Can_am Outlander 1000XT-"Literca"

Odgovori
Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Re: Can_am Outlander 1000XT-"Literca"

Odgovor Napisal/-a freshslo » 03 Avg 2015, 22:03

galu napisal/-a:Če se ne motim, je bil par let nazaj dol tudi en Suzuki KQ. Je naredil en del poti z Rogi-em.
Tocno tako in po slikah je tudi razvidno katerega je bilo treba dvakrat servisirati ;) ampak BRP je se vedno zakon 8)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Plave - Posočje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 04 Avg 2015, 01:34

[-X Samo redni servis, menjava olja in filtra. Drugače pa je moja stara štiristotka dvakrat prevozila celo bivšo državo, Grčijo enkrat in ene 7-8x Albanijo. In niti 1x me ni pustila na cesti, je pa res da kamor si pogledal povsod je pisalo Made in Canada, pri novejših pa ne vem če kje piše made in Canada :D

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 04 Avg 2015, 07:07

Rogi napisal/-a:[-X Samo redni servis, menjava olja in filtra. Drugače pa je moja stara štiristotka dvakrat prevozila celo bivšo državo, Grčijo enkrat in ene 7-8x Albanijo. In niti 1x me ni pustila na cesti, je pa res da kamor si pogledal povsod je pisalo Made in Canada, pri novejših pa ne vem če kje piše made in Canada :D
Nisem mislil na tvojo. Bom pogledal, ce se kje obstajajo te slike.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

SimS
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Bistrica ob Sotli
Kraj: Bistrica ob Sotli
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SimS » 04 Avg 2015, 19:01

Freshslo, kot berem na foromu imaš izkušnje z CVtech variomatom. Sem bivši motorist in me zvoki variomata resnično motijo. Razmišljam o menjavi z CVTech in STM jermenico. Ali mi lahko posreduješ linke kje lahko to nabavim. V preteklosti si omenjal nekega Ruskega dobavitelja, ali še imaš kontakt?

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 04 Avg 2015, 21:27

freshslo napisal/-a:
galu napisal/-a:Če se ne motim, je bil par let nazaj dol tudi en Suzuki KQ. Je naredil en del poti z Rogi-em.
Tocno tako in po slikah je tudi razvidno katerega je bilo treba dvakrat servisirati ;) ampak BRP je se vedno zakon 8)
Če si slučajno mislil mojega....to je bilo v Srbiji, kjer sem delal mali servis z odobritvijo SS. Nekje na polovici poti se je iztekel servisni interval in sem menjal olje ter filter.
Druga slikica pa je iz Romunije, kjer sva z Timom imela pavzo in sva očistila filtre in, ker so nama ponudili še kompresor sva spihala tudi variomate.
Torej samo zato, ker se nama je ljubilo in nič drugega.
Lahko prilepim stran servisne knjižice, kjer piše, da je stranka sama opravila menjavo olja in filtra....in še slikice, če jih ne najdeš.
Tisti KQ pa se je kolikor vem kmalu po vrnitvi iz Albanije prodajal....morda z razlogom, morda ne....to ve pa le njegov bivši lastnik. Pa tudi vprašanje koliko je sploh Albanije prevozil, ker je BRP-ju uspel sledit le kakšna dva ali tri dni...potem pa je šel svojo pot.
In ja BRP je zakon...vsaj tako dolgo dokler ne bo kdo dokazal drugače.

galu
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Il. Bistrica

Odgovor Napisal/-a galu » 04 Avg 2015, 21:57

Ha ha, spet bojo točke...

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 04 Avg 2015, 22:31

SimS napisal/-a:Freshslo, kot berem na foromu imaš izkušnje z CVtech variomatom. Sem bivši motorist in me zvoki variomata resnično motijo. Razmišljam o menjavi z CVTech in STM jermenico. Ali mi lahko posreduješ linke kje lahko to nabavim. V preteklosti si omenjal nekega Ruskega dobavitelja, ali še imaš kontakt?
Hmm. Zvoki variomata so za bivše motoriste res mogoče moteči. Za mene, kateri nisem imel nikoli dvoslednega vozila je pa sedaj zvok variomata pomirjujoč. Sprašujem se, kako bi bilo sedeti na neslišnem štirikolesniku? Za po terenu bi ga tudi jaz rad imel. Niti bog ne bi vedel, kje se vozim :mrgreen:
Drugače bi pa crknil od dolgega časa, če ne bi slišal nobenega cviljenja, škripanja, tuljenja...
Ne vem, kaj boš pridobil z menjavo sklopa variomata. Manj nadležen zvok? Več moči? Nežnejše speljevanje? Cena ni majhna glede na morebitno pridobitev in na G2 kateri imajo mehkejšo sklopko kot stari modeli tudi mene zanima kakšna je razlika oziroma pridobitev.

