Ima mogoče kdo boljšo idejo kako spraviti 2 ATV-ja na spodnjo prikolico?
Načrt za predelavo ATV prikolice:

Po širini gresta bi šla lahko dva gor, če bi malo spremenil stranice.Večji problem je kolo od prikolice, tako da bi morali biti nosilci nekoliko višje od sedajšnje nakladalne površine (nekje 15 cm), samo po moje to ne bi bil problem. Edin pol bo k jih bo treba ročno gor dajat, hehe...VIP napisal/-a:Tole bi bla skoraj idealna rešitev, če ti bo uspelo širino spravt na eno sprejemljivo vrednost , (ne vem kaj pravijo predpisi glede širine vlečenega vozila).
Če bo širina OK, potem te čaka še ena težava, zadevo spravit čim niže, vsekakor na višino obstoječega nakladalnega prostrora. Stranice utegnejo biti nekoliko napoto
Tut to sem ze razmisljal pa je problem ker imam na enem vedno nosilec za kovček gor in se mi ga ne da dol jemat ker je preveč dela... Pa ne vem kok je to kej varno...oizo napisal/-a:Kaj si idejo, da bi jih postavil pokonci čisto opustil?
Prvega parkiraš nazaj in ga dvigneš, drugega pa pripelješ normalno na prikolico in ga spet dvigneš. Tako da imata atv-ja gume skup.
Vmes lahko daš še eno vertikalno rampo (steno) za večjo stabilnost (na podoben princip kot je že narejeno zadaj).Če ti ni ravno razumljivo kaj mislim, povej pa bom probal narisat.
Sem ravnokar preveril pa niti ni tako pomešanoVIP napisal/-a:Pa še nekaj Boštjan, dogovorit se bo treba kje nadaljujemo tole debato, ker bo tistim, ki jo spremljajo samo na enem forumu izgledalo nekoliko zmedeno, pa ti nadaljuj ......
Če bi bla prikolica brez stranic bi lahko naredil nosilce v višini nakladalnega prostora, saj ATV (najbrž)ma tolk prostora spodaj da bo šel čez blatnik.Boštjan napisal/-a:Po širini gresta bi šla lahko dva gor, če bi malo spremenil stranice.Večji problem je kolo od prikolice, tako da bi morali biti nosilci nekoliko višje od sedajšnje nakladalne površine (nekje 15 cm), samo po moje to ne bi bil problem. Edin pol bo k jih bo treba ročno gor dajat, hehe...VIP napisal/-a:Tole bi bla skoraj idealna rešitev, če ti bo uspelo širino spravt na eno sprejemljivo vrednost , (ne vem kaj pravijo predpisi glede širine vlečenega vozila).
Če bo širina OK, potem te čaka še ena težava, zadevo spravit čim niže, vsekakor na višino obstoječega nakladalnega prostrora. Stranice utegnejo biti nekoliko napoto
Pa naredi luknjo v podnu prikolce, tako te nosilec od kovčka ne bo motilBoštjan napisal/-a:Tut to sem ze razmisljal pa je problem ker imam na enem vedno nosilec za kovček gor in se mi ga ne da dol jemat ker je preveč dela... Pa ne vem kok je to kej varno...oizo napisal/-a:Kaj si idejo, da bi jih postavil pokonci čisto opustil?
Prvega parkiraš nazaj in ga dvigneš, drugega pa pripelješ normalno na prikolico in ga spet dvigneš. Tako da imata atv-ja gume skup.
Vmes lahko daš še eno vertikalno rampo (steno) za večjo stabilnost (na podoben princip kot je že narejeno zadaj).Če ti ni ravno razumljivo kaj mislim, povej pa bom probal narisat.