Še en čuden zvok v motorju

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše
Kontakt:

Re: Še en čuden zvok v motorju

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 22 Nov 2014, 23:22

Motor od Rama je razstavljen in nikjer nobene napake. Edina stvar, ki je lahko povzrocala ta zvok je tisti kao "dekompresor" na izpusni odmicni gredi, zato se je odstranil. Ce kdo mogoce cemu bi naj ta stvar sluzila, bi prosil za razlago, ker vsaj trem mehanikom to ni jasno. Lp Sebastijan

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 23 Nov 2014, 09:45

A si siguren, da si ga peljal k mehaniku? To je isto kot racunalnicar ne bi vedel cemu sluzi miska pri racunalniku.

Dekompresor spusti kompresijo agregatu za lazji zagon agregata in je nujno potreben, ce ne zelis v kratkem menjati se ostalih delov.

Ampak ste pa majstri, kapo dol :roll:

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 23 Nov 2014, 10:52

Menda pri tem gre tudi brez... so se pa na polaris forumu uporabniki potem pritozevali da nagajajo potem akumulatorji, starterji, enosmerni lezaj na start zobniku...
pac malenkosti...

So pa pri aftermarket odmicne gredi menda brez tega, ampak potem verjetno se najde tudi denar za popravila, ce ze hoces vec od agregata.

Je moglo pa grozn sklocat da ste se odlocl da ga stran odrezat... ali so vsaj meaniki potem odmicno balansirali? Sej se slisi brezveze, ampak povsod mora bit ravnovesje...

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 23 Nov 2014, 11:48

krigl napisal/-a:Menda pri tem gre tudi brez... so se pa na polaris forumu uporabniki potem pritozevali da nagajajo potem akumulatorji, starterji, enosmerni lezaj na start zobniku...
pac malenkosti...

So pa pri aftermarket odmicne gredi menda brez tega, ampak potem verjetno se najde tudi denar za popravila, ce ze hoces vec od agregata.

Je moglo pa grozn sklocat da ste se odlocl da ga stran odrezat... ali so vsaj meaniki potem odmicno balansirali? Sej se slisi brezveze, ampak povsod mora bit ravnovesje...
Mocno dvomim, da bo brez dekompresorja zdrzala oneway sklopka na magnetu. Pred casom sem imel en agregat, ki je v eni sezoni dvakrat menjal oneway, ker mu je pozrlo valjcke (cena oneway sklopke je bila nekaj malega cez 250€). Na koncu smo ugotovili, da je bila tezava ravno v dekompresorju. Po popravilu le tega, se ni menjal onewaya.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 23 Nov 2014, 11:55

Bravo Freshslo...Vsi bomo zelo veseli, če nam razložiš in pokažeš kako ta stvar pri TEMU motorju deluje! Krigl, zelo je cingljalo :). Vse se bo umerilo in nastavilo pred sestavljanjem. Nisem neki poznavalec ampak res newem kako bi lahko ta stvar kakorkoli pomagala pri zagonu ali pri cem drugem, glede na to, da se ne more nikakor dotaknit ničesa!

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 23 Nov 2014, 12:59

Mislim, da bos predvsem ti srecen, Krigl sem 100% da ve kako deluje in zakaj so ga dali v agregat. A ti je tezko v google napisat "how does a decompressor valve works" in si bos celo lahko ogledal filmcek, tam je know-how celo brezplacen.

Btw: niso ga vgradili, da bi povecali maso motorja.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 23 Nov 2014, 13:29

Pa dobro no, a mi boš pokazal kako deluje?? Kaki google pa teorije, ce mam motor razstavljen pred sabo pa vidim kaka je stvar. Mogoče se je znucal pa ima preveč lufta levo desno, newem govorim na pamet...Če mi razložiš in pokažeš zakaj je dobro, da je not( na takem mestu in v takem stanju kot je zda), se ti bom lepo zahvalil in priznal, da sem se motil. Do takrat pa prosim ne govori nekaj na pamet, če nimaš pojma kak stvar zgleda.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Nov 2014, 13:37

Jaz se ne bom vpletal v debato, ker nimam pojma o čem govorite.
Me pa zadeva zanima (širjenje tehničnega obzorja) in bi prosil, če ni pretežko, da kdo kakšno slikico prilepi...da bom imel osnovo za spremljanje debate in rešitve.
Hvala.

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 23 Nov 2014, 14:15

Dekompresor je tam zato, da pri zagonu ob taktu stiskanja oz. Kompresijskem taktu 4 taktnega motorja rahlo za trenutek odpre izpusni ventil in ob tem sprosti kompresijo. Ker na odmicni gredi ta stvar deluje s pomocjo centrifuge, se stvar avtomatsko izkjuci, ko so obrati dovolj visoki...beri...ko agregat zazene.

@fresh... med vrsticah sem mislil tist one way na magnetu... mogoce sem se malo slabo izrazil.

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 23 Nov 2014, 14:19

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Nov 2014, 14:44

Aha...sicer imam absolutno premalo predznanja, da bi znal zadevo sestavit v celoto. Ampak tako po zdravi pameti...če je to sestavni del 4 taktnih motorjev...verjetno ne predstavlja zgolj balasta.
Hvala za pojasnilo.

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 23 Nov 2014, 15:11

Zelo lepo predstavljeno, ampak dobro veš, da naši niso niti malo podobni čemu takemu :s. Edino, da mojega polovica manjka, ker nikjer ni kake vzmeti in zatiča. Dejstvo je, da že če ga migaš z roko ima podoben kovinski zvok kot pri obratovanju motorja.

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 23 Nov 2014, 15:29

Ma sej načinov, kako to naredijo je veliko, važno da je končen efekt enak...
To je bil zgolj primer kako deluje stvar, kakšno pametno sliko tvojega primera pa težko najdeš.

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 23 Nov 2014, 16:32

Se kaj spomnis kako je pri Dinliju, ima luft v vse strani in spušča kovinski zvok, če ga migaš?

Tomok
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Lj-Šentvid

Odgovor Napisal/-a Tomok » 23 Nov 2014, 17:03

A se nebi dalo kake fotke tvojga prilepit ker po tistem kar sem jaz videl ima ram dekompresor malo stran od zobnika se pravi na drugi strani ležaja bi pa res znalo bit, da je vzmet kam odletela in se kje skriva. Noter pa mora bit obvezno. Čeprav ko se motor vrti mora utež zavrteti dekompresor in centrifugalna sila je dosti velika, da stvar nikakor nebi mogla cingljat.
Treba je najti utež in vzmet šele potem so vsi deli na kupu. Če tega ni potem nekje leži in sicer v motorju.
Je pa čisto možno, da sem totalno mimo usekal ampak vseeno v to dvomim.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 23 Nov 2014, 17:55

Luft je, samo se ne spomnem koliko ter kam... Če bom kaj razdiral ob pregledu ventilov čez zimo, ti povem...
Drugače pa ja... fedra mora nekje bit!

Odgovori