NOČNA MORA Can-Am Outlender 650 Max Xt

Uporabniški avatar
sraufff
Začetnik
Reactions:

NOČNA MORA Can-Am Outlender 650 Max Xt

Odgovor Napisal/-a sraufff » 10 Avg 2013, 07:46

Že takoj ob nakupu mototja so se začele težavr.
Motor nisem mogel registrirati motorja, ker mi niso predali homologacije vlečne kljuke, pri 4500 km mi je šel jermen za katerega je bila "kriv moj način vožnje" ( vozim se s cestnimi gumami samo po asfaltu na dolge ralacije ), zamenjali so tudi ključavnico za vžig motorja,
glavna napaka pa je problem z DPSom ( servo ) krmila.

Ko imam DPS na medium nasploh pa, ko je na maximum se krmilo otrdi in motorja ni mogoče voziti. To se zgodi že po nekaj minutah vožnje. Zgodilo se mi je celo to, da ovinka nisem mogel speljati in sem z motorjem prišel na nasprotni vozni pas. Na srečo nasproti ni bilo nobenega avtomobila.

Ta motor je smrtno nevaren.

V Ski & Sea za ta problem "prvič" slišijo, ne odpravijo napake, se zgovarjajo na vse mogoče faktorje, po dolgem času pa so se začeli braniti s tem, da se nad 5 km/h to dogaja, ker je to tovarniški podatek.
Halo ?
Je ta motor narejen samo za na pivo do prvega bifeja ?

S prijatelji sem hotel iti na dopust v Dolomite. In kaj se je zgodilo, ostal sem doma.
Ja, zaradi Ske & Sea sem ob dopust.
V kateri resni firmi si kaj takega dovolijo !

Od Skea & Sea ni nobenega odgovora več, za njih je glavno samo to, da stranka kupi motor, problemi so pa strankin problem.

Ima še kdo problem z DPSom in kako ga rešiti ter neresnost Ske & Sea ?

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Re: NOČNA MORA Can-Am Outlender 650 Max Xt

Odgovor Napisal/-a Civava » 10 Avg 2013, 08:46

Z dps om nimaš samo ti problemov vendar jih je dosti , ki jih nimajo , Jermen je klasika pri Can amu in moraš imeti z sabo rezervo, motor ni glih namejen vožnji po asfaltu , kar se pa tiče prodajalcev pa lepa beseda svoje mesto najde.
Kar se pa tehnike tiče ti bodo pa mogoče lastniki , ki so imeli te tzežave znali pomagati kakor koli upam , da boš rešil težave in užival v vožnji z svojim mopedom. :D

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 10 Avg 2013, 11:42

Jaz problemov s servotom nimam, moram pa povedat, da so CESTNE gume na ATVju totalna katastrofa- sploh na motorju s servotom. Kdor misli da govorim na pamet, se lahko pride prepričat! Enostavno se ti motor zasere, ker se ne morš vozit.

Mogoče je v tvojem primeru res problem kje v servotu, vendar probaj zamenjat vsaj prednje gume s kakšnimi terenskimi in potem stestiraj.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 10 Avg 2013, 18:28

:) zakaj pa mislis, da sem dal jaz oglas v mali oglasi, da kupujem nazaj japonca;) Izkusnje govorijo svoje.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 11 Avg 2013, 08:08

fresh: jaz tud študiram, da bi mercedesa prodal in šel nazaj na študentskega twingota 1.2. Tam ni imelo kaj crknit. Če pa je že kaj je bil strošek glih za eno pnevmatiko na zvezdi..

Znano je, da so z DPS-om so bile težave, sploh na začetku (so bili tudi vpoklici), vendar so v večini bile odpravljene z minimalnimi stroški, ker se napaka pojavla na elektriki (tu ni servo pumpe). Glede težav z SS ti ne morem komentirat, ker to so never ending zgodbe in v večini je res tako "kako se zmeniš" oz kaj dejansko pričakuješ od njih in seveda kakšen odnos imaš. Če si že za jermen hotel uveljavit garancijo in zganjal paniko pol... Isto kot je imel težave bugi z garancijo, in še marsikdo... to je na našem trgu zgleda KLASIKA.
Mimogrede, ti izpiše napako za dps ali nič?

Najpogostejši vzroki: napaka na napeljavi, slaba masa, v najslabšem primeru pa "odlomljeni koščki" v mehanizmu. Glede na tvoj problem bi lahko bil tudi senzor hitrosti in ti daje napačne podatke, ter "strša" krmilo.
Preveri magari sam vso električno inštalacijo. Bi pa to moralo iti pod garancijo. v vsakem primeru.

