Uvoz novega štirikolesnika iz eu

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Re: Uvoz novega štirikolesnika iz eu

Odgovor Napisal/-a Civava » 19 Feb 2013, 20:36

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 19 Feb 2013, 20:39

BIF napisal/-a:Pri mili materi in papežu v odstopu....bo že kdo povedal kaj je nabavil ali zgolj natolcujete... [-o<
Saj ni kupil čudeža.... :mrgreen:
Čudež je , da je BRP :finga:

marko2
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a marko2 » 26 Apr 2014, 00:55

Zdravo. Imam namen v kupit homologiran delovni ATV. Upam, da me ne mine ta evforija. Želja se je v izogniti ameriškim in čungalunga ATVjem. V poštev pridejo edino Suzuki KQ, Yamaha Grizzly___, Honda Foreman 500. Slednji je sicer pobožna želja. Zadnje čase spremljam Avtonet in opažam, da pri nas pravi rabljeni delavci niso ravno pogosti. Če že kdo prodaja, imajo prodajalci visoke apetite. Če se ne bo pojavilo kaj pametnega na domačem trgu, bo najbrž treba v tujino, AT, DE. Zato me malo zanima kako je z uvozom in stopnjo DMV za ATV-je. Po preglednici http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... un_DMV.xls in http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis ... e_stopnje/ za ATV sledeč:

4.2 Motorna kolesa (tudi mopedi), kolesa z motorjem, trikolesa in štirikolesa
Davčna stopnja je odvisna od moči motorja v kW:

Moč motorja (kW) Stopnja davka (%) od davčne osnove
do vključno 25 1,5
Nad 25 do vključno 50 2
nad 50 do vključno 75 3
nad 75 5

Prav tako se za določitev stopnje dodatno upoštevajo še EURO standardi stopnje izpusta (EURO 3, EURO 4, EURO 5…).
Za motorna vozila iz te točke z dvotaktnim motorjem se stopnja davka poveča za tri odstotne točke.
Za motorna vozila iz te točke na izključno električni pogon je stopnja davka 0,5 %.

Predvidevam, da ATV ji glede izpusta padejo v klaso EURO 2 do EURO 3. Izpust CO2 v ekscelovi tabeli očitno ne odigra nobene vloge. Pri EURO2 je stopnja davka DMV 1,5 %, pri EURO3 6,5%. Vprašanje je, kje hudiča dobim točen podatek v kater emisijski razred spadajo mašine?

Malce naglas razmišljam, kljub temu, da za novega najbrž ne bo denarja, pa vseeno.
Nov KQ 750 EPS, sicer letnik 2012 je na Češkem http://www.galaxybike.cz/ctyrkolky/suzu ... -2010.html stane 213 000KČ (po tečaju 7760 eur), že z davkom. In če je google prevedel prav, je to cena ATV-ja, ki ga lahko homologiraš. Če ne, naj me kdo prosim popravi. Pri nakupu zgoraj omenjenega novega KQ je potem strošek nabave naslednji:

Cena vozila: 7760 eur - 21 DDV (davek na češkem) + 22 DDV (naš davek) = 6413 + (22DDV)= 7824
Strošek DMV= 96 eur pri EURO 3, oz. v najslabšem primeru 416 eur (EURO 2)
Identifikacija motornega vozila (M1, N1, L)= 73,20 eur
Ocena tehničnega stanja motornega vozila (M1, N1, L)= 24,40 eur
Strošek notarja za novo zadevo najbrž ni potreben= 0 eur
Okoljska dajatev: 0,0063 eurov za kilogram vozila= 273 x 0,0063: 1,71eur
Skupaj od navedenega zgoraj je cena 8339 eur (če pa pade atv v EURO 3 klaso, se prišpara še dodatnih 300 eur)

Če temu dodam še prevoz, hrano.... 300 eur, pridemo na ca. 8600 eur. Če moja matematika drži, je ta cena precej ugodna napram našim prodajalcem, kjer se glede cene prične zgovarjat pri 10 k, najbrž celo za ATV brez EPS.

