Dinli servis

Odgovori
Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Re: Dinli servis

Odgovor Napisal/-a Drago » 18 Mar 2012, 10:28

lakl napisal/-a:Upam,da čim hitreje in ugodneje saniraš okvaro!
Po takšni kalvariji hitro izgubiš zaupanje v vozilo in posledično ne uživaš več na njem,saj te je vedno strah okvar!

(ne morem si pomagat in moram prilepit sliko,katero sem dobil pred kratkem in osebno verjamem,da je nekaj tudi na tem! Brez zamere)

Slika
Tukaj so imeli prste zraven eni drugi Kitajci. Če bi ga zdaj delali... :D

Slika

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 18 Mar 2012, 12:33

Mislim da še imam eno glavo za 700-tko doma, bi moral pogledat...

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 18 Mar 2012, 12:48

Daj poglej. Imaš še kaj drugega? Bova naredila kak biznis. :D

Slika

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 19 Mar 2012, 20:51

Imam glavo pokliči me na 041 613 933 LP

Sašo

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 20 Mar 2012, 00:01

Te pokličem tekom dopoldneva.

Slika

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 27 Mar 2012, 19:54

A ne bi bilo smiselno sedaj, ko cakas na dele preveriti se ojnico in glavno gred, ce je vse ok...glede na to, da imas ze glavo in cilinder dol. Sploh, ce mislis se imeti ta moped. Kot pa potem se enkrat vse podirati.

Vsaj dolgcas ni, le problem je, ker se to nikoli ne neha. Je pa dobro, da se vsak nauci na lastni kozi...Eni smo se prej, drugi kasneje... Me prav zanima kdaj bodo objavljene kaksne slike Apache-ov, ki se tako radi primerjajo z Yamahami in suzukiji :)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 31 Mar 2012, 06:23

Danes me čaka montaža podvozja

Slika
Slika

Po dveh letih uporabe vozila je nastalo veliko zračnosti. Odločil sem se izdelati vse na novo. Vse roke sem odmontiral ter jih odnesel mojstru, ki je porajbal ležišča in pobrusil distančnike, saj je bilo vse poškodovano. Zdaj mazanje ni več potrebno, čeprav bodo mazalice ostale. Material za puše je bojda najboljši, kar jih obstaja. Kako se imenuje pa nimam pojma.

Na spodnji sliki Se vidi originalna puša, ki je dolga samo 23mm. Jaz sem dal narediti pušo preko cele dolžine (oz. do luknje za mazalico).

Delo in material me je stalo skoraj 200€. Nimam pojma ali je to drago ali ne. Kako se bo obneslo, bom pa videl čez dve leti :D

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 31 Mar 2012, 15:45

Lepo popravljeno! Upam, da boš imel od sedaj naprej mir pred tovrstnim zračenjem podvozja.

Čudi me opisana izrabljenost puš že po dveh letih :-k :-k . Konec bi jih bilo, če bi kvalitetnejše puše vgradili.
Očitno na žalost vse v stilu; samo da garancijo zdrži. In niso edini, še mnogo je takih.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
alvin77
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Notranje Gorice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alvin77 » 10 Apr 2012, 18:36

Pozdravljeni,
katero olje bi bilo primerno za diferencijal dinli 700.
Hvala za odgovore :-k

:D
Dinli A700

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 10 Apr 2012, 18:56

lepo porihtano! Sicer pa ti kar dobro premigaš roke in noge, tako da ti je kar dolgo zdržal :)

Kljub novim pušam pa vseeno občasno namaži pa more bit mir =D> Nevem sicer kaj imaš to za en material, ampak zelo hvalijo novilon oilon (zelen) , samopodmazni (sem ga tudi sam uporabil v shinerayu in bashanu)
http://www.akripol.si/si/proizvodi/novi ... idi/oilon/

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 10 Apr 2012, 19:02

Motul gear 300 75W90 - 100% sintetika. Dajem spredaj in zadaj do sedaj vse OK, dobiš v eurotonu.

