dinli masai a 450

Odgovori
Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: dinli masai a 450

Odgovor Napisal/-a jaka » 16 Jun 2014, 19:41

Sem malce računal, da nam boš pojasnil, kaj ustvarja podtlak v Venturijevi cevi, kako se le tega nastavi in kako nastaviti razmerje mešanice (zrak : gorivo) Obstaja pa tudi elektronska naprava, ki olajša to delo. :-k :-k

COBRA1978
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a COBRA1978 » 16 Jun 2014, 20:25

jaka napisal/-a:Sem malce računal, da nam boš pojasnil, kaj ustvarja podtlak v Venturijevi cevi, kako se le tega nastavi in kako nastaviti razmerje mešanice (zrak : gorivo) Obstaja pa tudi elektronska naprava, ki olajša to delo. :-k :-k
Jaka, ti si tle mojster ne jaz...ne morem jaz razlagat stvari ki jih ne vem, zato pa prašam :D
jaz sem po poklicu pomorski agent in ne mehanik...zato, kar tebi prepuščam besedo, glede na to da si majster mehanike...če bi ti ali kdo drugi rabil kaj iz moje stroke bi rade volje pomaga in obrazložil...tebi pa je očitno to težko, al pa uživaš v sarkazmu al pa bog ve...konec koncev sem te lepo prosi, da mi pogledaš motor in urediš pomanjkljivosti, ampak si to gladko zavrnil, razlogov pa še danes ne vem?! :? ...znajdem se kot vem in znam,...sprašujem neumnosti, delam neumnosti, na ta način se učim, če pa meniš da taki amaterji kot sem jaz ne spadamo na ta forum, pa mi je zelo žal, ker forum je namenjen vsem ki jih zanima ATV svet...no zdaj pa lahko preidemo na venturijevo cev in podobnim tematikam, ki bojo kaj pomagale in naučile marsikoga kaj novega

p.s.: se opravičuje za neumesen post, ki ni povezan s tematiko

lp

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 16 Jun 2014, 20:55

No, pa smo tam. Prevoz rez. delov v kontejnerju iz druge strani luže prepuščam tistim, ki se na to spoznajo.
Ti pa bi tudi že enkrat lahko peljal moped nekomu, ki se na to spozna (napisal sem, da nisem edini - hvala bogu da nisem) in mirne duše bi lahko že nekaj časa užival na vožnji brez skrbi in varno.
A je to tako težko ?
Žal, naučuti (šraufanja in tehnike) tukaj na forumu pa je nemogoče, eni smo se učili par let v šoli, ter nato še v delavnicah. In laiku pojasniti v parih besedah ne zna nihče. A se motim ???? Sem prepričan da ne.
Rade volje pa pomagam (mnogi pridejo k meni), ki radi šraufajo imajo minimalno znanje, po nasvete. Jih dam, nič ne skrivam.
So pa razlogi (pa nisem ravno zamerljiv) da se tvojega štirikolesnika ne želim lotiti. Sicer pa si že v "štartu" tudi sam dodal "olje" in povedal, kaj misliš o serviserjih. Z takimi strankami (nisi edini in nisem edini) imam ponavadi same probleme. Zanimivo, zadnji v teh dneh izhaja ravno z strani "morjeplovca". :haha :haha

COBRA1978
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a COBRA1978 » 16 Jun 2014, 22:01

jaka napisal/-a:No, pa smo tam. Prevoz rez. delov v kontejnerju iz druge strani luže prepuščam tistim, ki se na to spoznajo.
Ti pa bi tudi že enkrat lahko peljal moped nekomu, ki se na to spozna (napisal sem, da nisem edini - hvala bogu da nisem) in mirne duše bi lahko že nekaj časa užival na vožnji brez skrbi in varno.
A je to tako težko ?
Žal, naučuti (šraufanja in tehnike) tukaj na forumu pa je nemogoče, eni smo se učili par let v šoli, ter nato še v delavnicah. In laiku pojasniti v parih besedah ne zna nihče. A se motim ???? Sem prepričan da ne.
Rade volje pa pomagam (mnogi pridejo k meni), ki radi šraufajo imajo minimalno znanje, po nasvete. Jih dam, nič ne skrivam.
So pa razlogi (pa nisem ravno zamerljiv) da se tvojega štirikolesnika ne želim lotiti. Sicer pa si že v "štartu" tudi sam dodal "olje" in povedal, kaj misliš o serviserjih. Z takimi strankami (nisi edini in nisem edini) imam ponavadi same probleme. Zanimivo, zadnji v teh dneh izhaja ravno z strani "morjeplovca". :haha :haha
Jaka, ne vem kake probleme bi lahko imel...ti pripeljem motor, mi ga poservisiraš, te plačam in zadeva je rešena..to so samo izgovori... imel pa sem že opravka z serviserji ki so mi rekli da so menjali določene kose in jih niso, ampak zaračunat so pa znali :evil: ...žalostno ampak resnično #-o
na obali pa je malo ljudi ki pozna te modele motorjev in je problem, zato pa skušam čimveč rešit sam s momočjo zaupnega avtomehanika (je že dosti narejenega in saniranega na tem motorju, ampak manjkajo še mojsterske finese)...sej bom dobil prej ali slej koga ki mi bo tudi to uredil, ampak en kompleten check up lahko naredi samo nekdo ki v nulo pozna zadevo...ne vem točno kaj si ti šraufal na tem motorju in kdaj, ampak to je blo obupno ko sem ga dobil...ohišje od ležajev usuto, ležaji uničeni, ležišča ležajev uničena, brez puš v sprednjih rokah, celo letev od volana je bila narobe obrnjena, in sem rabu en kup cajta za to ugotovit, pa je bil motor na servisu pri "profesionalcih", pol si lahko misliš...pač so serviserji in SERVISERJI...motor je sedaj saniran, ampak rabi še en check up od pravega SERVISERJA in ne od šalabajzerjev, zato sem se obrnil na tebe, očitno pa neuspešno...tako da idemo dalje za iste pare

aja, pa en vic sem ostal dolžen:
pride mehanik do Sv. Petra in ga vpraša:
- " zakaj ste me vzeli tako mladega pri 40 letih?"
- "ne, ti si umrl pri 80 letih" reče sv peter
- "ne razumem" reče avtomehanik
- mi smo ti sešteli delavne ure ki si jih zaračunal strankam in je naneslo 80 let

:lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 17 Jun 2014, 13:28

=D>

COBRA1978
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a COBRA1978 » 27 Avg 2014, 21:59

prvih 1000km je za mano...motor dobesedno TRGA!!!...končno sem se ga naučil krotit in je užitek res vrhunski ( še dobro da nisem vzel 250ccm kot sem na začetku mislil!!!)...lega na cesti odlična, navora ogromno, končna hitrost krepko prek 100km/h, pospeški nori...ni mi žal da sem nabavil 450 subaru/fuji...pa še vožnja v dveh je komot :)...res dober in zmogljiv ATV, ki ga priporočam vsakemu (tako začetnikom kot nadaljevalcem)...za 1x super zadovoljen z nakupom

Odgovori