Vse o CF-Motu
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: Vse o CF-Motu
Evo nekaj za ljubitelje Kitajcev......uživajte...filmček je res dober....
http://vimeo.com/43248290
http://vimeo.com/43248290
[ quote="BIF"]Evo nekaj za ljubitelje Kitajcev......uživajte...filmček je res dober Krasen teren za pustolovsko avanturo.Škoda le,da je tako daleč. 
Lepo pozdravljeni. Januarja letos sem nabavil CF 500 A. Kupil sem rabljenega leto in dva mesece starega brez praske, ki je imel prevoženih 1295 km, sedaj pa jih ima 3500 km. Zelo sem zadovoljen, še enkrat hvala za nasvete glede odločitve.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Kako hudo mora bit, ko bi rad bil velik...pa si v glavi tako mali, da razen poceni kopije ne zmoreš več.

Glede na to da je umazano bel...so verjetno hoteli naredit LTD kopijo...

Glede na to da je umazano bel...so verjetno hoteli naredit LTD kopijo...
me prau zanima zakaj ti je usak ne ameriski moped kopija..
usak im svoje izdelke/modele
dajmo tudi drugim znamkam moznost napredka..pa se financno so nekoliko bolj spodobni kakor kak ameriski lepotec
usak im svoje izdelke/modele
dajmo tudi drugim znamkam moznost napredka..pa se financno so nekoliko bolj spodobni kakor kak ameriski lepotec
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ni vsak neameriški kar kopija. Daleč od tega. Mnogi še imajo celo neke svoje zamisli...sicer praviloma slabe, pa vendar originalne, ki se jih vsaj trudijo izboljšat.
Je pa kitajski CF absolutni plagiator BRP-ja. Pa da to opaziš, ni treba hodit na oblikovalsko akademijo!
In čisto "slučajno" bodo dali zdaj ven še 1000ccm agregat z enakim položajem valjev kot Rotax...vendar na srečo, kot sem pred kratkim že nekje opisal ,z unikatnimi kitajskimi rešitvami!
Je pa kitajski CF absolutni plagiator BRP-ja. Pa da to opaziš, ni treba hodit na oblikovalsko akademijo!
In čisto "slučajno" bodo dali zdaj ven še 1000ccm agregat z enakim položajem valjev kot Rotax...vendar na srečo, kot sem pred kratkim že nekje opisal ,z unikatnimi kitajskimi rešitvami!
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Šele od nedavnega.BIF napisal/-a: Je pa kitajski CF absolutni plagiator BRP-ja.
Pred tem je bil CF absolutna alenka bratušek od Yamahe. Ker pač pri mnogih ljudeh kupujejo samo oči in ne cela glava, so šli kitajci kopirat (izkušnje kažejo da zgolj po fotkah) BRP-ja.
Kako že gre na tem forumu znana saga o super duper CF-ju 800 in njegovih lastnostih?
Jaz sem na žalost pozabil podrobnosti, ker je prehitro minila.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Sledi saga o 1000-ki, ki bo seveda "absolutno drugačen" od 800-ke....brinovc napisal/-a: Kako že gre na tem forumu znana saga o super duper CF-ju 800 in njegovih lastnostih?
Jaz sem na žalost pozabil podrobnosti, ker je prehitro minila.![]()
LP!
Pri 800-ki so pač padale akse iz diff.a...pri 1000-ki pa bo verjetno kar celi diff odpadel...z aksami vred...
No kakorkoli...osebno bolj spoštujem kakšnega Linhaja ali kaj podobnega, ki so sicer kot rečeno daleč, daleč od kakšne renomirane znamke, ampak se trudijo in počasi a vztrajno napredujejo.
Škoda...ker "stari" CF-i so imeli neko vizijo in nenazadnje so se še kar izkazali. Če bi to uredili in nadgradili, bi danes lepo "harali" v svojem razredu.
brez zamere za ta post.
Ampak CF je kanta od kante! Katera resna firma pa updejta motorno paleto vsako leto? Samo kitajska firma. X8 ima daleč največ problemov še več kot so jih imeli prvi cf500.
