MUDDY-PLIN
Moderator: jaka
MUDDY-PLIN
Imam problem pri Linhai Muddiju. V prostem teku deluje normalno, ko pa dodam plin ga nekaj zamori in ne dobiva obratov. Če plin dodajam zelo počasi, potem dobim tudi višje obrate. Če pa dodam plin bolj na hitro, potem ga pa nekaj zamori. Svečka je nova, bencin filter je nov, filter zraka tudi, izpustil sem ves bencin in natočil novega, koleno iz motorja do uplinjača je celo, prav tako od uplinjača do zračnega filtra. Zanimivo je, ker se je to pojavilo preko noči. Sem kar nekaj prevozil še dan prej, sedaj pa to. Motor pa ima 11000km. Res pa nisem nič odpiral uplinjača. Prosim za kakšen nasvet.
-
david
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: okolica nove gorice
- Kontakt:
Re: MUDDY-PLIN
Mogoče bi bilo za prekontrolirat uplinjač, memrano v uplinjaču, če jo ima.
2007-Adly 300s
Re: MUDDY-PLIN
Nasvet, ki mi ga je posredoval forumaš Klemen:
Pozdravljen Tomaž!
Sem bral na forumo glede tvojega problem z Linhai-ju. MIslim da je problem v igli, ki je v uplinjaču. Tudi sam sem že imel problem, da mi je motor po štangasu lepo deloval, ko pa sem dodal plin ga je zadušilo in je ugasnil. Pri meni se je obrabil obroček, ki je na vrhu igle in igle ni več dvigovalo pri dodajanju plina.
Lahko rastaviš uplinjač in preveriš iglo ali pa odstraniš zračni filter, ter koleno od filtra do uplinjača, nato vžgeš motor, in opazuješ iglo ki se vidi v uplinjaču, če igla pri dodajanju plina vibrira in se ne dviga pol je problem v tem obročku na igli.
Preveri pa sporoči če je bila to napaka.
Lp, Klemen
Sem poizkusil kot je napisal Klemen in zgleda da je to to. Ob dodajanju plina je igla vibrirala in se tudi ustavila na vrhu dize. Ko sem iglo vzel ven tudi nima več obročka na vrhu in se zato prosto giblje.
Pozdravljen Tomaž!
Sem bral na forumo glede tvojega problem z Linhai-ju. MIslim da je problem v igli, ki je v uplinjaču. Tudi sam sem že imel problem, da mi je motor po štangasu lepo deloval, ko pa sem dodal plin ga je zadušilo in je ugasnil. Pri meni se je obrabil obroček, ki je na vrhu igle in igle ni več dvigovalo pri dodajanju plina.
Lahko rastaviš uplinjač in preveriš iglo ali pa odstraniš zračni filter, ter koleno od filtra do uplinjača, nato vžgeš motor, in opazuješ iglo ki se vidi v uplinjaču, če igla pri dodajanju plina vibrira in se ne dviga pol je problem v tem obročku na igli.
Preveri pa sporoči če je bila to napaka.
Lp, Klemen
Sem poizkusil kot je napisal Klemen in zgleda da je to to. Ob dodajanju plina je igla vibrirala in se tudi ustavila na vrhu dize. Ko sem iglo vzel ven tudi nima več obročka na vrhu in se zato prosto giblje.