Vožnja po naravnem okolju!!

Dodajte multimedijsko gradivo, članke, razne povezave,... na temo štirikolesnikov.
Odgovori
Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Re: Vožnja po naravnem okolju!!

Odgovor Napisal/-a lakl » 27 Mar 2013, 20:06

Govorim iz 8 letne lovske prakse,da, lovcev nihče nima rad,a,če jih uporabijo za obveščevalno službo imamo najbolje opremljene in uporabne osebke,kateri javljajo vse naše premike. Spomni se pohodniških tabel na Pohorju. Še v KTM gatah nisi smel po cesti hodit pa so že klicali pristojne ustanove. Če pa še imamo navskrižje interesov,ljudi z maskirnimi oblačili,optičnimi opazovalnimi napravami,avtomatskimi kamerami in zelo velike poznavalce terena smo pa le še v tujini na MX progah.

Slika

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 27 Mar 2013, 20:10

Na kozjaku so nove kamere nabavili. 3x ugibaj zakaj :-$ :finga:

Bomo videli kaj vse še nas čaka na sceni...

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 27 Mar 2013, 21:29

In nekatere take kamere pošljejo mms sliko naprej takoj ko jo posamejo. Tako še topla informacija pristane v roke bogve kakšnega obsedenca.
Slika

Sicer tudi pripravna zadeva za lov na tatove kmetijskih pridelkov. Tako da imajo jagri tovrstno opazovalno konkurenco oz. se ve, kdaj so njihove žene ponoči same doma... \:D/ :-$
Slika

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Mar 2013, 22:34

Vse to pa si lahko zatlačijo v :butthead:
Brez nedvoumne oznake, da je uporabljan video nadzor gre za kaznivo dejanje!
To je uradno seveda. Neuradno pa bi te posnetke seveda vlačili po vseh možnih seminarjih in predavanjih, kjer bodo sebe predstavili kot žrtev nas pa kot morilce!
V vsakem primeru pa lahko tako najdeno kamero mirno odmontirate in jo odnesete na policijo...zraven pa še podaste prijavo zoper neznanega storilca! :-$

tomy30
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tomy30 » 27 Mar 2013, 22:52

Za vsako orožje je protiorožje!
Se bomo pač z jammerji okoli vozli :-$

http://image.made-in-china.com/2f1j00IM ... M0062-.jpg

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 03 Apr 2013, 13:27

Mislim, da nebo potrebe po protiorožju. Iz zanesljivih virov lahko zatrdim, da so imeli "vodilni" v tej zgodbi pred kratkim sestanek in so se vsi strinjali, da bo treba "popustit". V kolikšni meri, kak in kje pa je še veliko vprašanje. Je pa zanimivo, da so lovci začeli klicat 113 že ob vožnji pazi po MAKADAMU oz cesti na kateri je dovoljena vožnja z motornimi vozili.

Mogoče pa bo kaj iz tega. Cajt bi že bil.

Slika

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 08 Apr 2013, 12:35

Še ena za galerijo :mrgreen:
Slika

Samo Pahorja še morem nekje na pohodu zahaklat :finga:

Slika

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 24 Apr 2013, 20:19

Preprosto nimam besed: klik :!: :!: :!:

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

rotis
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rotis » 24 Apr 2013, 20:45

Rešitev je enostavna. Kr....a dobit pri delu, zavit v žico kukr eno novoletno jelko, pa spustit po bregu pa naj se kotali in občuti vse radosti bodic. :axe:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 24 Apr 2013, 20:46

Nič novega....vsakoletni šport "ljubiteljev živali in zelenila"!
In kaj mislite, da se bo zgodilo, ko bo enemu glavo odrezalo! Nič! Izdali bodo še ostrejše odločbe o prepovedi vožnje v naravnem okolju....ker po njihovem je tako najbolje....za zelenjavarje!

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 25 Apr 2013, 11:44

Članek je star 4 leta, ampak to sploh nima veze.
Dejstvo je, da so trenja vsaki dan večja... že ob pazi PENZIONISTIČNI vožnji z deklino naletim na čudne poglede... zdaj pa nevem ali je to že vse z faušijo povezano ali so pa res vsi ekologi brez meja. Vsak, ampak res čisto vsak se že počuti lastniško in ga vsaka vožnja zmoti, celo na MAKADAMU!

Enga dne se bomo mogli zmenit kak pa kaj, drugače bo to postala prava anarhija. Proge nam zapirajo (Vrtojba), počasi bodo še Orehovo... na koncu bomo kot motoristi brez enega dirkališča. Če bi na vsakem koncu Slovenije vsaj par hektarjev zemlje/gozda odstopili za vožnjo bi se ogromno naredilo. Poznam lastnike gozdov, ki bi z veseljem za kak drobiž tržili to... recimo kakšne eko takse in podobno. Točno začrtane trase..
Denar je sveta vladar. Sam se res zelo izogibam voženj "direkt po gozdu" če le se držim vlak, katere so tako ali drugače zbombardirane od gozdarjenja in vode. Treba pa upoštevat "pravila" stiskaj na makadamu ..ob vsakem srečanju, vožnji mimo hiš (prah), ljudi uporabljaj ultra nizko hitrost. Žal nam še tukaj manjka vozniške kulture... bi precej prispevalo k boljšim odnosom, ker večino zmoti ravno norenje potem pa sledi ostalo.

