RAZLIKA MED KQ 700 IN AC 700

Vsa srečanja, prireditve, pikniki, dogodki,... in vse vaše avanture na terenu.
Odgovori
Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

RAZLIKA MED KQ 700 IN AC 700

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 17 Dec 2013, 13:21

Nedeljo sva se z Notranjcem dogovorila za eno :drinkers: dopoldansko krajšo furo :rozman ,ker sva žal imela dovoljenje boljših polovic samo do 13 h, drugače :bruell: :muholovec. Prijatelja je zanimalo obnašanje KQ in sva zamenjala štirikolesnike, jaz na AC 700 Notranjc KQ in gas. Filing je , da je mačka bolj lena,kar prikrije z lažnjivim števcem in,če bi oba atv-ja kazala približno enako hitrost bi bila razlika bolj očitna ..Moram pa priznati, da mačka v veliko pogledih prekaša KQ. Na primer lahkotnost zaviranja po zamrznjeni makadamski cesti z čemer se Suzuki ne more pohvaliti.
Slika :whistle:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Re: RAZLIKA MED KQ 700 IN AC 700

Odgovor Napisal/-a freshslo » 17 Dec 2013, 16:43

Z zaviranjem po zamrznjeni makedamski cesti ? Ha? A sem prav prebral ?

A pa mislis, da to ni tudi odvisno od gum, nastavitev amortizerjev ? Ce bi napisal pri zaviranju na asfaltu bi se nekako zastopil primerjavo in se tam bi se mi v glavi porajalo vprasanje kaksne zavorne ploscice ima kateri vgrajene.

Samo za primerjavo, original BRP zavorne ploscice in TRW. Z original si bremzo dokonca stisnil in se je ustavljal, z TRW stisnes enako do konca in se zadnji konec dvigne v zrak, ce je seveda dovolj oprijema na asfaltu.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

golavsek65
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a golavsek65 » 17 Dec 2013, 17:15

freshslo napisal/-a:Z zaviranjem po zamrznjeni makedamski cesti ? Ha? A sem prav prebral ?

A pa mislis, da to ni tudi odvisno od gum, nastavitev amortizerjev ? Ce bi napisal pri zaviranju na asfaltu bi se nekako zastopil primerjavo in se tam bi se mi v glavi porajalo vprasanje kaksne zavorne ploscice ima kateri vgrajene.

Samo za primerjavo, original BRP zavorne ploscice in TRW. Z original si bremzo dokonca stisnil in se je ustavljal, z TRW stisnes enako do konca in se zadnji konec dvigne v zrak, ce je seveda dovolj oprijema na asfaltu.

Jas tut mislim, da bo to to :supz:

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 17 Dec 2013, 19:22

freshslo napisal/-a:Z zaviranjem po zamrznjeni makedamski cesti ? Ha? A sem prav prebral ?

Morda sem se napačno izrazil ,zavore delujejo čisto OK ,problem je oprijem, kar nekako leti po vrhu?
Gume imam terenske glede profila še niso čisto v riti(dober cm profila) zadnje Dunlop sprednje Sava. Ker mi ni všeč pri hitri vožnji občutek zvijanja gume sem jih napolnil 0.8 bara,kar se zavedam,da je preveč za teren in ni najbolje. Tako za povprečno vožnjo ni panike,če se pa spustiš v adrenalinsko
ti pred kakim ovinkom priteče kapljica po čelu.Sem pa tudi preizkusil AC 700 z cestnimi pnevmatikami
pa nisem nikdar prišel v podoben položaj?

