dinli centhor 700

Odgovori
sendro
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zg.posočje

Re: dinli centhor 700

Odgovor Napisal/-a sendro » 24 Jan 2012, 21:40

Mora imeti desni +,potem bi moral bit.
Jes sm za prejšnji moped ga kupil tu:
http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... %2032%2025

Uporabniški avatar
Joško
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dragatuš

Odgovor Napisal/-a Joško » 20 Feb 2012, 13:08

Bom kar tukaj vprašal nekaj glede Dinlija RS7..., da ne odpiram nove teme.
Zanima me zakaj mi kapico od svečke meče ven, oziroma zakaj se mi neprestano stika?
Ne morem se niti 300m peljat, da mi je ne do konca ven vrže in motor crkne? A se je obrabila in moram kupiti drugo.
Čeprav ko jo ponovno vstavim na svečko drži kot bi jo privaril (tudi obroba se lepo prisesa na glavo cilindra -vakum)
Prosim za nasvet... :?
LP

Uporabniški avatar
andrej.slovsa
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a andrej.slovsa » 20 Feb 2012, 13:21

Joško napisal/-a:Bom kar tukaj vprašal nekaj glede Dinlija RS7..., da ne odpiram nove teme.
Zanima me zakaj mi kapico od svečke meče ven, oziroma zakaj se mi neprestano stika?
Ne morem se niti 300m peljat, da mi je ne do konca ven vrže in motor crkne? A se je obrabila in moram kupiti drugo.
Čeprav ko jo ponovno vstavim na svečko drži kot bi jo privaril (tudi obroba se lepo prisesa na glavo cilindra -vakum)
Prosim za nasvet... :?
LP
Ta motor ima svečko precej globoko in je med svečko in tesnilom na vrhu precej zraka ko se ta segreje ga raztegne in ker nima kam drugam potisne tesnilo vn in se kapice sname. prebodeš tesnilo in v to luknici vtakni cevko od wd40 in je zadeva rešena za vedno. kako sem to napraviv jaz ti pošljem sliko ko pridem domov

Uporabniški avatar
Joško
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Joško » 20 Feb 2012, 13:31

Hvala za odgovor! Tudi sam sem sklepal nekaj v tej smeri glede vakuma in tlaka zaradi spremebe temp.... Sedaj je bilo pa to še sploh izrazita tem. sprememba, ko je bilo cca -10C.
Mi je že jasno kaj si predlagal...vseeno pa mi lahko pošlješ sliko.
thx =D>

sendro
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zg.posočje

Odgovor Napisal/-a sendro » 20 Feb 2012, 15:28

Sem mel tud jaz isti problem,mi jo je pa metalo dol tudi s slamico od WD-ja,dokler nisem odstranil spodnje gumice na kapici in od takrat mi ni več skočila ven.

Uporabniški avatar
andrej.slovsa
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a andrej.slovsa » 20 Feb 2012, 15:47

Joško napisal/-a:Hvala za odgovor! Tudi sam sem sklepal nekaj v tej smeri glede vakuma in tlaka zaradi spremebe temp.... Sedaj je bilo pa to še sploh izrazita tem. sprememba, ko je bilo cca -10C.
Mi je že jasno kaj si predlagal...vseeno pa mi lahko pošlješ sliko.
thx =D>
Evo sliko. jaz sem cevko iz trde plastike ki se uporablja za instalacijo zraka skozi prevrtano luknico spraviv v odprtino za svečko[imgSlika][/img]
To cevko sem speljav nad rezervar za gorivo da je čim višje od tal in da jo pri pranju ne zalije na koncu sem montirav še filtrček iz pene[imgSlika][/img]

Evo nekako tako men to špila uredu .Mogoče ma cevka od wd premajhno luknico samo kolegi ki jih poznam to majo pa je urebu.

