Nove gume-STI

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Nove gume-STI

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Jan 2013, 08:57

STI je lansiral nov zanimiv model ROCTANE XD. 8 plastna pnevmatika. Obljubljajo pa tudi razumno ceno...kar seveda ne velja za Slovenijo....hvala bogu za nakupe preko interneta.... :mrgreen:
http://www.stitireandwheel.com/2012/12/roctane-xd/

Podlipc
Začetnik
Reactions:
Kraj: Stari trg pri Ložu

Re: Nove gume-STI

Odgovor Napisal/-a Podlipc » 30 Sep 2013, 11:40

Živjo,
Gledam ta tvoj link in moram reč, da so mi te gume všeč. Kupujem jih jaz in moj kolega, oba pa rabiva enake dimenzije 25x8-12 in 25x10-12. Kje naročaš ti gume preko neta? Prosim te za informacijo. Hvala

lPodlipc

LPodlipc

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 30 Sep 2013, 12:55

Jaz naročam SUN-F pri WBC-ju. Kot pravi kolega Freshslo...za atv je vsake gume škoda!

Podlipc
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Podlipc » 01 Okt 2013, 07:50

Živjo,
Hvala za tvojo informacijo. Zanima pa me kako se obnesejo gume Sun-F. Po kakšnih podlagah se ti največ voziš? Kako se obrabljajo, koliko prevoziš z temi gumami?
Jaz iščem gumo za makadam, gozdne poti, pa tudi asfalt, ker je treba pač do takih poti priti. Najbolj me zanima kako so te gume za v sneg, ker sam pozimi plužim dvorišče in ulico pa bi za snežno podlago rad imel dobro gumo.

lp Podlipc

LPodlipc

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 01 Okt 2013, 08:16

Potem si raje omisli kaj od maxxis.
So veliko bolj uravnotežene pnevmatike. (Glede na to da bi asfalt tudi vozil) Je pa res da imajo tudi ceno višjo.
Big Horn so za teren, pa za plužit dobre, kake Cheros so pa vsestranske, s tem da ne upam reči kako je za plužit z njimi.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Okt 2013, 08:41

Torej Sun-F vozim že dve sezoni. Po izkušnjah pa takole. Kot pravi Krigl...gumo je težko dobro uravnovesit, kar boš opazil na asfaltu. Za na asfalt ni nobena guma s takim profilom..ne maxxiss in ne Sun-F. je pa dovolj dobra, da se priguslaš z normalno vožnjo do makadama, gozda, blata...No tam pa razlika med tema dvema gumama izgine. Ostane pa razlika v ceni.Za teren je to dobra guma (sploh če znaš vozit), za zelo soliden denar. Je pa to pač stvar filozofije. Nekateri si želijo zvenečega imena in grob profil na gumah, čeprav bi za svoj način vožnje lahko imeli tudi slick gume. Če spadaš med njih je Maxxiss prava izbira...Maxxiss BH pa je tudi prava izbira za tistega, ki so to lahko privošči in potem na špara na cenenih oljih...ima pa ultra gume. Dejstvo je namreč, da so Maxxiss-ke res odlične gume, a za nas povprečne uporabnike in z povprečnimi dohodki, niso vredne tega denarja.
Ampak ne glede na napisano je moja filozofija, da raje menjam 2 kompleta Sun-F gum in vozim vedno z dobrim profilom, kot pa da kupim Maxxiss in, ker so tako drage jih vozim še takrat, ko so brez profila, ker so pač BH in so bile drage.
Torej bolje "slabša" guma z dobrim profilom, kot šminka brez profila!
Odločitev pa je tvoja. Kar boš kupil bo čuvalo tvojo glavo!

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 01 Okt 2013, 09:52

Sam sem imel na mopedu carlisle, sunf in big horn. Najbolj zadovoljen z Big Horni. Čeprav lahko, da bom z naslednjimi še bolj. Vsako leto delajo nove in nove pnevmatike, ampak BH je že kar nekaj časa na trgu in še vedno se jih največ voznikov poslužuje... Te pnevmatike so po pazi 5000km še vedno kot NOVE in vozim tudi precej po asfaltu. Po asfaltu se peljejo skoraj tako mirno kot cestne pnevmatike, čeprav se še vedno pozna, da je terenska pnevmatika in ne cestna...
Pri SUNF mi je hotelo končnike in krmilo odtrgat nad 70km/h in to je bil glavni razlog, da jih kasneje nisem kupil... Poznam nekaj primerov, ko jim tudi tlak čudežno pada, moje mi 4je vulkanizerji niso mogli zaflikat, ker je notranjost "plastična". Tudi mislil sem, da so mi držale dlje (7000km nekje), ampak jih bo BH prekašal v kilometrini in urah.