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 17 Dec 2013, 19:37

Ce so to Dunlopke, katere so prva vgradnja na KQ, potem mi je jasno o cem pises, sem jih imel tudi sam na KQ in si lahko preberes tudi prve objave @Lakla, ko je kupil KQ, kaj je napisal o teh gumah. Imel sem KQ750 in tudi z AC650 sem se nekaj malega vozil in dam roko v ogenj, da bo KQ vsaj toliko stabilen z dobrimi gumami kot AC. In ko bos menjal gume, zamenjaj vse stiri, da bodo enake! Se je pa potrebno tudi malce poigrati z nastavitvijo amortizerjev. O tem ti pa lahko vec pove @Civava.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 18 Dec 2013, 07:58

Pa še moje ugotovitve
KQ je v redu, moja opcija za naslednji nakup :-k . Bolj mi je všeč od Grizzly-ja in od BF-ja, ker je bolj mehek. Je še najbolj podoben AC-ju, a močnejši. Ima malo nižje krmilo in se mi zdi, da malo višje sediš, ali pa je to zaradi krmila. Takoj sem se ga navadil, malo me moti prednja zavora na desni strani, tudi to bi se navadil.
Kar se tiče gum, imaš Freshslo mogoče prav vendar na pogled niso tako slabe. Brinovc in Gmajnar lahko potrdita s kakšnimi sem se jaz vozil prejšnjo zimo, ne 1cm, 2mm profila sem imel, pa se niti približno, pri zaviranju, AC ni tako odzival. KQ je v vožnji podoben AC-ju, dokler se voziš naravnost in ne zaviraš. Zima je in makadam je suh, pa vendar me je pri zaviranju neslo skoraj tako kot na snegu. Tudi pri driftanju KQ skače kot zajec, je nekako živčen, ne drsiš zvezno skozi ovinek....skratka kot uporabnik (ne strokovnjak) je moj zaključek naslednji. KQ je močnejši, AC ima boljše vzmetenje, podvozje,....v glavnem ima boljše vozne lastnosti.
Na koncu bi odločila cena s tem, da je vprašanje tudi kvaliteta. Delortov KQ letnik 2007 ima 9.000 km, moj AC letnik 2010 ima 14.000, po urah sta tam tam. KQ je brezhiben, moj AC pa je spredaj bolj glasen kot pri izpuhu. Delorto je takoj ugotovil, da je nekaj narobe s CVT-jem ali pa z glavno grednjo :shock: Upam [-o< , da je problem vzmet v sklopki, ker če je gred.... :eur :eur :eur ...in potem AC ne bo več tako poceni, bom poročal na strani od AC.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 18 Dec 2013, 08:32

Jah, te debate so dobrodošle vendar relativne. Vse preveč dejavnikov vpliva na neko objektivno presojo.
Od voznika, gum, vzmetenja, šasije, podlage, performans...veliko je tega. KQ je definitivno zelo dober motor ko se ga navadiš. Sam sem ga imel možnost nekaj-krat vozit in razen morda res vodljivosti (napram BRP-ju) nimam večjih pripomb.
Vendar pa se vsakega motorja navadiš in potem ni več težav. Še vedno pa zagovarjam tezo, da je najboljši motor tisti s katerim se "zliješ" ko sedeš na njega. Tisti občutek ko ga "začutiš" in si rečeš...to je to...tisti je ta pravi.
Je pa vsak po svoje poseben. Pomembno pa je, da poznaš njegove zmožnosti predvsem pa omejitve.
Bi pa osebno dal velik + KQ kar se tiče vzdržljivosti in zanesljivosti.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 18 Dec 2013, 08:44

AC ja ne bom komentiral,ker ga ne poznam. KQ 750 katerega si lastim (prejšnji lastnik je bil Freshlo) ima vgrajene Loreal Carbone zavorne ploščice,razširitvene elemente 4 cm,ter Sun-f 26 pnevmatike polnjene na 0.35 bara in zavira tudi z blokiranimi kolesi na asvaltu. Zaradi distančnikov je stabilnejši tako pri zaviranju,kot pri driftanju. Pnevmatike so odločilen faktor pri vseh igricah-poizkusi naploniti 3 pnevmatike na 0.35 bara in eno na 0.45 bara!!! Po vožnji iz dvorišča bo že opazna razlika,da o sami strukturi in mešanici gume ne govorim,zato je zelo,zelo težko primerjati dva motorja enake znamke in še težje dva različnih firm.
KQ ima prednjo zavoro samo na desni strani in zadnjo samo na levi!? Stvar navade in razvojnih inžinerjev,a ko se navadiš zadeva lepo deluje in mi nekak logično deluje,da,ko zaviraš ne pritiskaš na plin z isto roko,enako kot pri avtomobilu. Leva zavora se pa po potrebi uporablja in je ponovno stvar navade. Lepo se kontrolira dodajanje in popuščanje zadnje zavore po potrebi in vsaj osebno menim,da je bolje kot imeti na eni ročki že sinhronizirano delitev 70-30, prednja-zadnja zavora. Pač stvar navade in osvojitve voznih lastnosti...