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 28 Apr 2014, 07:11

marko2 napisal/-a:
Nov KQ 750 EPS, sicer letnik 2012 je na Češkem http://www.galaxybike.cz/ctyrkolky/suzu ... -2010.html stane 213 000KČ (po tečaju 7760 eur), že z davkom. In če je google prevedel prav, je to cena ATV-ja, ki ga lahko homologiraš. Če ne, naj me kdo prosim popravi. Pri nakupu zgoraj omenjenega novega KQ je potem strošek nabave naslednji:

Cena vozila: 7760 eur - 21 DDV (davek na češkem) + 22 DDV (naš davek) = 6413 + (22DDV)= 7824
Strošek DMV= 96 eur pri EURO 3, oz. v najslabšem primeru 416 eur (EURO 2)
Identifikacija motornega vozila (M1, N1, L)= 73,20 eur
Ocena tehničnega stanja motornega vozila (M1, N1, L)= 24,40 eur
Strošek notarja za novo zadevo najbrž ni potreben= 0 eur
Okoljska dajatev: 0,0063 eurov za kilogram vozila= 273 x 0,0063: 1,71eur
Skupaj od navedenega zgoraj je cena 8339 eur (če pa pade atv v EURO 3 klaso, se prišpara še dodatnih 300 eur)

Če temu dodam še prevoz, hrano.... 300 eur, pridemo na ca. 8600 eur. Če moja matematika drži, je ta cena precej ugodna napram našim prodajalcem, kjer se glede cene prične zgovarjat pri 10 k, najbrž celo za ATV brez EPS.
=D> Bravo, še en tak kot jaz s tem, da si bil ti bolj natančen. Prišel si na cca 8.600€, če bi vzel letnik 2014 pa moraš dodati še cca 400€. Potem se pa pojavi ključno vprašanje. Ali se izplača ves ta trud za 1.000€ razlike, pa še ne vem kako je z garancijo. KQ je tudi zame optimalna izbira vendar ne moreš biti prepričan, da se ne bo pokvaril. Zelo ugodni so tudi Polaris, Yamaha in AC, ampak naši trgovci so prebrisani in ravno toliko dvignejo ceno, da se ti na izplača uvažat.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 28 Apr 2014, 09:17

Kaj pa so ameriški čunga lunga atv-ji? :lol:

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 28 Apr 2014, 14:50

Ameriski kitajc je AC :)

marko2
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a marko2 » 28 Apr 2014, 16:07

jay886 napisal/-a:Kaj pa so ameriški čunga lunga atv-ji? :lol:
Jam napisal/-a:Ameriski kitajc je AC :)
Oba sta spregledala "in" med čunga lunga in američani. Najbrž v isti koš še ne gredo. Ali pač?
Ker sem glede ATV-jev še deviški, ne bom preveč pameten.
notranjc napisal/-a: =D> Bravo, še en tak kot jaz s tem, da si bil ti bolj natančen. Prišel si na cca 8.600€, če bi vzel letnik 2014 pa moraš dodati še cca 400€. Potem se pa pojavi ključno vprašanje. Ali se izplača ves ta trud za 1.000€ razlike, pa še ne vem kako je z garancijo. KQ je tudi zame optimalna izbira vendar ne moreš biti prepričan, da se ne bo pokvaril. Zelo ugodni so tudi Polaris, Yamaha in AC, ampak naši trgovci so prebrisani in ravno toliko dvignejo ceno, da se ti na izplača uvažat.
Logično bi bilo, da v garancijskem roku popravijo na pooblaščenem servisu pri nas, neglede na to, kje v evropi kupiš vozilo. Točneje bi se bilo potrebno še malo pozanimati. Če sem prav ujel na uho, so nemci en čas tudi pri nas kupovali ugodnejše VW-je, kar se še bolj čudno sliši. Kakorkoli, če upoštevaš prihranek pri KQ, z izjemno malo okvarami, je 1000 eur meni smiselen prihranek.
Si mogoče že iskal ponudbo, z isto opremo, pri našem dilerju?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Apr 2014, 17:45

marko2 napisal/-a:Logično bi bilo, da v garancijskem roku popravijo na pooblaščenem servisu pri nas, neglede na to, kje v evropi kupiš vozilo.
To velja samo za vozila, ki imajo EU garancijo, za Yamaho vem, da jo ima za ostale štirikolesnike pa se bo treba pozanimat.