Uporabniški avatar
Joško
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Joško » 20 Feb 2012, 21:16

Zanimivo.
Še bolj zanimivo je pa to,da je v proizvodnji in razvoju toliko inženirjev, strojnikov,elektrotehnikov...na kupu pa taka x-sava napaka, ki je ni nobeden predvidel. :butthead:
Hvala, jutri bom malo eksperimentiral. bom najprej poskusil s slamico od wd-ja.
LP

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 14 Maj 2012, 19:58

V EU je prodaja štirikolesnikov v razredu do 600 ccm v porastu. Agregati imajo euro-3 normo, posledično manjšo obdavčitev in nižjo prodajno ceno. Dinli je svoj 700 ccm agregat že zmanjšal na 565 ccm in malce prenovil zunanji izgled.

Slika

Slika

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 14 Maj 2012, 20:12

V osnovi je videt ATV še vedno enak (oz. zelo podoben) mojemu... Videt je nekaj na tem, da še vedno vztrajajo na tej tehnologiji.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 14 Maj 2012, 20:27

Jah....vzhodnjaška filozofija še vedno trdno temelji na tem KOLIKO prodaš in ne KAJ prodaš. Se pač uspešno prilagajajo tržnim razmeram...in vedno se najdejo kupci...če ne kvaliteta, je pa cena tista, ki prevaga! :?

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 15 Maj 2012, 06:46

BIF napisal/-a:Jah....vzhodnjaška filozofija še vedno trdno temelji na tem KOLIKO prodaš in ne KAJ prodaš. Se pač uspešno prilagajajo tržnim razmeram...in vedno se najdejo kupci...če ne kvaliteta, je pa cena tista, ki prevaga! :?
Kolega BIF, naju so učili, da mora biti kvaliteta in cena. Torej, vzhodnjaški so poceni in nekvalitetni, BRP je kvaliteten vendar ima veliko ceno, logičen zaključek je nakup japonskega ali ameriškega mopeda :D

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Maj 2012, 06:56

Jah nekako tak bi bil logično-racionalen zaključek :-k
Ampak na srečo....eh... ;)

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 15 Maj 2012, 10:05

BIF napisal/-a:Jah nekako tak bi bil logično-racionalen zaključek :-k
Ampak na srečo....eh... ;)
...so tudi čustva. Se popolnoma strinjam s tabo =D>

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 15 Maj 2012, 12:19

Jaka, koliko pa je izgube na moči? Je kak podatek o tej zmanjšani verziji ?

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 10 Jun 2012, 14:46

Ima kdo podatek o zunanjem obsegu jermena za Dinli 700? Izmeril sem 945mm, vendar me bega oznaka na jermenu 911.534.326. Točno tako je napisano na jermenu.

Kaj bi se zgodilo, če original zamenjam z 2mm daljšim, 2mm širšim in trikrat cenejšim jermenom (Carlisle)?

Slika

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 10 Jun 2012, 15:05

Načeloma tu nebi bilo panike, pomoje bi bil celo boljši od originala, ker bi ti vsaj na prednji jermenici potem do vrha prišel, ko bi bil v končni poziciji v najvišjih obratih. Jaz že tudi iščem alternative, ampak še imam zaenkrat oba v dobrem stanju, original in rezervo.

Je pa možno, da bi ti spredi ob mirovanju malo višje sedel in se razmerje ob štartu malo poruši (beri: malo težje bi speljal kot sedaj), ampak za 700 pomoje to ni toliko učinka oz. nebi opazil.

Za težje primere imaš pa tako ali tako reduktor.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 10 Jun 2012, 15:45

Ne vem,če sem prav informiran? Kaj ni to kopja Suzukijevega KQ 700 agregata? Potem bi bilo smotrno preverit njihov jermen,če je enak! . Skoraj dvomim,da ima Dinli jermen samo za svoj agregat...

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 10 Jun 2012, 17:46

Hvala za vajina mnenja.

Točno KQjev jermen gledam. Dolžina bi odgovarjala,po širini pa ga je 2mm več. Saj ne mislim, da bi spreminjal performance mopeda, rad bi samo ceneje prišel skozi. Jermen od KQ 700 dobim že za 80€, to pa je precej manj kot original Dinlijev, za katerega hočejo od 260 do 370€.