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 18 Dec 2013, 08:47

BIF napisal/-a:.......Še vedno pa zagovarjam tezo, da je najboljši motor tisti s katerim se "zliješ" ko sedeš na njega. Tisti občutek ko ga "začutiš" in si rečeš...to je to...tisti je ta pravi.
Je pa vsak po svoje poseben. Pomembno pa je, da poznaš njegove zmožnosti predvsem pa omejitve.
Malo bom preoblikoval tvoje misli.
Še vedno pa zagovarjam tezo, da je najboljša tista s katero se "zliješ" ko si z njo. Tisti občutek ko ga "začutiš" in si rečeš...to je to...ta je prava.
Je pa vsaka po svoje posebna. Pomembno pa je, da poznaš njene zmožnosti predvsem pa omejitve. :D

To bi bilo potrebno upoštevati na vseh področjih, moje mnenje pač :-k

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 18 Dec 2013, 09:06

lakl napisal/-a: Lepo se kontrolira dodajanje in popuščanje zadnje zavore po potrebi in vsaj osebno menim,da je bolje kot imeti na eni ročki že sinhronizirano delitev 70-30, prednja-zadnja zavora. Pač stvar navade in osvojitve voznih lastnosti...
Z ostalim se strinjam, tukaj pa bi te malce koregiral prijatelj. V drugem delu istega stavka si demantiral prvi del.
Sinhronizirana delitev na 70:30 je absolutna prednost. Najprej ti ni treba opletat z dvema ročicama na enkrat, da bi dosegel efekt sinhronizacije...na KQ-ju pritiskaš zadnjo zavoro prav iz razloga, ki ga ima sinhronizirana zavora že implementiranega...nekontrolirano odnašanje zadka. Največja napaka je, da večina misli, da so dobre zavore tiste ki takoj blokirajo kolo...to je seveda zmotno, ker potem ne bi potrebovali ABS-ov. Dobra zavora nudi hiter pojemek hitrosti brez blokiranaj, ker s tem obdržiš kontrolo nad smerjo vožnje in je ustavljanje varneje. In tudi v tem je prednost in smisel sinhronizirane delitve moči zavor, ki moč zaviranja razporedijo na vsa kolesa, zmanšajo blokiranje koles, potisk zadnjih koles in znatno reducirajo nekontrolirano odnašanje zadka, ter s tem obdržijo kontrolo in smer vožnje-ustavljanja. In vse to dosežeš z eno ročico, brez kombinacij in paklanja levo-desno. Prav zato se pri atv-jih ne uporablja le zadnje zavore, ker pri klancu navzdol pomeni blokada zadnjih koles nekontrolirano katastrofo. Zato so nožne zavore uporabne le kot blokada koles, ko je motor v mirovanju, da so roke proste, sam pa imaš opravka z prižiganjem čika, namestitvijo kamere, fotoaparat ipd...;)
Je pa seveda vse stvar navade...ampak osebno raje pritiskam eno ročko, kot razmišljam o tem katero moram bolj stisnit, da se bom varno ustavil.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 18 Dec 2013, 10:06