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 05 Maj 2014, 07:03

marko2 napisal/-a:
Si mogoče že iskal ponudbo, z isto opremo, pri našem dilerju?
Nisem iskal ponudbe, ker se mi zdijo cene štirikolesnikov absolutno (pre)visoke. Moped, ki je bil 4-5 let nazaj cca 8.000€ je zdaj preko 11.000€. Računal sem, da bo BRP spustil ceno [-X , zgodilo se je obratno tako, da so tudi drugi dvignili cene. Meni se to zdi nelogično vendar so me podučili na tem forumu, da recesija ne velja za luksuzne izdelke med katere spada tudi štirikolesnik :-k

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 05 Maj 2014, 07:37

Če je Merkur pre- drag se zapeljem v Bauhaus, če ima motoristične obleke TC Motoshop pre- drage se zapeljem v Villach v Louisa, če so čelada v KMC pre- drage grem v Villach v Heine Gericke, po njih, in ne razumem, zakaj se vidva (in še kdo) mojstra številk ne zapeljeta po nakup tja, kjer je ceneje. :-k Jaz in še mnogo drugih to naredimo, vidva pa ???? samo jamrata. :k:

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 05 Maj 2014, 07:58

jaka napisal/-a:......, vidva pa ???? samo jamrata. :k:
"Ima takvih i onakvih, a ima i majstora". Tudi jamranje ima svoj čar. Se vsaj nekaj dogaja na forumu ;)

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Maj 2014, 08:11

Iz prve roke okrog cen 4 kolesnikov...konkretno za BRP...lahko povem tole.
Cene niso v domeni uvoznika. Cena je določena iz strani proizvajalca za posamezni trg. Razburjanje na SS zaradi tega je bilo več kot neupravičeno. Še več. Tomaž in Ksenija (lastnika SS) sta se leta borila in dokazovala, da naš trg ni primerljiv z ostalimi v EU.
No končno jima je uspelo in cene bodo sedaj ugodnejše (pa ne tako malo)...prve cene (model 400 so že zunaj)..5.690EUR letnik 2014 je več kot odličen nakup. Ob tem da 400-ka povozi večino veliko več kubične konkurence.
In to je šele začetek...
In 2 leti garancije, servis in nadomestni deli....no ampak, seveda se bodo sedaj (kot običajno) našli še drugi razlogi zakaj nakup ni ugoden, dober.... #-o ...ker je sosedov kruh vedno boljši kot domači..... :whistle:

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 05 Maj 2014, 08:23

BIF napisal/-a: Tomaž in Ksenija (lastnika SS) sta se leta borila in dokazovala, da naš trg ni primerljiv z ostalimi v EU.
No končno jima je uspelo in cene bodo sedaj ugodnejše (pa ne tako malo)...prve cene (model 400 so že zunaj)..5.690EUR letnik 2014 je več kot odličen nakup. Ob tem da 400-ka povozi večino veliko več kubične konkurence.
In to je šele začetek...
In 2 leti garancije, servis in nadomestni deli....
=D> To je zelo dobra informacija, upam, da pri BRP ne bo razlik v kvaliteti med vzhodnim in zahodnim trgom. To nekatere firme delajo.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Maj 2014, 09:18

Zagotavljam da NE!
Razlika je le v dodatkih, ki jih zahteva trg...npr. V EU, žmigavci in podobno....osnova pa je enaka za vzhod in zahod.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 05 Maj 2014, 10:53

Tole je pa zelo zanimiva informacija. Bo zanimivo opazovati, kako bo konkurenca ukrepala (mislim na AC in Polaris). Yapončke pa žal (razen kvalitete) ne jemljem več resno. Tudi glede morebitne izdelave kakšnega dolarčkom konkurenčnega litraša.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Maj 2014, 11:12

Hja...odreagirali bodo pač po...hmm...po naše. Tržno strategijo, zastopstvo in neko vizijo ima itak le BRP...pa ne govorim zato, ker je to BRP...temveč ker to dejansko je tako.
Ostalo je vse bolj kot ne po lovsko...probamo za toliko, če ne gre, damo malo popusta, če ne gre, damo še malo popusta...že zato, da zajebemo drugega prodajalca...glavno pa je da prodamo.
Vsi so exkluzivni prodajalci in dobavitelji.
Servisne mreže imajo itak vsi ful porihtane, rezervni deli, glih tolko, da ti jih domov ne pripeljejo....problem nastane takrat, ko vse to v resnici potrebuješ.
Mislim, da WBC in SS sta pri nas edina resna igralca...na dolgi rok.
Morda se še kdo trudi...a so za zdaj slike še zelo nejasne.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 06 Maj 2014, 14:32