Mogoče bo kolega dobil tega iz bifovega posta po 45dnevnem garancijskem roku, ker so na x8 šli ležaji na gredi po 2000km, valve coverji spuščajo in uvoznik še nima odgovora na to? NA oglasu pa REZERVNI DELI NA ZALOGI, TAKOJ DOBAVLJIVO.
Res premislite, dobro skalkulirajte, če je cena vse in če se splača čakat dva meseca na en del oz servis? Oz, če lahko servis sploh temu rečem. Osebno še gume nebi tam premontiral.
Ni bolje potem "preplačat" in del dobit kot se spodobi v 21 stoletju? Poglejte pri sosedih, cf moto je praktično "izumrl". Ljudje raje posežejo po polaris 500, kot pa "800" kubika kopiranega iz rotaxa.
Nevem no... sej pravim, da vam ne bo žal in bo veselje do atv-ja pošlo.
Ampak CF je kanta od kante! Katera resna firma pa updejta motorno paleto vsako leto? Samo kitajska firma. X8 ima daleč največ problemov še več kot so jih imeli prvi cf500.
Mogoče bo kolega dobil tega iz bifovega posta po 45dnevnem garancijskem roku, ker so na x8 šli ležaji na gredi po 2000km, valve coverji spuščajo in uvoznik še nima odgovora na to? NA oglasu pa REZERVNI DELI NA ZALOGI, TAKOJ DOBAVLJIVO.
Res premislite, dobro skalkulirajte, če je cena vse in če se splača čakat dva meseca na en del oz servis? Oz, če lahko servis sploh temu rečem. Osebno še gume nebi tam premontiral.
Ni bolje potem "preplačat" in del dobit kot se spodobi v 21 stoletju? Poglejte pri sosedih, cf moto je praktično "izumrl". Ljudje raje posežejo po polaris 500, kot pa "800" kubika kopiranega iz rotaxa.
Nevem no... sej pravim, da vam ne bo žal in bo veselje do atv-ja pošlo.
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
No saj odločitev kupca je pač njegova zasebna stvar. Žal mi je le, da so zavedeni z lepim izgledom in podatki, ki se praviloma izkažejo kot neresnični.
In rek "nimam toliko denarja, da bi poceni kupoval" drži kot pribito.
In rek "nimam toliko denarja, da bi poceni kupoval" drži kot pribito.
Kaj pa teža? Ali so tudi to kopirali?BIF napisal/-a:Ni vsak neameriški kar kopija. Daleč od tega. Mnogi še imajo celo neke svoje zamisli...sicer praviloma slabe, pa vendar originalne, ki se jih vsaj trudijo izboljšat.
AC 700 4x4
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Če je ta firma res totalno kvarljiva, zakaj potem po kmetijah videvam CF MOTO in ne CAN AMe? OK izkušenj nimam s CF MOTO s američanom pa ampak za delavca bi raje videl, da je mal težji.
Sta mi pa oblikovno oba všeč, kitajc in američan. Mogoče masta skupnega oblikovalca
.
Ampak lastniki bi pa res lahko se mal razpisali o kitajcu, ne da sam "druge firme" pljuvajo po njem.
Sta mi pa oblikovno oba všeč, kitajc in američan. Mogoče masta skupnega oblikovalca
Ampak lastniki bi pa res lahko se mal razpisali o kitajcu, ne da sam "druge firme" pljuvajo po njem.
Stari ljudje so rekli, da je mir v hiši, če je moški zdrav in ima ženska veliko dela.
CanAm-imajo kmetje zraven BMW,Audijev in Mercedesov v garažah parkirane. CF pa je parkiran pod kolarnico -tam,kjer je crknil.
Dobro. CF je uporaben za voznika,kateri uporabi 25% njegove storilnosti. Za kaj več je pa že treba vedeti,da ga bo treba od fure,do fure popravljati . Če snameš plastike moraš zamenjat vsaj. 30% vijakov,ker so se ti uničili. Končnike,ležaje,puše menjavaš pogosteje kot olje v motorju. Olje je srebrne barve ob predčasni menjavi... in še in še...
