasno on čem Dr. BIF govori. :drinkers:

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 17 Apr 2012, 13:09

Bom samo na ta stavek odgovoril:
grofmontek napisal/-a:Tomosom!Sej ne rečem,imate drage in pogojno tudi kvalitetne mopede samo hitri niste! [-X
Govorim pa za mešano cestno-terensko uporabo.Ram ni zastojn dobil vzdevka "Bombnik".

bombnik v končni hitrosti... to drži @grofmontek. Tukaj seveda SMC mnogo vodi pred ostalimi quadi, tudi pred can am-om ds 450 ;)

Lahko se nam 1x pridružiš pa boš videl KTM-a oz tomosa v pravi luči (jani ti bo z veseljem ustregel na bilo katerem terenu), ko ga vozi pravi voznik (sem tudi sam dvomil v ta agregat oz njegove sposobnosti), ampak žal še fantje z krosarji ga ne dohajajo na DUH. Seveda so pa motorji škripali, ker KTM strogo potrebuje dobro nego in na progi, kjer so pogoji težki treba servise še bolj pogosto delat in marsikdo zanemari servisne intervale, ter pomen dobrega air filtra oz čiščenje le tega. V eni uri vožnje po zaprašeni enduro progi se na filtru nabere več praha kot pri normalni vožnji čez celo leto. KTM-a si ponavadi ne kupi folk za vozit po izletih/asfaltu, ampak več ali manj je znana njegova usoda, ko preide v roke uporabnika :) In kaj ti motorji preživijo na progi ni potrebno posebej izpostavljat... 8) Definitivno pa ne gre primerjat quade tipa smc, adly, acess in ktm, DS450, LTZ itd.

Za cestno/makadamsko uporabo bi vsekakor SMC ram bil boljša izbira kot KTM.

In SMC RAM je dober, zanesljiv stroj, ter za svoj denar res dosti ponudi... mogoče bo enega dne tudi delal družbo mojemu brp-ju =D> (če se brat opogumi) \:D/

Mejmo se radi, znamka gor ali dol... se še danes vozim z kolegom, ki ima bašana. Glavno, da je AKCIJA!!! :-({|= \:D/
Zadnjič spremenil jay886, dne 17 Apr 2012, 13:34, skupaj popravljeno 2 krat.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 17 Apr 2012, 13:32

BIF napisal/-a: Ne bi se izrecno opredeljeval kje komu od komentatorjev prejšnjih postov kaj manjka
1. Če z tem slučajno ciljaš tudi name, bi te jaz vprašal enako, glede na to, da pri svojih letih več kot očitno nisi sposoben komunicirati na normalnem nivoju brez žaljivega sarkazma.

2. Kar se tiče motorja, si poglej kdaj je na trg prišel Polaris Predator 500 in kdaj KTM 525 XC in katero podjetje se je podpisalo pod Predatorjev motor.

3. Kar se tiče predelav, tudi brand name quadi potrebujejo po zamenjavi izpuha z športnim, bolj prepustnim, dynojet kit. Če mi ne verjameš, si poglej na tej strani in boš videl, da je dynojet vbistvu na voljo le za brand name motorje. Krmilo in gripi pa kot sem že napisal, stvar osebnih preferenc.

http://www.dynojet.com/jetkits/

4. Ko sem odprl to temo, sem spraševal za nasvete o nakupu quada za cestno-makadmsko uporabo, kar je povdaril tudi grof in sedaj ti vletiš z Rozmanom, stunti itd. Resnično se je za vprašati kaj komu kje manjka, se strinjam. :lol:

5. Kot sem že napisal, sam sem osebno zaenkrat prezadovoljen, ko (če) ne bom, bom to tudi odkrito priznal in napisal. Nisem tip človeka, ki bi v nedogled hvalil svojo kobilo in si zatiskal oči pred resnico, brezskrbi.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Apr 2012, 14:14

Primerjava SMC-ja in KTM je v prvi vrsti žaljivi sarkazem. Še večji pa KTM-a in Tomos-a!
Kdor trdi nasprotno ni sposoben komunikacije!
Sploh pa sta KTM in SMC dva popolnoma različna motorja narejena za eksplicitno drugačne namene. In to bi bilo možno napisati v enem stavku...brez primerjav, ki so brez vsakekga pomena!
Sploh pa...vozite kar želite, kjer želite in kakor želite!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Apr 2012, 14:16

grofmontek napisal/-a:Samo tebe doktora sem še čakal tu...
Hja ko pa vsake toliko kak bolnik prileti..

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 17 Apr 2012, 14:23

Bolan je za moje pojme kvečjemu tisti, ki napiše če živimo na marsu, ker pač nismo kupili 5k eur. dražjega mopeda. Ampak ok, vsakemu svoje. 8-[

Uporabniški avatar
svrklar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a svrklar » 17 Apr 2012, 15:37

Ljudje so razljični enim so pomenbne znamke atv :eur Enim pa to da se usedejo in uživajo kar vozijo.

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 17 Apr 2012, 16:14

Namen mojega posta je bil samo ta,da nekdo ki gre primerjat dirkalni moped z smc ramom pač nima v glavi pošlihtano!Za moje pojme bi bilo malo smešno z ktmom na cestnig pnevmatikah it na neko dolgo asvaltno turo...

Odgovori