Uporabniški avatar
alvin77
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Notranje Gorice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alvin77 » 10 Apr 2012, 20:14

jaka napisal/-a:Motul gear 300 75W90 - 100% sintetika. Dajem spredaj in zadaj do sedaj vse OK, dobiš v eurotonu.
Hvala :D

:D
Dinli A700

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 10 Apr 2012, 23:11

jay886 napisal/-a:lepo porihtano! Sicer pa ti kar dobro premigaš roke in noge, tako da ti je kar dolgo zdržal :)

Kljub novim pušam pa vseeno občasno namaži pa more bit mir =D> Nevem sicer kaj imaš to za en material, ampak zelo hvalijo novilon oilon (zelen) , samopodmazni (sem ga tudi sam uporabil v shinerayu in bashanu)
http://www.akripol.si/si/proizvodi/novi ... idi/oilon/
Ta material so mi prodali ljudje, ki se profesionalno ukvarjajo samo s plastiko (pa še znanci smo). Po njihovo naj bi bil najboljši. Na moje vztrajanje, da hočem vseeno mazat, so mi odobrili mazanje z redko mastjo in čimbolj poredko. Spet bom delal po svoje in mazal po vsakem pranju, tako kot do sedaj. Škodit ne more.

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 10 Apr 2012, 23:51

Mazati skoraj ne bo mogoče zaradi odličnega tesnenja. =D> Poleg tega pa svetujem v vse kovinske puše na sredi (tam, kjer je nipelj- puščica na sliki) dve izvrtini fi 3 mm, ki bodo omogočile, da mast pride med vijak in pušo.
To so moje izkušnje z "plastiko", ki je pri meni našla mesto celo v menjalnikih in ki jo že dolga leta uporabljam z največjim zadovoljstvom.

Slika

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 11 Apr 2012, 09:47

Dobra ideja. Zdaj je problem samo v tem, da ne bo masti med vijakom in distančno pušo. Enkrat jeseni bom itak naredil kontrolo in izvrtal še te luknjice. V tem času, pa bo moral opraviti svoje delo kettenspray, ki ga uporabljam pri sestavljanju.

Slika

sendro
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zg.posočje

Odgovor Napisal/-a sendro » 26 Apr 2012, 15:52

Danes sem zamenjal termostikalo v hladilniku ker mi je začelo zamujat vklapljat ventilator al ga pa sploh ni,med vožnjo je bilo normalno,samo na mestu je tem.vode začela rasti in ventilator je vklopil,ko je, šele pri98 st .namesto pri 93, kot je na stikalu napisano.No, ko sem na konektorju naredil most med kontakti je ventilator takoj zalaufal,kar je kazalo na okvaro le tega stikala.
Ker je orig.stikalo kar drago(blizu 80e),sem se odločil za alternativo in vgradil stikalo za suzuki baleno 1.9 td seveda z istim vklopom pri 93 st.in istim konektorjem za priklop.Cena pa je bila okoli 18e.
No,ko sem se pa šel vozit sem videl da je stanje isto;med vožnjo je vredu,na mestu pa vklop ventilatorja zamuja oz. ga sploh ne vklaplja...kot prej.

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 27 Apr 2012, 17:44

Temperatura vode v kilerju je nizja, kot ti jo na ekranu prikazuje, ker je meritev ekrana zvezana na termo stikalo na vrhu glave motorja.
Najbolje je da poskusis dejansko temperaturo kilerja s kaksnim IR senzorjem izmerit, da vidis, ce pri pravilni temp. zalaufa.

sendro
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sendro » 27 Apr 2012, 20:10

Sem danes "skuhal"obe termostikali v vodi ki sem jih zvezal prek voltmetra in videl da je "tapoceni"novo stikalo še slabše od tastarga;vklopi šele ko voda že vre...No,dal sem noter nazaj tastaro stikalo ventilator prevezal še prek dodatnega ročnega stikala,da se mi ne bo kaj pokadilo pod ritjo....

sendro
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sendro » 04 Maj 2012, 20:19

Mogoče kdo ve komu porabniku služi tale 7,5 A varovalka ki je označena na sliki spodaj?
Slika
Ker mi namreč preko nje "vleče "tok tudi pri ugasnjenem motorju,in ko jo vzamem ven se voltaža poveča za 0,6V,toda ko obrnem ključ je v števcu tema in tudi rele ne preklopi.Do varovalke pride tok 12V+(stalni).
Po pregledu el.sheme te varovalke nisem zasledil in tudi za kateri porabnik naj bi bila ni opisano.