Renomiranca po furi opereš in potisneš v garažo do naslednje fure. A se ti da igubljt eure,živce,čas z kitajcem???
Izvoli! A vsi smo že to doživeli in se naučili,da nobena kopja ne bo nikoli orginal
Dobro. CF je uporaben za voznika,kateri uporabi 25% njegove storilnosti. Za kaj več je pa že treba vedeti,da ga bo treba od fure,do fure popravljati . Če snameš plastike moraš zamenjat vsaj. 30% vijakov,ker so se ti uničili. Končnike,ležaje,puše menjavaš pogosteje kot olje v motorju. Olje je srebrne barve ob predčasni menjavi... in še in še...
Renomiranca po furi opereš in potisneš v garažo do naslednje fure. A se ti da igubljt eure,živce,čas z kitajcem???
Izvoli! A vsi smo že to doživeli in se naučili,da nobena kopja ne bo nikoli orginal
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
A ima smisel prepričevati folk? Če si videl CF na kmetijah, potem kupi in uživaj! Čez čas boš že sam ugotovil v kakšen kvalitetni razred sodi.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Vsaka kritika je dobrodošla na podlagi lastnih izkušanj (ne rekla, kazala).
Osebno lahko povem, da imam za enkrat več kot dobre izkušnje z CF 500 A. Sedaj ima 4100 km in nisem še enga vijaka rabil zamenjat ali ga privijat (razen koles, ko sem jih zamenjal). Prosim še za komentarje lastnikov.
Osebno lahko povem, da imam za enkrat več kot dobre izkušnje z CF 500 A. Sedaj ima 4100 km in nisem še enga vijaka rabil zamenjat ali ga privijat (razen koles, ko sem jih zamenjal). Prosim še za komentarje lastnikov.
Ne zagovarjam CF MOTO, mi je pa vizualno všeč, to pa ne zanikam. Pa povem kar vidim, ne hodim kukat v garaže. Priznam pa, da sem hotel kupiti x6, kao po moči, teži in nenazadnje po ceni, bi bil pravi.freshslo napisal/-a:A ima smisel prepričevati folk? Če si videl CF na kmetijah, potem kupi in uživaj! Čez čas boš že sam ugotovil v kakšen kvalitetni razred sodi.
Stari ljudje so rekli, da je mir v hiši, če je moški zdrav in ima ženska veliko dela.
Tako kot sem že povedal kdor maže ta vozi imam prevoženih 15.000km .Zamenjano samo 1 jermen,pnevmatike,olje,olni filter,svečka to je pa tudi vse.Je pa tudi res,- potrebno je ojačati nekatere dele na cofotu!
mesar napisal/-a:Tako kot sem že povedal kdor maže ta vozi imam prevoženih 15.000km .Zamenjano samo 1 jermen,pnevmatike,olje,olni filter,svečka to je pa tudi vse.Je pa tudi res,- potrebno je ojačati nekatere dele na cofotu!
X8 vs BRP 800 je za cca 6.000€ cenejši, X8 vs BRP 650 pa za cca 4.000€.
BRP-jevci ne se
AC 700 4x4
Dragi moji,
Treba se je zavedat, da tudi v Ferrarijih obstajajo idioti, ni samo znamka, ampak zavest...
Jaz imam Linhai-ija in se tega zavedam in preden sem ga kupil sem vedel, da bo treba bolj skrbet kot za kaksno drazjo znamko in to bolj v svojem samo znanju in iz pomoci tega foruma, ker nimam denarja za mehanike in ostalo...
Kar koli imas, si se za to sam odlocil in odgovornost je tvoja...in me obsojaj druge...pa tudi ce jahas slona...
To me je zivljenje izucilo...
Pozdrav vsem,
Vojc
Treba se je zavedat, da tudi v Ferrarijih obstajajo idioti, ni samo znamka, ampak zavest...
Jaz imam Linhai-ija in se tega zavedam in preden sem ga kupil sem vedel, da bo treba bolj skrbet kot za kaksno drazjo znamko in to bolj v svojem samo znanju in iz pomoci tega foruma, ker nimam denarja za mehanike in ostalo...
