Pomoč pri nakupu ATV-ja

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Toten23
Začetnik
Reactions:

Pomoč pri nakupu ATV-ja

Odgovor Napisal/-a Toten23 » 17 Mar 2014, 20:20

Prvo lep pozdrav vsem uporabnikom od novinca 8)

Zelo sem zainteresiran za nakup atv-ja , nekako sem se omejil z porabo :eur (do štiri tisočake). Seveda je odvisno glede na to zakaj ga potrebuješ, jaz osebno ne bom izvajal nekih težkih akrobacij :lol: želim pač štirikolesnika za užitek, vožnje sam oziroma v dvoje po takih in drugačnih poteh, kdaj pa kdaj kak tovor prepeljat z prikolico itd zato sem tudi gledal izrecno zgolj delovne atv-je (če se smem tako izrazit).
Sem pa novinec v teh vodah tako da sam nimam nobenih izkušenj z atv-ji, mogoče ste že siti takih objav po forumih vendar imam pač par vprašanj in če vam ni odveč da tudi iskreno odgovorite in si tako z vašo pomočjo lažje odločam in naredim neko predstavo kaj in kako naprej. Tudi večkrat sem zašel na ta forum in tudi številne ostale forume od štirikolesnikov in tako prebiral objave drugih uporabnikov, nekaj odgovorov sem našel ne pa vseh. Postavil bi par vprašanj seveda se zna zgodit, da se bo kako vprašanje ponovilo ampak vseeno upam da boste odgovorili. Hvala vsem ki boste prebrali in tudi odgovorili na kako moje vprašanje ;)
Izbral sem nekako dva ATV-ja
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8247867 :arrow: CF Moto 500 2A
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8174494 :arrow: Linhai DRAGONFLY 420
• Vsa moja dejstva temeljijo nekako na odgovorih drugih uporabnikov na forumih in bi želel da še vi malo prekomentirate moja dejstva :-k Hvala ;)
1) cf moto: naj bi se veliko kvaril vendar pa moj sodelavec je pa nedolgo nazaj kupil prav cf moto seveda drug model in za veliko več €. Skratka je zelo zadovoljen z njim in mi ga meni tudi zelo priporoča.
Linhai: pa sem na tem forumu zasledil, kako ga zelo hvalite in da se kažejo izboljšave, manj okvar in ste tudi nekako drugim ga priporočali za nakup
2) Kako poteka zavarovanje in registracija, ali je res da se zavaruje atv kakor avto (dvo-sledno vozilo) vendar registriraš kot motor in če kdo lahko napiše vsaj okvirne stroške koliko ga je to stalo
3) Kako je z tovorom če ga voziš v prikolici predvsem koliko ga kolesnik prenese da se ne »muči« med vožnjo, sam kolesnik če se ne motim tehta okoli 320 kg. Kar bi se največkrat našlo med tovorom na prikolici bi bile zgolj veje od dreves, grmov, kakšne rože in trava. Seveda se bi kdaj pa kdaj tudi kaj težjega našlo.

hvala za vse kar boste postorili :D

Uporabniški avatar
kovasko
Obiskovalec
Reactions:

Re: Pomoč pri nakupu ATV-ja

Odgovor Napisal/-a kovasko » 17 Mar 2014, 20:49

3) Kako je z tovorom če ga voziš v prikolici predvsem koliko ga kolesnik prenese da se ne »muči« med vožnjo, sam kolesnik če se ne motim tehta okoli 320 kg. Kar bi se največkrat našlo med tovorom na prikolici bi bile zgolj veje od dreves, grmov, kakšne rože in trava. Seveda se bi kdaj pa kdaj tudi kaj težjega našlo.

Če boš to vozil nebo nobenega problema :D

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 17 Mar 2014, 20:53

1. CF Moto je bil včasih zelo slabe kvalitete, zasnjih nekaj let pa so se tako izboljšali da so zelo dobra kvaliteta.

2. Registriras kot motor, izpit rabiš za avto. Stroški so nekje 100-250 EUR, odvisno koliko popsuta dobiš in če imaš na avtomobilu kaj bonifikacije.

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Toten23
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Toten23 » 17 Mar 2014, 21:18

glede tovora ja to maš prav ja sam če se bi odločil kaj težjega vozit nevem drva naprimer če slučajno kdo ve koliko je meja koliko kg lahko naložiš ...
el.presidento napisal/-a:1. CF Moto je bil včasih zelo slabe kvalitete, zasnjih nekaj let pa so se tako izboljšali da so zelo dobra kvaliteta.

2. Registriras kot motor, izpit rabiš za avto. Stroški so nekje 100-250 EUR, odvisno koliko popsuta dobiš in če imaš na avtomobilu kaj bonifikacije.

pa model na prvem linku , kakšno je kaj tvoje mnenje oziroma po vaših občutkih kateri je boljši cf moto al linhai, lahko pokomentirate točno tadva modela enmalo tako da vidim kaj vam je in ni všeč :D

Uporabniški avatar
kovasko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a kovasko » 17 Mar 2014, 21:43

http://www.youtube.com/watch?v=_X1belU4XbU
http://www.youtube.com/watch?v=d0_ar0QS_tI
http://www.youtube.com/watch?v=WK4zrncXKxM

http://shrani.najdi.si/?1V/r0/1lnZTrfG/dsc003591.jpg to maš od uporabnika dvutek PANDA XY500

Tud kakšna drva boš lahk pripeljal z obema modeloma ki mas nagledana mislim da nebo težav :D
Za maximalno težo bo pa verjetno kdo drug bol vedel .
Moje mnenje tuk ku je motor težak bos isto težo s prikolico vlekel brez problema :D