galu
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a galu » 04 Avg 2015, 23:04

Bif, da pridemo na čisto, kar se tiče MOJEGA pisanja. Tudi jaz imam Outlanderja ( in ga bom imel ), ki sem ga kupil brez "sponzorjev" in se vozim z njim, ne toliko kot ti, ma kolikor mi čas dopušča. Do zdaj, kadar sem napisal ali so napisali drugi kaj bi bilo lahko boljše, kakšna napaka se je pojavila itd itd.... si zmeraj dal nekakšno kontro, pa ne vem zakaj. Če nekdo reče, da se zelo sliši diff ali varimat, ko se voziš po asfaltu napišete, da je narejen za teren. Ko imajo luft puše na A rokah( ko se je to dogajalo na kitajcih ste vsi pljuvali po njih) volanski končniki po 200-300 km( niso v garanciji), rečejo, da si se vozil sam po terenu. Ko se voziš po terenu vse škripa in cvili, pomeni, da se moraš vozit po asfaltu.Stabilizator ima luft na plastičnih pušah ( mogoče bi bilo boljše namesto plastike dat gumo kot je na vseh avtih in tudi terencih), kjer je vpet na okvir po par 100km (mogoče že od novega) posledično se zaradi tega sliši zvok "klonk", ko je eno ali drugo zadnje kolo obremenjeno. (po terenu ali asfaltu) in še bi se kaj našlo..... To so takšne male stvari, ki bi jih njihovi inžinirji(kot rečeš ti) rešili v trenutku. BRP je dober stroj sam brez napak pa tudi ni. Tebi, ki živiš tam nekje v bližini (ne vem točno kje) niti ni takšen problem skočit do servisa, nekomu, ki je z drugega konca SLO pa je. (dopust cel dan, če ga dobiš)
Vedi, da vse, kar sem do zdaj napisal NI USMERJENO NITI PROTI PROIZVAJALCU NITI PROTI PRODAJALCU. Jaz vidim to kot nekakšno KONSTRUKTIVNO DEBATO ali KRITIKO, da bi se stvari izboljšale in tako je bilo tudi mišljeno. Pa brez zamere.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 04 Avg 2015, 23:27

galu napisal/-a:Bif, da pridemo na čisto, kar se tiče MOJEGA pisanja. Tudi jaz imam Outlanderja ( in ga bom imel ), ki sem ga kupil brez "sponzorjev" in se vozim z njim, ne toliko kot ti, ma kolikor mi čas dopušča. Do zdaj, kadar sem napisal ali so napisali drugi kaj bi bilo lahko boljše, kakšna napaka se je pojavila itd itd.... si zmeraj dal nekakšno kontro, pa ne vem zakaj. Če nekdo reče, da se zelo sliši diff ali varimat, ko se voziš po asfaltu napišete, da je narejen za teren. Ko imajo luft puše na A rokah( ko se je to dogajalo na kitajcih ste vsi pljuvali po njih) volanski končniki po 200-300 km( niso v garanciji), rečejo, da si se vozil sam po terenu. Ko se voziš po terenu vse škripa in cvili, pomeni, da se moraš vozit po asfaltu.Stabilizator ima luft na plastičnih pušah ( mogoče bi bilo boljše namesto plastike dat gumo kot je na vseh avtih in tudi terencih), kjer je vpet na okvir po par 100km (mogoče že od novega) posledično se zaradi tega sliši zvok "klonk", ko je eno ali drugo zadnje kolo obremenjeno. (po terenu ali asfaltu) in še bi se kaj našlo..... To so takšne male stvari, ki bi jih njihovi inžinirji(kot rečeš ti) rešili v trenutku. BRP je dober stroj sam brez napak pa tudi ni. Tebi, ki živiš tam nekje v bližini (ne vem točno kje) niti ni takšen problem skočit do servisa, nekomu, ki je z drugega konca SLO pa je. (dopust cel dan, če ga dobiš)
Vedi, da vse, kar sem do zdaj napisal NI USMERJENO NITI PROTI PROIZVAJALCU NITI PROTI PRODAJALCU. Jaz vidim to kot nekakšno KONSTRUKTIVNO DEBATO ali KRITIKO, da bi se stvari izboljšale in tako je bilo tudi mišljeno. Pa brez zamere.
Bravo!!!