Kar koli imas, si se za to sam odlocil in odgovornost je tvoja...in me obsojaj druge...pa tudi ce jahas slona...
To me je zivljenje izucilo...
Pozdrav vsem,
Vojc
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
BRP-jevci se sploh ne jezimo nate. Zakaj le? Mi smo tisti, ki vozimo BRP in ne CF. Verjamem, da smo vsi po vrsti zaradi tega srečni!notranjc napisal/-a:
X8 vs BRP 800 je za cca 6.000€ cenejši, X8 vs BRP 650 pa za cca 4.000€.
BRP-jevci ne sejezit name, gre samo za analizo
Med X8 in BRP800 je tudi 10.000 EUR razlike in med X8 ter BRP650 tudi 6.000 EUR razlike. Zakaj že?
Ah ja...iz aspekta BRP-jevcev zato, ker je najmanj (po mojem mnenju pa še večja) razlika tudi v kvaliteti, performasah, udobju, tehnologiji......
Iz aspekta CF-ovcev pa zato, ker je BRP precenjen.
Tako ostajamo vsak na svojem bregu in se vozimo dalje...no kolikor se pač kdo vozi in kako....
@VojcG...HVALA...tudi jaz se rad česa novega naučim...ta z Ferrariji in idioti je res ena...globjih...
BIF napisal/-a: @VojcG...HVALA...tudi jaz se rad česa novega naučim...ta z Ferrariji in idioti je res ena...globjih...
FERRARI / 458 ITALIA - 244.000€
PORSCHE / 911 TURBO - 185.000€ ali
NISSAN / GT-R - 100.000€
Vsi imajo približno enake performanse. GTR ni CF moto ampak ali je res Ferrari toliko boljši?
AC 700 4x4
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Torej, če bi imel na razpolago 250.000 Eurov ne bi kupil nič od naštetega. Verjetno bi jih lepo razporedil in skušal preostanek življenja preživeti,kar se da udobno v okvirju hobija, ki ga imam najraje.notranjc napisal/-a: Kaj bi kupil, če bi imel na razpolago 250.000€?
FERRARI / 458 ITALIA - 244.000€
PORSCHE / 911 TURBO - 185.000€ ali
NISSAN / GT-R - 100.000€
Vsi imajo približno enake performanse. GTR ni CF moto ampak ali je res Ferrari toliko boljši?
Če pa bi bilo teh 250.000 del VSAJ 15-ih milijonov pa hipotetično, dasiravno nisem hitrostni navdušenec, odgovarjam na vprašanje.
Izbral bi neminovno Ferrarija. Zakaj? Najprej je tu zagotovo ego, ki je zdrav sestavni del vsakega normalnega človeka in spada med bazične psiho-fiziče funkcije. V vsej svoji skromnosti in dobrohotnosti ga ima tudi papež Frančišek, sicer bi zavrnil mesto papeža. In pri 15-ih milijonih...idiot gor ali dol...vseeno mi je kaj bi si kdo mislil o meni.
Če že moram izbrati, potem je pri tej vstoti to tisto, za kar osebno menim, da je najboljše. In ker mi pri teh 15-ih milijonih ni treba racionalno razmišljati bi pač izbral večni sinonim najboljšega.
Seveda vsi našteti modeli zdaleč prekašajo moje vozne sposobnosti in znanja, zato me razlike med njimi ne zanimajo...torej pač zadovoljiš ego.
V resničnem življenu, pa zagotavljam, da kljub 15-im milijonom ne bi izbral prav nič od ponujenega, ker me to preprosto ne zanima.
Bi pa imel zagotovo doma "lager" z prav vsemi BRP-jevimi "igračkami", za vse letne čase in priložnosti.
Kaj čem...takšen pač sem....
BIF napisal/-a:..Bi pa imel zagotovo doma "lager" z prav vsemi BRP-jevimi "igračkami", za vse letne čase in priložnosti.
Kaj čem...takšen pač sem....
AC 700 4x4