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 18 Mar 2014, 07:55

Toliko drv se da peljati z mačko, da kolesa ne vrtijo v prazno, ali pa da ga ne poriva in da prikolica ne klecne pod težo

Slika

Toliko pa peljem zemlje, več je ni šlo gor, pa tudi prikolica bi se znala kaj polomiti

Slika

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Toten23
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Toten23 » 18 Mar 2014, 12:43

aha no super glede tovora mislim da sem dobil dovolj jasnih informacija kaj in kako :D
če pa vam ni odveč če lahko še malo prekomentirate moja dva izbora glede atvja, kateri vam je boljši, slabši itd itd oziroma če vi vidtie še morda kekga potencialnega kandidata poleg teh dveh ... jaz osebno se nagibam k drugemu, kakor ste že v nekateri drugi razpravi omenili da je nov maš garancijo in za začetnike je menda to boljša rešitev, ker pri rabljenemu težko ugotoviš kaj je in kaj ni uredi z atvjem (vsaj za začetnika) ...
vaš komentar ??

Uporabniški avatar
kovasko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a kovasko » 18 Mar 2014, 13:04

Jaz sem za Linhai.Pozanimaj se pri Wbc. Tam Blizu Zahoda so bol na slabem glasu ali pa kje drugje.. :D

Toten23
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Toten23 » 18 Mar 2014, 13:35

kovasko napisal/-a:Jaz sem za Linhai.Pozanimaj se pri Wbc. Tam Blizu Zahoda so bol na slabem glasu ali pa kje drugje.. :D
namen mam jt do Gorazd Rogliča, prvu k mi je bližje hehe drugu pa sem že stopil znjim tudi v kontakt ... čeprov še zmer lhku skrenemo do wbc :)

Uporabniški avatar
kovasko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a kovasko » 18 Mar 2014, 13:59

Ja tud jaz sem ga vzel pri njemu.In ni mi žal.Linhai 600 pa 400 itak on dobi pri Saplexu :D .Dmv pa le takoj preverit ,da nebo kaj narobe. #-o
Pa se dobil bos kaj GRATIS zraven =D>

Toten23
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Toten23 » 18 Mar 2014, 14:20

kovasko napisal/-a:Ja tud jaz sem ga vzel pri njemu.In ni mi žal.Linhai 600 pa 400 itak on dobi pri Saplexu :D .Dmv pa le takoj preverit ,da nebo kaj narobe. #-o
aha aha hvala :) ja nekako mi je gospod roglič naredil pozitiven vtis name in ja tudi meni je takoj ponudil razne popuste in stvari gratis, sej tu mi ni niti tolko glavnu sam sem pošiljal ponudbo enem trem al štirim ... Roglič, zahod, wbc in mnde sba in mi je gospod Roglič res naredil dober vtis name

Uporabniški avatar
kovasko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a kovasko » 18 Mar 2014, 15:27

Toten23 napisal/-a:
kovasko napisal/-a:Ja tud jaz sem ga vzel pri njemu.In ni mi žal.Linhai 600 pa 400 itak on dobi pri Saplexu :D .Dmv pa le takoj preverit ,da nebo kaj narobe. #-o
aha aha hvala :) ja nekako mi je gospod roglič naredil pozitiven vtis name in ja tudi meni je takoj ponudil razne popuste in stvari gratis, sej tu mi ni niti tolko glavnu sam sem pošiljal ponudbo enem trem al štirim ... Roglič, zahod, wbc in mnde sba in mi je gospod Roglič res naredil dober vtis name
:bravo:

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 19 Mar 2014, 11:00

Jaz sem lastnik Linhai-ja dragon fly 400.Je moj prvi štirikolesnik in sem z njim zelo zadovoljen. Z njim delam veliko po gozdu,le občasno vidi asfat in še to ne prav dosti kilometrov.V gozdu dejaven pri vlačenju in prevozu lesa.Sicer imam narejeno prikolico za vlačenje.Imam tudi slike vendar mi jih nekako ne uspe sem gor pripeti.Prepelje malenkost manj kot Bohorc pa tudi teren je bolj slab.Torej v štirih letih nisem imel okvar,ga pa redno mažem in menjam olja.Ja pa tudi poraba se mi zdi nizka.

Uporabniški avatar
kovasko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a kovasko » 19 Mar 2014, 12:24

gregor.dolenec napisal/-a:Jaz sem lastnik Linhai-ja dragon fly 400.Je moj prvi štirikolesnik in sem z njim zelo zadovoljen. Z njim delam veliko po gozdu,le občasno vidi asfat in še to ne prav dosti kilometrov.V gozdu dejaven pri vlačenju in prevozu lesa.Sicer imam narejeno prikolico za vlačenje.Imam tudi slike vendar mi jih nekako ne uspe sem gor pripeti.Prepelje malenkost manj kot Bohorc pa tudi teren je bolj slab.Torej v štirih letih nisem imel okvar,ga pa redno mažem in menjam olja.Ja pa tudi poraba se mi zdi nizka.
Za slike greš na internetno stran Slikomat,naloži sliko in kopiraj naslov ali kodo povezavo za forume

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 19 Mar 2014, 12:29

Toten23 poslal sem ti mail.Kupil sem pa rabljenega v Celju.Glede slik se bom potrudil,poglobil in upam da mi v kratkem uspe. Hvala za nasvet.

Toten23
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Toten23 » 19 Mar 2014, 12:42

gregor.dolenec napisal/-a:Toten23 poslal sem ti mail.Kupil sem pa rabljenega v Celju.Glede slik se bom potrudil,poglobil in upam da mi v kratkem uspe. Hvala za nasvet.
hvala hvala ... :D bom šel pol pogledt
še enkrat hvala vsem ;)

Odgovori