Osebno mislim, da ima vsak ATV svoje specifike, ki se jih je treba navaditi in v kolikor si navajen voziti ACja, sem preprican, da bi po par 100km osvojil voznjo tudi kateregakoli drugega brandname ATVja. Sem pa pri KQ res pozabil na pomembno stvar, ko sem ga kupil je bil brez 4cm distancnikov in ko sem jih kasneje zmontiral je neprimerno pridobil na stabilnosti in sele z distancniki je bil na kolesih priblizno tako sirok kot AC 650 brez distancnikov.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 18 Dec 2013, 12:28

notranjc napisal/-a:
BIF napisal/-a:.......Še vedno pa zagovarjam tezo, da je najboljši motor tisti s katerim se "zliješ" ko sedeš na njega. Tisti občutek ko ga "začutiš" in si rečeš...to je to...tisti je ta pravi.
Malo bom preoblikoval tvoje misli.
Še vedno pa zagovarjam tezo, da je najboljša tista s katero se "zliješ" ko si z njo. Tisti občutek ko ga "začutiš" in si rečeš...to je to...ta je prava.
Je pa vsaka po svoje posebna. Pomembno pa je, da poznaš njene zmožnosti predvsem pa omejitve. :D

To bi bilo potrebno upoštevati na vseh področjih, moje mnenje pač :-k
BIF He he da te malo podražim na preteklo debato KQ 700 in KQ 750
http://www.youtube.com/watch?v=qPWTrDHyFCs
najbrž pa ni čisto standarden.

Ne vem kako ste začeli v svetu štiricikla,jaz sem začel z Yamaho(Z3?) 3Z? 250 dvotaktni tricikel, ki sva go kupila za mojo partnerico in ne morem reči, da sem se zlil z njo moje prve misli pri preizkusu so bile za koga ku.ca so to naredili , saj mater še cesto komaj zadanež,vleče ga kamor cesta visi in občutek,da se bo zdaj zdaj zvrnilo. Po cesti je treba zavijati,kar pa hitro pozabiš saj en bicikel spredaj ti varljivo da občutek motornega kolesa pozabiš še na dva uzadaj. Ti bi se nagnil on pa se ne da he he srce razbija vroče postane,čelo zarosi uf zadnji trenutek ti potegne,BIK zavij. Hitro sem se navadil nora zadeva,moram pa priznati,da je bila za 99% željnih preizkusa kiper in ne bi razlagal kako je izgledalo,ko je folk dajal noge dol in se je povozi itd.He he kod za mojo pri prvem konaktu 100 m in počasni posnetek bum škarpa , ki je bila ob ravni asvaltni cesti , cesta pa je malo visela proti škarpi.
He he ,ko sem zamenjal :bruell: je bila bolj zahtevna in želela na 4 kolesa .Sva kupila Kymco MXU 250. Ta pa je kod je približno kod je omenil BIF. Si se vsedel in prvi kilometer doma na njemu Colin McRae. Podoben občutek mi je dal še Renegate 800 x , takoj na polno,pretiravat čez vse limite. Po Kyimcotu pa sama razočaranja in veliko privajanja. Ko sem šel z Kymcota na AC 400 4x4 katastrofa na celi črti se ga privadil in je na koncu še bolj noro driftal kod Kymco. Tudi AC 650,ki ga Freshslo omenja, he he jaz sem imel takega karavana je bila bolj prazna havba ,ni rad driftal ,in na makedamu rinil naravnost v ovinkih,zopet privajanje. Sedaj imam AC 700 karavana je zadovoljivo močan z lahkoto drifta in temu primerno bolj vodljiv po makadamu. Zgolj samo moje menje,da je veliko boljša lega in vodljiv po makadamu,kod KQ 700 saj kljub tovarniškim nastavitvam vzmetenja in cestnim pnevmatikam me ni še nikoli postavil v tak stresen položaj kod KQ. Škoda ker ne ustrezajo platišča od AC na KQ imam Duro gume na platiščih, ki se pri AC čisto solidno obnašajo na makadamu, pa bi se takoj videlo,če so res gume tako v riti. Najbrž ga daje po moje višje težišče, tudi filing je ,da višje sediš kod na mački,in belanca je precej nižja od mačke,posledično imaš občutek, da se gume spodvijajo in je ,kar naprej je nevarno na dveh biciklih .Zavore bi se pri AC lahko prilagodili, in jih postavili klasično na belanco, kod jih imajo vsi motorji in večina štirikolesnikov.(Ni ravno prijetno ko greš z motorjem ven razmišljati, če boš v kritičnem trenutku pritisnil pravo ročko.)So pa meni osebno ,če primerjam zavore med štirikolesnikoma veliko uporabnejše AC jeve zavore( Sinhronizirana delitev na 70:30 ).Pač pretežno sem bil lastnik Mačk raznih kubikov in kljub,da se mesec dni nisem usedel na mačko in se skozi vozil z KQ, ko sva z Notranjcem zamenjala mi je takoj bolj sedla mačka.Prednost KQ vidim samo v precej večji moči ,pospeških in manj eur v igrači. Malo me še daje črviček,koliko bi še pridobil z manjšimi posegi,prejšni lastnik, je omenil ,da je zamenjal ispušno lonec in,da je bila razlika očitna.No bil je raven odsek ceste, kjer sva si privoščila hitro vožnjo in je KQ prišel po števcu do slabih 109 kmh prjatu kasneje na :drinkers: da je njemu pri približno isti hitrosti pokazalo na števcu 122 kmh.
Kakšno hitrost sploh doseže KQ imam občutek , da kaj dosti več ne bi zmogel.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 18 Dec 2013, 12:47