@lakl: kaj bo pridobil? Veliko vecjo moc, manjso obrabo jermena, zveznejsi pospesek, nic vec pokanja ob speljevanju iz rikverca naprej, itd...pa se mi ne da nastevat, ker tega pac ni razvil brp in se tukaj ne odobrava. Aja, definitivno pa to ni zate, ker potem med voznjo ne bos vec slisal tulece harmonije cvtja, ko ji ti pravis. Predlagam, da si nabavis spredaj odprto celado, kot jih imajo skuteristi, da bos med voznjo boljse slisal prelep zvok cvtja.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Avg 2015, 05:44

Hvala za info.
Imel sem občutek, da je vložek prevelik, glede na to, da literci moči ne izkoristiš več kot kakšnih 40 posto. Gledal sem razmerje med vložkom in izkupičkom.
Vsak se odloči po svoje in premalo sem spremljal rednexe, kateri so te jermenice vgrajevali v literce.

Ostalo ne bom komentiral...

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 05 Avg 2015, 08:02

lakl napisal/-a:Hvala za info.
Imel sem občutek, da je vložek prevelik, glede na to, da literci moči ne izkoristiš več kot kakšnih 40 posto. Gledal sem razmerje med vložkom in izkupičkom.
Vsak se odloči po svoje in premalo sem spremljal rednexe, kateri so te jermenice vgrajevali v literce.

Ostalo ne bom komentiral...
Vecja kot je moc agregata, vecja centrifugalna sila se ustvari v CVTju, moci pa ni nikoli prevec. Sploh pa je ta zasnova jermenic ze vrsto let vgrajene v 100cc kartinge, tudi rotaxove ;) Ali pa na youtube poglej kaksne CVT jermenice imajo SKIDOO sanke, kjer je nujna vecja moc ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Avg 2015, 08:18