Res pa je, da imajo zelo pretirano visoko ceno, ampak se da zmenit za kak rabat in na koncu prideš piši riši 200e-250e razlike. Kar pa se za tako kvalitetno in vzdržljivo pnevmatiko definitivno splača... Guma je mehka kot čiguma in na teh naših terenih, kamenje itd dela perfektno. Če pa voziš izključno teren, in se asfalta res redko poslužuješ, delaš majhno kilometrino potem te ta neuravnovešenost ne bo motila in bi jaz vzel SUNF.

Za sneg pa bodo obojne dobro služile, vendar more bit profil. Kak pride pnevmatika pod 50% obrabe, se v snegu še kako pozna. Pa je lahko BH ali SUNf.

Naslednje bi pa rad probal KENDA HTR, katera bi naj predvsem bočno manj drsela.. to, da je 8 plastna mi ne pove kaj dosti, ker tudi to so že naluknjali. Naprimer alltrak je samo 2 plastna pnevmatika in fantje dirkajo z njo pa BP špila.

p.s. lahko pogledaš tudi za maxxis alltrak cca 350e komplet. Dobre in predvsem lahke pnevmatike, kar se pozna pri mopedih brez serva in z manj moči. V primerjavi z BH je lahka kot pero..

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 01 Okt 2013, 10:28

Podlipc napisal/-a:Živjo,
...Najbolj me zanima kako so te gume za v sneg, ker sam pozimi plužim dvorišče in ulico pa bi za snežno podlago rad imel dobro gumo.

lp Podlipc
Kako se pluži z Ceroskami lahko vidiš tukaj in še enkrat tukaj ;)

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Podlipc
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Podlipc » 01 Okt 2013, 11:45

Živjo,
Najprej vsem ki ste mi podali svoje mnenje!!
me pa še zanima kako je s prodajo pri WBCju. Ali tam dobim koristne informacije in ali bi mi znali svetovati kakšna guma je za določene potrebe (predusem za moje, opisane zgoraj). Bi mi znali svetovati glede kvalitete, katera je tudi povezana z ceno. Kupil bi dobro gumo za primeren dnar. Ali ima kdo izkušnje z nakupih pri njih (WBC)??

lp Podlipc

LPodlipc

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Okt 2013, 15:39

Kot rečeno SUN-F za asfalt niso ravno neka premija. A jaz jih uporabljam od A do B po najkrajši asfaltni liniji. Makadam, gozdne poti, težek teren, sneg...ni problemov.
Jaz sem jih nazadnje kupil pri WBC-ju. Cena je bila najboljša, odnos zelo korekten, roba, ki sem jo dobil je bila pričakovana.
Toje izkušnje in mnenje!
Seveda pa se lahko izogneš vsakršni morebitni neznanki glede kvalitete in kupiš Maxxiss...pač za "primerno" ceno!

galu
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Il. Bistrica

Odgovor Napisal/-a galu » 01 Okt 2013, 18:50

Glede izkušenj, ki jih imam jaz z WBC-em, lahko rečem, da so zelo v redu. Z njimi se da vse dogovorit in so zelo korektni.

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 01 Okt 2013, 22:25

WBC je za moje pojme najboljše podjetje v Sloveniji, ki se ukvarja z prodajo štirikolesnikov in opremo povezano z njimi, odnosi do potrošnika na izjemno visokem nivoju, v glavnem iz moje strani same pohvale.

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 01 Okt 2013, 22:41

Kar se gum tiče gum pri wtc-ju,jih kupujem že vrsto let,mi je zelo blizu.Kar se tiče ugodnosti,pa samo spusti davek na našo željo,pa smo vsi veseli,pa to ni to.Vozim cestne gume ki so poleti v mokrem pa vse do pozne jeseni ko se asvalt ohladi lahko smrtno nevarne,kajti takrat so kot da bi plastiko prerivov po asvaltu.Zato vprašam ko bom menjal,pozna kdo gumo ki ustreza moji kritiki.Lahko so bolj mehle,za eno sezono,kajti to povedano gre zgolj
za varnot vseh nas.

2012 Yamaha Raptor 700R

Odgovori