Na cestne gume pa se boš mogel "navadit", ker je razlika te ki dobesedno "limajo" na cestišče in terenske, ki samo drsijo po asfaltu in dopuščajo precej več napak.
Zadnjič spremenil jay886, dne 11 Avg 2013, 08:27, skupaj popravljeno 1 krat.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 11 Avg 2013, 08:24

Zelo verjetno ima zgodba tudi drugo plat medalje.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 11 Avg 2013, 15:37

imam tudi jaz tak obcutek...verjetno se je prvotno zataknilo pri reklamaciji jermena, ki se mi zdi enako kot bi po 2500km reklamiral gume zaradi prekomerne obrabe.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 11 Avg 2013, 17:12

Nočna mora trgovcev pa so tudi kupci, ki mislijo, da pod garancijo spada skoraj tudi bencin. :oops: :oops:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 11 Avg 2013, 17:54

Mislim da je Freshslo se najblizje resnici. Verjamem tudi da tudi pri SS ni vse idealno, vendar sem pa trdno preprican
,da bi se ob pravilnem pristopu nasla korektna resitev. Da BRP ni brez moznosti okvare ipd. je jasno vsem....tudi nam
ki si jih lastimo....nenazadnje je to tehnika in okvare so mozne pri vseh. Vendar ze nacin opisa, ki je bil podan nakazuje
na karakter avtorja in ce je bil vsaj priblizen tudi pristop dobim drugacno podobo zgodbe.
Bom pa vsekakor dobil se drugo plat medalje in bom takrat lazje presodil.
Je pa lahko za avtorja, ki tako vehementno napise, da je to smrtno nevaren motor, lahko zelo spolzek teren.
No sicer pa smo odrasli in sami odgovarjamo za svoje trditve.
V vsakem primeru pa upam, da se zadeva resi v korist in zadovoljstvo lastnika.

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 11 Avg 2013, 18:20

Can-am Spyder je tudi smrtno nevaren. Sploh ga ne mores vozit. Na MX progi.

WEB Racer

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 12 Avg 2013, 11:39

Kupiš yamaho, pa nimaš teh težav 8)

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 13 Avg 2013, 13:15

hirulupi napisal/-a:Kupiš yamaho, pa nimaš teh težav 8)
Kolega in še vsi ostali,ki dobesedno drka... na yamaho in nasploh japonce (ni vas malo, tud polaris mafijaši po fb vedno močnejši). Dajte mi že 1x razložit zakaj hudiča jih ne kupite?? V Salonu kawasakijev v MB sta dva kawlna bila nedotaknjena pazi DVE LETI. Niti približno povpraševanja (poznam prodajalca), isto z yamaho na moto nautiki. Tista grda zelena 550tka že celo večnost v salonu. Pol bi pričakoval tudi na srečanjih doma in na balkanu razmerje udeležbe med 100atv-ji vsaj 50 % japoncev ? Glede na to, da so FUL cenejši od BRP-ja in da precej več zdržijo. Pa ne mi rečt, da je razlog, ker so "can am" srečanja, to se v tujini niti približno ne opazi. Ker tudi na drugih srečanjih jih/vas NI.

Kaj veš, verjetno imate parkirane v garaži koliko jih pač še je ostalo... pol pa se prodaja 5 let star moped z 5000km (z izjemo Brinovca). Saj ni čudno, da ne MORE CRKNIT nič pri teh km #-o [-( ](*, Pri teh km še jaz svečk nebi rabil menjat.... ](*,)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 13 Avg 2013, 18:24

Hmmm :? A, kaj zamujam? :-k

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 13 Avg 2013, 19:50

Jay: ne vem, ce ti ima sploh smisel kaj pisat. Imel sem oba in pri enem nisem niti enkrat pod njem lezal, pri drugim pa redno vsak mesec. Moras pa sam sprobati...oz. imeti oba. Se vedno govorim, da je za vozit veliko boljsi brp, tudi po moci, da ne bo pomote.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 13 Avg 2013, 21:00

Sploh se nima smisla pregovarjat ,res škoda časa,vsi od mal bolših so dost dobri vsaj v cenovnem rangu,razen brp jov,ki so lahko enkrat dražji od ostalih.Naprimer yamaha,artiket,polaris ,kaka honda,drugače pa naj vsak-zakaj ne svoje pohvali,drugače kot mi je že pisalo na forumu,kot fovšliv sem bil in temu podono,pa nisem-,vozim raptoco 700 cestaka in vsem skupaj čim več voženj,in man poležavanja-VSAJ POD NJIM

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
sraufff
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sraufff » 13 Avg 2013, 21:16

Nekateri moja opozorila o problemu DPs in neresnosti Skea & Sea niste vzeli dovolj resno dokler se ne bo eden od nas, ki smo lastniki teh motorjev ne bo ubil na enem od ovinkov, ki ga ni mogel izpeljati !!!!!!!!