galu napisal/-a:Bif, da pridemo na čisto, kar se tiče MOJEGA pisanja. Tudi jaz imam Outlanderja ( in ga bom imel ), ki sem ga kupil brez "sponzorjev" in se vozim z njim, ne toliko kot ti, ma kolikor mi čas dopušča. Do zdaj, kadar sem napisal ali so napisali drugi kaj bi bilo lahko boljše, kakšna napaka se je pojavila itd itd.... si zmeraj dal nekakšno kontro, pa ne vem zakaj. Če nekdo reče, da se zelo sliši diff ali varimat, ko se voziš po asfaltu napišete, da je narejen za teren. Ko imajo luft puše na A rokah( ko se je to dogajalo na kitajcih ste vsi pljuvali po njih) volanski končniki po 200-300 km( niso v garanciji), rečejo, da si se vozil sam po terenu. Ko se voziš po terenu vse škripa in cvili, pomeni, da se moraš vozit po asfaltu.Stabilizator ima luft na plastičnih pušah ( mogoče bi bilo boljše namesto plastike dat gumo kot je na vseh avtih in tudi terencih), kjer je vpet na okvir po par 100km (mogoče že od novega) posledično se zaradi tega sliši zvok "klonk", ko je eno ali drugo zadnje kolo obremenjeno. (po terenu ali asfaltu) in še bi se kaj našlo..... To so takšne male stvari, ki bi jih njihovi inžinirji(kot rečeš ti) rešili v trenutku. BRP je dober stroj sam brez napak pa tudi ni. Tebi, ki živiš tam nekje v bližini (ne vem točno kje) niti ni takšen problem skočit do servisa, nekomu, ki je z drugega konca SLO pa je. (dopust cel dan, če ga dobiš)
@galu....naj še jaz pojasnim nekaj nejasnosti. Morda bo potem lažje.
Motor sem kupil sam z svojim denarjem in ga odplačujem z kreditom, ker se mi zdi škoda keša za to igračo.Na kredo sem ga kupil namenoma...ker nikoli ne veš kdaj se ti v življenju zalomi....in če se mi....izvolite ključe in hvala lepa. Jaz lahko živim tudi brez Outlanderja. In prav nič na tem motorju ni sponzorskega. Priznam pa da sem dobil nekaj popusta, kot zveta stranka....pa sponzorsko majico Can-am. Z vsem ostalim se strinjam s teboj. Noben 4cikl ni imun na razne zvoke in pomanjkljivosti....tudi BRP ne. Vendar mene to ne moti, ker poznam konstrukcijo in vem, da nobena od teh zadev, ki jih naštevaš ni vitalnega pomena za delovanje motorja. Kar pa je zame ZELO pomembno je to, da sem prevozil ogromno kilometrov z G1 650-ko in G2 800-ko po vsem mogočih podlagah in v vseh mogočih pogojih in oba motorja sta me vedno pripeljala domov in noben se ni pokvaril. Razne puše, končniki (na 650-ki so pri 34.000 km še vedno prvi) ipd. pa so material za katerega se vedno znova čudim, da ne razpade kadar grem na podobno vožnjo kot je bila zadnja po Albaniji. V kratkem bom objavil letošnji potopis in na slikicah vse izgleda sanjsko....toda v realnosti je podlaga po kateri voziš v Albaniji nočna mora vsakega konstruktorja in proizvajalca....verjamem, da lahko to Rogi potrdi. Moja žena, ki je bila letos prvič z menoj in se na 4cikle spozna toliko kot jaz na peko pecivo je zadnji dan priznala, da ne more verjet, da je motor vzdržal vso to torturo in to pri povprečno 38 C stopinjah, dan na dan iz enega brega na drugega., In po takšnih izkušnjah verjemi, še kako ceniš motor...sploh, ko si v Albanskih vukojebinah, kjer je velika verjetnost, da po kozji stezi kjer se nahajaš letos ne bo več prišel nihče. In ko te varno motor pripelje v dolino in deluje brez problema...takrat se vsaj v mislih zahvaljuješ BRP-ju za izdelek. In zadnja stvar, ki jo slišiš tam gori je škripanje amortizerjev ali stabilizatorja....še manj pa zvoka CVT-ja. Glasnejši kot je bolj si vesel. Hudič je namreč, če vse to v nekam trenutku utihne....takrat si v debelih težavah. In takrat bi bolj kot vse na svetu želel slišat škripnje in cviljenje in tuljenje cvt-ja. In z namenom za kar motor dejansko uporabljam, sem ta motor tudi kupil....z zavestjo, da BRP še zdaleč ni popolen...ima pa natančno tisto, kar sem od njega zahteval. Če bi kupoval motor za v trgovino in malo za po gmajni takega motorja gotovo ne bi izbral. In pred nakupom sem natančno vedel v kaj bom "vtaknil" 16.000 EUR.
Nikoli nisem trdil, da ni še drugih DOBRIH motorjev....in sem prepričan, da so. Vendar pa obstajajo razlike med "DOBRIM" in DOBRIM motorjem. Jaz sem pač izbral kar sem. Zame je najboljši iz zgoraj naštetih razlogov.
In neupravičeno me okarakterizirate kot nekoga ki neupravičeno povzdiguje BRP v nebesa. Pač verjamem v to znamko in ji zaupam....do sedaj upravičeno, vsaj kar se mene tiče. Moti pa me, da se vsaka malenkost na tem motorju označuje kot okvara, zanič, predrago ipd. Zato sem napisal, da bi me veselilo, če se bi ojunačil še kdo in odpeljal kaj podobnega še z kakšnim drugim motorjem in bi potem lahko rekli kaj na to temo.
Pa še ena "malenkost" je....če bi se slučajno BRP pokvaril v Albaniji (kar je glede na pogoje podlage upravičljivo)....v Tirani je zastopnik za BRP...in če nič drugega je vsaj poskrbljeno da dobiš dele, se morebitna okvara odpravi in nadaljuješ pot. Tudi to veliko šteje in kaže na odnos proizvajalca do kupca.
Drugače pa sem iz Hoč pri Mariboru in do Ločice pri Savinji ni tako blizu. In enako kot ostali si moram vzeti prost dan, če želim motor odpeljati na servis.
Upam, da je sedaj malce bolj jasno kako in kaj.
In ne glede na znamko, ki jo vozim....bistvo zame je, da se vozim, ker sem zato kupil motor. In enako iskreno želim vsem ostalim in prav nič me ne osrečuje, kadar prebiram o težavah, ki jo ima kdo z kakšno drugo znamko. Priznam pa, da sem v takih trenutkih vesel, ker vem, da lahko v vsakem trenutku navlečem hlače in čelado, štaratm svoj motor in se odpeljem....pa naj škripa cvili ali tuli....gre pa povsod in VEDNO.
In seveda...iz moje strani ni nobene zamere do kogarkoli. Forum jemljem kot debatni krožek in NE kot neko pomembno življensko razpravo, ki bi kakorkoli vplivala na moje odločitve ali način življenja.
Pa brez zamere tudi iz moje strani.... ;)
Pa še PS
Kot ste opazili z @Freshslo večkrat "prekrižava" mnenja. Imava pač različne poglede na podobne zadeve. Vendar naj povem, da ga kot osebo izredno cenim, da se večkrat slišiva tudi po telefonu in, da mi je mnogo krat pomagal pri razjasnitvi kakšne situacije okrog motorja in širše....tako da za razliko od občega mnenja nisva v navzkrižju odnosov. Prav nasprotno (vsaj kar se mene tiče). To sem napisal zato, da bi razumeli, da je forum zame to kar sem napisal zgoraj in da motor NIKOLI ne postavljam pred odnos z osebo s katero debatiram....in tako bo tudi ostalo.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 05 Avg 2015, 09:49

Mnenja so vedno razlicna in zaradi tega forum zivi. Drugace bi pod vsako objavo pisalo samo "prav imas".

