Matica kolesa can am

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Matica kolesa can am

Odgovor Napisal/-a jay886 » 05 Dec 2012, 17:22

Se da dobit v merkurju ali treba skočit do SS? Če pa se komu valja doma pa se priporočam = :drinkers:

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

amg skupina
Obiskovalec
Reactions:

Re: Matica kolesa can am

Odgovor Napisal/-a amg skupina » 05 Dec 2012, 19:47

Za alu felne?

Bombardier Quest 650XT
Can Am Outlander 800R Max XT

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 06 Dec 2012, 05:15

za alu

Slika

amg skupina
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a amg skupina » 06 Dec 2012, 17:51

Tud sam iščem 2kom!! Kolegu posodil, zdaj pa ne vrne!!

Bombardier Quest 650XT

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 06 Dec 2012, 17:53

sem naročil kar na SS. 7.50eur je komad črne

Slika

amg skupina
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a amg skupina » 06 Dec 2012, 18:36

jay886 napisal/-a:.... 7.50eur je komad ....
Jih baje sam Dalajlama na vrhu Himalaje ročno barva!!

Bombardier Quest 650XT

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Dec 2012, 19:02

....ste pa res sitni s tem jamranjem....em je olje predrago, em so šraufi predragi...nič ni nikomur prav :evil:
Kaj potem sploh kupujete motorje, če je vse predrago in za vsako zadevo imate negativno pripombo!
Kupite si nazaj Kitajce...šraufi na kile v Bauhausu, olje ki ostane doma od solate je za tistih par kilometrov kolikor se s Kitajcem lahko pelješ čisto v redu....pa še kak forum boste našli kjer bosto med enkomislečimi!
...malo bi je*** ali, da vam ne uđe....tako pač ne gre.
Poleg tega ste zadnje čase silno navdušeni nad izjemno ugodnim prodajalcem v Avstriji...pol pa tam kupujte, pa bomo vsi zadovoljni..prodajalec v Avstriji, vi ki boste izjemno "ugodno" kupovali in mi, ki nam ne bo treba prebirat jamranja ](*,)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Dec 2012, 19:06

:bravo: :dober

amg skupina
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a amg skupina » 06 Dec 2012, 19:14

BIF napisal/-a:....ste pa res sitni s tem jamranjem....em je olje predrago, em so šraufi predragi...nič ni nikomur prav :evil:
Kaj potem sploh kupujete motorje, če je vse predrago in za vsako zadevo imate negativno pripombo!
Kupite si nazaj Kitajce...šraufi na kile v Bauhausu, olje ki ostane doma od solate je za tistih par kilometrov kolikor se s Kitajcem lahko pelješ čisto v redu....pa še kak forum boste našli kjer bosto med enkomislečimi!
Poleg tega ste zadnje čase silno navdušeni nad izjemno ugodnim prodajalcem v Avstriji...pol pa tam kupujte, pa bomo vsi zadovoljni..prodajalec v Avstriji, vi ki boste izjemno "ugodno" kupovali in mi, ki nam ne bo treba prebirat jamranja ](*,)
:smeeeh: Men še je sam jamranje ostalo, ostalo sem že vse za Can Am-a zdeval!! :smeeeh:

Bombardier Quest 650XT

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Dec 2012, 20:41

Če uživaš v vožnji z njim...je vredno vsakega centa!
Denar je samo sredstvo za zadovoljevanje naših potreb....no tu in tam še za poravnavo kakšnih obveznosti... :?

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 07 Dec 2012, 01:15

amg skupina napisal/-a:Tud sam iščem 2kom!! Kolegu posodil, zdaj pa ne vrne!!
In zdaj se vozis z tremi maticami na dveh kolesih ?

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 07 Dec 2012, 09:56

double post
Zadnjič spremenil jay886, dne 07 Dec 2012, 10:13, skupaj popravljeno 1 krat.

Slika

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 07 Dec 2012, 10:03

jeba.. Vas cena. Za roverja, ki je vreden 500e sem dal za matico 2.55eur. Brez tega pač ne gre ali ;)) bif schantla pa tukaj pusti na miru. Če je tebi ss sponzor ga boš logično koval. Če imaš denar ni nujno, da ga pri okni mečeš.
Zadnjič spremenil jay886, dne 07 Dec 2012, 10:11, skupaj popravljeno 1 krat.