Ne vem, če je že kdo pisal o gnani jermenici variomata. Včasih je potrebno pogledat, če so slučajno popustili neti, ki držijo skupaj alu in železni del jermenice. Sem imel priliko videti eno jermenico in je kar pošteno poškodovana, tako da bo treba menjat komplet. Tudi pri moji se že malenkost pozna, da neti popuščajo. Preventivno bom vse nete mal pretepel, da bodo za drugič vedeli kje jim je mesto. :D

Variomat od Dinlija je narobe dimenzioniran, saj se po mojih meritvah zadnja jermenica odpira premalo (za 2.5mm), sprednja pa se tudi ne stisne do konca, zato jermen teče okoli 10mm pod vrhom. Na prednji jermenici sem dal skrajšat os za 2mm, za zadnjo pa bom dal narediti podložko, ki bo omogočala, da se jermenica razširi do konca. Po moji logiki, če bom dal 2mm širši jermen, bom ostal na istem. Problem bi res lahko nastal pri speljevanju, zato bi bila sklopka bolj obremenjena. Rešitev bi bila v močnejših vzmeteh na sklopki.

Pa še nekaj sem opazil, ko sem razdiral zadnjo jermenico. Ko se jermen strga pridejo tekstilne nitke pod semering in zato ta ne tesni več. Zato je potrebno vsakič, ko se jermen strga, pred montažo novega, dobro pregledati semeringe. Jaz jih bom kar menjal, saj sem dobil oba semeringa in oba Oringa za 10€. Na jermenici je potrebno občasno v os dodati nekaj masti, ki jo nato centrifugalna sila prenese na mesta, potrebna mazanja. Zaenkrat imam srečo, da sem pravočasno opazil te težave in ni potrebe po menjavi cele jermenice.

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 10 Jun 2012, 18:18

Drago napisal/-a:Jermen od KQ 700 dobim že za 80€, to pa je precej manj kot original Dinlijev, za katerega hočejo od 260 do 370€
Ali je za KQ original jermen 80 €?

Ali so za Dinlija pozlačeni in imajo no limit garancijo?

No, tudi za grizza 660 ni original ravno poceni, saj stane 210 €. Pred časom pa je stal 165 €. Toda človek to (sicer z težavo, pa vendar) še nekako požre, ker sem do sedaj zamenjal le enega.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 10 Jun 2012, 18:26

Pri Stamax-u in še kje drugje je 80 čukov jermen za KQ in mi ni jasno zakaj ima Dinli "zlat jermen" ,vsaj po ceni. #-o Fino bi bilo,da se najde cenejša alternativa :eur

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 10 Jun 2012, 18:54

Oroginalni jermen mi je zdržal okoli 10 kkm. Potem sem se dal nat... znani firmi s Štajerske, kjer sem za probo kupil jermen za 170€. Zdržal je točno 118 km in razpadel. Odgovor ob reklamaciji: napačna montaža. Drugi originalni je zdržal z mano okoli 150 del ur. Doma pa čaka na motažo tretji, ki je spet original. Vsekakor bom nabavil še enega od KQ in probal. Bom vsaj vedel pri čem sem. Pa mogoče bom še komu prihranil kakšen evro, ki jih nikoli ni odveč.

Slika

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 07 Avg 2012, 20:12

Drago, kot obljubljeno...

Slika

Slika

S tem da imam jaz spodaj celo stopnico odrezano zaradi ALU zaščite.

LP

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 07 Avg 2012, 20:43

krigl napisal/-a:Drago, kot obljubljeno...

Slika

Slika

S tem da imam jaz spodaj celo stopnico odrezano zaradi ALU zaščite.

LP
Krigl, lepo narejeno, toda pod nožno zavoro bi moral narediti večjo luknjo zaradi snega.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 07 Avg 2012, 20:53

Nožne zavore sploh ne rabim za drugo kot varovalko za vzvratno, ker je totalno neuporabna zaradi napačnega razmerja moči zaviranja spredaj in zadaj. Raje uporabljam na krmilu predaj in zadaj ločeno.

Tu sem bolj poslikal, kako sem porezal plastiko okol pokrova variomata, da ni potrebno stopnice dol devat pri pregledu ali menjavi jermena.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 07 Avg 2012, 21:49

krigl napisal/-a: da ni potrebno stopnice dol devat pri pregledu ali menjavi jermena.
Zlata vredno, predvsem nekje "bogu za hrbtom".

Odgovori