Osebno po lasti 4 razlicnih znamk ATVjev v preteklosti imam BRPja zgolj zaradi njegove brutalnosti, po zanesljivosti so mi vsi japonci veliko boljse delali, tudi glede rezervnih delov je bila dobava hitrejsa. Jasno, ce presedlas iz kitajca na BRP je okno v svet. Ce pa presedlas iz japonca na BRPja pa je zgodba malce drugacna in ni vse tako crno-belo. In ne morem iz svoje koze, ko preberem, da je poslusanje kako CVT cvili, poka in tuli sanjsko in nekaj najboljsega kar lahko slisi...hmmm...zame recimo je sanjsko poslusati zvok izpuha, sploh, ce ga naredi mojster kot je Akrapovic. Imamo pa razlicna mnenja in tukaj se izmenjujejo, kar je meni super in lepo je recimo Laklu grdo, ampak zaradi tega se ne gledamo grdo.

Z Laklom in BIFom smo kolegi in jima z veseljem sezem v roko in pogledam v oci, ko se srecamo!

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Avg 2015, 09:57

freshslo napisal/-a:Mnenja so vedno razlicna in zaradi tega forum zivi. Drugace bi pod vsako objavo pisalo samo "prav imas".
Z Laklom in BIFom smo kolegi in jima z veseljem sezem v roko in pogledam v oci, ko se srecamo!
Drži kot pribito.... :D

galu
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a galu » 05 Avg 2015, 11:58

Kar se tice "brez sponzorstva" nisem mislil, da ti ga je kdo podaril, verjetno pa si dobil nekaj vec popusta kot mi navadni "smrtniki" ha ha Rogi-a poznam osebno in vem kaj in kje je kaj prevozil, nekaj sva se tudi prevozila skupaj.( midva bova morala se dosti "rit drgnit", da bova prisla na km terena, ki jih je on naredil) Kot je napisal Fresh bi rajsi poslusal zvok auspuha kot drugo. Jaz ne povzdigujem nobene znamke ne brp in ne druge o znamki, ki jo imam pa napisem kaj je dobro in kaj bi bilo lahko boljse. Samo, ce nekdo prebira tvoje poste na forumu, bo dobil iformacijo kot, da je na njem vse "sto posto" brez nikakrsnega problema. Po tvojih postih se sklepa, da je to cista poezija, nikakrsnega popravila v garanciji (mogoce res samo ne verjamem)in nasploh nobenega problema z njim. Potem, ko ga kupi pa je, nekako razocaran. Kot sem ze rekel se nagibam bolj k temu, da se napise tu realno kaj in kako je. Problemi, ki sem jih nastel so majhni samo, ce jih ne bi bilo pa bi tudi jaz pisal taksne poste kot ti. Fresh-a sploh ne poznam osebno, Lakl-a tudi ne z teboj pa sva se enkrat vozila skupaj na eni furi. Ce pa se bo kdo potikal po nasih naj me le poklice, ce ne drugo bom dal za eno pijaco, lahko pa tudi na voznjo po nasih gozdovih.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Avg 2015, 15:10