@BIF: Tukaj pa se ne bi strinjal s tabo... ravno kaksen teden nazaj je bil pri meni lastnik 400ccm, ki je na rezervni del cakal mesec dni pri slovenskem uvozniku BRP. Kar se tice rezervnih delov in mreze prodajalcev imajo VELIKO prednost japonske znamke YAMAHA, KAWASAKI, SUZUKI. Uradni servisi so skoraj v vsaki vecji vasi, dobavljivost delov iz zaloge oz. do 7 dni! Za uradnega prodajalca in serviserja iz kranja za Kawasaki in Suzuki, lahko napisem, da mi dele dobavi v 2-3 dneh, ce jih ni v sloveniji na zalogi ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Maj 2014, 15:03

Čisto možno.Je pa fino če imaš rezervni del, ki zna še kdo vgradit.
V Mariboru ima dečko KQ-ja, ki mu ga na nobenem servisu v Mb(Suzuki) niso znali popraviti...in še sedaj kiha in kiha.
Zraven pa so našteli še za nekaj tisočakov, kaj vse bi bilo možno ampak da bodo dele nabavili le če se strinja s plačilom.
Kaj pa je v resnici crknilo pa niso vedeli.
Sva ga tudi s Samotom gledala, a se vsled premalo znanja nisva želela zapletati.
Zdaj pa.... :k:
No...sicer pa je moje mnenje znano. Moj motor-moja muka, tvoj motor-tvoja muka...nasvetov pa je vedno toliko kolikor je znamk... ;)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 06 Maj 2014, 16:37

Motoland Panigaz ali Elisa vabita...popravilo zagotovljeno!

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 06 Maj 2014, 18:05

Kaj se delov za BRP tiče, lahko povem, da sem do zdaj vse kaj sem naročil čakal. Recimo vijak za diff, OK ga ne rabiš vsak dan in razumem, da ga ni bilo... ampak ni manšete? Ni dihtunege cvt pokrova.. To je potrošni material... paše na vse mopede, ki jih imajo v liniji. Malo sem bil takrat razočaran, ampak je nekako za razumet, ker pokrivajo res velik del vozil-plovil in bi potrebovali še pol hale samo za rezervne dele.

Od motornih delov pa sem siguren, da ni popolnoma nič na zalogi. Je pa res, da se da VSE dobit, kar je v katalogu. Čas čakanja pa čisto odvisen. Če naročiš za božič pol je logično, da bo komaj Januarja :)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 07 Maj 2014, 07:57

Tistemu Suzukiju so podgane uničile električno napeljavo in potem je nek strokovnjak to samo prevezal in uspel spravit vozilo v delno delujoče stanje. Izvajal je posege na celotni napeljavi,nekaj dodajal,nekaj žic odvzemal in ker nihče ne ve,kaj je sploh delal se vsi mehaniki raje obrnejo čim dlje stran. Pripeljan je bil iz goriškega konca,nehomologiran.Tam bi naj dve leti stal v hlevu! :roll:
Deli so iz Kranja res v istem tednu doma in to po ugodnih cenah- do sedaj le pohvale.

schatz1979
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a schatz1979 » 08 Maj 2014, 19:05

Tudi števec za Yamaho sem čakal 24 dni. :ANAL:

Make children - NOT War!!!

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 08 Maj 2014, 20:40

lakl napisal/-a:Tistemu Suzukiju so podgane uničile električno napeljavo in potem je nek strokovnjak to samo prevezal in uspel spravit vozilo v delno delujoče stanje. Izvajal je posege na celotni napeljavi,nekaj dodajal,nekaj žic odvzemal in ker nihče ne ve,kaj je sploh delal se vsi mehaniki raje obrnejo čim dlje stran. Pripeljan je bil iz goriškega konca,nehomologiran.Tam bi naj dve leti stal v hlevu! :roll:
Deli so iz Kranja res v istem tednu doma in to po ugodnih cenah- do sedaj le pohvale.
To pa verjamem, da se ga serviserji izogibajo...tudi sam bi se ga

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 08 Maj 2014, 20:46

Marsikaj vidimo, ja. Ravno danes. Povsem oksidiran uplinjač. Bencin po malem pušča na kakšnem prekatu, ki ga je oksidacija dobesedno "prežrla".
:shock: :shock: :shock: :shock:

Slika

GHost14
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a GHost14 » 04 Feb 2015, 10:58

Pozna kdo koga, ki bi izpeljal uvoz rabljenega atv.ja iz Nemčije? Nekdo ki ima izkušnje s potrebno papirologijo in dajatvami...

Odgovori