Ker od Ski & Sea ni nobenega odgovora sem na žalost zadevo že predal odvetniku.

Kako se bo situacija glede rešitve tega tehničnega ( ne pravnega ) problema razvijala vam takoj sporočim.

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 13 Avg 2013, 21:36

Jast mislim da bi to lahko ŽAL bila izguba časa

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 14 Avg 2013, 07:34

sraufff napisal/-a:Nekateri moja opozorila o problemu DPs in neresnosti Skea & Sea niste vzeli dovolj resno dokler se ne bo eden od nas, ki smo lastniki teh motorjev ne bo ubil na enem od ovinkov, ki ga ni mogel izpeljati !!!!!!!!
Izlivanje žolča in stresanje jeze pač ni dovolj verodostojna informacija, da bi te lahko jemal resno. Vsaj jaz ne.
sraufff napisal/-a:
pri 4500 km mi je šel jermen za katerega je bila "kriv moj način vožnje" ( vozim se s cestnimi gumami samo po asfaltu na dolge ralacije

Glede na ta podatek bi se kar strinjal, da je bil to razlog da se ti je strgal jermen. ATV, vozilo z AWD pogonom, redukturjem, vitlo...pač v osnovi ni namenjeno za tiščanje na polno na dolge relacije. Kupiš si traktor in greš z njim na Grobnik postavljat hitrostne rekorde. Seveda - tvoja odločitev in tvoja pravica. Ne moreš pa pričakovat, da bo traktor imel vozne lastnostni kot kak športni avto ali motor.
sraufff napisal/-a:
Ko imam DPS na medium nasploh pa, ko je na maximum se krmilo otrdi in motorja ni mogoče voziti. To se zgodi že po nekaj minutah vožnje. Zgodilo se mi je celo to, da ovinka nisem mogel speljati in sem z motorjem prišel na nasprotni vozni pas. Na srečo nasproti ni bilo nobenega avtomobila.
Po nekaj minutah vožnje!!!! Halo? Po nekaj minutah vožnje se z lahkoto pelješ 100 km/h in več! DPS je progresivni servo in je popolnoma normalno da z hitrostjo potane trd. Če ne bi, bi ATV skantal na prvem ovinku. In podatek da DPS otrdi že pri 5 km/h bo kar držal. Se pa strinjam, da divjanje in vožnja v ovinke z ATV-jem po asfaltu ni ravno prijetna. Sploh če ga še obuješ v cestne gume in če še po možnosti voziš z 4x4. Če si pričakoval, da se boš z ATV-jem peljal v ovinke kot z avtom ali enoslednikom....mah..preberi še enkrat o traktorju na Grobniku. To z "komaj zvozil ovinek" mi je zelo znano, in mislim da to pozna vsak voznik ATV-ja. Sploh če si neizkušen te zna ATV na asfaltu zelo negativno presenetit.
sraufff napisal/-a: Je ta motor narejen samo za na pivo do prvega bifeja ?
V osnovi je ATV delovni stroj. Prvinsko namenjen za offroad vožnjo. Za namen, ki si ga opisal, bi bilo bolj smotrno da bi kupil spyderja ali enoslednika. Če pa že štirikolesnik - pa kakšnega "potencialnega" cestaka. Raptorco ali Bajo..še bolje E-ATV.

Glej...brez zamere, ne želim kogarkoli zagovarjat. Niti BRP niti SS. Seveda je tudi možno, da je z DPS pri tvojem motorju kaj narobe. Ampak po tvojem opisu sodeč "po par minutah otrdi"....dvomim. Razen če po par minutah popolnoma odpove DPS. Ampak v tem primeru bi ti verjetno izpisalo napako in verjetno ne bi DPS normalno deloval ko stojiš. Ali pa tudi, ne vem. Kot rečeno - malce več informacij boš moral napisat. Ne samo stresanja jeze...

