K: Brp Outlander max
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: K: Brp Outlander max
Če se bi nas nekaj zbralo, bi morda lahko organiziral obisk Rotax-a v Avstriji! Verjetno bi bilo zanimivo videti ZAKAJ se najzahtevnejši odločajo za Rotax!
Rajko je bil v sklopu spyder toura in je rekel, da kaj takšnega še ni videl pa je obiskal že kakšno avto industrijo. Kot bi delali zdravila in ne motorje. 
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Ce smo posteni rotax slavi po ccm vs hp in ne po kaksni pretirani vzdrzljivosti, to zelo dobro lahko povedo aviaticarji in navticarji, v gokart agregatih je pa itak swedetech razred zase.
Saj v bmwju tudi ne ves, ali delajo avte ali hrano. Vse je brez madeza, samo linije z roboti.
Saj v bmwju tudi ne ves, ali delajo avte ali hrano. Vse je brez madeza, samo linije z roboti.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Po moje se Pipistrel ne bi ravno strinjal s teboj..pa tudi NASA ne, ko je podeljevala nagrado...ti pa kar nekaj vedo o teh zadevah...no tako si jaz mislim!freshslo napisal/-a:Ce smo posteni rotax slavi po ccm vs hp in ne po kaksni pretirani vzdrzljivosti, to zelo dobro lahko povedo aviaticarji
Za navtiko ne bom rekel nič, ker nimam 5 min. na vodnem skuterju. Če pa bom še kdaj imel čoln, bo na njem definitivno Evinrude...ta pa je iz večletnih izkušenj!
Sicer pa...saj veš razprava brez konca in z milijardo argumentov. Vsak od proizvajalcev ima pač svojo filozofijo...na nas pa je da izberemo kaj nam odgovarja glede na potrebe, želje in prepričanja!
Zadnjič spremenil BIF, dne 28 Jul 2013, 20:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Svetovno, kaj dela BRP, skoraj mrtvi forum spet oživi,
Jap, zato pa bom nabavit ta motor, je kot patria
Fante kr tako naprej
Jap, zato pa bom nabavit ta motor, je kot patria
Fante kr tako naprej
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Res je razprava brez konca... Osebno me je presenetilo dejstvo, da trije popoldanski serviserji naredijo vec kot 10000eur prometa na mesec z nabavo delov za BRPje in iz tega spoznavam, da je to kar pokvarljiva roba, ni samo moj in od kolega defekten.
Je pa res, da ostali lastniki BRPjev napake vec ali manj ne delite na forumu, se pa o njih pogovarjamo po telefonu ali ob srecanjih. Morda pa si bom na morju vzel cas in naredil spisek porabljenih delov v mesecu juniju za servisiranje BRPjev, da boste videli kaj vse crkuje v agregatih in kako "nepokvarjiva" roba je.
@Jay: Ker imas ze podatke od DKS, preveri koliko je bilo prodanih na SS v tem letu. Ce razpolagam z pravimi podatki je stevilka zelo zelo boga. Ceprav to meni bolj pove, da ljudje zaradi "dobrega" vodstva drzave nimajo denarja, kot kaj drugega.
Se pa umikam s te teme, ker res ne bomo prisli do konca... Bodocemu kupcu BRP MAXa pa zelim ogromno varnih kilometrov in po mojih izkusnjah ti naj po nakupu ostane nekaj suskov za servisiranje stroja
Je pa res, da ostali lastniki BRPjev napake vec ali manj ne delite na forumu, se pa o njih pogovarjamo po telefonu ali ob srecanjih. Morda pa si bom na morju vzel cas in naredil spisek porabljenih delov v mesecu juniju za servisiranje BRPjev, da boste videli kaj vse crkuje v agregatih in kako "nepokvarjiva" roba je.
@Jay: Ker imas ze podatke od DKS, preveri koliko je bilo prodanih na SS v tem letu. Ce razpolagam z pravimi podatki je stevilka zelo zelo boga. Ceprav to meni bolj pove, da ljudje zaradi "dobrega" vodstva drzave nimajo denarja, kot kaj drugega.
Se pa umikam s te teme, ker res ne bomo prisli do konca... Bodocemu kupcu BRP MAXa pa zelim ogromno varnih kilometrov in po mojih izkusnjah ti naj po nakupu ostane nekaj suskov za servisiranje stroja