Ni ti pomoci oziroma noces zastopiti dejstev, da nastavitve podvozja mocno vplivajo na udobje voznje. Drzi pa tudi, ko se necesa navadis, se je tezko privaditi na drugo stvar. Zakaj potem ne zamenjas KQ za AC, ce ti veliko bolj odgovarja.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 18 Dec 2013, 13:25

freshslo napisal/-a:Ni ti pomoci oziroma noces zastopiti dejstev, da nastavitve podvozja mocno vplivajo na udobje voznje. Drzi pa tudi, ko se necesa navadis, se je tezko privaditi na drugo stvar. Zakaj potem ne zamenjas KQ za AC, ce ti veliko bolj odgovarja.
Delorto se pisno malo težje izraža in ga zato malo težje razumeš. Nima vsak pisateljice doma tako kot jaz, ko sem se moral malo bolj truditi s pisanjem. Ko prideš z njim v kontakt pa ugotoviš, da je to zelo urejen in natančen človek. On ima oba mopeda, KQ 700 in AC Cruiser 700. Prišla sva do enakega zaključka, agregat od KQ daš na AC in zmaga je zagotovljena ](*,) . Verjamem pa tebi in tudi Laklu, da se KQ da primerno poštimati.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 18 Dec 2013, 14:11

freshslo napisal/-a:Ni ti pomoci oziroma noces zastopiti dejstev, da nastavitve podvozja mocno vplivajo na udobje voznje. Drzi pa tudi, ko se necesa navadis, se je tezko privaditi na drugo stvar. Zakaj potem ne zamenjas KQ za AC, ce ti veliko bolj odgovarja.
He he ravno v tem je težava ,ker mi oba krasita garažo. Kod napisal 30 dni se nisem usedel na mačko,po tem pa me je Notranjc zakuril z svojo .Bova že enkrat poračunala :partyman: pa,če tudi bo po tem :bruell: :muholovec .Jasno mi je,da nastavitve zelo vplivajo na kakovost vožnje .Je pa res ,da se za povprečno vožnjo KQ obnaša sprejemljivo .Če bom pa hotel adrenalinsko pa bom moral kaj postoriti.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 18 Dec 2013, 14:26

notranjc napisal/-a:
Delorto se pisno malo težje izraža in ga zato malo težje razumeš. Nima vsak pisateljice doma tako kot jaz, ko sem se moral malo bolj truditi s pisanjem. Ko prideš z njim v kontakt pa ugotoviš, da je to zelo urejen in natančen človek. On ima oba mopeda, KQ 700 in AC Cruiser 700. Prišla sva do enakega zaključka, agregat od KQ daš na AC in zmaga je zagotovljena ](*,) . Verjamem pa tebi in tudi Laklu, da se KQ da primerno poštimati.
He he tole z poštimat se nekako tako sliši ženske se ličijo,da so lepe,moški pa ni treba smo naravno lepi.

Odgovori