Mimogrede: koče, kjer te lastniki z veseljem radi vidijo: Osankarica, Pečke in Žavcer... prideš iz šume, spiješ hladno pijačo in greš dalje. Pametni vedo kdo nosi denar k koči. In na teh kočah se vedno bolj zavedajo koliko je dejansko teh, ki bi se še verjetno ustavili pa se zaradi slabih pogledov planincev ne ustavijo. Če bi bili pametni bi ZELO lahko tržili ta biznis.... ampak frišni luft in palice zgleda nanesejo precej več.

Bo čez par let definitivno boljše, ko se bo praktično vsa mladina izselila v tujino (trenutno dela več kot 10.000 ljudi iz MB in širše okolice v Avstriji. in ta številka strmo raste) in bo umirjeno vzdušje kot na Mađarskem in večjem delu Hrvaške, Srbije... samo stari ljudje, ki se bolj obremenjujejo z tem kako preživeti kot pa z neumnostnimi.

Potem bo pa kot na balkanu, bodo veseli, da sploh kdo GAZI po njihovi zemlji.

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 25 Apr 2013, 12:24

jay886 napisal/-a:.... ampak frišni luft in palice zgleda nanesejo precej več.
Tu bi te malce popravil.....žal (izjava lastnikov) morajo lastniki koč po nekem kur**** zakonu ali uredbi ali odloku...
skratka po nečem, kar je zraslo na paličarskem zelniku....t.i. pohodnikom omogočiti, da se krmijo in uporabljajo mize in stole, ki so v lasti koče na prostem ZASTONJ.
Tako sem bil ničkolikokrat priča polni zasedenosti miz na koči, kjer so se vsi krmili iz svojih nahrbtnikov (pohano in podobne zdrave zadeve), ter pili pijačo, ki so jo priteglili zraven. Odpadke so seveda zmetali v koš, ki ga mora praznit lastnik koče.
V najboljšem primeru so štirje skupaj požrli kakšno pivo ali kavo....in zato jih ne marajo...mi pa tudi ne. Ampak je pač tako, da bi mu sicer najraje zavil vrat....pa morajo bit prijazni.
In večina (lastnikov) bo "pod pultom" povedala, da smo mi in krosisti najboljše stranke....ampak v tej policijski državi kot rečeno...tiho in "pod pultom"....da zeleni ne slišijo! :evil:

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 25 Apr 2013, 13:28

Tole, glede paličarjev, ki zasedajo mize pred kočami in planinskimi domovi z polnimi nahrbtniki hrane in pijače pa samo podpis. Ničkolikokrat sem videl te paličarske škrte kako so se lepo martinčkali ob polnih mizah dobrot in pijače, ki so jo navlekli iz svojih ruzakov. In ko je prišla vprašat natakarca kaj bi si zaželeli, domala da jo niso nadrli, češ, kaj ne vidiš, da imamo polno mizo. Stranke pa, ki so prihajale z avtomobili, motorji, kolesi..., pač z raznimi prevoznimi sredstvi pa kot da so iz drugega planeta in so nemilo čakali, kdaj se bo ta hruma požeruhov odstranila, da si naročijo vsaj pijačo. In ja, smeti pa niso odnesli v dolino. Potem pa se imajo za neke naravovarstvene in eko navdušence. Pa ja, evo jim :butthead: :butthead: :butthead: .

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 26 Apr 2013, 11:33

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 26 Apr 2013, 11:57

Takšna podla dejanja kar sama od sebe kličejo po povračilnih udarcih...

Slika

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 26 Apr 2013, 19:10

Jaz še vedno upam, da nam letos uspe dobit dovoljenje na kosu privatne zemlje, kjer ni hiš in nobene planinske poti za "poligon" in ne bodo potrebni takšni ukrepi... namreč smo v sodelovanju z županom, lovci in planinsko zvezo dosegli nek "dogovor" in poslali svoje želje na ministerstvo za okolje in prostor . Torej čakamo še samo žegenj iz LJ... bomo videli kaj se da sploh naredit v tej birokraciji in koliko so pripravljeni "odpret" situacijo na tem področju.

Slika

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 29 Apr 2013, 16:39

Prej bo voda gor tekla ;)

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 16 Maj 2013, 18:21

tudi na češkem se dogaja sranje.
Slika

Slika

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 22 Maj 2013, 13:22

Kolesarjem se bo uspelo "rešit"
http://pozitivnaslovenija.si/novice/ite ... repovedana

mi pa še 20 let... minimalno.