Slika

Uporabniški avatar
Skip
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Borovnica

Odgovor Napisal/-a Skip » 07 Dec 2012, 10:08

BIF napisal/-a:....ste pa res sitni s tem jamranjem....em je olje predrago, em so šraufi predragi...nič ni nikomur prav :evil:
Ah,Človek če jamra se pol samo BOLJŠE počuti,zato pa je taka navada :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Dec 2012, 11:11

@Skip...res je!
jay886 napisal/-a:jeba.. Vas cena. Za roverja, ki je vreden 500e sem dal za matico 2.55eur. Brez tega pač ne gre ali ;)) bif schantla pa tukaj pusti na miru. Če je tebi ss sponzor ga boš logično koval. Če imaš denar ni nujno, da ga pri okni mečeš.
Schantla bom pustil pri miru natančno toliko kot meni paše! Ali se imaš ti za kakšnega njegovega zaščitnika?
Glede na to, da sodelujemo že nekaj let ga bom povprašal če si je tebe najel za Public Relations v Sloveniji.
Kar pa se tiče mojega sponzorstva s strani SS...sem pa že povedal. Meni je SS sponzor enako kot tebi, ali komurkoli iz tega foruma. Kar kupim ali naročim plačam pošteno s polno ceno. Da dobim njihovo testno enoto v uporabo ali test, je potrebno le dvignit slušalko in se dogovorit za termin, kar lahko naredi kdorkoli iz foruma in kar si storil tudi ti. Če pa te žulijo jakne, ki smo jih dobili za naše popotovanje pod naslovom KoKa....niso bile zastonj. Z SS smo sklenili dogovor, da v zameno dobijo tisto kar so želeli. In to smo obojestransko izpolnili! Korektno iz obeh strani. Je pa res, da si z vso pravico za tovrstno sodelovanje izberejo pač zanesljive ljudi! Če te ni med njmi še ne pomeni, da jih moraš pljuvat in bežat v naročje Avstrijskega trgovca kot užaljen najstnik!
Kar pa se tiče pravih sponzorjev...ja jih imamo, a jih iz moralnih in etičnih načel ter iz spoštovanja do administratorjev in kreatorjev foruma ne reklamiramo na tem mestu.
Svoje obveznosti izpolnimo tam in na način kot je to opredeljeno v pogodbi!
In nenazadnje...če je nakup ene od 4 matic, ki držijo kolo, v ustrezni kvaliteti (pa naj stane kolikor želi) metanje denarja skozi okno....želim ti srečno vožnjo z cenenimi plagiati!

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 07 Dec 2012, 11:20

bif pa ti znaš res zakomplicirat vsako debato. Pa kaj si res take narave? Pa kdo ma kaj z schantlom, če debatiramo o cenah! Zakaj pri hudicu si kupil ročke na ebayu? Ker jih nimajo v ss? Ker si PRIHRANIL. Ja prihranil si bif in to dober tank bencina. Isto velja za nas kot nas imenuješ jamrače! pa daj razumi, da meni dol visi za te stvari okoli trgovcev. rad odprto debatiram in ne gledam preozko. In teme nisem odprl, da bi 5e prihranil, ampak sem upal na kak pameten odgovor imaš v merkurju, jaz imam doma še kak kos itd. Svašta.

Slika

deni
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a deni » 07 Dec 2012, 11:55

Ma kupi si kitaj.. če je tak problem v teh maticah ,tistih bo počasih dovolj na odpadu ko bo vse poflekalo. Ste pa eni tak kot večina slov. kupi si nov avto pol pa je krompir.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Dec 2012, 13:08