WEB Racer

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 14 Avg 2013, 07:38

Jam napisal/-a:Jaz problemov s servotom nimam, moram pa povedat, da so CESTNE gume na ATVju totalna katastrofa- sploh na motorju s servotom. Kdor misli da govorim na pamet, se lahko pride prepričat! Enostavno se ti motor zasere, ker se ne morš vozit.

Mogoče je v tvojem primeru res problem kje v servotu, vendar probaj zamenjat vsaj prednje gume s kakšnimi terenskimi in potem stestiraj.
Glede cestnih gum ti povem tole prvo je treba imeti kolotek v nulo naštelan sedaj ali je potrebno imeti spredaj špuro zaprto , odprto, ali na na nuli je predvsem odvisno od motorja . Enostavno se je treba poigrati. Drugič gume. Maxsis razer se odlično obnesejo na Baji skoraj bi si upal trditi , da bi bile dobre tudi za delavca vendar nisem nikoli probal. Lahko pa mirno rečem , da se avtomobilske obnesejo več kot odlično. Vzameš ene debica zimske so poceni ,lahko se centrirajo sprobane na vseh terenih. Edino v blatu se hitro neha :D . Ključ do uspeha pa je, kot pravim v koloteku , če je pravilno nastavljen se boš z vsako gumo , ki je ustrezno centrirana lepo peljal samo na različnih podlagah bo lahko problem predvsem na mokrem asfaltu.

Uporabniški avatar
sraufff
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sraufff » 14 Avg 2013, 13:06

Včeraj sem bil namenjen iz Bohinja čez Jelovico proti Novi Gorici vendar sem se moral po 10 km vrniti nazaj v Bohinj, ker je DPS tako otrdel, da vožnja skoraj ni bila več možna.
Motor sem moral večkrat ustaviti in ugasniti, da se je DPS ohladil in nato nadaljeval vožnjo.
HItrost ? Pri mojih 55tih letih se mi res ne ljubi divjati čez ovinke tako, da hitrost v vseh primerih ni problem !! Še to, Outlander ni moj prvi motor.

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 14 Avg 2013, 13:26

Če ti krmilo tako zelo otrdi, ti kot kaže dejansko DPS neha delovat. Če DPS ne deluje je motor res skoraj nemogoče oziroma izredno težko vozit. A na displeju ti ne izpiše napake? "Check DPS"? Ko se ustaviš DPS deluje normalno?
Sam sem že imel problem z DPS-om, ampak v mojem primeru ni bila napaka v DPS-su samem, ampak je nihanje napetosti povzročilo, da je DPS preprosto izklopil. Je mi pa napako DPS-a javilo tudi na displeju.

Na tvojem mestu bi motor lepo dostavil SS na dvorišče in zahteval da serviser sam preizkusi kako se DPS obnaša med vožnjo. No morda si to že storil. Preko telefona pač težko opišeš napako, še težje pa postaviš diagnozo. Roko na srce - tvoj opis "krmilo otrdi" je precej dvoumno. Krmilo mora "otrdeti", vsekakor pa ne tako kot da DPS sploh ne deluje.

No, upam, da boš uspešno rešil težavo. Se pa strinjam s tem, kar so nekateri že pred mano napisali: What goes around, comes around...

WEB Racer

Uporabniški avatar
sraufff
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sraufff » 14 Avg 2013, 13:32

Na displeju mi ne javi nobene napake in, ko se ustavim je krmilo enako trdo.

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 14 Avg 2013, 13:36

sraufff napisal/-a:Na displeju mi ne javi nobene napake in, ko se ustavim je krmilo enako trdo.
Potem pa ni nobenega dvoma da DPS ne deluje. Ko stojiš bi moral krmilo skoraj samo s prstom premikat (ob prižganem motorju seveda) Čudi me samo da ti ničesar ne izpiše. Po moje nimaš kaj razmišljat - dostavi motor na SS in naj odkrijejo in rešijo napako.

WEB Racer

Uporabniški avatar
sraufff
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sraufff » 14 Avg 2013, 13:51

DPS elektroniko so že menjali pa ni nič boljše.
Imam pa namen, da jim motor dostavim v servis in ga ne dvignem do takrat, dokler ne rešijo tega problema.

Uporabniški avatar
alvin77
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Notranje Gorice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alvin77 » 14 Avg 2013, 15:08

sraufff napisal/-a:DPS elektroniko so že menjali pa ni nič boljše.
Imam pa namen, da jim motor dostavim v servis in ga ne dvignem do takrat, dokler ne rešijo tega problema.
najbolje da tako narediš :evil:

:D
Dinli A700

Odgovori