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 04 Maj 2012, 23:03

Na shemi je res ni, sumim pa da je pred klučavnico nekje ta varovalka in za glavno 30A.

Sem jo šel na svojem ven vršt, se zgodi enako kot pri tebi, se paravi da se ob kontaktu ne zgodi nič.
Meril pa nisem ob tej uri.

Malo preglej žice okol ključavnice, če imaš kje kaj obrabljeno.

sendro
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sendro » 05 Maj 2012, 08:44

Sem še malo pobrkljal okoli konektorjev pod balanco in jih odklapljal,no in ko sem odklopil še konektor dol s števca je varovalka nehala vlečt tok,pa tud motor je lažje zalaufal.Že res da ima števec,uro ki jo tok drži v spominu ampak ta poraba toka se mi zdi malo zlo velika.Pri izmeri toka mi vleče 14,9mA,po service manualu naj bi blo do 14mA.Možno je da je tudi baterija že bolj čudna,ker sem jo že parkrat polnil.

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 05 Maj 2012, 16:10

Meni je že večkrat zarad vibracij se kakšen stik zrahlal, da mi je napačno števec kazal ali pa temperaturo, pa ga malo not porineš pa je spet vredi.
Lahko da imaš tam slab stik, pa zato več pokuri.
To se mi je v 13000 km 2x naredilo do zdaj.

Drugače pa sem danes naredil 6. servis in ni bilo nobenih posebnosti. Menjal sem olja v difih, v motorju, filter, svečko (iridium).
Edino stvar kar bi izpostavil je variomat, bolj natančno zadnjo jermenico pri fedru.

Tisti ki imate dinlije (tudi nasvet za Lakl-a, ki ima KQ (dinlijeva mašina je kopija KQ, po slikah in kosovnicah sledeče)), ob priložnosti, ko boste imeli odpret variomat preglejte, da se jermenica gladko odpira in zapira. V nasprotnem primeru jo podmažite. Najlažje to preverite z vijakom, ki raztegne jermenico ob menjavi jermena. Le ta mora kar gladko in brez naprezanja ob vijačenju raztegovat jermenico. V kolikor gre bolj na trdo ali se zatika podmažite drsni del jermenice (to tam pri fedru, da ne bo kdo tam mazal kjer pride jermen [-X ). To opravilo je mogoče tudi brez, da se stvar razdre na prafaktorje, le potrpežjivi morate biti. Na koncu je morebitni viški izpostavljenega maziva obrišejo, da jih ne razmeče po variomatu oz. jermenu.

To je pa vse.
Preventiva nikdar ni odveč :twisted:

Še to... Videt je res nekaj na teh iridium svečkah, ker se kar lepo opazi lepše delovanje motorja, vsaj pri meni je bolje.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Maj 2012, 19:46

Hvala!
Ko sem čistil sem tudi vse podmazal. :D Iridium svečka je pri enovaljnikih bolj opazna-mirnejši tek agregata,kot pri dvovaljnikih-naprimer BRP. Tam ,zaradi dveh valjev tega ni opaziti. Pri KQ pa je razlika očitna predvsem pri h 8) ladnem zagonu.

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 05 Maj 2012, 23:16

Kolikor vem, šestica ne obstajaj v iridium varianti. Se pravi, da ste dali sedmico not?!

Slika

sendro
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sendro » 06 Maj 2012, 02:36

[quote="krigl"]Meni je že večkrat zarad vibracij se kakšen stik zrahlal, da mi je napačno števec kazal ali pa temperaturo, pa ga malo not porineš pa je spet vredi.Ja Krigl,ko ga mal not porinš ;verjetn pa tud veš kako se kunča"ane"?

Odgovori