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
S tem se strinjam popolnoma! Enako pa velja tudi za lastnike ostalih znamk, ki se rade primerjajo z BRP-jem. Osebno vem za nekaj takšnih primerov Japonskih in Ameriških znamk.freshslo napisal/-a: Je pa res, da ostali lastniki BRPjev napake vec ali manj ne delite na forumu, se pa o njih pogovarjamo po telefonu ali ob srecanjih.
V izogib nakladanju in nejeveri pa sem pripravil spisek del, ki so bila opravljena na mojem motorju.
Model: Can-Am Outlander 650 Max XT letnik 2008
Trenutno stanje števca: 868 UR in 25.978 km.
Kupil sem ga, ko je bilo na števcu 12.700km.in x ur.
Takoj po nakupu sem ga peljal na preventivni servis kjer so:
-menjali valjčke
-verige v motorju (preventivno)
-vsa olja v motorju in pogonih ter filtre.
Od takrat sem zamenjal sledeče:
-vsakih 3.000km olje in filter v motorju (original)
-vsakih 6.000 km olje v diff-ih in menjalniku
-originalni papirnati filter sem zamenjal z K&N filtrom ter mrežico (cca. 80 EUR), ki ga imam še danes
-v rezervi je še en Twin-Air penasti filter
-3 kom jermenov (kos 120 Eur) od tega 2x original in 1x Carlisle. Jerene menjam na cca. 5000 km. preventivno ne glede na stanje
-1 kom helix (piramida) v sekundarni jermenici (cca. 65 EUR)-preventivno
-6 kom. vijakov, ki služijo za vpetje kladivc variomata (menjal sem jih po tem, ko je sin utrgal jermen v Lembergu in sem razstavil, očistil in premeril tolerančna stanja vseh komponent variomata.
-1kom pokrov variomata, ker ga je utrgan jermen na notranji strani delno deformiral in tesniloni bilo več 100% (100 EUR)
-hladilno tekočino v sistemu (preventivno) z originalnimi tekočinami
-zavorno tekočino v sistemu (preventivno) z originalnimi tekočinami
-4x vzmeti amortizerjev (samo vzmeti) (cca. 140 EUR-4 kom) zaradi večinoma terenske vožnje preventivno
-1x žarnica 35W spredaj desno
-3x pozicijska žarnica (kos cca 1 EUR)
-2 kompleta gum
-1 komplet zavornih ploščis (spredaj in zadaj) Loraine Carbon (25 EUR-par x 3= 75 EUR)
-2x svečke Iridium (kos cca. 15 EURx4 =60 EUR)
-1 x križ (samo križ-"lagerji") prednjega kardana-preventivno
-1 kg. masti za podmazovanje gibljivih komponent
-1x "kugla" spredaj desno spodaj na pesti (45 EUR)
-2x filter goriva (kos 19,90 EUR)
-2x manšeta (urgana med vožnjo kos. 10 EUR) neoriginal
V rezervi imam še komplet končnikov a je Jaka ocenil, da ni nobene potrebe po menjavi...mislil sem jih menjati spet preventivno.
-kovinsko zajlo na vitli sem zamenjal s sintetično.
-1x ključavnica( eno pivo)
Vsi deli razen filtra in Iridium svečk so originalni.
Če dobro pogledate spisek in in upoštevate pogoje vožnje...v glavnem veste kaj je ta motor dal skozi, osebno ocenjujem, da imam odličen motor, ki me NIKOLI ni nikjer pustil ali razočaral!
Upam, da bodo tudi lastniki ostalih znamk kdaj tako iskreni!
Moj motor pa pozna toliko ljudi, da lahko kadar koli potrdijo resničnost navedenih podatkov!
Dodajam še semering na zadnjem prenosu (diff) na mestu kjer vstopi kardan....EMŠO pač...včasih kaj pozabim!
To pa je res vse!
Zadnjič spremenil BIF, dne 29 Jul 2013, 10:01, skupaj popravljeno 1 krat.
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Lepo in iskreno napisano, ampak si nekoliko zamudil: http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=38&t=1194 Sicer precej osiromašena tema glede na zgornjo, ampak z razlogomBIF napisal/-a: Upam, da bodo tudi lastniki ostalih znamk kdaj tako iskreni!
Opisi tvojih predvsem preventivnih akcij in freshslojevih odpravljanj napak na vajinih mopedih so poučne in pogoj za zaupanje v svoje stroje
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
@BIF:

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
No za tvoj motor, mislim da je tudi eden tistih redkih poštenih opisov (poleg še morda katerega) za katere verjamem da držijo 100%. Tudi za Freslojevega vem skoraj tako kot za svojega, pa še kdo se bi našel (Jaka, Čivava.....)...ampak mi sodimo tudi v tisto kategorijo, ki svoje motorje tudi redno vzdržujemo....in po mojem mnenju tukaj leži ključ do dolgega delovanja brez večjih težav.brinovc napisal/-a: http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=38&t=1194 Sicer precej osiromašena tema glede na zgornjo, ampak z razlogom![]()
Opisi tvojih predvsem preventivnih akcij in freshslojevih odpravljanj napak na vajinih mopedih so poučne in pogoj za zaupanje v svoje stroje. Itak da bolj ali manj velja za vse firme.
LP!
tudi TAM - grizz rad popusti, če ga preveč pritiskaš
-
(slika hrvaškega kolega)

takšnih prizorov je kar nekaj, ampak to je ATV in obremenitve so.. enim prej, drugim kasneje ali pa mogoče nikoli. Ko prebiraš usa forume pa vidiš, da njim VSE popusti v eni furi
zdaj pa lahko še dvajset let debatiramo, kaj je boljše?
Se pa vedno vsi na koncu strinjamo, da razlike so velike pri atv-jih (precej več kot v avtomobilski industriji), predvsem pa koliko je teh okvar in v kakšnih intervalih so.
(slika hrvaškega kolega)

takšnih prizorov je kar nekaj, ampak to je ATV in obremenitve so.. enim prej, drugim kasneje ali pa mogoče nikoli. Ko prebiraš usa forume pa vidiš, da njim VSE popusti v eni furi

- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Opaa, dober rentgenski posnetek. Bi bilo zanimivo izvedeti za alibi mašine pred tem dogodkom.jay886 napisal/-a:tudi TAM - grizz rad popusti, če ga preveč pritiskaš-
(slika hrvaškega kolega)
Ne primerjat grizza z TAM-om. Mi je 150ka naredila par sivih las, grizz še nobenega.
...če ga preveč pritiskaš???...
Kaj pa misliš, da jaz počnem, da držim špago dopingiranim kanarčkom? Tiščim na full - po tovarniških nastavitvah seveda.
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Ko sn kupo AC ste ga začeli šinfat, zaj ko mam brpja pa spet pluvate.. Kaj sn spet kupo

- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Jajca 
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
kaj ze imaš 1500km? Počasi bi ga lahko perajt naredo za generalko
) prva runda 

sandii napisal/-a:A ni to rubrika mali oglasi.
L.P.Sandii
Kurc pa če je, se vsaj nekaj dogaja
Je lepo videti, ko se stari gadi vdarijo
-
amg skupina
- Obiskovalec
- Reactions:
Moja bivša 800ka je samo letos naredila - zvozila 55m3 hlodovine (razrezane na 33cm seveda) od panja do dvorišča (5km)! Okvare? En (1) strgan jermen!
Nisem več njen lastnik, a preden sem jo prodal sem jo iz preventive peljal na SS, kjer niso rabili narediti nič!! Sicer nisem pristaš nekih znam, namreč me za naslednji atv mika Polaris, a po lastnih izkušnjah sodeč VSAKA ČAST BRP-ju!!
Pač moja izkušnja!
Nisem več njen lastnik, a preden sem jo prodal sem jo iz preventive peljal na SS, kjer niso rabili narediti nič!! Sicer nisem pristaš nekih znam, namreč me za naslednji atv mika Polaris, a po lastnih izkušnjah sodeč VSAKA ČAST BRP-ju!!
Pač moja izkušnja!
Bombardier Quest 650XT
Can Am Outlander 800R Max XT
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Šmarje Sap
- Kraj: Šmarje-Sap
Jest mislim da bi lahko to bila rubrika za oglase,če si mate toliko za povedati,pojdite par vrstic višje in ga hvalite in grajajte,mislim za BRPja
2012 Yamaha Raptor 700R
Zakaj grajatifrm napisal/-a:... in grajajte,mislim za BRPja
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
-
amg skupina
- Obiskovalec
- Reactions:
Graja se po moje zgolj iz fovšije!!Bohorc napisal/-a:Zakaj grajatifrm napisal/-a:... in grajajte,mislim za BRPja![]()
![]()
![]()
Bombardier Quest 650XT
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Pa se moj seznam menjenih delov:

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Če se že razgaljujemo
bom izkoristil to temo in na hitro napisal kaj zraven.
Moji "vložki" v moped brp outlander 800r 2010
Kupil 5. februarja 2012 z 1500km in nekaj čez 50h.
Do 10.000km sem delal samo redne servise, se pravi na 3000km olje + filtri (cca 65eur), na 6000km olje v menjalniku in diffu. Poleg še seveda mazanje in čiščenje. Nobenih posebnosti. Edina težava je bila prikazovanje limp home mode, zaradi slabih kontaktov na senzorjih pri menjalniku. Težavo rešil kar doma, brez stroškov.
Zamenjal sem še sprednje in zadnje zavore (80eur)
1x jermen original brp (150eur) Koliko že stane za x8 ali dinli original?
sprednja spodnja končnika (90eur)
2 kompleta gum (900eur)
twin air filter (50eur)
pokrov ventilov 1 kos (18eur)
tesnilo variomata (30eur)
HMF izpuh (390eur)
1 zadnja žarnica (65centov)
Sedaj me čaka menjava semeringa na zadnjem diffu, ker že pomalem rosi (pri 13000km). Strošek bo cca 40eur.
Trenutno stanje na števcu nekaj čez 13500km in menda okoli 500h. V dobrem letu in pol sem naredil 12000km.
Moped je vsak teden vsaj 1x na terenu in kdor me spremlja na FB oz večina me tako ali drugače pozna in ve kakšno je stanje z mopedom. Lahko pa podoben opis še napišem za VSAJ 6 mopedov....
Se oglasim v to temo pri 20.000km
Moji "vložki" v moped brp outlander 800r 2010
Kupil 5. februarja 2012 z 1500km in nekaj čez 50h.
Do 10.000km sem delal samo redne servise, se pravi na 3000km olje + filtri (cca 65eur), na 6000km olje v menjalniku in diffu. Poleg še seveda mazanje in čiščenje. Nobenih posebnosti. Edina težava je bila prikazovanje limp home mode, zaradi slabih kontaktov na senzorjih pri menjalniku. Težavo rešil kar doma, brez stroškov.
Zamenjal sem še sprednje in zadnje zavore (80eur)
1x jermen original brp (150eur) Koliko že stane za x8 ali dinli original?
sprednja spodnja končnika (90eur)
2 kompleta gum (900eur)
twin air filter (50eur)
pokrov ventilov 1 kos (18eur)
tesnilo variomata (30eur)
HMF izpuh (390eur)
1 zadnja žarnica (65centov)
Sedaj me čaka menjava semeringa na zadnjem diffu, ker že pomalem rosi (pri 13000km). Strošek bo cca 40eur.
Trenutno stanje na števcu nekaj čez 13500km in menda okoli 500h. V dobrem letu in pol sem naredil 12000km.
Moped je vsak teden vsaj 1x na terenu in kdor me spremlja na FB oz večina me tako ali drugače pozna in ve kakšno je stanje z mopedom. Lahko pa podoben opis še napišem za VSAJ 6 mopedov....
Se oglasim v to temo pri 20.000km

- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
Jebi ga nimaš srečeJam napisal/-a:Ko sn kupo AC ste ga začeli šinfat, zaj ko mam brpja pa spet pluvate.. Kaj sn spet kupo![]()