jay886 napisal/-a:bif pa ti znaš res zakomplicirat vsako debato. Pa kaj si res take narave? Pa kdo ma kaj z schantlom, če debatiramo o cenah! Zakaj pri hudicu si kupil ročke na ebayu? Ker jih nimajo v ss? Ker si PRIHRANIL. Ja prihranil si bif in to dober tank bencina. Isto velja za nas kot nas imenuješ jamrače! pa daj razumi, da meni dol visi za te stvari okoli trgovcev. rad odprto debatiram in ne gledam preozko. In teme nisem odprl, da bi 5e prihranil, ampak sem upal na kak pameten odgovor imaš v merkurju, jaz imam doma še kak kos itd. Svašta.
No naj pojasnim tudi tebi ki gledaš tako široko.
4 -je posti brez vsebine niso debata...vsaj po mojih normativih ne! Schantla si omenil ti in sem zato pojasnil zadevo...tudi za ostale bralce foruma.
G. Schantl je izjemno v redu dedec. Ima pač svojo politiko trgovca in če je uspešen hvala bogu. Velja pa za t.i. "sivega uvoznika" zato pač pravila prireja po svoje, kar pa je legitimno s strani zakonodajalca. Če je to v korist potrošniku in s tem ne krši pravila potrošništva...zmagovalec. Da pa motorji k njemu prihajajo iz sosednje države in ne od Avstrijskega generalnega uvoznika...ja se je pač znašel...zopet hvala bogu...vsi se borimo za svoj košček kruha!
Da sem kupil ogrevane ročke na e-bay-u...ja seveda, pa ogrevan gas tudi...ker so bile cenejše. Živimo v EU kjer velja prost pretok blaga in storitev. Ampak nikjer nisem in ne bom napisal...."mater so zlatarji dragi..."kake cene imajo" ipd. Kupil sem Can-Am-a in se že pred nakupom zavedal, kaj to pomeni v smislu vzdrževanja, rezervnih delov, dodatne opreme!
Z jasnimi mislimi sem šel v ta nakup in zato ne jamram!
Sem si pa izračunal tudi na podlagi predhodnjih izkušenj, da se mi nakup kvalitetnega blaga bolj izplača (in to ne velja le za 4kolesnike). Kar pa se tiče cen pri SS-u.
Cenovno politiko za posamezno območje sprejme in določi matično podjetje (proizvajalec, v tem primeru BRP) običajno na podlagi ekonomskih podatkov in tržnih raziskav. Generalni uvoznik, da bi imel tak status poleg ugodnosti prevzame tudi obveznosti dogovorjene v pogodbi. Ta ga običajno obvezuje, da spoštuje dogovorjene cene za produkte v regiji, ki jo zastopa. Generalni uvoznik pa ima podpogodbe z lokalnimi trgovci (dilerji), ki od njega kupujejo blago za nadaljno prodajo z ustreznimi rabati, ki so trgovčev zaslužek. Praviloma so dilerju posredovane priporočene maloprodajne cene, za katere pa običajno ni nujno, da jih spoštujejo. Lahko jih nižajo (v svojo škodo) ali višajo (v tržno nekonkurenčnost).
Zato praviloma pri dilerju lahko dobite nižjo ceno za produkt kot pri generalnem uvozniku...govorim na splošno.
Primer: V branži v kateri delam lahko kupci pri meni dobijo specialne diete ceneje, kot enake pri generalnem uvozniku.
Jaz se sicer s tem zavestno odpovedujem delu zaslužka ampak tako pač reguliram svojo konkurenčnost na trgu. Generalni uvoznik tega praviloma ne sme...vsaj pri resnih firmah in pogodbah je tako.
In če mene vprašate deluje SS kot dober gospodar. Spoštuje pač dogovore in pravila za katera se je obvezal. Seveda pa so na plečih generalnega uvoznika še mnoge druge obveznosti, ki se financirajo iz naslova RVC, ki ga ustvari (promocije, testna vozila, sponzorstva, garancije...pač odvisno od dogovora).
Mi kupci pa kupujemo pač tam kjer nam odgovarja...to je jasno in to spoštujem.
Ne spoštujem pa tega (zdi se mi celo podlo), da po Balkansko skupaj stresem tisti denar za najdržji motor (da vsem pokažem, da imam dolgega) potem pa jamram nad vsako ceno, ko je treba zadevo vzdrževat ali popravljat.
To pač ni moj stil, tega ne razumem in ne odobravam.
Zato me cena 7,5EUR za matico niti malo ne moti. Sploh zato, ker je pomemben del sistema, ki mi nudi kvaliteten užitek, ker je na zalogi (ki tudi nekaj stane) in ker jo imam drugi dan doma. In ko imam to urejeno, bi potem še pljunil po podjetju, ki mi je to omogočilo...no jaz pač ne. In to me moti pri "jamračih".
Pa ne mislim tebe osebno Jay in tega ne vzami tako. Velja za generalen pojav, ki ga spremljam že dalj časa na forumu...pa tudi sicer!
Podobno velja za srevise...morda bi Jaka vedel kaj več povedat.
"Iščem pomoč...jokajo, moledujejo, prosjačijo, sprašujejo...dajo popravit...in ko je moped doma..."mater je bil drag, kaj se te grejo...nikoli več" ipd. Poden!!!
In samo to je bil moj namen pojasniti v odgovoru! Tokrat je pač naneslo, da je bila to matica in to je vse.
Seveda pa je forum namenjen izmenjavi mnenj, nasvetom, izmenjavi izkušenj ipd. in v osnovi tako tudi deluje. Vendar pa mora veljati tudi nek fer odnosih do tistih, ki ne sodelujejo neposredno in nimajo možnosti podati replike.
In če sem svojo težavo rešil, pa se mi zdi to predrago...bom to povedal neposredno tistemu, ki mi je zadevo zaračunal.
Ne pa lep nasmešek, hvala lepa, nasvidenje....odzadaj pa "ko ga jebe, kurc jih gleda, vsi so isti...."
Zadnjič spremenil BIF, dne 07 Dec 2012, 13:47, skupaj popravljeno 1 krat.