No ta "popust" ni bil ravno opevanja vreden....ampak ok.
Verjetno se razhajamo predvsem v pojmu OKVARA. Luft v končniku in pušah zame niso okvara. In glasen cvt tudi ne.
Me pa čudi da kdo kupi motor za 16.000 eur potem pa se doma čudi kako je cvt glasen in podobne zadeve.
Menda pa ja pred takim nakupom poizkusiš motor....in če je cvt preglasen prosiš za pojasnilo. Če je sprejemljivo ga kupiš in se potem ne pritožuješ....če pa je glasnost cvt-ja normativ za nakup motorja pa pač kupiš motor z najtišjim cvt-jem....ali pa Hondo, ki nima cvt-ja. In menda ja kdo ne kupi BRP-ja samo zato, ker je BIF napisal da je dober??? Ko sem kupoval BRP-ja je mene osebno en drek brigalo, kaj je kdo o tem napisal...ker potem ne bi nikoli kupil Nissan-a, pa čolna, pa prikolice še najmanj pa 4kolesnika....normativ za nakup nečesa si postavim sam....vedno. Upoštevam namige, poslušam sugestije in graje, a vedno vse dobro prej preverim in preizkusim preden stresem cekine. Predvsem pa se zavedam, da je moja izbira moje zadovoljstvo ali problem, še najmanj pa mi pade na pamet, da bi potem koga česarkoli obdolževal.
Na 800-ki pa je sedaj 10.000km in sem voljan predložiti vse račune iz servisov. Samo redne menjave olja, filtrov, mazanje gibljivih delov in na 6.000 km kontrola ventilov. Pa še to ga vozim na servise, ker je v garanciji.
In potem naj napišem kaj???? Da se mi motor kvari? Če pa se ne!
In ne verjamem, da imam pri obeh glih tako srečo.
Je pa dejstvo, da med servisnimi intervali, večkrat namažem gibljive dele (za to so nipeljni tam kjer so), na 1000 do 1.500 km odprem pokrov cvt-ja in ga z kompresorjem dobro prepiham, redno očistim zračni filter in mrežico cvt-ja.
Se pa strinjam, da so plastične puše stabilizatorja slaba rešitev in bi bile mnogo boljše gumijaste. Ampak ta puša stane kos okrog 15 EUR in 1/2 ure dela, če nisi skregan z gedore ključi. Poleg tega niso tako bistvene, da bi iz tega delal mašo.
No tukaj jaz vidim razliko med tem kaj kdo smatra pod okvaro.
Če ima avto luft v končniku ni okvarjen....je treba pač zamenjat končnik. Enako je z ležaji in podobno. Ne vem zakaj bi bilo drugače na motorju.
Ampak ok...vsake oči imajo svojega malarja. Moje so namalane z BRP-jem kar ni skrivnost.
Sploh pa osebno, če nisem z nečim zadovoljen pač zamenjam....ne vem zakaj tega ne naredite. BRP je le ena izmed mnogih izbir...
Kakorkoli...tu smo sami odrasli fantje....se bomo že znali vsak zase odločiti kaj je prav in kaj ne.
L.p.

galu
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a galu » 05 Avg 2015, 18:33

Če bi imeli luft končniki na novem avtu po 4-5000 ( servis ima vsakih 20000 km )prevoženih km, mislim, da tudi ti ne bi bil preveč zadovoljen...
Kar se tiče končnikov, ki imajo luft po par 100 prevoženih km - je po moje vgradnja nekvalitetnega materiala- končnik.
Za gedore in drugo orodje ne skrbi, delam v ključavničarstvu in mehaniki skoraj 30 let, tako, da mi nič tuje. Ni problem v 15 ali 50 € samo to bi moral menjavat vsakih 500km, če nočeš poslušat tistega nadležnega "klonk-anja"-. Na stabilizatorju je problem v luftu, ki ga ima le ta levo-desno in ko se obremeni levo kolo stabilizator porine na desno dokler ne pride omejevalec- podložka, ki je privarjena na stabilizator z notranje strani do pl. puše. Tudi omejevalec bi moral imeti vsaj 5mm rob ne pa tista 2-3mm,ki jih ima sedaj. In ko se premika obremenitev iz enega kolesa na drugega udarja stabilizator v eno in drugo stran. Če bi bila puša iz gume in rob omejevalca večji ne bi bilo nobenega zvoka. Moje mnenje- slabo pogruntano. Bi rekli naši sosedje "nek drži vodu dok majstori odu" Vse to ni bilo mišljeno pod okvaro ampak kot "slabost", kajti moped vseeno stane cca 15k€ in več . Mažem tudi jaz, da ne boš mislil, da ne poznam masti. Jaz nisem nikjer omenjal druge znamke, namreč tukaj je debata o Brp-ju, tudi nisem nikjer napisal, da je slab ampak lahko bi bil še boljši... :D 8) 8)
To je moje mnenje in tako vidim jaz to stvar. Če pa si ti zadovoljen tako kot je, pa OK.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Avg 2015, 22:01

Prav imaš.

galu
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a galu » 05 Avg 2015, 22:20