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 19 Avg 2013, 20:29

Iz današnje nenaključne popoldanske >sieste<:

http://ava.rtvslo.si/predvajaj/v-zivo-r ... .174235018;;

Mislim... ej,...raje ne pišem...ali pač...nekaj pametnih idej se kar izgubi med pogromom na drugače misleče in drugače se gibajoče.
...kaže, da klimatizirane sintetične pisarne slabo vplivajo na sesalce državnega proračuna.

Jagri, ribiči in pohodniki #-o #-o #-o ...zelo pokvarjena marmelada. Mešano sadje z enim samim okusom :vom: :vom:
Tile marmeladarji bi radi komandirali na tuji zemlji? Ribič mi gazi travo po vrtu in travnikih, trga in uničuje pašne ograje...in še dolgotrajno muči in pobija ribe iz čiste radosti. Jagr se vozi po mojem gozdu in me obenem grdo gleda, kaj neki počnem z mojim medvedom na svoji parceli oz. >v njihovem< lovišču, medtem ko strastno pobija prosto živeče gozdne živali...

Za ne verjet, po novem prvi prostovoljni gasilec na vasi Jakša in Jägermeister Hubertus Eustahius raubschütz Kr,ope si tudi uradno podajata roke v smeri sodelovanja. Le kakšnega neki? Za njihovo bando napisan nov Reichsjagdgesetz pa to?

Se bo dogajalo, se bo :axe: :axe: :axe:
pa tale bo naša himna: http://www.youtube.com/watch?v=mrppaQASY_k

LP!

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 19 Avg 2013, 21:14

Se sploh ne sekiram, nekaj naslednjih let države daleč za Kolpo lahko računajo na najinih 800-1000 ojrov, kolikor jih pustiva ob preživljanju dopusta brez strahu pred "paličarji" in uradniki Bananaslovenistana. :butthead:
In še zdaleč nisva edina. :k:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 20 Avg 2013, 06:54

Saj toliko že težko zapraviš :mrgreen:

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 20 Avg 2013, 11:06

jaka napisal/-a:Se sploh ne sekiram, nekaj naslednjih let države daleč za Kolpo lahko računajo na najinih 800-1000 ojrov, kolikor jih pustiva ob preživljanju dopusta brez strahu pred "paličarji" in uradniki Bananaslovenistana. :butthead:
In še zdaleč nisva edina. :k:
Prav imaš. =D>

Našim (tudi nekaterim turističnim) proračunskim sesalcem se (še) ni treba sekirat za zaslužen cekin, saj jim vsakega petega kar sam pride na TR.
Ko bodo odvisni od svojega dela in znanja na prostem trgu oz. bodo od končne realizacije svojih idej primorani preživljati sebe in svojo družino bo pa drugače. To žal ne pomeni načrtnega in sprevrženega jebanja določene skupine državljanov (ali bolje napisano svojih vsakomesečnih sponzorjev) v glavo in denarnice temveč ustvariti zdrave pogoje, v katerih bomo njih sponzorji z veseljem tudi v bananastanu na nam prijeten način porabili kakšen € več, ne pa da jih nosimo ljudem v naročje tja, kjer so pač že skapirali, kakšne sorte turisti smo ljudje z motorističnimi čeladami.
Zato jo kmalu popiham tja, od koder sta vidva z bejbo ravnokar prišla.
Plagiatorki & co. pa tudi od bencina trošarine ne bom privoščil :finga: :butthead: . Iz inata kot se reče pri nas.
..............................................................................................................................................
Naj se zgornje besedilo dotakne tudi tebe, ki po službeni dolžnosti tole bereš [-X in si primoran svoja opažanja :---) sporočati naprej. Aja, pa da ne pozabiš naročiti ustrezne oskrbe fikusa, saj poslovni prijatelj od tvojega nadrejenega že jamra, da ni pogodbenega priliva...
..............................................................................................................................................

Uporabniški avatar
gmajnar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bločice pri Blokah

Odgovor Napisal/-a gmajnar » 20 Avg 2013, 11:39

Uživaj tam čez in pozabi na vse to vsaj toliko časa, dokler boš tam. Ko boš nazaj, te bo na žalost spet čakalo kaj takega na kar boš moral izliti svoj žolč. Dokler te ne bo, bomo pa mi trapili z raznimi birokrati. Ravnokar sem izgubil dobro uro, ker so me Siolovci pošiljali od enega do drugega in nič rešili.
Res se lepo imej in ko se boš vrnil pa malo spremeni svojo navado in nam nameni kaj bolj obširnega s tvoje poti.
Poglej kako nas Jaka zaposluje že en teden. Pa malo pozabimo kje smo.
SREČNO!!

Odgovori