Tomok napisal/-a:Zadnji sistem je enostaven. Malo odviješ odzračevalni vijak in toliko časa pumpaš nožno bremzo, da ti v lončku skoraj zmanjka olja. Naliješ novega in pumpaš naprej da ga spet skoraj zmanjka. Ponovno naliješ še ene dva pritiska in zategneš odzračevalni vijak na zadnji čeljusti. Potem odviješ odzračevalni vijak na razvodniku za prednje zavore in še tam prepumpaš en lonček nato zategneš in zadnji del je zrihtan.
prednji sistem po istem postopku edino polniš in prazniš lonček na balanci. Dva lončka skozi eno prednjo čeljust enega skozi drugo.
Pazi, da ti ne zmanjka olja v lončku sicer nisi naredil nič če dobiš spet zrak noter.
zapomni si zadnji lonček za zadnjo čeljust in razvodnik prednjih zavor, prednji lonček za prednje zavore.
Če ti je uspelo prednji lonec spraznit skozi nožno zavoro se boš pa verjetno malo dalj igral, da dobiš olje skozi brez pumpe.
Takole jaz delam na SMC ju in tudi naš pokojni kolega je ravno tako naredil.
meni se obnese.
Če rabiš pomoč je pa tudi možno.
Hvala za podrobno napisano. Ne vem sicer če je enako saj tudi ko sem se vozil in je še delalo je izgledalo kot da sta sistema povezana. Pritisnem zadnjo zavoro in prednja ročka rata trda...enako obratno.
Če pomaga je tukaj slika razvodnika spredaj kjer gre en del zadaj, en del spredaj kjer se razdeli na desno in levo. Na tem razvodu je tudi odzračevalni vijak ki pa prazni prednji lonček.
Težava je ker z pumpanjem, niti z mityvac, ki je bdw naprava ki ni vredna niti 5 centov, ne spravim olja ven oz. ko sem ga spumpal je izgledalo kot da bi ga spumpal le iz cevi od razvodnika do zavore saj lončka ni praznilo kot pri odzračevanju na razvodniku?!?
Tudi sprednja zavora kot zadnja sta sedaj kot da bi pumpal v prazno pa se zadaj nisem niti lotil karkoli delat
Če je kak strokovnjak ki bi bil pripravljen se pripeljat in pomagat bi bil več kot happy saj zdaj ne morem niti peljat na servis brez bremz

P.S častim tank bencina za štirikolesnik plus pivo

nahajam pa se v tuhinjski dolini
P.S.2 Ja pogrešam Jaka in njegove nasvete