Sigurno.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Avg 2015, 22:30

Nekako se čutim izzvan v debati.
Glede te jermenice na leterci sem imel mnenje, da zadeva (orginal) deluje solidno in z menjavo pridobimo nekaj moči, enakomernejše pospeške in manj nadležnega zvoka. Glede na to, da literca dobro potegne sem imel občutek, da je prevelik strošek z menjavo. Vsaj dokler orginal deluje dobro. Razumem, da je potreba po zamenjavi iztrošenost ali okvara ne pa nov sklop. Dobro, če je želja in volja potem bo vsak naredil po svojem prepričanju in pameti. Če je govora o enakem sklopu kot ga imaš Fresh na 800tki lahko z zagotovostjo zatrdim, da sem bil fasciniran nad delovanjem.
Zagotovo ne bom zamenjal prej kot bo pa to potrebno zaradi tehničnih zadev, ker sem si komaj 500tko nabavil in nisem hotel, da zaradi mojega hobija prikrajšam familijo. Vse je odvisno od uporabe vozila. Zaenkrat mi je tudi v dvoje 500 ccm dovolj, ker sem umiril živce in spremenil način vožnje. Za sproščanje adrenalina pa uporabim drug paket.
Osebno me zvoki ne motijo več. Ali sem se jih navadil, ali pa jih več nočem slišat. Uživam v vožnji in se ne obremenjujem z temi zadevami.
Da je BRP najboljši ne trdim. Imel sem željo in ga imam.Tudi težave z njim sem tukaj nekje že opisal a so se takoj rešile v garanciji.
Lepo, da ste razložili zakaj menjat sklop na variomatu in se pripravit na ostale slabosti.
Debata je konstruktivna in upam, da mi ne zamerite, če podam svoje poglede in razmišljanja.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 06 Avg 2015, 07:04

Prav imas

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Avg 2015, 11:36

No tako....zdaj smo vsi lepo "umirili konje" in ugotovili kako prav imamo....pa lahko preidemo na konstruktivno debato.
Zanimata me dve zadevi....vaše mnenje prosim, brez nepotrebnega provociranja.
Prva zadeva:
CVT kot ga poznamo lastniki Can-Am-ov je kakršen je. Pustimo to kaj je komu všeč ali ne in kaj je komu preglasno in komu ne.
Zasnova cvt-ja na can-am-u je takšna že tam nekje od 2006 (mogoče več). Skozi vso obdobje do danes so snovalci tega modela gotovo zbrali ogromno podatkov o "okvarah" , glasnosti, pokanju itd. Zanima me zakaj pri hudiču (po vašem mnenju) niso nič spremenili....še več. Enake cvt-je vgrajujejo v vse nadaljne modele...za najmočnejše modele sicer malce modificirane, pa vendar še vedno na enaki zasnovi. V kolikor se bi obstoječi model pokazal kot slaba zadeva, ga bi z lahkoto zamenjali z npr. obliko in principom CVTECH sklopke. Zamenjava za CVTECH sistem ne zahteva absolutno nobene modifikacije na šasiji, agregatu ali kjerkoli drugje. Preprosto bi stari model cvt-ja zamenjali z novim. Na iste luknje skorajda z istimi vijaki. To mi torej ni jasno. Pa ne prosim podajat argumentov v tem smislu, da pač zato, ker prodajajo potem valjčke, kladivca in drsnike. Da vztrajajo na cvt-ju takšnem kot je, gotovo obstaja utemeljen razlog. In ta me zanima. Ali kdo ve kakšen je iz. ga zna pojasnit.
Druga zadeva:
Kakšen je UTEMELJEN argument, da bi obstoječi originalni cvt zamenjal z CVTECH-ovim ,ali če se ne motim tudi AIRDAM-ovim? Cena cca. 1.500 EUR (@Freshslo ti ga imaš in me prosim popravi v ceni če se motim...FCO domači naslov z vsemi dajatvami) se mi zdi absolutno nesprejemljiv za praktično nobeno vitalno spremembo v delovanu motorja kot celote. In pa CVTECH ima gotovo tudi dele, ki se izrabljajo in jih je potrebno sčasoma zamenjati...če nič drugega jermenice.

In glede na to ,da kolikor vem CVTECH izdeluje cvt sklope tudi za večino ostalih uporabnih motornih znamk...ali to pomeni, da imajo tudi ostali motorji cvt-je tako "okvarjene", da so primerni za zamenjavo....ali gre zgolj za tuning update.

Zadevo si manreč predstavljam tako, da nekaj kar deluje (sicer po mnenju nekaterih ne dobro, kar je pač stvar osebne presoje)odstranim ter postavim na polico v garaži in zamenjam za nekaj, kar deluje "bolje" z enakim končnim rezultatom in velikim vložkom. Upoštevajte prosim, da se na mehaniko ne spoznam odlično in, da nimam nobene potrebe po povečanju moči ipd.
Hvala za odgovore.

BTW @galu. Sem malce razmišljal o tvoji pripombi o pušah stabilizatorja. Se strinjam, da niso optimalne in čeprav niso življenskega pomena se bom ob priložnosti sam lotil rekonstrukcije. Zamislil sem si zadevo takole, da odstranim stabilizator, dam nekomu da mi odstrani tiste omejevalce in jih nadomesti z novimi (višjimi...cca 5mm), kar ni nobena znanost in iz trde gume izdelam nove puše...kar je tudi zelo enostavno.
Kaj meniš...se ti zdi izvedljivo?