gomez13
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a gomez13 » 07 Dec 2012, 13:43

Bif, moj glas imaš, če boš kje kandidiral :D

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Dec 2012, 13:49

Hvala gomez...raje kje spijeva pijačo, rečeva kakšno pametno, skupaj odpeljeva kako furo...kurbarija pa me ni nikoli zanimala... ;)

gomez13
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a gomez13 » 07 Dec 2012, 14:24

:smeeeh: :bbb:

amg skupina
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a amg skupina » 07 Dec 2012, 21:37

freshslo napisal/-a: In zdaj se vozis z tremi maticami na dveh kolesih ?
Ja, in!?

Bombardier Quest 650XT

amg skupina
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a amg skupina » 07 Dec 2012, 21:57

BIF napisal/-a: v ustrezni kvaliteti (pa naj stane kolikor želi) metanje denarja skozi okno....želim ti srečno vožnjo z cenenimi plagiati!
:shock:
Na podlagi česa pa veš, da je ta pri SS top kvalitete, in plagiati, saj pri maticah ni neke tople vode....
Glej BIF, jaz se držim rekla: LE KONJE KUJE NAJ KOVAČ, poizkusi ga še ti gdaj pa gdaj upoštevati!!

Bombardier Quest 650XT

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Dec 2012, 22:53

amg skupina napisal/-a:
BIF napisal/-a: v ustrezni kvaliteti (pa naj stane kolikor želi) metanje denarja skozi okno....želim ti srečno vožnjo z cenenimi plagiati!
:shock:
Na podlagi česa pa veš, da je ta pri SS top kvalitete, in plagiati, saj pri maticah ni neke tople vode....
Glej BIF, jaz se držim rekla: LE KONJE KUJE NAJ KOVAČ, poizkusi ga še ti gdaj pa gdaj upoštevati!!
Verjetno si misli na Prešerna..."le čevlje sodi naj kopitar..."
..."en kovač konja kuje, kol´ko žrebljev potrebuje"...pa je otroška pesmica...te so tebi verjetno bližje!
Tako da...ja, najbolje da se držiš teh!
In ker pri maticah ni tople vode, ne vem zakaj potem kupiti original...Bauhaus je za vas rešitev!
Sploh pa si zgrešil bistvo mojih postov. Matica je stranskega pomena!

amg skupina
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a amg skupina » 07 Dec 2012, 23:20

BIF napisal/-a:
..."en kovač konja kuje, kol´ko žrebljev potrebuje"...pa je otroška pesmica...te so tebi verjetno bližje!
In ker pri maticah ni tople vode, ne vem zakaj potem kupiti original...Bauhaus je za vas rešitev!
Sploh pa si zgrešil bistvo mojih postov. Matica je stranskega pomena!
BIF, pa ti je zdravnik lepo rekel, da so rdeče tabletke za zjutraj in ne pred spanjem! :smeeeh: :smeeeh:
Žali ti svojo m....r in b....o!!
...Bauhaus je za vas rešitev!
Boš ti videl, kaj bo še zate rešitev!!

Joj, joj BIF, te predobro poznam, zato se le ne delaj pametnega tu na forumu, ker si v resnici daleč od napisanega...

Bombardier Quest 650XT

Zaklenjeno