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 06 Avg 2015, 11:59

Na ceno bi lahko pristel se kaksnih 200 EUR in bo kar tocna.

Zakaj je temu tako ne vem? Predvidevam, da so po sredi kaksne patentne pravice, da BRP ne spremeni oz. skopira AIRDAM CVTECH skopke. Nekaj podobnega se je sicer zgodilo z QSC, ki je bila boljsa varianta kot AIRDAM CVTECH. QSC zasnova je bila sicer pobrana iz Polarisove sklopke, ki ima dalec najboljso serijsko, vendar so potem podjetje QSC tozili in danes je prakticno ne mogoce dobiti QSC sklopko.

O prednostih CVTECHa sem ze parkrat pisal in se mi ne ljubi vec.

Je pa zanimivo, da sekundarna jermenica, ki jo imam od STM Performance je zelo slicna tistim, ki jih imajo serijsko Skidoo sanke. Najvecja razlika so namesto piramide sliderji, ki se lepo zapeljejo in predvsem tiho, kar tudi pomeni, da je speljevanje mehkejse in ni izrazitega ON/OFF premikanja z malo gasa iz mesta. Poleg tega mi je tudi zelo vsec avtomaticno popuscanje sile. Ko se pozenes v kaksen zares dolg in strm klanec v brzini H in mu zacne pocasi zmanjkovati obratov, zacne STM jermenica avtomaticno popuscati in motor dobi vedno vec obratov, le brzina se manjsa. Kar mocno zmanjsa obremenitve na jermen in jermenice. Vem, da lahko prej prestavis v L in je problem resen, ampak vcasih se tudi zakalkuliras in takrat to pride prav.

Slika

Skratka, zase vem, da bi nakup ponovil. Ze ko pogledas original jermenice in te od STM ali AIRDAMa je takoj jasna kakovost in natancnost izdelave.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Avg 2015, 13:31

Ok. Če prav razumem je ta na sliki desna....tista, ki ima v original Can-am-u piramido. Tukaj so namesto piramide sliderji.
Kaj pa primarna jermenica?...Te izdelujejo? oz. kakšen set je trenutno na trgu?
Praviš 1700 eur.....huh...verjamem, da zadeva deluje bolje oz. zvočno manj nadležno+ostale omenjene razlike....pa vseeno.... :?
Se mi zdi, da je to podobna zgodba kot z amortizerji. XT-P, ki ga vozim ima Fox nastavljive amortizerje za katere verjamem, da so vrhunski in se jih da nastaviti na vse možne in nemožne načine za vse podlage in pogoje. Cena je taka, da glava peče....ampak če sem odkrit....vsaj zame osebno...če bi jih moral extra kupit....jih ne bi nikoli.
XT model ima amortizerje klasične...le izboljšani so in nekaj širši kot na starih modelih. V kombinaciji z G2 šasijo se obnesejo odlično, se lažje nastavljajo (predvsem hitreje) in so čisto spodobni za vse terene.
Z Fox-i sem se v začetku malce poigraval...ampak ker je toliko možnih nastavitev podlage po katerih vozim pa se prehitro menjujejo....sem na koncu ostal na tovarniških nastavitvah.
In resno razmišljam, da bi Fox-e prodal in si kupil klasične XT amortizerje.
Ali drugače povedano. Podobno kot z cvt-jem je z amortizerji. Za razliko v ceni klasičnih XT amortezirjev ne bi nikoli zamenjal za Fox-e ali Elka ipd. Za moj način uporabe je klasika čisto dovolj.
Na žalost ko sem kupoval motor ni bilo na voljo Max XT modela...le XT-P ali pa ofucani...brez bumperjev (te pa redno uporabljam... ;) ) in vitle. In če bi na golega dal bumperje, vitlo in bead-lock felne bi me prišlo dražje kot XT-P.

galu
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a galu » 06 Avg 2015, 19:10

Po moje ja. Jaz sem na mojemu poskusno dal gumo debeline 2-3mm med omejevalec in pušo na levi in desni strani in ni bilo več klonk-anja. Kot sem ugotovil ni vzrok tega luft med pušo in stabilizatorje ampak bolj luft levo desno. Jaz sem mislil tudi odmontirat stabilizator, samo se mi zdi, tako na hitro, da je potrebno dost tega odmontirat, da ga dobiš ven. Sem mislil, da bi naredil nekaj montažnega, da se da gor z vijaki brez snemanja dol.Bom jaz magari drugi mesec poizkusil naredit pa povem kako se je obneslo.

Odgovori